School's out

 Vacker vinterdag.
 
 
 
Efter avslutat fotande skulle grejer packas ihop och mina händer var som orörliga isbitar. Försökte brutalt dra upp dragkedjan, kändes som de mest omöjliga saken i världen. Kylan kan vara brutal. Viktig läxa att lära sig till nästa gång: TA MED DIG VANTAR FÖR HELVETE! Ja, något i den stilen ;)
 
Hemma igen blev det spel och mys, "tjuv och polis". Det var dock något fel med tärningen. Jag fick 1:or varje gång och förlorade såklart. Den tärningen ska ut ur vårt hus, haha. Sedan har vi käkat god mat och bunkrat upp med godsaker för att se "postkodmiljonären" avsnitten där vi medverkar men då visa de sig att de troligtvis sänds imorgon...
 
 
Slutsats av det här: Trevlig dag!

Tänk ett steg längre

 Jinxy vill också att vi ska ta hand om naturen.
 
 
 
 

Hemma hos oss brukar vi prioritera ekologisk mat..

 

 

Speciellt min sambo, inget annat än ekologiskt kaffe kommer innanför dörren. Man kan även tänka ekologiskt när de kommer till exempelvis kläder och hudvård för att vara snäll mot vår jord som möjligt. Vi har trots allt bara en jord och vi bör ta hand om den på bästa sätt. Vi borde behandla den som ett litet oskyldigt barn, se till att den har de bästa tänkbara och skydda den med vårt liv.

 

Ekologiskt brukar ofta vara dyrare och man kanske inte har råd att lägga de där extra kronorna men om man kan, varför inte göra de? Man får så himla mycket tillbaka att de är lätt är värt det!

 

 

Kahinaär ett bra exempel på ekologisk hudvård som både värnar om miljön och människor. 25 procent av "Giving Beautys" vinst går till kvinnorna i Marocko som är en del av processen av framställa oljan som ingår i hudvårdsserien så det är inte bara miljön som drar nytta av de här utan även människorna.

 

Så i utbyte mot att tänka ett steg längre får man ett renare samvete och ett renare hy. Jag ser inget förutom fördelar!

 

 

 

 

Brukar du använda ekologiska produkter och vad tycker du om det?

 


Say NO Drugs

Halsbandet är en skyddsängel som jag ärvt av en släkting ♥
 

BTS - Mannen vid kanalen

 
En liten inblick i hur det såg ut när vi fotade nere vid kanalen. Solen var på väg ner precis som jag ville
och de blåste kallt vilket inte var mer än rätt för att få fram rätt känsla. Jag fick en vision som jag var tvungen att göra något av så jag tvinga ut min sambo i kylan som modell. Resultat dyker upp längre fram :)

Colors of the wind


Inspelning: Postkodmiljonären

Hello,
Tänkte testa att blogga via mobilen.  Problemet är att det kan se ut exakt hur som helst när inlägget publiceras men vi testar ändå.. 


Igår var vi i Göteborg och var publik till postkodmiljonären...
Innan sändningen kom kameramannen med världens grymmaste skägg och mustasch a la Dali ut och roade publiken, galen kille! Sedan spelades två program in och Rickard sjöberg som var sjuk körde på ändå. Blev en del tabbar och omtagningar här och där men det är de som är det fina med att vara med i studion. 

Efter det hoppade en trött Sofia med en massiv huvudvärk på tåget och pustade ut med tanken på att hon äntligen var på väg hem. Då ropar högtalaren ut att tåget bara gick halva vägen. Så där var jag, fast mitt ute i ingenstans och fick vänta på nästa tåg som SJÄLVKLART var försenat samtidigt som det var miljoner minus grader. Suck! 


Hemma till sist möttes jag i alla fall av den mest kärleksfulla och keliga katt ni tänka er! Så slutet gott, allting gott! :) 
Astro-Projekt: Vattumannen

Premiär för mitt nya mini-projekt.
Bläddade i en Astro-tidning häromvecken om min plan är att fota alla stjärntecken, ett för varje månad.
Kommer även lägga upp info om tecknen så ni kan följa med och spana in erat eget stjärntecken!
 
 

Först ut har vi Vattumannen (21/1-18/2)
_
 
Vattumannen är den allvarliga andens stjärntecken. De tänker djupt och analyserar sin värld
i avsikt att första dess innersta väsen. Att leva för dem är något som de gäller att förvalta väl och nyckelordet för detta är kunskap.

 

 

Planet: Uranus              Symbol: Vattenbärare

 

Ängel: Cassiel                   Färg: Electric Blå

 

Växt: Orkidé, Peppar                  Metall: Aluminium

 

Kristall: Akvamarin                             Tarotkort - Stjärnan

 

Motto: Jag vet                         Nyckelord: Allvar

 

Element: Luft                                   Turdag: Onsdag

 

Kvalitet: Fast                    Polaritet: Positiv

 

 

Positiva Drag: Fredsälskare, lojal, uppfinningsrik               

 

Negativa Drag: Excentrisk, Trotsig

 

Människokroppen: Fotlederna

 

 
 
Källa: Astrologiportalen.com

Christmas-gift

the twilight saga.
 
 
Förre året upptäckte jag som ni vet Twilight och blev djupt förälskad. En sån förälskelse som har kommit för att stanna. På min önskelista stod inte helt förvånande boxen och titta vad Tomten aka Linus dök upp med då. Happy, happy, happy!

Wrong way kids

 
 LOOKBOOK

Vår-planer

Bildkällor -  1, 2
 
 
Nu är våren fixad...
Spanade in resor utan direkt anledning och de slutade med att vi hitta en billig resa som vi inte kunde låta bli att boka. I maj bär det av till Zadar i Kroatien och de kommer bli SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ kul (Ja, jag är glad. Då får man göra alldeles för många bokstäver om man vill) Känner ett stort behov av att komma bort ibland så de ska verkligen bli skönt. Det är ju ett tag kvar men då har vi något kul att se fram mot! :)
 
 
Någon som har vart eller ska åka? Tips?

SNOWFIT

 
Hej mitt vinterland.

Let it snow

 Snö, snö och mera snö.
 
 
Och så kom äntligen snön! Lite för sent som vanligt men ändå lika efterlängtad. Tog inte många sekunder ut genom dörren innan jag förvandlades till en livs levande snögubbe. Pulsade fram genom drivor av tjock snö där ingen tidigare satt sin fot för att plötsligt titta upp och upptäcka att jag nästan krockat med en annan snötäckt figur.
 
Bästa känslan efter en tur ute i snön är när man kommer hem, slänger av sig de blöta och kalla kläderna, hoppar i mjukiskläder och dricker en kopp varm choklad. Då är det vinter på riktigt!

Julen dansar ut

 
 
Om jag inte minns fel är det idag julen ska kastas ut? 
Passar på att slänga in några bilder från julstämningen som varit hos oss och säga tack och hej. Vi ses kanske nästa år! Med undantag för alla lysande saker vi har hemma (ljusstakar etc), de får stanna ett tag till. De är så mörkt och dystert fortfarande så jag vill behålla allt ljus vi har ett tag tills ljuset slutar gömma sig och börjar visa sig igen...
 
 
 
Slänger ni ut era granar, tomtar och annat krafs idag? :)

Nytt projekt!

En liten tjuvkik.
 
 
 
Bläddrade i en tidning förra veckan och fick en idé till en bildserie som jag tänker ha som ett kommande projekt.
Har fotat första bilden idag och de gick inte helt problemfritt. De gör det egentligen aldrig när jag pysslar med något men ibland kan de som inte gick helt enligt planerna vara något som man gillar senare. Vi får helt enkelt låta tiden utvisa.
 
 
Nu: Dags för redigering!  :)

NYE

En liten sneak på hur jag såg ut på nyår ♥
 
 
NYE
Vi hade en lugn och mysig nyårsafton hemma. Ville inte lämna vårat lilla hjärta ensam och rädd när det smällde raketer ute, speciellt inte första nyåret så vi tog de lugnt, spelade massa spel och åt god mat i vårat hem :)
 
Och just nu hänger jag i Göteborg. Städernas stad. Min brorson fyllde det magiska talet 10 igår, minns ni eran 2-siffrors dag? I do. Då kände jag mig stor och vuxen. Nu har jag hunnit fylla det 2 gånger och känner ingen direkt skillnad. Känner mig fortfarande som 10.
.
 
... Dags att dra sig tillbaks till Trollhättan snart då.
Ska hem och gosa med mitt svarta lilla monster. MYS!  ♥

Så spenderade vi mellandagarna..

En box full av äventyr.
 
 
Mellandagarna har spenderats i Fylke, Gondor och Mount Dooom ..
 
Jag tror faktiskt inte det finns ett bättre sätt att "slösa" bort sin tid på? Eller hur? Det var invigning av våran Sagan om ringen bluray-box. De förlängda versionerna så filmerna är ca 4 timmar långa plus mängder av extra material. Ja, vad ska man säga? Get your geek on!
 
Förresten, har inte förrän nyligen satt mig in i bluray världen, trodde inte skillnaden skulle vara så stor som de faktiskt är. Det var som att en helt ny värld öppna sig för mig. LIVSFARLIGT JU. Kommer få fyrkantiga ögon. Np joke.
 
 
 
Vad tycker ni om bluray?  :)
 

Den årliga årsresumén till er tjänst.

 
Beskriv året kortfattat:
Det finns bara en sak att säga: Nya upplevelser. Det här året har mitt liv taget ett kliv in i vuxenvärlden med allt som det innebär. Flytta hemifrån, bli sambo, ta hand om hushåll och familj, ICA-kort, rabatt-kuponger. De som kändes som en främmande värld har nu blivit verklighet.
 
Mina vuxenpoäng har verkligen svämmat över det här året. Har dock INTE börjat dricka kaffe i alla fall och har inga planer på det. Sitter fortfarande vi barnbordet, pratar filmer och nya spel över ett glas läsk.
 
 
 
 
 

 

Länder jag besökte -  Malta, Danmark och Sverige, doh.

 

- Malta var ett trevligt land som jag gärna skulle besöka igen. Det ligger i mitten av medelhavet och har en skön blandning av båda sidorna, både Europa och Afrika. Det hade dessutom varit en engelsk koloni och det märktes starka influenser av det.

 

Vi agerade perfekta turister och åkte på varenda rundtur och såg exakt ALLT som gick att se på Malta. Tillslut måste de tänkt  "fan, inte de här paret nu igen.." vi var nöjda.

 

Danmark över dagen med Matilda. Betalade 58 kr för båda att åka dit, bra deal.

Åkte båt, vann cash på spelmaskinerna, åt thai-mat och strosade runt.

 

 

 klappar hästar i skåne

 

 

Datum från 2013 jag kommer minnas -

- Första datumet som studsa upp i huvudet är 6 oktober. Jag hade blivit ivägskickad till ett köpcentrum för att shoppa och fick inte komma hem förrän en viss tid. Och jag tänkte, shoppa? Varför inte? Låter gött.

När jag öppnar dörren hemma får jag se hela min familj, ballonger, ett bord med presenter och god mat. Blev glatt överraskad! En av mina första kommentarer var "Jag måste på toa" hade varit pissnödig en lång stund. Hittade ingen toa på köpcentrumet och fick inte åka hem, haha. Dilemma.

 

Det var en riktigt mysig dag, kände mig så älskad!

 

 

 

 

Andra datum jag kommer minnas:

 

- När vi sökte huvudrollerna i Star Wars.

 

- Var på Sci-Fi mässan.

 

 - Flyttade in i vår nya lägenhet i en helt ny stad.

 

- Turistade i min egen födelseort 'Göteborg' med världens bästa skåningar.

 

 

 

 

 

Årets bästa köp -

Om de räknas så vill jag säga min älskade lilla hårboll, Arkham. De var inget lätt köp dock. När vi hade bestämt oss för att skaffa katt kollade vi varje dag på blocket och ringde på varje passande annons som dök upp men utan någon tur. Vi var en kattfamilj utan katt. Lång tid gick, kändes som en evighet. Men sen kom dagen med stor D. Det var våran tur.

Mötte upp en kvinna på en parkering för att få träffa våran nya familjemedlem. När jag kollade in i buren och såg henne för första gången var jag kär. Ett osynligt löfte om att jag ska älska henne och skydda henne så länge hon lever skrevs. Det var just hon som skulle komma till oss, de var därför vi fick vänta :)

 

(Hon vill extremt gärna vara med och skriva den här resumén. Hon viftar argt på svansen för att hon inte får lägga sig på tangentbordet.)

 

 
  

 

Årets bästa film -

2013 har varit ett film-år för mig. Har nog aldrig under ett år sett så mycket film som det här året. Filmindustrin kan tacka oss. Vi har hyrt, köpt och gått på bio som galningar. 


Utan tvekan så var årets bästa film "The perks of being a wallflower" . Såg den i början av året och det var ingen film senare under 2013 som kunde slå den. Helt förälskad.

 

 

 Årets film. Se den, älska den.

 

 

 

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2013 -

Varierande och bekväm. Kläderna har ändrats efter humöret som har gått upp och ner. Har även inspirerats mycket av filmer och kultur/historia, när jag sett en bra film har jag klätt mig allt för mycket efter den.

 Man har kunnat se mycket på utsidan hur det har sett ut på insidan.

 

Nyckelord har varit:

Bohemiskt, Gothiskt, Klassiskt, Naturnära.

 

Har spenderat utan tvekan mest timmar i mina mjukisbyxor dock. Kära följeslagare.

 

 

 

Och så slutligen; planer inför 2014.

Att inte planera så mycket utan ta saker som de kommer. Leva i nuet, fortsätta utvecklas och uppleva nya saker. Kasta mig in i saker som jag kanske är rädd för att göra. Skulle även vilja göra mer för andra!

 

Sedan skulle jag såklart vilja blogga mer och skapa mer än detta året. 2013 har handlat om så mycket annat så det har kommit i skymundan.

 

 

Saker blir vad man gör de till och jag ska göra mitt 2014 till de bästa året!