BTS - Jakten på morot!

 
 
 
 
Har haft som mål att blogga mer regelbundet igen (som jag gjorde förr i tiden) och känt mig nöjd över att jag faktiskt har gjort det. Inte för att jag på något sätt känner att jag måste utan för att jag vill helt enkelt.
Har inget internet hemma just nu dock så kan inte hur mycket jag än vill, blöh... får ta chanserna där de finns.
 
I torsdags hade jag en fotografering med Martina igen och vi hade verkligen tur med vädret, solen strålade!
Tidigt på morgonen cyklade jag Trollhättan runt för att hitta en "perfekt morot" vilket var svårare än trott.
Jag cyklade upp och ner, körde vilse och irrade runt som en höna, baah!  What to do! 
 
 
Resultatet från fotograferingen kommer lite längre fram :)  Håll utkik!
 

Platser vi besökt.

 
 
 
 
Har snubblat över de faktum att jag har mängder med "fot-selfies" för att sätta ett namn på de.
Tror mycket kan bero på en kombination av "bevis på att jag varit på platsen" eller "för trött/sjuk/ful för selfie" men även att fötterna är den kroppsdel som sitter på bäst lämpligt avstånd att fota själv.
 
Det finns en viss charm av att se alla de platser ett par fötter har befunnits på så jag tror jag ska fortsätta med det under året och göra ett kollage vid årets slut. Vi får se vart fötterna tar mig! ;)
 
 
♥ Utmanar alla som läser det här att göra samma sak!
 

En riktig skitdag! 
En dag som denna kan man inte låta bli att drömma sig bort. En måndag då ingenting går som man vill. Saker krånglar, kroppen och humöret är långt ifrån på topp och solen som har värmt med sina strålar har blivit täckt utav moln..
 
Bilderna är från förra veckan då jag hängde vid kanalen. Jag bara MÅSTE ta mig dit vid något tillfälle och ha en frukost-picknick, hade varit världens mysigaste. Behöver mer sånt. Ut i naturen och bara va, adda batterierna!
 
 

USA-kalas

 

Lördagen spenderades på min brorson's  USA-kalas,
 
Vi blev bjudna på hamburgare, fick blanda ihop våran egna rockyroad-glass och självklart blev det även takeaway-kaffe, haha. Ska det vara amerikanskt så ska det!  :)
Efter maten blev vi uppdelade i lag och en svår frågesport drogs igång, asså riktigt svår. Blev pinsamt medveten om hur dålig jag är både på USA's geografi och historia, kunde nästan inget!
 
Jag var utklädd till "Indiana Joannie" en kvinnlig variant av Indiana Jones och Linus gjorde entré som stormtrooper något som alltid brukar bli uppskattat! ♥
 
 

Nybliven tonåring!

 
 
Yey, dags för kalas!
 
När jag slår in paket gillar jag att återvinna och göra det personligt. Brukar ofta spara material från paket jag själv fått och använda. Det blir inte alltid världsbäst med det roliga är att folk ALLTID vet vilket paket som är mitt, jag behöver inte ens skriva något namn på.

Denna gången valde jag att göra det lite extra personligt genom att fylla baksidan med fina egenskaper som jag uppskattar hos min brorson på paketet för att ge lite extra kärlek ♥
 
 

en fredag i mars

 
 
 
Tjenixen, vad händer hos er såhär en fredag i mars? 
 
Själv ska jag och min mustasch bege oss till Göteborg för att göra staden osäker. Det är spelning ikväll!
Känner mig rätt trött och seg om jag ska vara ärlig men lite ljuv, skränig punk i mina öron kommer nog pigga upp mig får jag hoppas!
 
Imorgon blir det kalas för en nybliven tonåring och jag har förberett maskerad-outfit som jag längtar efter att få bära, kommer bli legendariskt.
 

Obekvämligheter

 
 
 
Såhär såg en liten bit av gårdagen ut..
 
Det underbara vädret fortsätter och jag försöker ta vara på det så mycket jag kan! Tog mig ut på en liten foto-runda och hade en specifik plats i tankarna  "det är nära hem och det är avskilt". Well, vanligtvis skyddas stället av träden men jag glömde ta med en sak i beräkningarna: det är bara mars! Döh! Finns inga löv ännu så med andra ord inget insynsskydd ..
 
Med tanke på det fina vädret var det inte bara jag som var ute utan närmare bestämt, ALLA. Folk glodde, stannade till och ett par andra fotografer kom förbi, log och riktade sina kameror rakt mog mig. Så, det där med "privat" sket sig ganska rejält..
 
 

TIPS: Naturlig färgning!

 
 
 
Med en månad kvar till Science Fiction - mässan är dräktens arbete i full gång..
 
Just nu håller jag på och färgar tröjan i en brun nyans och tänkte passa på att tipsa er om, kaffe! 
Finns mängder av saker du har hemma och kan hitta i naturen som fungerar utmärkt för färgning av både kläder och annat..

Ibland när du spiller något på dig själv så vet du inom dig att det där kommer bli svårt att få bort som till exempel kaffe, ketchup, rödbetor, blåbärssoppa osv, det är perfekta saker att färga med. Dessutom mycket miljövänligare, billigare och inte minst roligare!
 
 
♥ Brygga upp en stor kanna kaffe som du lägger ditt plagg i.
♥ Viktigt att det är varmt!  
 
 
 
 
Vita plagg som du vill ska få en mer "shabby chic" känsla eller se lite gammalt ut är perfekta att färga. 
Från naturvit till beige, du bestämmer genom längden/mängden kaffe. Olika material kan såklart dra åt sig av färgen olika mycket så du får känna dig för.
 
 
Vill även tillägga att plagget ser mörkare ut när det är blött så det färdiga resultatet kan vara lite ljusare.
 
 
 
Före.
 
Efter.
 
 
Såhär ser min tröja ut efter första färgningen! Vill dock ha den mörkare så jag ska färga en gång till.
Har läst: låta tröjan dra i vinäger innan färgningen gör färgen mörkare. Har inte testat det så kan inte säga om det stämmer ännu! Återkommer med resultat...
 
 

Månader av längtan!

 
 
 
... Och så var det bokat!

I början av augusti bär det av till Gotland (en plats som jag aldrig varit på tidigare) och närmare bestämt MEDELTIDSVECKAN. Hur taggad kan man vara?  Det kommer bli helt magiskt!
Hänga med riddare, äta spännande mat, kolla på tornerspel, se vackra saker på marknaden och uppleva Gotland. Nu börjar månader av längtan, haha! :)
 
Någon mer som ska på Medeltidsveckan?
 
 
 

Mars levererar!

 
 
 
Efter att ha tagit sig igenom månader med regn, snö, mörker, kyla och endast gått ut för att man måste ta sig från punk A till B så känns det UNDERBART att gå ut bara för att man känner för det. Slå sig ner i en park, picknick, grillning, cykling och bara lapa i sig all sol som finns. Njuta!
Ord kan inte beskriva min lycka, haha. Kommer nog tjata om det ett tag till för jag kan inte smälta hur extremt. jäkla. härligt. det är. GAH!
 
Apropå ingenting så har jag plötsligt många tema/maskerad-saker att se fram mot  i en närmare framtid och det finns ju inget roligare än att behöva gå runt och klura på någon kommande outfit-projekt om man heter Sofia. Nu på söndag ska jag till exempel på min brorsons "USA-kalas" där utklädnad är obligatorisk så vi får se vad det blir för amerikanskt då ;)
 

Min nya vän, Leif.

 
 
 
 
Här ser ni min nya vän... hm, namn?
Vi kallar den Leif för enkelhetens skull.
 
De flesta kan säkert hålla med om att Svanar är ett extremt vackert djur men man får inte glömma hur stora de faktiskt är. Jag och en kompis träffade på en svan för länge (länge) sedan och den gick i attackläge. Spärrade upp vingarna och gjorde höga läten. Vi hade en picknick och den ville ha vår mat. Who wouldn't?
Sen dess är jag, skulle inte vilja säga rädd utan snarare att jag har stor respekt. Vilket man ska ha.
 
Idag tog jag en foto-promenad längs Spikön (en halvö i Trollhättan) där jag stötte på Leif som kom simmande RAKT mot mig. Med svan-attack-historien i bakhuvudet tänkte jag: "åh nej, nu är det dags igen" men den kollade nyfiket på mig. Jag gick en liten ifrån för att få bättre foto-läge men hur mycket jag än försökte att gå undan åt diverse håll följde den efter mig. Blev så facinerad över hur den inte ville lämna min sida så jag blev fast där mycket längre än planerat. Kunde inte slita mig! Tillslut tror jag Leif vande sig vid att ha mig så nära inpå att han dök ner under vattnet med rumpan i vädret (så som svanar gör). Något som såklart kan misstolkas. Han kanske bara var trött på mig och försökte på ett vänligt sätt säga "dra åt helvete". Well, det var min och Leif's söndag det, haha! Hur har eran varit? ♥
 
 
 

WE CAN DO IT!


 

Idag är det den internationella kvinno-dagen och jag har länge velat återskapa denna klassiska "we can do it" - bilden så vilket tillfälle är bättre än nu?  
 
Feminism är en väldigt uppmärksammad fråga i dagens samhälle, känns till och med som det blivit en "trend" att vara feminist? Folk kommer ur sin politiska garderob och plötsligt är alla feminister? Well, så länge trender för något bra med sig har jag inget problem med det..
 
Kvinnors lika värde är en del av kakan. Jag vill ha lika värde för allt och alla oavsett deras förutsättningar.
Oavsett vilket kön, hudfärg, sexuell läggning, kroppsliga förutsättningar, ekonomi vi har.
För mig känns det helt ofattbart att det kan finnas så mycket hat i människor riktat mot medmänniskor grundat på något så vagt? Jag kommer aldrig ge efter för hatet, var så säkra. Aldrig. Aldrig. Aldrig.
 
 

DIY: Pimpa jackan

 
 
 
 
Här är mitt nya lilla projekt..
 
Målade till "no drugs" för att representera mitt avståndstagande till droger och hade som vanligt en perfekt bild i huvudet hur resultatet skulle se ut. Idén och det färdiga resultatet brukar sällan se likadant ut dock men jag är ändå nöjd, det känns som en bra början. Allt behöver inte vara "perfekt" alltid.
 
Jag tror jag kommer måla lite mer på jackan och sen nita den såklart men jag har inte bestämt mig än. Lär nog skapas allt eftersom idéer och inspirationen kommer.. som vanligt med andra ord.
 
 

Dark romance

 

 
Mina föräldrar har nyligen tagit ner ett träd i trädgården och resterna låg fortfarande kvar vilket jag är tacksam för då min första tanke var: de här blir en grym bakgrund. Kameran åkte fram och på med second hand-fyndet som är mamma förtjänst, tack mamma!
 
 

Årets första vår-känslor

 
 
 
Nu bestämmer jag att våren är här, vare sig den vill det eller inte! Solen tittar fram och värmer med sina strålar och mina vårkänslor bara väller fram. Blir så lycklig i hela kroppen!
 
Var i Göteborg i helgen och planen var att stanna lördag/söndag men av olika anledningar så blev jag kvar där några extra dagar. På den positiva sidan: Perfekt tillfälle att njuta av solen och fota!
Låg ner på marken i alla möjliga vinklar, rullade runt och fotade allt jag kunde hitta. Mina brallor blev helt leriga och blöta men det spelade ingen roll. Det är så himla sällan jag fotar natur och annat (blir mest porträtt) så det kändes så himla roligt och inspirerande! Mer sånt!  ♥