SCI-FI MÄSSAN - OUTFIT

 

Alternativt födelsedagsfirande

Fira ett nytt år med en fartfylld tävling.

 
 
De senaste åren har jag velat göra något mer av mina födelsedagsfirande med familjen. Ett år var vi till exempel på Marstrands-fästning, grillade, badade, åkte båt och spelade spel. Hur mysigt som helst! Föredrar att man eventuellt lägger pengar på att hitta på något tillsammans istället för på present. Det viktigaste är faktiskt att man är tillsammans, hur klyschigt det än må låta så är det faktiskt sant. Speciellt nu när jag bor längre bort från min utspridda familj vill jag passa på att ses ordentligt när vi samlas allihopa.
 
Det hade varit riktigt roligt att köra en sån här "3 kamp" där man först får köra på bilbanan, därefter racing på Monzabanan för att sedan avsluta med bowling! Mellan de blodigt allvarliga tävlingarna (för allvarligt kommer det bli när mina 6 äldre syskon och jag ska tävla)  kan man umgås, käka något gott och bara ha det riktigt trevligt. Hade varit ett perfekt födelsedagsfirade när man är många av olika åldrar. Passar både de yngre och de lite äldre. Dessutom har jag många biltokiga personer i min familj  så de hade verkligen blivit uppskattat.

 
Eller eventuellt....
 
Hyra en helt egen relaxavdelning. Ta det lugnt, bada bubbelpool, se en film eller två, äta och dricka gott samtidigt som man blir uppassad? Låter inte heller helt fel, eller vad säger ni?
 
Ja, vi får helt enkelt se vad det blir i år. Det är några månader kvar så jag har tid på mig att bestämma.
Skoj ska det i vilket fall som helst bli, var så säkra! ;
 
Ni kan hitta en massa roliga saker att göra ---> här.
 
 
 

Sci-Fi Mässan 2014.

Sci-Fi Mässan, Göteborg, 2014.

 
Vilken dag!
 
... var ska jag börja? Det har varit underbart, helt enkelt underbart. Har ägnat största delarna av dagen till att mingla bland diverse film-karaktärer, blivit fotad en hel del, shoppat en hel del och bara njutit. Känner ni igen känslan av att ni är ett på ställe och det bara känns helt rätt och hemma? Precis så kändes det på mässan.
Till råga på allt har det varit världens kanon-sommar-väder, solsken och plusgrader hela dagen lång.
 
Mässan är precis över för i år och jag börjar redan tänka framåt, på nästa år och vilka karaktärer vi ska vara då! GAH, finns så många grymma att välja på och så mycket pepp inom mig! Nu är det dags att krypa till kojs dock. Det har varit en lång dag och jag är såååå trött...
 
Dyker upp fler bilder från mässan imorgon!  God natt!
 
 
 
 
 
 

Hobbit-dagen

 
 
Denna underbara dag har till stor del utspelat sig i skogen och solskenet...
 
Har peppat mässan imorgon, byggt pilbågar samtidigt som vi sett en hjort hoppa genom skogen. Skulle verkligen påstå att vi har kommit i stämning. Kvällen ska dessutom avslutas med Hobbit 2, peeeerfekt!

Ledtråd Nr.3

 
Ja, här kommer den allra sista ledtråden på vad jag ska vara på Sci-fi mässan detta året. Det borde vara ganska lätt att gissa nu.. eller hur? Vet ni?  :)

FOR LIFE

 
 
Fick ett fint armband av For Life och jag vill uppmärksamma och uppmuntra deras insamling.
Att hjälpa till behöver varken kosta mycket eller ta lång tid. Du kan bland annat köpa ett armband (som finns i olika modeller) till dig själv eller ge bort till någon du tycker om. Överskottet går till cancer-forskningen :)
 

En tisdag i Göteborg

 
 
Har spenderat min morgon med att svara på mail och packa kläder inför inspelningen ikväll framför några avsnitt av The big bang theory så jag skulle vilja påstå att morgonen har varit rätt nice. Är hemma hos päronen just nu och har lyckats rota fram lite passande kläder så de här ska bli bra! Peppa!
 
Kommer troligtvis bli en lång kväll med många timmar så jag får tagga till. Har vant mig vid att gå upp tidigt på morgonen den senaste tiden så jag har somnat väldigt tiiiiiiiiidigt och idag kommer de bli sent så, lycka till mig själv.
 
 
Hur ser era planer ut idag? :)
 

Alla väntar på samma sak


 
VÅÅÅÅÅÅR- SKRIIIIIK
Ingen nyhet att vädret har varit heeeeeelt underbart. Värmen kom i princip över en natt och sen hade stan förvandlats till ett vimmel av halvnakna människor, förutom jag och pensionärerna som fortfarande gick runt med vinterjacka, mössa och halsduk. Minsta lilla glimt av plusgrader så slänger folk av sina kläder. Jag tänker chilla på det ett tag till.. tror jag.
 
När jag slutar jobbet ska jag åka till mitt älskade Göteborg, ska bli helmysigt. Träffa familjen, njuta av kunna hänga i trädgården nu när vädret är så gött (känns som värsta lyxen nu när jag bor i lägenhet) och sluka upp så mycket göteborgska som möjligt så jag inte tappar mitt "modersmål"  ;)

Words unspoken

 
 
Puh..
 
Det har varit väldigt mycket den senaste veckan, jobb och annat. Har varit så trött varje dag och somnat så fort huvudet nuddat kudden. Hade bestämt att nästa tisdag skulle bli en vilo-dag, INGA UNDANTAG. Då ringer såklart SVT och vill ha mig som statist just den dagen, haha. Klart jag inte säger nej. Där gick tydligen gränsen för undantagen.. Jag vill ju göra så mycket jag kan och ta alla erbjudande jag får :)

Ledtråd Nr.2

 
Nästa helg äger mässan rum och man skulle inte kunna vara med taggad än jag. Varför går tiden så långsamt!? Här har ni andra ledtråden till vad jag ska vara också...några gissningar? 
 
Jag har letat efter armskydd ett bra tag och såg bara fel modeller och omänskliga priser så långt ögat kunde nå och när jag hade börjat ge upp hoppet råkade jag av en slump springa på lajvshopen Svartsmedjan. Beställde och fick hem mina häromdagen och jag kunde inte vara mer nöjd. De såldes till mig för bra pris av trevlig säljare och de är superfina! Kommer garanterat handla fler gånger :)
 
 
Ta er en titt ---> Svartsmedjan

Skulle älska er för all framtid.

 
 
Nu kommer ett sånt där tråkigt inlägg. Ett sånt som jag hatar och som jag egentligt inte vill göra men ändå kommer göra. Ni har säkert inte missat att Tv6 har en tävling där man kan vinna en resa till USA på en riktig Twilight-resa och jag vill verkligen, verkligen, verkligen vinna och jag känner att mina chanser är rätt små som läget ser ut nu så jag skulle verkligen, verkligen, verkligen uppskatta eran hjälp. Skulle seriöst älska er för all framtid.
 
Förövrigt är det så hemskt och sjukt orättvist med "popularitets-tävlingar" som denna och vill egentligen inte stödja det men samtidigt så vill jag vinna så sjukt mycket, GAH.
 
 
Länk till min namnsinsamling -> http://twilight.tv6.se/namninsamling/d000e5a

Indianväskan

 
 
Minns ni inlägget där jag skrev om fransväskor och hur jag skulle vilja ha en svart? Japps. Typ dagen efter att jag skrivit det säger mamma.. "jag hittade en på loppis för 15kr till dig"  och då hade jag inte publicerat inlägget än. Det måste vara ödet. Igen. Skyller allt på ödet just nu. Eller någon jedi-mind grej, jag vet inte riktigt.
 
Älskar när man gör grymma fynd för en billig peng. Har aldrig förstått mig på när folk lägger TUSENTALS kronor bara för att de är ett visst märke. En liten lapp med ett visst namn som tydligen ska göra en till värsta oövervinnerliga guden..
 
 
Hursomhelst, älskar min nya väska. Den kommer göra sig bra i sommar!

Tips: Vardagsmat

 
 
Tänkte bara tipsa om en väldigt simpel och god maträtt.
 
Du kokar upp couscous tillsammans med en buljongtärning (jag använde hönsbuljong men det går säkert bra med vilken som). Steker korvbitar, gärna kryddiga korvar för lite extra sting tillsammans med lök och grönsaker. Jag körde på frysta wokgrönsaker den här gången bara för att det är så sjukt smidigt. När de är gjort blandar du bara ihop allt, klart. Svårare behöver det inte vara.
 
Bon apetit!
 

Paris

Måste vara ödet. Borde kanske byta namn...?
 
 
 
I Paris var det vår och härligt. När vi landade i onsdag-kväll var det som varmast och då låg temperaturen mellan 16-20 grader. Kändes som sommar just då. Jag klagar inte! Dessutom var det grönt, fint och massor av blommor överallt. Hoppas att knopparna slår ut på träden i Sverige snart. Längtar. Som. En. Galning.
 
Vi var där en kortis men hann se rätt mycket av den extremt stora staden och även några av de klassiska sevärdheterna. Gick så mycket att mina skor är helt förstörda efter resan. Bitar av dem kan man hitta lite här och där i Paris. Gick vilse mitt i natten samtidigt som en läskig pundare med en spruta i armen ropade efter oss och fick hjälp av trevliga fransmän som visade oss rätt. Ryktet om att fransmän är otrevliga och arroganta kan jag krossa direkt. Träffa många trevliga människor!
 
 
Fick se både de vackra och mysiga Paris som man hört talas om och även de där som man kanske försöker undvika. Helt enkelt en spännande och trevlig resa!
 

Dags för en nystart

 
 
Hej kära läsare?
 
Nu märker ni förhoppningsvis att de blivit lite ändringar här, om inte bör ni uppsöka optiker fortast möjligt.
Som vanligt har jag INGET tålamod och publicerar den nya alldeles för tidigt, var så extremt trött på de gamla!
 
Satsar på en enklare och "tråkigare" stil denna gången så innehållet/ bilderna ska sticka ut och tala mer för sig själva. Designen är inte det enda som ska ändras dock. Bloggen har varit inne i en identitets-kris en lång tid och jag vill starta upp på nytt. Tanken att lägga ner bloggen har korsat mina tankars väg flertal gånger men med tanke på hur mycket tid och jobb jag lagt ner skulle det vara sinnessjuuukt.
Kanske inte blir några större ändringar utåt sett, vad vet jag. Vill i alla fall ändra för min egen skull. 
 
Först och främst har jag bestämt mig för att inte bestämma mig. Att inte tänka så mycket....
Vill bloggen vara en viss typ av blogg en period så får den vara den och en annan blogg en annan period, visst.
 
Sen har såklart mitt dåliga uppdaterande de senaste åtminstone året medfört att besökare och följare har vandrat vidare och jag hör mycket mindre från er vilket i sin tur gör att jag bloggar ännu mer sällan. Ond cirkel!
 
 
Nåväl, nog med tråkigt bloggsnack. Håller tummarna för att nystarten ska ge önskad effekt och att jag hör mycket mer från er. Puss hej.

Ett äventyr!


 
 
Ja, då är jag tillbaks på svensk mark vilket kan verkar som en självklarhet. ICKE!
 
Paris är en stor stad och på vår väg till flygplatsen gick vi vilse och hamna ja, där vi inte skulle. När vi äntligen kom till flygplatsen hade vår Gate stängt för några minuter sedan och vi var alltså fast på en flygplats i Paris. PANIK! När vi skulle boka om våran biljett säger kvinnan i kassan att nästa plan går först om flera dagar. ÄNNU MER PANIK! Efter mycket ångest och problematik lyckas vi tillslut hamna på ett flygplan mot Oslo och är i alla fall på våran väg mot Norden. Ett steg närmare målet. Väl framme i Oslo var vi kanske sekunder från att missa tåget mot Göteborg också. Tack vare tur så gjorde vi inte de och har lyckats ta oss hem igen! Puuh!
 
 
Med detta sagt vill jag tillägga att det var en extremt spännande och rolig resa!
Lägger upp mer bilder från resan i ett senare inlägg :)

Min vårgarderob


Allt utom kängorna kommer från joyshop.
 
 
 
Vår-garderob
De senaste åren har jag upptäckt att jag kör en viss stil beroende på vilken årstid det är. Just till våren och somaren brukar de bli bohemiskt och jag blir inspirerad av allt från indianer till 1800-tal. Det blir mycket fjädrar, fransar, spets och min standard-look brukar bestå av en klänning/tunika, fransväska och ett par grymma kängor eller boots. Det är i princip allt du behöver för att säsongens alla tillfällen om du frågar mig!
 
Även om det är vår på G så är min färg-palett inte så full utav färg utan jag gillar naturfärger, avskalat och naturligt. Det fina med våren är ju att ljuset hittar sin väg tillbaka och naturen börjar grönska så att stilen blir bekvämt och inspirerad av naturen känns inte mer än rätt.
 
 
Hittade ett gäng fina saker på joyshop.se och jag är lite extra sugen på någon av de svarta fransväskorna. Jag har en brun liten härlig sak sen tidigare men jag skulle vilja ha en svart också! Så fina! ♥
 
 
 
 
 

La vie en rose

Multi-tasking?
 
 
Hejdå Sverige!
I eftermiddag lyfter planet till Paris och min plan är att njuta och ha så sjukt mysigt det bara går, såklart. Tänkte sova ut idag men de gick bara inte! När jag vaknade var jag så pepp och full med fjärilar i magen att jag var uppe med tuppen ändå. Typiskt mig!
 
Blir en kort visit i Paris men att spana in lite av sevärdheterna, fika på något mysigt café, leta efter fynd i söta second-hand butiker och strosa omkring på gatorna ska vi allt hinna med. Kommer ta med mig kameran också och den kommer få jobba. Var så säkra! ;)