Inspelning, bollywood & fel TATE

Från inspelning.
 
 
 
Första inspelningsdagen av en kortfilm igår. De var en och kall och lång natt men utsikten var fantastisk, eller hur!? Den här staden växer på mig hela tiden. Den har sina downs men de finns en hel del ups också. Kvällen startade lite rörigt dock. Jag bestämde mig för att promenera till mötesplatsen som var utanför Tate Modern. Färdigstressad och nöjd över att jag lyckades komma fram i tid. Så var ingen där. Irrade runt som en galning och letade men hitta verkligen ingen. Då skrev en kille och frågade vart alla var. Lyckades hitta honom för att tillsammans lista ut att vi var på fel plats!!! De var inte Tate modern utan TATE BRITAIN!!! Snacka om snopet haha. 
 
Väl på plats med de andra så gick inspelningen bra. Träffade så mycket fina människor. Fick numret till flertal som jag ska hänga med utanför detta. Jag och två killar har tex bestämt att vi ska gå och ta bollywood-lektioner tillsammans, så random och roligt! 
 
 
 

28 DECEMBER

 
 
Året börjar lida mot sitt slut. Hur tänker ni kring årsslut? Är de en tid som alla andra? Eller börja ni reflektera över tid som varit och tiden som skall komma? Jag är typ nummer två själv. Gillar att de blir som små stopp av reflektion mellan varven så inte livet blir som en lång sak. Utan mer som en bok indelad i kapitel. 

Tanken på de två kommande veckorna har känts lite seg då de är evighetslång ledighet och de dröjer innan nya terminer och liknande drar igång igen. Men nu har jag lyckats boka in lite saker som förgyller den perioden. YEY! Ska bland annat spela in film med start idag. Vi ska även spela in på nyårsafton, otroligt spännande och annorlunda nyår. Kommer filmas i centrala delar där de med stor del kommer vara ett kaos. Föreställ er centrala London på nyår liksom! Galet.
 
Vad har ni för nyårsplaner?
 
 
 

MERRY X-MASMerry Christmas / God jul allihopa!
Hoppas ni har en fin jul. Själv är jag i London så blev/blir inte direkt något julfirande för mig.
Meeen, de känns okej ändå. Taggar mer att ledigheten ska va över så jag kan satsa stenhårt på jobb om jag ska vara ärlig. Men till er som vill, njut. Ta hand om varandra.

Back to business

 
 

Och så är jag tillbaks till London igen.
 
Omställningen är svår varje gång men den blir lättare tror jag...
Ville typ börja gråta när jag skulle lämna Göteborg, min stad, där alla jag håller kär finns, där trygghet finns. Kände mig som ett barn som slets från sin familj, tvingad att lämna. Men den som tvingar mig, är jag. Hur konstigt!? Ibland måste en offra saker för att följa sina drömmar I guess.
När jag väl landade kändes de bättre. Killen på bussen skämtade glatt med mig. Jag såg mina kvarter i London och ångesten lade sig. Måste minnas varför jag gör detta. Kärleken för kreativiteten är så stor att jag gör vad som helst för den. Har pratat med andra kreativa londonbor / föredetta londonbor och många talar om en så kallad "london ångest" it's a real thing. De är en fantastisk fin stad med mängder möjligheter som har så mycket att erbjuda men den kan va tuff att bo i. Den har inte värmen och kärleken som Göteborg har tex. Den gemenskap som finns hemma är svårslagen. 

 
Var så lycklig över att vi fick snö innan jag åkte, kan leva länge på de.
 
 
 
 ... vad hände här!? xD
 
 

MÅL 2019


Året börjar lida mot sitt slut och som tradition jag brukar avsluta med är att blicka framåt och spå min framtid. Vad vill jag göra och vad vill jag att 2019 ska bestå av? Utan någon press på mig själv..
Mitt värde är inte kopplat till min prestation, jag är alltid bra oavsett.
 
 
 
 
MÅL 2019:
 
- Skaffa en agent 
- Gå med i teatergrupp / få igång den vi håller på starta, London.
- Teaterproduktion på stor scen i London
- Utbytesprojekt med TC
- Spela in film med Dropouts
- Börja producera intervjuer med inspirerande människor
- Bli årets Göteborgare/ få egen spårvagn
- Börja lära ut & ha workshops
- Utveckla mitt ledarkskap
- Uppnå balans / bra rutiner
- Bli stark i mig själv
- Köra standup 
 
 
Det som är på min hjärna är kreativitet och ambition för tillfället så de färgar mina drömmar och förhoppningar för 2019. De kommer bli ett år fokuserat på karriär och arbete. Kan låta som robot-snack men jag är exalterad och taggad på att skapa, nätverka och bygga upp något. 
(Kan komma att fyllas på fram till årets slut.)
.... 
Vad är era mål / nyårslöften för 2019 ? 
 
 
 
 

Sammanfattning av 2018:
 
Regissera och producera min kortfilm   
Inte gjort än, skjutet på framtiden.
Flytta till London eller Gotland     
Så stolt över mig själv att jag tog steget. När jag skrev detta mål kändes de långt borta men
nu bor jag i London och saker går framåt. Viktigt att våga satsa.
Teaterföreställning med Teater Chill
Vi gjorde de och de var otroligt lärorik upplevelse.
Skriva/regissera en musikal 
Inte än. Vore fortfarande kul dock.
Resa till något nytt ställe 
Sett många nya platser iaf 
Vara med i en utländsk produktion
Yes. Och mer kommer de bli. Vägen är upp.
Var ute i naturen, ha mer prestationslös tid
Haha, far from it tyvärr. Storstadslivet...
Rida på islandshästar
Nope. Kanske till sommaren 2019?
Utforska min spirituella sida
Hänt massor.
Bryt mönster, var spontan, testa nytt 
Om jag har, allt har vart helt galet nytt och mönsterbrytande.
Sök till Vancouver Film School 
Vet inte om jag kommer söka till skolan men vill fortfarande bo i Vancouver.
 
 

Till alla förebilder

 
 
Lovat mig själv att ta/lägga upp mer vardagsbilder så bloggen fortsätter vara mer av en dagbok än bara en plats för bilder. Så here we go. Var och fikade med en vän jag inte träffat på länge. Därefter blev det spontant en konsert på stora teatern som anordnades av Rytmus, gymnasiet. De va fint. Påminde mig om när jag gick i skolan och läste musik själv. Påminde mig också om vikten av lärare, mentorer, förebilder. Blev helt varm inombords av att se hur lärarna peppade eleverna och hur stolta de va över deras prestation. Så viktigt att ha någon som ser en, peppar en och bryr sig om en. Tummen upp till alla fina förebilder och lärare i världen fan. 
 
Och jag hade med mig en polsk handdocka för att så mycket som möjligt skämma ut min brors kids, haha. Testade att buktala och min brors reaktion va "ehm, du ska nog öva lite mer..."  tolkar de som att jag var fantastisk. Får spela in en buktalar vlogg framöver så ni får njuta av detta också :') 
 
Snart är de jul... och nytt år. Hur snabbt gick detta året!? My god.
Vad ska hända nästa!? Så mycket frågetecken, så mycket möjligheter. PEPPP. 
 
 

Mental semester

 
 
 
Varit inne ett sånt kreativt flow. Att skapa är livet. Kärleken för konsten och skapandet är så enormt stor att jag inte tror någon människa någonsin skulle kunna stå över den. Att kommunicera i sociala sammanhang är inte högst på listan över färdigheter jag besitter. Får sällan fram de jag tänker och menar på rätt sätt vilket kan kännas sjukt frustrerande från tid till tid. Men genom att skapa får jag fram mitt inre. 
 
OCH, hur fantastiskt är det att vi lever just nu, tillsammans, på samma plats, i samma tid. 
Att vi är just de vi är, helt olik någon annan, med helt egna tankar, drömmar, mål, mening. 
De kan kännas klyschigt att tala om, men tanken slår mig ibland och den är överväldigande. 
På ett bra sätt. Får en att fokusera rätt. Släppa små saker. Onödiga saker. Livet är coolt liksom. 
 
Att vara hemma, omringad av vänner, de som inspirerar mig mest, miljöer som ger mig lugn och
känt tryggheten av att vara på en plats där en har ett stort nät av trygghet har stärkt mig. 
Att vara i London är fantastiskt, spännande, givande MEN de får mig att känna mig som en droppe
i ett oändligt hav där en måste kämpa, vara framåt, ständigt lära och utbilda sig själv. Vara hemma
är som en mental semester. De behövs ibland. 
 
 

Kärleksboost

 
 
Gick på min väns 30års fest. Var en kväll fylld av glädje och värme.
Vart hemma i Sverige och laddat batterier. Vart ute i naturen för att andas in den friska luften samt träffat och boostats av mina vänners närvaro. Skulle kunna skiva en lång bok om hur fantastiska dom är... men det ska jag inte, haha. Ni får bara ta mig på orden. 
 
 
Photobooth. 
Teater Chill var samlade. Kändes som klassfest omringad av så mycket fina vänner.
Vi har bemästrat groupies så pass väl att de någon kan säga "bild" och sen står alla perfekt uppradade. 
 
 

En förberedande fas

 
 
 
Vill inte att bloggen ska förvandlas till ännu en kanal av karrär och skådespeleri-grejs BARA. 
Ska försöka få in lite mer vardag igen... dock tänker jag på skådespeleri, typ alltid haha. Och är just nu inne i en väldigt förberedande period så tror de kommer bli mer intressant att följa med senare.
Tog nya headshots för en roll jag DESPERAT vill (SKA) söka.
 
Fick jobbet jag pratade om i senaste inlägget *insert glädjeskutt här* så taggad på de!!
Ska jobba som skådespelare på ett ställe som skapar upplevelse-event. Verkar vara världens goaste arbetsplats och är flexibelt vilket är bra när en ska försöka få in andra potentiella jobb också. Något tryggare och mer långvarigt helt enkelt.
 
Och imorgon ska jag ha första mötet med en ny teater grupp som vi håller på starta. 
Ser fram mot att träffa alla. Många nya härliga människor och kreativa kontakter. Vill få upp oss på scen direkt bara haha. Men processen får ha sin gång :) 
 
Och hädanefter ska jag försöka få in lite mer vardagsbilder. 
De blir mitt mission.
 

Nyckeln till en agent

 
 
 
Glömmer bort att jag har en blogg ibland haha. Är betydligt mer aktiv på Facebook och Instagram om jag ska va ärlig. Dock gillar jag fortfarande bloggformatet. Då vet en att de som faktiskt trillar in där verkligen vill vara där! Och inte någon som trillat in av misstag och undrat vad de är för knäpp tjej med pappers mustasch!? För de kan en ju undra såklart. 
 
Lagt mycket mer krut på min karriär senaste. Letar efter agent som vill signa mig, någon med inriktning teater. London kryllar av agenturer och agenter men samtidigt finns de mycket scams också. Haft antal misstänksamma personer som hört av sig. En får inte vara för godtrogen. Och gå på magkänslan. Men framförallt: Tro på mig själv och min förmåga att hitta en grym agent. Att tro på sig själv är nyckeln en kan låsa upp många stänga dörrar med. 
 
Och va på en audition/intervju häromdagen för ett jobb som vore otroligt roligt att få.
Älskade alla människorna och miljön var awesome. Skulle kännas underbart att hitta en fast punkt i London och skulle definitivt kunna se de som en bas. MEN. Ska inte hypa för mycket än (too late).
 

Och snart dags att göra årsresumen igen!!  
Detta året har varit helt INSANE så ser fram mot att titta tillbaka och reflektera med både förtjusning och med viss skräck haha.