Bockar av Sommar-bucketlist 2016

 
 
I början av sommaren / våren skrev jag en lista över tänkbara saker att göra sommaren 2016 och jag tänkte nu förklara sommaren över (visst, de är varmt och somrigt fortfarande men skolan har börjat nu, har inte ens hunnit nämna de tror jag)  Och jag börjar bli taggad på höst. Så jag tänkte avsluta sommarkapitlet med en liten genomgång:
 
Bucketlist för Sommaren 2016:
 
 
Grilla över öppen eld  
 
Den här lyckades genomföras i sista stund. Hade velat ha mer tid ute i naturen att grilla och bara vara dock.
Men det var riktigt gott och mysigt. 
 
Gå barfota  
MEDELTIDSVECKAN 
 
Vad ska man säga?  Bästa veckan.  Medeltidsveckan levererar ALLTID.
Räknar redan dagarna till nästa år men tack och lov så ska jag tillbaks redan till Vintern. Då blir längtan efter Medeltid på Gotland inte lika olidlig.
 
 
Ha en ordentlig picknick 
 
Drog ihop en Sagopicknick med Sagogruppen, dock så blev vi inte så många på grund av oväntade ändringar men det var roligt att det blev av iallafall. Bubblor for the win! 
 
Photoshoot i Botaniska Trägården 
 
Jag och Sara fotade Disney-inspirerade bilder -  "Micke och Molle"
Vi hade fler idéer på fotograferingar som vi tyvärr inte hann genomföra i somras men det kommer säkert fler tillfällen i framtiden.
 
 
Gå på mycket konserter 
 
Mycket kanske är att ta i men det blev en del iallafall..
Såg Bad Religion i London, Marky Ramones Blitzkrieg på Liseberg, många spelningar på Medeltidsveckan och nu närmast var jag på Skrik och Panik fest på Sticky.  (har säkert glömt flera)
 
Sitta vid havet tills solen går ner 
 
Ta färjan ut till öarna 
 
I början av sommaren tog vi färjan ut till Hönö och premiärbadade i havet.
 
Lajva 
 
Well, att lajva är kanske inte korrekt term MEN jag har haft på mig mina medeltidakläder, sprungit med min båge och drömt mig bort. Nära nog.
 
Se soluppgången  (solnedgång iaf) 
 
Plocka bär i skogen 
 
Bilden är från annat tillfälle men det blev blåbärsplockning som sedan resulterade i blåbärssaft, nom!
 
Dansa i regnet 
 
Finns inget underbarare än att hoppa omkring barfota i vattenpölar och bara skita i allt.
 
Lära mig något nytt
 
Bockade av något som jag länge velat testa, skjuta med pistoler.
Och om ni undrar över sminket,haha: Jag skulle på Pride-paraden efter, utklädd till Pikachu.

Spela in film 
 
Blev ingen film men jag och Sara startade upp en Youtube-kanal som vi samlat in klipp till.
Så det har åtminstone blivit mycket filmande. Nu ska skiten bara klippas ihop och läggas upp! 
 
Äta en riktig glassbomb! 
 
Ingen "glassbomb" men de har blivit rätt mycket glass iallafall!  
 
Blåsa såpbubblor 
 
 Åka på spontan roadtrip 
 
 
 
Icke genomförda:
 
 • Bygga ett sandslott
 • Spela minigolf
 • Gå på en skattjakt
 • Bada i Poseidon
 • Rida
 • Åka till ett solrosfält
 • Upptäcka en "hemlig plats" 
 • Övernatta i naturen
 • Nattdopp
 • Besöka ett slott
 • Åka på cyckelsemester
 
 
ÖVRIGT:
(sådant som inte var med på listan)
 
Hundvakt
 
 
Åka till London
 
 
 
Midsommar - Alice i underlandet
 
 
 
Lödöse Medeltidsdagar
 
 
 
DOP
 
 
 
Inspelning i Varberg
 
 
Utflykt på berget
 
 
Cosplaya
 
 
 
Fotografera
 
 
 
Mycket fin sommar! 
Det enda jag önskar är att jag hade stressat mindre / njutit mer. Tips till nästa år.
 
 
 

Stress-minskning och arrangemang

Fina födelsedagsblommor.
 
 
 
Hej på er,
 
Just nu har jag väldigt mycket på min agenda. Det är mycket att göra hela tiden tyvärr och jag försöker minska ner, avsluta och få ett lugnare schema så jag kan fokusera på skolan. Det är prioriotet nummer ett såklart.
Sen har jag extremt SVÅRT att dra bort tid från alla kreativa projekt (vilket jag borde) men då blir det tillslut vänner / familj och sådant som får lida. Jag är tyvärr den "tråkiga typen" som gärna lägger mer tid på kreativitet och aktivism än på att umgås och roligt.
 
Jobbar också med arrangemang och håller på att få ihop en spelning till hösten. Det har vart lite motgångar och krångel på den fronten så jag hoppas allt ska ordna sig till sist. Alltid mycket mer jobb än man tror tyvärr. Fördelen med stället jag arrangerar på är att allt finns dock. Det är en stor och grym scen, med bra utrustning. Stället bidrar med personal som ljus/ljudtekniker, folk i café/kassa och så vidare till en låg kostnad vilket är hur bra som helst, väldigt smidigt.
Men har man inte den stora fördelen så finns de andra bra alternativ att ta till som -> showlighters.se.
Där kan man hyra utrustning till olika typer av event och även få hjälp med montering. Tips! 
 
 

Födelsedagsfirande och Metal

Alkoholfri Mjöd.
 
 
 
Igår hade jag födelsedagsfirande med familjen och vi firade ute i naturen. Fyller man år i augusti tycker jag man ska utnyttja de!  Det blev korvgrillning och familjemys, behövdes verkligen.
Var orolig över vädret innan men av någon anledning lyckas jag alltid pricka in rätt när jag ska fira min födelsedag. Var nästan lite för varmt och lite för fint, haha. Hade någon föreställning om frusna själar som satt med varsin filt och värmde sig vid elden.
 
Resten av helgen hängde jag och min skånska vän (som kom upp och bodde hos mig över helgen) på Sticky och lyssnade på go metal. Skitarg (bandet) på lördagen. Sinnesjukt och fantastiskt på samma gång! 
 
 
Ligger lite efter med uppdateringen... Ledsen för de.
Men jag är för upptagen med att leva. Uppdatering sker i den mån jag har möjlighet ;)

BIRTHDAY

 
 
 
 
 
För idag är det min födelsedag och jag är även hemma från Visby. Trots att det kändes kasst som fan att lämna rosornas ö så måste jag medge att komma hem till detta gjorde det hela rätt fantastiskt ändå.
Kommer komma miljoner uppdateringar om MTV men nu ska jag bara fira min dag.
 
Tack till alla underbara människor för de fina gratulationerna, alla kärlek till er! <3 
 
 
 

Medeltidsveckan är i full gång!

Medeltidsveckan, Gotland 2016.
 
 
 
Medeltidsveckan håller på just som vi talar och sprider sin glädje och gemenskap som absolut inget annat kan.
Den drog igång i Söndags och invigdes som vanligt med en riktig fest i solnedgången med teater, musik, gyckel och magi. Har gått omkring som på moln och försök insupa så mycket av detta som möjligt! 
 
Denna morgonen började med bågskytte och armborst-uppvisning på tornerspelsarenan för att sedan fortsätta på marknaden med mat och uppträdanden (musik och gyckel) på Forum Vulgaris-scenen.
Kvällen som är framför oss är lite öppen än så länge men det kan hända det blir musik i St Karins Ruin med de grymma bandet Jordbrand, vi får se helt enkelt.
 
 
En ordentlig uppdatering kommer när jag kommer hem! 
 
 
 

Mix Ranch / Gotland

 
 
 
 
Spenderade dagen och natten på ett ställe som heter Mix Ranch här på Rosornas Ö.
 
De fanns ett häftigt majsfält som man kunde springa bort sig i och vackra fält att njuta av i solnedgången. Dessutom - världens sötaste djur!  Asså, fåren... de var som hundar. Så fort man locka på dem kom de springande i full fart och ville ha uppmärksamhet. Önskar jag kunde ta med dem hem, så himla söta! 
 
 
Nu fortsätter våra äventyr! 
Och imorgon.... då startar MEDELTIDSVECKAN :*  Tagga!! 
 

VISBY - Äntligen hemma!

 
 
 
 
Nu är jag ÄNTLIGEN här igen och det känns verkligen som att komma hem! 
 
Jag har väntat ett långt, kämpigt och oförutsägbart år på att få komma hit och nu är jag här. Kan knappt fatta de. Min kärlek för denna plats är obeskrivlig. Utan att överdriva så kan jag säga att de kom tårar redan när jag kom i land med tanken på att jag snart ska behöva lämna igen. Men nu ska det njutas för fullt på denna vackra plats fylld av konst och magi.
 
Själva Medeltidsveckan drar inte igång förrän om två dagar så innan dess kommer vi ta lite turer på andra delar av ön men när Festivalen drar igång kommer vi vara på plats i Visby igen med Medeltidskläder och ta del av alla äventyr.
 
 
 
 
 

Gotland - här kommer jag!

 
 
 
 
Efter lång längtan och alldeles för mycket ångest, stress och krav den senaste tiden ska jag ÄNTLIGEN få komma iväg till GOTLAND och MEDELTIDSVECKAN!!
 
Det kunde inte vara mer välbehövligt än nu, är i desperat behov att få koppla bort allting och strunta i måsten. Min plan är att koppla bort HELT, dvs låta bli att vara uppkopplad och tillgänglig 24/7. Inget instagram/ snapchat / facebook / messenger eller sådant heller..Åtminstone inte om dagarna, kanske kan reservera de för kvällar enbart. Har blivit lite för beroende av att vara tillgänglig den senaste tiden... gillar de inte.
 
Istället ska jag lägga min fokus på att vandra omkring barfota på kullerstensgator med söta hus klädda i rosor.
Samtidigt som solen skiner och det står musikanter i varje hörn och spelar vacker musik. Vandra omkring på marknaden bland vackra saker, ta ett dopp i det blå eller en mysig picknick i Botaniska trädgården! 
Finns verkligen ingen vackrare plats än Visby, känns som jag är på väg hem, trivs så bra där.  Kan knappt förstå att jag ska åka nu.
 
 
Sagogruppen jag är med i ska ordna en träff på MTV också och jag denna gången kommer jag INTE missa den, kommer bli världens bästa vecka!!!!