Maskrosolja

 
Mamma brukar alltid återkoppla till när jag var liten varje gång de blir vår och maskrosor ploppar upp "Kommer du ihåg hur söt du var när du var liten.....du sa alltid.... maskrosor är den vackraste blomman i hela världen" 
 
Och jag har alltid tyckt det har varit en sån bra representation av mig och vem jag är. 
Många såg och ser kanske maskrosor som ogräs som växer vart än den önskar men för mig lös den som solen och hade styrkan att växa upp rakt genom asfalt om den så önska. Kanske de är vårt synsätt som är fel? Och vi måste ge denna blomma den kärlen den förtjänar! 
 
Jag lånade en bok på biblioteket om örter häromdagen då jag önskar lära mig mer om sånt vi kan odla eller som naturligt växer kring oss och deras hälsoeffekter. Tror verkligen att allt vi behöver finns där ute, det gäller bara att förvalta kunskapen och ta reda på mer! 

 
 
Dags att göra maskrosolja!  
Sägs öka cirkulation samt lindra smärta i muskler och leder bland annat.
 
 
Lät dom ligga i blöt över natten och bytte vatten flertal gånger så de hinner dra ut all smuts etc.
 
 
Torra och härliga. Nu är det dags att lägga i burken och på med oljan...
 
 
Sådär! Nu ska den stå ljust i några veckor. Burken ska skakas dagligen för att hindra att det möglar. Sen ska det silas och provas! 
 
 
Fortsättning följer  :)))))
 
 
 
 

Tips: Har gjort-lista

 
Jag är i galen i listor och skulle INTE fungera utan dom då min röriga (kreativa och livsglada) hjärna virvlar runt med idéer. De behövs organisering och planering! Vilket kanske låter tråkigt? Men de gör mitt liv så mycket lättare och bättre.
 
Ni känner till to-do listan där en smidigt staplar upp de som ska göras i lagom stora uppgifter (känns en punkt övermäktig, bryt ner i många små) för att sedan kryssa av och känna sig fantastiskt över att en tydligt ser vad en åstadkommit....
 
 
 
 
 
MEN jag vill nu  tipsa om >  Har gjort-listan.

Jag har en lista i mobilen där jag istället för de jag ska göra, antecknar vad jag har gjort. Och jag kanske inte behöver föra över... "mata katten" varje gång jag gjort de. Men framförallt som frilansande och företagare så kan de va fint att minnas allt en gör, stort som smått. När du sedan behöver skriva presentationer eller uppdatera CVn så kan du finna kunskap och erfarenhet där som du kanske glömmer bort du har.
 
 
 
På min har gjort-lista står det tex....
 
- Läst sagor på Bohus Fästning
- Sjungt i kör
- Spelat in kortfilm
- Haft vernissage 
- Sökt stipendium
- Sålt på tradera
-  Blivit intervjuad av tidning
- Sytt klänning
- Lanserat webbkurs!! 
 
 
Du kommer inse hur mycket saker du gör som du kanske inte är medveten om att du faktiskt gör hela tiden. Viktigt att vara medveten om vart vår tid läggs :))  Och hur grym du är som varje dag åstakommer en massa saker... oavsett om de är mata katten eller rensa komposten <3 
 
 
 

FRÅN LÄRLING TILL MÄSTARE


NU ÄR DEN ÄNTLIGEN HÄR.
Min webbkurs i fotografering "Från lärling till mästare" är här.
 
De är min allra första webbkurs och de har varit stundvis frustrerande och stressigt men samtidigt också så lärorikt och hur kul som helst. Älskar att göra nya saker och gissa sig fram med staplande steg tills en slutligen lyckas och med stolthet kan visa vad en jobbat på. Och jag har fortfarande lite överraskningar och ess i rockärmen kvar så håll er uppdaterade...
 
Tacksam för alla de som redan signat upp för kursen!
Hur fina är inte ni? Önskar er mycket glädje  :)))
 
Här har ni länk till kursen: 
https://sofiaholmberg.thinkific.com/
 
 
 

Livet tar en annan väg


Hej på er! Hoppas ni har en härlig vår där ute och haft en fin påsk! 
Tänkte uppdatera lite här då mycket hänt och händer hela tiden....

Först och främst skulle imorgon vara dagen då jag lämna för att fara till Kanada - de kommer inte bli så, åtminstone inte nu. Detta är såklart tråkigt och har lämnat mig med mycket saker att ta itu med, samt fundera vad jag gör med mitt liv nu då orginalplanen är tillfälligt off.

Men jag vill också berätta något roligt - jag har under veckor jobbat med min första webbkurs i foto som lanseras den 18 April. Där kan en lära sig tryggt och säkert hemifrån i sin egen takt. Kommer grymma lanseringspriser! Är så stolt och glad över detta :))  

 
Saker kanske inte alltid går som en tror/vill men de betyder inte att resultatet inte blir bra...
Livet ger mig en annan väg att vandra ett tag och jag tror den kommer visa sig spännande.