Sofia



Framsteg..



Framsteg:
Var på möte i skolan idag. Ska få plugga på distans till att börja med så jag hinner bli helt frisk, känns så himla bra. Nu kommer jag framåt i pluggandet utan att behöva bli helt knäckt. Ska få plugga webbdesign också, wihii. Kommer bli kul. Jag är pepp på att få lära mig saker nu.


Sofia Holmberg - That's alright mama (cover)



Var längesen jag gjorde någon video nu. Här kom en liten spontan som jag gjorde nu på kvällen. En låt av elvis som är helt awesome. Hope you like it!


Music <3



Music:
Musik är verkligen underbart. Synd att de inte kan vara som på film när det kommer musik vid speciella tillfällen. Coolt att leva i en musikal, folk börjar sjunga och dansa helt spontant, haha. Det hade jag gillat!
Nästa vecka börjar mina sånglektioner igen, känns så bra. Är i stort behov av de nu. Min röst har inte varit sammarbetsvillig det senaste. Vill komma igång igen ordentligt, måste öva, öva, öva nu.

Studio



Beautiful day




island in the sky


Veckans blogg.



Jag är med och tävlar i veckans blogg, man kan vinna länkning och en tröja från HM. Vill du också vara med klicka på länken!
http://pappasguldkort.blogg.se/2010/august/veckans-blogg.html


Motljus


Pyssla <3




Pyssla
Det är så otroligt mysigt! Har påbörjat ett nytt fotoalbum där jag ska sätta in massa fina bilder och andra minnesvärda saker. De är tråkigt att folk inte gör sådant så mycket längre. Bilderna får bara ligga på datorn, vilket är tråkigt. Använd era bilder mer folk =)


Paket!

Paket!
Igår fick jag ett fint paket på posten. Där i låg alla bilder som jag beställt. Tänkte visa er då men hann aldrig de. Beställer man just nu från Fujidirekt får man de 100 första bilderna gratis och behöver bara betala frakten på 29kr. Asbra deal tycker jag! så passa på beställ därifrån nu om du vill kunna sätta upp lite egna bilder =)


Ny design!



Ny design gott folk!
Känns som jag ändrat fram och tillbaks innan, väldigt oseriöst. Men nu när sommaren börja lida mot sitt slut och alla återgår till vardagen efter semestern, kände jag att jag ville få in lite mysig höstfeeling =) Hösten kommer bli hur mysig som helst. Vackra färger och varm choklad, kan de bli bättre?
Var ute förut idag och tog bilderna som skulle bli till headern. Inspirationen var kamerorna helt klart. Kan knappt sluta kolla på dem *kameranörd* de är så otroligt fina.

- Retro



Retro
Hittade några riktiga fynd hemma, gamla kameror. Tycker dem är otroligt vackra, vad tycker ni?
Har använt dem till min kommande design, ni får se sen när den dyker upp =)

Måla med ljus



Måla med ljus.
Håller på experimenterar i studion, det är svårt att få fram det resultatet jag strävar efter. Så jag provar ALLT.  Roligt är det iaf, hade dock varit lättare om jag hade en modell att testa mig fram på.


Studio-plåtning


Mission complete



Dag 1 avklarad:
Idag var det min första dag på lärcentrum. Vet inte så mycket ännu om själva skolan, men tror det kommer bli helt okej. Klarade mig igenom första dagen relativt smärtfritt iaf xD
Jag hoppas jag fortfarande ska ha energi och tid över till bloggen när de drar igång ordentligt. Hade varit tråkigt annars. Men ska göra så gott jag kan med allt :)

Nu ska jag bara slappa framför tv:n och ha det soft!  Ha det bra!






P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse. 
© Sofia Holmberg

Matilda


Shopping!




Shopping
Inte hunnit ta några bra bilder på de jag inhandlade på ikea, men här är det iaf.
En låda att förvara saker i, ljus  (är helt galen i levande ljus) och en ram som jag tvekade över att köpa, men är så glad jag gjorde de. Den är otroligt fin. Ska framkalla en bild på mig och min kärlek som jag kan ha där i sen.

Tillbaks till verkligheten..


Slut på ledighet:
Imorgon börjar skolan igen, blir massa nytt. Känns faktiskt riktigt nervöst. Jag har varit både sjukskriven och haft sommarlov så var längesedan jag hade ett schema som styrde mitt liv. Blir en väldigt stor omställning att ha måsten igen. Hoppas jag fixar det.

Wish me good luck!




P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse. 
© Sofia Holmberg


Ikea




Varit på ikea..
Shoppat en massa fina nya saker till mitt rum, tror de kommer bli jättefint! Ska göra ett inlägg senare och visa vad jag köpte. Älskar att gå på ikea de är mysigt, verkar som att alla killar hatar de dock xD haha.


P.S. Bilden får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse. 
© Sofia Holmberg


Sakta vi gå genom stan




Varit med Tilda inne i stan idag.
Gick runt och kolla på alla rea-saker, men hittade inget roligt. Förutom ett café i Haga med världens största bullar. Dit måste jag verkligen ta med min pojke någon gång, han är världens bullgalning :) Bullarna där var lika stora som stora tallrikar, helt galet. haha.
Blev lite fika ner vid kanalen idag iaf. Kycklingspett, om nom nom <3 Så himla goda.



P.S. Bilden får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse. 
© Sofia Holmberg


Blogg.



Otroligt vad folk lägger mycket tid på att blogga egentligen..
Själv började jag blogga när jag va som sjukast, för att ha någonting som höll mig igång och fick mina tankar på annat håll. Var som terapi att få skriva av sig när man mådde dåligt. Men min blogg har förändrats rätt mycket sedan dess. Innan jag började tyckte jag bloggande var en ganska löjlig sak, men nu är jag helt galen i de, är verkligen glad att jag började :) 

Vad fick dig att börja blogga?

Pictures



Ska pryda mitt rum med de egna bilderna som jag är mest nöjd med. Mycket roligare att ha saker som man gjort själv på väggarna, blir mer personligt så. Längtar tills de är färdiga =)

Flickan bakom bloggen.



Har hållt på med den här bloggen ett tag nu, men jag har inte berättat så mycket om mig själv. Så tänkte göra en sån här liten fuling som många andra bloggare gjort innan. Om det är någon fråga som dyker upp, fråga bara.
..............................................................................................................................................................................................................................

1.  Jag är extremt mörkrädd.. tänder lampor överallt. Kan inte sova med lamporna släckta om jag inte sover med min pojke. Klarar inte av att se skräckfilmer heller, för då kan jag inte sova på några år, haha.  Jag är ganska paranoid xD

2. Jag är Straight edge, dvs att jag är mot alkohol och droger.
(läs mer här om du är nyfiken, http://sv.wikipedia.org/wiki/Straight_edge)

3.  Jag älskar djur, speciellt katter. Det är något speciellt med de varelserna :) Haft katt sen jag föddes, så hade känts konstigt utan någon liten krabat som smyger omkring. Om jag inte hade haft min pojke hade jag nog blivit en crazy kattdam som bor med sina 20 katter i ett gammalt torp, haha.

4. När jag ska säga något tal för att överdriva så använder jag alltid talet 20.
"Omg, jag ser 20 miljoner hus,  det är typ 20 tusen myggor här" haha, bad example, men ni fattar grejjen kanske xD

5. Jag är "besatt" av att bädda sängen. Är ingen pedantisk människa eller så, men sängen måste bara bäddas annars känns det jobbigt xD


Sådär, fick ni lite onödigt vetande om mig  =)  Hoppas ni får en fortsatt bra kväll!


Älskling + ankan.



Jerry's farsa on the radio.
Idag sänds min killes band på radion i Trollhättan, så bor ni däromkring, lyssna!

http://www.myspace.com/jerrysfarsa


Music baby.



Fröken Grå



Idag ska jag vara duktig.
Ska försöka få gjort allt som behövs har jag tänkt. Gör iordning studion bland annat, så de blir mysigt där inne.
Men just nu sitter jag och lyssnar på Tant strul och är väldigt seg.. så får se lite hur det blir med mina planer.

Problem med bloggen..
Varit krångel med bloggstatistiken tidigare men mailade blogg.se nu. Det visade sig att någon snutt i kodmallen hade försvunnit spårlöst xD  Nu är det fixat iaf och jag hoppas allt är som de ska vara.
Inte världens viktigaste funktion, men lite roligt att se hur utveckligen går ;)

Sockervadd



Slut på helgen.
Sitter med min pojke nu, han spelar fina visor för mig och sjunger vackert. Mycket mat har de blvit även idag som jag misstänkte de skulle bli. Ätit tårta tre dagar i rad nu, haha.
Om en vecka är det dags för skola igen också, börjar på lärcentrum då. Alltid lite smått nervöst när det är något nytt. Speciellt nervöst att börja nu efter min sjukskrivning och sådär. Får hoppas jag klarar de bättre än de andra två gångerna, min sista chans nu. Håll tummarna för mig please.


Presenter



Nu är kalas-helgen nästan över..
Fått min kära fotostudio som jag önskat mig. Men inte fått ordning på allting än, är massa saker i rummet
 jag ska ha de i som måste flyttas och sådär. Men sedan kommer de bli riktigt awesome :) ihwiii.
Igår var det kalas med familjen, så inte hunnit uppdatera tidigare. Idag blir det ett minikalas med min
storebror och hans flickvän som inte kunde komma igår. Dvs mer god mat och tårta till mig ;)

Underbara, älskade pojke <3



För det är ingen vanlig dag...



..det är pladdo's födelsedag.
Wiiihii, Fyller 19år idag vilket ni redan gissat er till kanske, haha. Fick en mysig morgon, familjen kom in med frukost på sängen och grattade mig. Sen somna jag om för de va rätt tidigt innan deras jobb.
Nu blir det lite scooby doo med min pojke :)  Sen kommer de bli tårta och annat myspys resten av dagen.

Tvätta..



Man kan ju tänka sig att man lärt sig ..
tvätta vid min ålder, men icke. Jag och mamma begav oss till tvättmaskinen för att ha en lektion. Haft de tidigare men inte fastnat så mycket de gångerna, hoppas de blir bättre resultat denna gången ;)
Extra illa att både jag och min kille inte kan tvätta, haha.  När vi flyttar får vi gå med sketna kläder hela tiden, not so good.

Love of mine ..



Är helt slut idag ..
Vaknade verkligen inte på rätt sida. Drömde mardrömmar hela natten och vaknade till vid kl 5 eller så för att sen somna om och drömma fler mardrömmar. Sånt som ger en bra start på dagen .. not.
Känt mig helt utmattad hela dagen men endå fått gjort några bra saker. Fotat lite som jag ska lägga upp på bloggen imorgon :) Dock tog den sista lilla energin jag hade, så nu ska jag lägga mig och ta de lugnt.

Imorgon är det en speciell dag  ;)


Fields of gold



Jag har världens underbaraste pojkvän <3



Vatten + Lång slutartid




Vatten + lång slutartid
Tog en sväng ner till bäcken för att prova mitt nya Gråfilter, blev rätt nöjd faktiskt :)
Bilderna känns väldigt fantasy, tycker de är skönt.
Det är väldigt avslappnade stå vid den porlande bäcken, ljudet gör mig lugn i hela kroppen.




Shoes



Nya älsklingar:
Fick ett par nya pjuck's av mamma hon hade hittat dem i stan för bara 100 spänn. Det är ett pris i min smak :)
Dem säljer ut alla skor i hela butiken för 100kr, så bor ni i GBG ska ni dra till nordstan, butiken ligger nånstans      där inne.


Nytt filter!



Nytt filter:
Fick mitt gråfilter på posten idag, blev superglad. Ska leka lite med de senare om jag får tid över.
Ihwii. Sånna här saker är alltid bra, det boostar kreativiteten =)


Dan Berglund & Dan Viktor



Dan Berglund / Dan Viktor:
Kulturkalaset drog igång med lite musik. Fina gamla visor.
Det var en skön dag, började lite sådär.. men slutade bra. Var och käkade kinamat, sen skulle grabbarna repa, efter de blev de dra in till stan och lyssna på musik :)

Dan Viktor var ..
kvällens glada överaskning. Hade aldrig hört talats om innan, men de va riktigt bra. Charmig kille ;)
Den grabben kan verkligen snacka, haha. Men han är nog en sådan som är bättre live än på skiva.


- Humla


Summerdream


 
Wih, imorgon börjar kulturkalaset i Göteborg för er som missat de.
På kvällen ska vi kolla på Dan berglund som spelar i bältespännarparken. Har ni tråkigt kan ni alltid komma dit :)


- Nature



- Nature
Hittade en söt liten humla i trägården, den satt där hur länge som helst, väldigt stilla.
Den rörde sig lite ibland så den var inte död iaf. Men stackaren kanske var skadad? =/






GIF - Animation



Tokigheter..
Sitter och kollar igenom bilderna som finns på datorn för att rensa och organisera lite bättre.
Så hitta jag massa knasbilder som vi tog när vi var ute med våran buss, hahaha. Mysigt var det iaf :)

The last song



The last song.
Såg precis på "the last song" jättevacker film, se den. Var en film som de verkligen inte gick hålla tårarna borta från. Men efteråt kände jag bara .. fyfan vad trött jag är på den ytliga världen. Finns så mycket viktigare saker, glöm inte bort de.

Gammelfarfars'hatt


Peace



- Ännu ett satans porträtt



Ännu ett satans porträtt.
Tagit mycket porträttbilder det senaste. Kommer och går vilket lusten är starkast för att fota.
Ska försöka vara kreativ idag och få gjort viktiga saker som måste fixas.



Baby {v



Baby:
Fotade min pojke lite igår kväll. Min tanke var att de skulle vara lite sletna och gamla bilder så jag drog upp ISO till max och körde ;)  kan vara kul köra lite annat än vad man brukar.


- Behind the scenes

'

Behind the scenes:
Hittade några gamla bilder som vi tog innan Moulin Rouge plåtningen. Ville hinna få en bild på alla tre innan vi började.
På bilden under ser ni resultat därifrån.



Behind the camera


 
Behind the camera:
Såhär kan det så ut när man står och fotar, koncetrerat ;) Nåväl, ville mest visa mitt nya stativ jag införskaffat. Inte haft något fungerande förut, förstår inte hur jag klarat mig utan. Så nu ska jag göra alla grejjer jag velat innan men aldrig kunnat :)
Vill ha:
Nästa gång jag blir rik ska jag shoppa filter har jag tänkt. Framförallt ett gråfilter de är jag i stort behov av. Men de lär nog dröja innan de blir av tyvärr :(



Skön "arbetsmiljö" 
Min tjockis var sällskapssjuk och ville vara med överallt. Följde efter mig vart jag än gick trots att hon fått mat. Försökte skriva lite till folk på msn också, men de gick inte så bra för henne, hon får nog öva ett tag till.


Kärlek är för dom


My heart will go on..


Naturligt



Självporträtt
Fick för mig att jag skulle ta lite självporträtt. Använde mig av fönsterljus och reflexskärm. Använt mig mycket av fönsterljus de senaste och det är mer använbart än man kan tro. Skönt om man inte har någon ork för att gå ut också ;)

Har dock svårt att välja om jag gillar det eller inte. Vad tycker ni?



100 % Helt slut..



Fjordstjärnan:
Jag är så himla trött nu, var en oplanerat händelserik helg. Åkte till Uddevalla för att sjunga i Fjordstjärnan två gånger, först uttagningen och sedan finalen. Var inte alls nöjd med min insats, men vafan bättre lycka nästa gång kanske? ;)

Trött, Trött, Trött:
Varit helt slut de senaste dagarna, legat i sängen hela dagen idag, blääh. Inte orkat bry mig om bloggen ens, de tycker jag är tråkigt. Men så kan de vara, alla behöver vila ibland och ta hand om sig själv.


                                                              Ha det fint gott folk!


Fjordfestivalen i Uddevalla.