Helgen i stugan

 
 
 
 
SÅHÄR HAR DET SETT UT I HELGEN...
 
 
När vi kom upp till stugan första dagen var det strålande sol över det frost-prydda landskapet för att vakna upp dagen efter till - SNÖ. Wohooo!  Jag och Martina hade planerat in en photoshoot just den dagen också så de kunde inte bli mer perfekt (mer om det senare).
 
Första dagen: var det "familjedagen" och det droppade in folk lite då och då, samt några som stannade och sov över.  Vi åt tacos, spelade spel och man fick verkligen "läger-feeling". Toaletten fanns i ett separat hus och för den mörkrädda (jag) så var det lagom kul att gå ut själv på natten för att gå på toa. Linus hade hängt upp Hedberg  (skelett med rörelsedetektor) inne på toan och ute i ett träd så man kunde få sig en "trevlig" överraskning också.
 
Andra dagen: var det kompisar's tur att få besöka och sova över.  Vi tände brasan, hade en photoshoot med väldigt mycket vitt och åt ännu mera tacos, chips, kakor, godis...ja, typ allt. I mängder.
 

Sista dagen: var mest städning och ett försök att transportera alldeles för mycket saker i alldeles för liten bil. Men det gick. Allt går. Om man bara vill.
 
 
 
 
Hur har eran helg varit? :)

Tillbaks till - KROATIEN

 
 Linus kollar in gamla gravar.
 
 
 
Tillbaks till - Kroatien

När jag ser dessa bilder känns det väldigt långt borta, sommar och sol. Gillar att kolla sommar-filmer/bilder såhär i mellandagarna och inte för att jag vill att julen/vintern ska ta slut utan för att det känns härligt att man har så mycket framför sig.
 
Dessa bilder är från vår Kroatien resa vi gjorde i somras. Blev för många på bilder på en gång så jag har inte hunnit gå igenom allt innan såhär får ni se några till.
 

Julafton och stugweekend

 
 
Tjoho i stugan,
 
Hade ni en trevlig julafton igår? Det hade vi. Firade med Linus släkt det här året så jag saknade ju såklart min egen familj lite men det var en väldigt fin dag, för det mesta. I julklappsleken fanns det en flaska med Bajs-spray. Oh ja. Den blev sprutad i och folk fick evakuera delar av bostaden. Den lukten! Var glad ni befann er på annan ort.
 
Imorgon ska vi åka ut till stugan vi hyrt och spendera hela våran helg där. Stugan ligger lite på en höjd precis vid en sjö omringad av vacker natur, finns även en öppen spis och massa sällskapsspel. Behöver jag ens säga att det är bäddat för mys?  Och på tal om bäddat, finns 16 bäddar. Ena dagen har vi öppet för familjen och andra för vänner!  Har även planer på att ha en photoshoot där under helgen! :)
 
 

MERRY CHRISTMAS

 
 
 
 
JULAFTON! WOOP, WOOP. Glädjeskutt osv...
 
Idag vet i princip alla vilken dag det är, eller hur? Jag och min andra hälft ska åka till hans Mormor och Morfar för att fira. Det är första julen som jag inte spenderar med mitt egna blod, konstigt!?  Vi har hyrt en stuga i mellandagarna där delarna av familjen kommer vara med dock så jag får ta igen det då.
 
Och här får ni ta del av ett av alla våra hundratal vackra julkort. Tanken var att få med hela familjen (vi+katter) men låt oss säga såhär: Katterna hade andra planer!  Notera lilla Indra som springer ut ur bilden i hörnet.
 
 
 Ha en fin julafton alla nördar!
 
 

Julbak och stormtroopers

Mums!
 
 
 
Ja, vad ska man säga? Den här helgen har lägenheten till största delarna sett ut som en stormtrooper-fabrik och till mindre delar bakning och pyssel. Medans grabbarna jobbade vidare på dräkten spenderade jag och Martina vår tid med bakning. Jag bakade kola-kakor med Daim (har funnits en beställning på det länge) och något som ska föreställa gräddkola men statusen på den är fortfarande oklar. Fortsättning följer...
 
 

Musikvideo och färger

 
 
 
Det är ingen ordning alls nu. Inlägg och bilder kommer lite huller om buller men whatever.
 
Dessa bilder togs i Göteborg innan jag skulle medverka i José Gonzalez musikvideo. Videon är till hans kommande singel "Leaf off" och låten ska ha premiär på P3-guld galan så det skulle vara sjukt kul om videon släpps då också! Hoppas!
 
 
Jag är ingen person som använder ett överflöd av färger men jag fastnade verkligen för kombinationen rosa och vinrött här.
 

Hobbit-Premiären

 
 
 
Bättre sent än aldrig?
 
I tisdags alltså den 9 december var vi på midnattsvisningen/premiären av HOBBIT. Det var en sagolik kväll.
Alvutstyrseln var på plats, ett band spelade soundtrack från Sagan om ringen och det kryllade utav folk, både utklädda och inte. På vägen till och från biografen pågick  en mindre storm och det enda jag hade att värma mina bara armar med var en cape, hade inte råd att sinka illusionen med en jacka. Dumma mig!
Väl inne på biografen stod jag uppe på en bänk och svepte med blicken ut över folkhavet där jag såg en något förvirrad Orch på andra sidan hallen som jag "sköt" ner med min pilbåge.
 
 
Filmen då?  Mjae, går ju inte att mäta Hobbit med Sagan om ringen-Trilogin men det var en så extremt underbar stämning på bion så vi befann oss allihop djupt inne i Midgård och bara njöt.
 

Sankta Lucia


 
 
 
Natten går tunga fjät...
 
God morgon på er!  Har det varit något Lusse-firande för er denna lördag/fredag? Jag har inte lussat sedan gymnasiet, saknar det lite! Sjukt mysigt ju!  Jag gick musik också så kör va en del utav utbildningen.
Får trösta mig med lussebullar och pepparkakor istället. Det är okej.
 
Och vet ni vad? Bara 11 dagar kvar till julafton och 18 dagar kvar av det här året.
Dags att fundera på nyårslöfte inför 2015, kanske?
 
 

Jag exploderar nästan

 
 

Tiden rusar i rasande takt, redan 2. advent och ljus nummer två står i lågor..
 
Idag är det mest en fix och planerings söndag inför veckans ståhej. Imorgon ska jag bege mig till Göteborg och medverka i  José Gonzalez musikvideo. På tisdag är det inge mindre än HOBBIT-PREMIÄREN. YEY! Hoppas jag träffar lite andra goa nördar där då. Är så taggad så jag NÄSTAN exploderar. Helt seriöst. Hoppas jag klarar mig fram till dagen med stort D. Kommer bli magiskt. Ses vi?
 
Nu ska det packas ner alvöron och diverse prylar som ska åka med mig till Götet. Får inte glömma kamera, laddat batteri och tomma minneskort  (Note till mig själv)
 
 
Ha en trevlig söndag!
 
 
 

Frozen Ground

 
 
 
I veckan såg vi filmen "Frozen ground" och ämnet i filmen har av någon anledningen förföljt mig och dykt upp här och där den senaste veckan så jag var tvungen att få de ur mig och resultatet blev denna bildserie..
 
 
Handling: "Polisen i Alaska utreder ett flertal fall av mördade kvinnor. Då dyker den kidnappade Cindy upp och berättar att hon blivit våldtagen och torterad. Utredaren Jack är säker på att gärningsmannen är seriemördaren som han letat efter och en intensiv jakt efter den ohyggliga mördaren inleds. Frozen Ground baserad på den sanna historien om Robert Hansen, en av de värsta seriemördarna i USA:s historia."
 
 
Förövrigt tycker jag ni ska se filmen. Den är sevärd.
 
 
 

Tredje december

 
 
 
 
..Och så var det tredje december och sakta men säkert smyger sig julen in i stugan, lite barr och den gudomliga doften av gran hälsar på. Katterna stod en lång stund, LÅNG STUND och bara nosade. Men de är bäst att passa sig och hålla sig lite på avstånd för granar bör behandlas med respekt, annars sticks de..
"Granen" som i själva verket är en bunt granris står just nu i en glasburk men jag är på jakt efter någon fin låda, korg eller rustik hink av något slag.. tips?
 
Annars då?  Imorgon ska jag få ett foto-uppdrag. Svärmor behöver bilder för sitt företag och för en annons som ska vara med i tidningen så det kommer det pysslas med! :)
 

Halloween/Cristmas-Crossover

 
 
Mina julkänslor infann sig från ingenstans och bara exploderade av tankar på allt "Julmys" jag vill hinna med denna månaden. Puh!  Från att baka pepparkakor, glöggmys, slå in fina klappar (då menar jag inte att kasta ihop något på några sekunder) till att pynta och pyssla.
 
Just som jag vara redo att kasta ut halloween.... så hittar jag Hedberg i soffan, lycklig och fylld utav julstämning. Inte har jag mage att kasta ut honom då!  Skelett borde ha samma rätt som oss andra att få julmysa, eller hur? JA! Hedberg ska stanna!  Fram med pepparkakor!  ;)