Glad påsk från sjukstugan!

 
 
 
GLAD PÅSK PÅ ER!
 
Har varit massa sjuk hela veckan så livet har gått på låg varv. Kunde inte låta bli att bli sådär barnsligt lycklig när solen smet in genom fönstret och lämnade vackra skuggor på väggen. Finns få saker i världen som kan mäta sig med den känslan. Framförallt när en legat isolerad och sjuk i sin lägenhet. Gissar att Indra höll med också, tack vare henne som jag sprang och hämtade kameran. På majoriteten av bilderna satt hon på en ful hög av papper som förstörde den fina bilden. Fick försiktigt försöka dra undan dom utan att hon skulle vilja gå därifrån. Höll andan medans jag drog undan dom och hann knipa en bild innan hon argt flydde platsen för att lägga sig på papprena igen... "jävla papparazzi". 
 
 
 
Improviserande även ihop en "Påsk-pizza" med färskpotatis, lax och picklad rödlök. 
 

Våren kommer

 

Premiären av #delameddig

En blandning av dramatiker, skådespelare och publik under kvällens premiär.
 
 
 
Ska börja med att hylla mig själv faktiskt. Så glad att jag tog mig igenom den där dagen. Den började sämst. Mådde så otroligt dåligt. Var dock tvungen att ta mig igenom arbetsdagen på något sätt, har inte råd att sjukskriva mig liksom. Räknade minuter. Istället för lunchrast lade jag mig och sov. Visste att jag skulle på teater på kvällen så efter jobbet tog jag värktabletter och sov så länge jag kunde innan jag drog till Los Angered. Ville verkligen, verkligen, verkligen inte missa premiären. Men på något magiskt sätt tog jag mig dit ändå. Först såg vi föreställningen och sen var de efterfest och premiärskålande på andra stället. 
 
#DelaMedDig dig består av flera olika historier inbakade i en. Var så stolt över min vän som har skrivit en av dessa historier! Och grymt jobbat av alla andra medverkande! Rekommenderar er att gå och se den. Ni kommer inte bli besvikna! 
 

DELA MED DIG

 
 
 
En sak jag ogillar med mig själv att jag ständigt pendlar mellan total kaos och utopi. De är aldrig balanserat eller några gråa zoner. De är alltid antingen svart eller vitt, av eller på. Jag har så mycket inom mig som jag vill ska komma ut att jag blir så MANISK att jag kör över mig själv och nästan andra i processen. Så mycket ambition och kreativitet som vill ut. Sen inser jag att de är ohållbart och stänger av allt och blir buddha själv. Och.... sen börjar de om igen. Om de är någon som har något tips på hur en finner en mer balanserad tillvaro vore de ytterst tacksamt. Det känns ohållbart att leva sitt liv i smeten med hundra bollar i luften ena stunden för att andra stänga av helt och enbart vilja lyssna på vinden sus i träden.
Att finna balans är något jag ständigt jobbar med och strävar efter. De är otroligt svårt. Berätta era knep!
 
Sen vill jag även passa på att tipsa om pjäsen "Dela med dig" som har premiär nu på fredag.
Den sätts upp på Angereds Teater och är delvis skriven av min goda vän! Se den! 
 
 

MovieNight - Tomb Raider

 
 
Har stressat mycket, mått stundvis skit och haft alldeles för mycket i huvudet under veckan så de kändes skönt (var fucking nödvändigt) att få försvinna i mörkret med film. Vi såg 'Tomb Raider' som jag tyvärr inte har mycket positivt att säga till om. Känns tråkigt då de finns så mycket potential som bara slängs bort. En kvinnlig Indiana Jones liksom, borde inte kunna bli annat än bra!? Manus var fattigt, tråkig casting och karaktärerna dåligt presenterande. Saknade de där smarta gåtorna och problemlösningarna. Fanns några ja, men inte tillräckligt. Behövdes mer mystik. Mer historia. Mer innehåll. Mer allt. Typ det bästa med filmen var *spoiler alert* att slutet byggde upp för en tvåa. Och inte för att denna var fantastiskt bra utan för att upplägget inför kommande film verkar mycket bättre. Så, andra gången gillt.
 
 

Tacksamhetspaus

 
 
Idag har jag lekt med vatten. Jag gillar när en är kreativ med enkla och grundläggande saker 
Vatten är kanske något självklart för vissa, tex oss från denna del av världen. Samtidigt är det något absolut livsviktigt och mindre självklart för andra. Vatten är dessutom otroligt vackert. Naturen är cool.  
Ledsen om jag flummar iväg.. men detta fick mig att känna mig existensiell och tacksam. Så lätt att springa runt i ett moln av stress / prestation och missa allt fantastiskt omkring en. Vi behöver alla stanna upp och ta en tacksamhets-paus ibland. 
 
 

Världen måste se

 
 

Den här dagen startade utan högre förväntningar och förvandlades till en fin dag.
Jag visste att jag skulle fotografera inför ett pågående samarbete (mer om de framöver) men trodde brist på tid/inspiration skulle förstöra de hela. Sen hitta jag alla dessa fantastiska miljöer, statyer och spännande saker. Kände mig inspirerad. Mamma kom förbi med värsta lyxiga lunchen helt oväntat. Mat är glädje. Gratis mat som leveraras hem till en helt spontant är ren jävla lycka. Därefter hade jag och teaterkollega möte där vi försökte bena ut information om föreningar, pengasökande och planering inför gruppens kommande föreställning.Vi prata om framtid. Att inte spilla tid. Att världen måste få se oss. All kunskap och kreativitet som bor i oss.   
 
 
 

8 MARS / WOMEN TO THE FRONT

 
 
 
8 MARS

Idag är det Internationella Kvinnodagen! De har förhoppningsvis inte gått dig obemärkt förbi. Och för första gången så är de där tidigare missplacerade gratulationerna mer på sin plats. Tänk vad mycket som hänt sen den senaste 8 mars!? Kvinnlig revolution! Tänker såklart på Me too. Jävlar vad saker som hänt, fantastiska saker. Män går numera runt och är orolig över att säga "fel saker" och tur är väl de... äntligen har de satts igång en tankeverksamhet. Kvinnor i min närhet som tidigare inte titulerat sig själva som feminister, har börjat göra de. Vi ska fortsätta den här revolutionen som startats. Städa ut allt kvinnohat grundligt. Har funnits stunder i mitt liv där jag varit omringad av enbart män och dessa har gjort allt för att försöka trycka ner mig. För er info, jag står fortfarande. Har mycket att dela med mig av och har inte vetat hur eller när. De kommer. Här ska ventileras. Män, ni har anledning att oroa er.
 
Hade en photoshoot med mina girls från Teater Chill. De är smarta, kraftfulla, drivna och coola som fan. Känner mig lyckligt lottad över att vara omringad av dessa fantastiska kvinnor, de inspirerar mig.  
Vi driver den här revolutionen tillsammans genom att lyfta, hylla och stötta varandra. 
 

 

Första Mars

Bild är inte från idag. Still cold as fuck tho.
 
 
 
Välkomna till Mars-månad år 2018. We made it. 
 
Dock tycker jag att Mars borde betyda några plusgrader. Jag kräver inte många, men några. 10 minus liksom, vad i helvete!? Min lägenhet är så fruktansvärt kall att jag måste sova fullt klädd för att inte frysa ihjäl. Längtar efter vår. Någon som kan fixa? Vore schysst.
 
Denna vecka har förövrigt varit KAOS. Haft världens sämsta planering, massor att göra. Knappt sovit, knappt ätit. Har jobbat tidig morgon för att sedan stressa vidare till allt annat. Nästan vart tvungen stanna hemma då ALLA kläder ligger i tvätten och ingen tid för tvätt. Lagrats berg av disk då jag inte hunnit diska. Har fått köpa mat och käka i farten. Hemma sent, upp tidigt. Asså ni hör, de låter inte hälsosamt....
 
Idag ser schemat ut såhär: Upp klockan 7 för att jobba. Dra på möte om kulturstöd. Direkt vidare till Teatern. Ska även hinna träna in en Monolog till teatern, när? Och när jag ska hinna klämma in maten? Någon som vet? Jag vet inte.
 
Slut på klagosång. Nästa vecka ska jag planera mer realistiskt.Tid för mat, tid för återhämtning. Ligger ju en ständig press på en att vara den där supermänniskan som klarar allt. En press jag sätter mig mot, därför ogillar jag när jag faller in i mönstret. Måste finnas luckor av vila och reflektion där en kan ladda om.