Tillägnat mitt fyrbenta barn

 
 
 
Igår fyllde min älskling 4 år och jag vill tillägna detta inlägg till henne. 
 
 
Förflyttar oss bak i tiden..
Hade letat efter katt länge. Jag som alltid varit omringad med katter under min uppväxt kände mig helt tom. Som en mamma utan ett barn. Kollade blocket-annons efter annons men utan någon framgång. Började tappa hoppet. Men plötsligt kom den dagen. De var min tur. 
Hoppade in en bil och åkte till Uddevalla för att möta upp en kvinna på parkeringen. Vi bodde en bit från varandra och hon skulle handla den dagen så de blev mycket närmare att mötas där.
Hon plockade ut buren ur bilen där vår blivande vän fanns. Den lilla kattungen Arkham var skrämd efter bilfärden och hade krupit ihop och gömt sig längst där inne. Hon var så liten och svart att hon försvann.. MEN, då såg jag två lysade ögon som tittade upp på mig. Vi såg varandra djupt i ögonen och där och då kände jag en varm våg av kärlek passera genom mig. Det är helt sant. Att skaffa ett husdjur som ska leva ca 15 år eller mer är ett commitment. Vilket tyvärr inte alla förstår. Men så är det. För mig var de kärlek vid första ögonkastatet och där och då lovade jag att jag skulle älska henne livet ut. 
 
Och sen den dagen har min kärlek för henne växt sig starkare och starkare för varje dag. Hon är en väldigt skygg och tillbakadragen (jag var nära på att skriva person haha) katt vars tillit man måste förtjäna. Men när väl tilliten är förtjänad då är hon din bästa vän. Hon kommer finnas där och ta hand om dig. När du är frusen kommer hon lägga sig på dig för värme. När du är sjuk kommer hon välmenat ge dig en knuff med sitt huvud. Och ja, hon kommer hon också göra sitt bästa för att stjäla din uppmärksamhet under opassande tillfällen. Som att till exempel lägga sig på din dator när du bloggar. Eller ge dig ett snällt bit för att förklara att maten ska serveras omedelbart. 
 
Summan av kardemummam...
 
Jag älskar min katt och det här var mitt långa utdragna sätt att säga grattis till henne! 
Så jag får hoppas att hon läser min blogg. Kan hon gott göra när hon ändå ska ligga på datorn liksom...
 
 
 
 
Tillbakablick.
Du och jag.
Mamma, se hur tuff jag är! 
Första gången utomhus. De var liiiiiite läskigt så hon ville vara gärna nära. Väldigt nära...
Första gången hon somnade på soffan.
Med sin bästa vän. Eller bästa fiende. De skiftar lite.
But first... let me take a selfiiiie.
 

Den plötsliga längtan

1, 2, 3, 4, 5,
 
 
 
 
Julen är den tid på året som verkligen växt på mig. Jag gillar mörkret. Alla tända ljus. Alla julmarknader. All mat. Alla dofter. All musik. December är inte ens här men jag bara längtar som en galning!! 
Att jag ska åka till Visby och fira medeltida jul kan vara en bidragande faktor. Ska bli så mysigt. 
Sitter i skrivande stund med julmusik i högtalarna och drömmer mig bort till snöbeklädda kullerstensgator. Skridskor i St karins ruin. Pannkakor gräddade över öppen eld tillsammans med en kopp varm glögg med underhållning från eldkonstnärer och toner från Poeta Magica.
 
Själva julafton kommer jag troligtvis inte fira hemma. Har anmält mig till volontärjobb där man anordnar firande för ensamma, hemlösa och nyanlända. Nya, fina vänner. Men juldagen ska firas tillsammans med familjen som vanligt! 
 

Rouge One

 
 
 
 
Jag är såååååå glad. 
 
Biljetter till premiären av Star Wars spin offen - Rouge One är äntligen bokade. Eller ja rättare sagt, blev bokade för några dagar sen. Men ändå. De är bokade och jag är glad. That's all you need to know.
Ska gå med mina syskonbarn på premiären och de är minst lika om inte ännu mer nördiga än jag är när de kommer till SW så de blir kul att få dela den upplevelsen med dem. Har fått några mysiga samtal i veckan från barn som längtar och planerar inför premiären. Peppen är total! 
 
På premiären ska jag gå som Jyn Erso har jag tänkt. Huvudkaraktären i nya filmen. Ännu en cool kvinna i rutan. Gillar som fan. För nej, man kan inte få för mycket av coola kvinnor.
Hennes outfit (den outfiten som jag har valt) är väldigt simpel. Kommer till största del ha vanliga kläder, sånt som jag har hemma. Garderobscosplaying. Men hon har ett coolt skinnnbälte med tillhörande hölster som jag har planer på att göra. Jag har en hel del skinnbitar liggande hemma så de ska nog gå och ordna. Vet inte exakt hur jag ska göra men jag gillar när man improviserar sig fram. Och de är roligt om något iallafall blir handgjort trots bristen på tid.  
 
 
 laderverkstan.se
 
 

Teater, glitter och en bäver i natten.

 
 
 
Förre veckan var de mycket teater. Eller ja, mitt liv är mycket (bara) teater hela tiden just nu om jag ska vara ärlig..
 
Onsdagen hade vi teater som vanligt, på torsdagen var vi på vår lärares prisceremoni och på fredagen började morgonen i Angered för att se eleverna på teaterutbildningens redovisning, en föreställning som handlade om deras föräldrar och sen fick vi även se deras egna kortfilmer. Väldigt kul att se! 
Kvällen fortsatte sedan på de mest glittrande sätt. Jag och två tjejer från vår teatergrupp möttes upp och tog varsin alkoholfri drink på stan för att sedan dra till Scenkonstgalans efterfest. Temat var blommor och glitter så någon typ av glitterbomb exploderade på mitt huvud. Är temat glitter går jag all in. En kille kom fram till mig i slutet av festen och sa "du har massa glitter på ditt huvud...."   "de är helt jävla magiskt ju"  haha.
 
Vid 4-tiden traskade jag glatt men trött hemåt. Min sista buss hade redan passerat så jag fick gå hem.  
På andra sidan vägen fick jag syn på något djur.... när jag kom närmare upptäckte jag att det var en BÄVER. Ett så himla udda ställe att stöta på ett sådant djur. Stor var den också....
Väl hemma så däckade jag bara. Orkade inte ens tvätta bort glittret. Så trött jag var. Därför bestämde jag mig för att knäppa bilderna ovanför dagen efter.
 
Och idag, söndag. Var det ännu mer teater. Vi jobbade med monologer som skulle handla om självförtroende / självkänsla. Först fick vi skriva vår egen. Sen framföra och göra övningar kring de.  
Vi var bara 3 stycken där idag så de var intimt/ mysigt och vår lärare köpte fika också! Vi körde på extra länge! Tror vi körde typ 3,5 timme... men, man kan inte få för mycket teater liksom. Bra avslut på helgen.
 
 
 
 
 

Jag är fan inte söt!

 
 
 
 
Vänder mig främst till mina girls nu. Men grabbar, ni kan också lyssna..
 
Söt. När jag tänker på ordet söt så tänker jag direkt på kattungar och barn. Saker som är litet. 
När komplimanger ges hör jag ofta att jag är "söt". Visst. Det kan vara trevligt att höra att en är söt, ibland. När det är rättfärdigat. Ibland är jag faktiskt söt. Ibland är jag inte. Så är det bara. 
 
Men många gånger har jag upptäckt att jag blir irriterad, nästan arg. Och det händer allt oftare tyvärr. Det finns många andra typer av komplimanger att ge någon: Vacker, smart, cool, intelligent, bad ass, snygg, sexig osv.
Men söt. De måste fan vara den sämsta. Så mellanmjölk de kan bli. Ibland kan en faktiskt önska att höra någon annan. Lite variation liksom.
 
Det har hänt att jag lagt upp en bild där jag själv tänker "fan vad cool jag är" och så kommer någon (med största sannolikhet) kille och säger  "Aww söt"..... asså, va?  Och där försvann min coolhet. Typ? 
 
Söt kan användas på ett sånt nervärderande och förminskande sätt. Som att man inte vore något annat än söt, liten och hjälplös. Säger absolut inte att man ALDRIG ska kalla någon söt. Jag gör också de. Men ibland är det fel. Väldigt fel. Söt är inget stärkande ord. Som tjej förväntas man alltid vara söt och till lags. Inget mer. 
Orden "Vacker" eller "snygg". Det är kraftfulla ord. Stärkande ord. Ord som gör att en känner sig uppfylld efter komplimangen.
 Försöker därför bli bätte på att själv ge mer stärkande komplimanger till mina systrar i världen.
Det är inte bara söta tjejer. Det är starka, vackra, kompetenta, sexbomber allihopa!!!! 
 
 
 

Låt oss prata om citron.

 
 
 
När jag var yngre. Citron. De var det var den absolut värsta smaken jag kunde tänka mig. Spelade ingen roll vad de va för något. Godis eller mat. Citron var äckligt helt enkelt.
För ett tag sedan käkade jag någon godis med citron och min reaktion var "wow, vad är de här."  
De var typ de godaste jag hade ätit. De var som en ny värld öppnade sig för mig. Något helt nytt, något spännande. Nu ÄLSKAR jag plötsligt allt med Citron.  
 
Dagens reflektion. Vilken underbar sak de här med utveckling och förändring kan vara och hur konstigt att något man ena stunden hatar är ens nya favorit en annan dag. Försöker tänka tillbaks på tiden innan Citronen kom in i mitt liv *snyft* och förstå hur jag tänkte då. Men de går inte. De är så gott ju! 
 
 
Har ni någon liknande upplevelse. Något ni hatat som sedan bara slagit runt och blivit en favorit? 
 
 
 
 

Tillbaks till Medeltiden!

Detta, fast förhoppningsvis snöfyllt och omringat av öppna eldar och jul. Mys.
 
 
 
 
Såhär såg det ut när vi åkte till Visby i somras. Och snart är vi där igen, längtar som en galning! 
 
På sommaren åkte vi med husbilen till Gotland. Det är väldigt smidigt sätt att vistas på Gotland och Medeltidsveckan så. Hotell och boende där är väldigt dyrt. Milt sagt. Att åka runt med husbilen är både smidigt och billigt. Kan man hänga lite vart man vill, eventuellt dra en spontan vända runt ön om man skulle känna för de. Jag gillar den friheten! Förhoppningsvis kör vi på det till MTV 2017 också.  För som sagt. En gång Medeltidsveckan, alltid Medeltidsveckan. Har man en gång fått smak för den världen så kommer man ha så extrem abstinens att man inte överlever utan. Den veckan är liksom uppbokad för all framtid nu. De är som att komma hem, på riktigt. En ständig längtan.
 
Nu ska vi dit på Medeltida Jul och denna gången blir det Flyg + Hotell som gäller.  Det är bara över en helg så det är mycket smidigare så. Nackdelen med husbil + färjan är att de tar längre tid. Dessutom är de kallt nu, som ni säkert märkt. Då är det ganska skönt med Hotell. Men till sommaren, då rullar vi ut på vägarna igen.
 
 
husvagnsreserven.se
 

Bara att knipa ihop!

 
 
 
 
Det var längesen jag hade folk framför kamera nu och igår fick jag tre stycken! 
 
Gravid-fotografering med denna fina familjen med enbart 2 veckor kvar tills den lilla ska komma. Väldig tur att den inte ploppa ut under fotandet. You never know liksom. Hade varit opassande om de plötsligt stack ut ett huvud under fotografering. Nej, bara att knipa ihop tills vi var klara! Sen får den gärna komma.
 
Det var dessutom en hemlig baby shower på gång hemma hos familjen som den blivande mamman inte fick veta något om. Därför viktigt att vi lyckades dra ut på tiden tillräckligt länge så familjen inte kom hem innan de var klart... "Vi ska bara fota några bilder till".  Lyckades klicka av sammanlagt 1000 bilder inom och utomhus så jag har LITE att göra nu kan man säga. Får ta några repor av radering till att börja med. Finns alltid bilder som är direkt oanvändbara.  Sen kan jag hugga in på resten!  Blev mycket fint.
 
 

Flykten till framtiden!

 
 
 
Hej vänner! 
 
Tänkte bara tipsa om den här grymma filmen "Flykten till framtiden" som har premiär idag. Finns risk att jag flimrar förbi nämligen.Och geniet Ulf Malmros som regisserat tillsammans med sin fru är fantastisk. Den absolut trevligaste regissören jag träffat. Duktig som få. 
 
Filmen utspelar sig både på 70-talet  (där jag är med) och i nutid, 2016. En riktig feel-good film i min mening. Jag har inte sett den själv än (bara trailern) så jag kan inte säga så mycket mer än så, ska se den ikväll. Men... Se den! Och de säger jag inte bara för att jag är med utan för att jag tror de kommer vara en underhållande rulle värd varenda krona.
 
 

I'm going on an adventure!

 
 
 
 
Att få springa runt med Medeltidskläder. Det är the shit om något.
 
Tunikan jag har på mig har jag precis sytt klart. Den är sydd för att bäras på Medeltida Jul i Visby, behövs mycket varma kläder då. Lyckades komma undan billigt när jag köpte mitt ylle också så jag är mer än nöjd.
Det var minus grader idag så jag var lite tveksam om två lager skulle räcka för att hålla mig varm men de gick förvånansvärt bra. Ylle är bra grejer!
 
Att komma in i värmen efter ett kyligt äventyr i vildmarken är sjukt mysigt också.
Då blir det citron-te i mängder. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kallt inne, kallt ute

 
 
 
 
 
Vart man än vänder sig just nu är det kallt. Det är kallt utanför våra dörrar och de är kallt inom oss..
 
Valet är avklarat och ännu en gång har förtryck segrat. Rädslan fortsätter styra och bre ut sig över vår värld som pesten. Folk smutskastar, beskyller andra och med folks oro som vapen så trycker de in sin förvridna propaganda i folks hjärnor. 
Och jag är tyvärr inte förvånad.. Tänker inte ens säga något mer om valet. Det är förjävligt helt enkelt. That's it.
 
Vi MÅSTE stå starka. Enade. Allt förtryck och hat ska bekämpas. Kärlek ska segra.
Upp till kamp!! 
 

Blod och piano

 
 
 
Och här har ni ännu en look! 
 
Asså, jag älskar ju halloween av hela mitt hjärta. Och jag älskar att resten av välden omkring mig har fått upp ögonen för denna "högtiden" som innan inte få den uppmärksamhet som jag tycker den borde.
Att utan konstigheter kunna kleta in sig med blod en vardag är underbart om något. Skulle vilja hinna med någon ordentlig Halloween-fotografering detta året men jag tror inte den tiden / energin finns tyvärr. Men man ska aldrig säga aldrig såklart. 

Apropå ingenting..
När jag var yngre spelade jag piano, mina skillz var inte så utvecklade men hjälpliga. Kunde grunder och kunde dra iväg några låtar iallafall, haha. Och nu har jag fått tillbaks suget och tänkte försöka ta upp det där igen. Har glömt så sjukt mycket så jag kommer i princip få börja om på noll men de kommer bli roligt att återhämta förlorad kunskap och förhoppningsvis bygga på den ännu mer.
Har en gammal elorgel hemma som jag kan spela på. Ett vanligt piano är mycket trevligare då de saknar alla knappar och finnesser som jag inte orkar med. Det både ser vackert ut och låter vackert tycker jag personligen men man tager vad man haver. 
 
feurich.se
 
 

Xplosion av färger

 
 
 
 
Jag bara ÄLSKAR den här explosionen av färger som världen bjuder på just nu och hoppas att den vill stanna ett tag till. Har faktiskt en fotografering inbokad med ett par snart och hur fint vore de inte om världen kunde vara lika vibrant då!  Märker dock att de börjar lida mot sitt slut så jag kan inget annat än hålla tummarna just nu.
 
Och de där med att fota par... De är en konst i sig verkligen. Inte bara få en bra bild utan även locka fram känslor och den där mysiga spontaniteten på bild. Ett fint samspel mellan två personer.
Ska bli roligt med lite mer övning samt roligt att fota något jag sällan gör!  *tagga*
 

Happy Halloween

 
 
 
 
Läget kompisar? 

Hoppas ni har en fin Halloween-vecka oavsett om ni har lov eller jobbar! Själv har jag inte hunnit med så mycket firande som jag brukar och vill men jag har iallafall lyckats kleta in mig med lite blod och besökt Halloween på liseberg så lite stämning har jag fått.
 
Den här klänningen skapade jag för ett bra tag sedan och den har inte blivit använd tidigare så de var kul att få fram den i ljuset. Och ikväll hänger jag med teatergruppen igen, yey! Vi jobbar med karaktärsskådespeleri just nu, mycket kul!