GOTT NYTT ÅR

 
 

Kära vänner och kära fiender för all del...
 
Hoppas ni får en fin nyårsafton oavsett om de är på värsta lyxiga nyårsfesten eller nersjunken i en soffa med mjukisbrallor omlindad av ett hav av chipssmulor. Nyårslöften? Har ni sådana? Håller folk NÅGONSIN sina löften?  Jag vill bara se till att ta hand om mig själv och de runt om mig. Ta vara på tid. Dålig som bra. 
Och satsa på karriären. 100 fucking procent.
 
Årsresumén skulle kommit upp igår men så blev det inte tyvärr. Den kommer imorgon istället.
Vi ses på andra sidan.
 
 
Gooooooooottt nyttt ååååååååååår! 
 
 

Nerds do it better!

 
 
 
Igår såg vi  "Fantastiska Vidunder och vart man hittar dem" och vi gjorde de som de äkta nördar vi är.
Jag har allt svårare för att bara gå på bio, haha. Det blir allt mer uppklätt och tillspexat. Men saker blir just så roligt som man gör de och de är roligt att göra en grej av biobesöket! Filmen då?  Den var inte riktigt som jag väntade mig men jag gillade den... Och damn, 2017 kommer bli ett bra filmår tror jag.
 
Innan filmen bytte jag och Snips julklappar, vi hade båda Potter-paket. Passande?  Jag fick en jättefin målarbok med bilder från den nya filmen!
 

Gåvor och en magisk kväll

 
 
 
Julklappar....
 
Vi har egentligen slutat att ge varandra julklappar i familjen så jag förväntade mig inte att få någonting alls faktiskt. Trots det fick jag fick en megafin fjäderpenna av mamma, ni kanske minns att jag önskade mig de? Ser fram mot att skriva fina brev med den till min brevis. Fick även en ny nyårsklänning av mig själv, shit, jag är generös. Har haft svart / samma klänning på mig de senaste 10 åren så nu spexar jag till det med blått. Samt ett rött läppstift. Var ett bra tag sedan jag hade ett nu och de är ett måste.
 
Jag fick även ett paket av min brevvän med denna superfina pepparkakan. Blev glatt överraskad!  <3
Och ikväll blir det bio tillsammans med en kompis och då är det paket-växling på g. Vi ska äntligen se "Fantastiska vidunder och vart man hittar dem" förstår inte hur jag har kunnat väntat såpass länge? I'm the nerd of nerds liksom. Kommer bli en magisk kväll.
 
 
Dags för bio.
 

Hej från den andra sidan!

 
 
 
Antar att många av er har plöjt igenom ett eller möjligtvis flera julbord, familjehäng och presentstök. Grattis, ni tog er till andra sidan julhelgen (hello, from the other side....) Nu väntar mellandagar och nyårsfirande! 
 
Julafton firade jag som sagt i Biskopsgårdens Kyrka där jag ställde upp som Volontär. Bortsett från att jag hade världens migrän hela dagen så var det så himla fint. När man jobbar idéellt har man alltid en sådan naiv föreställning av att man ger och bidrar så mycket. Sanningen är att man får betydligt mer än man ger.
Först fick jag stå och hälsa alla välkomna. Bara de var spännande i sig. Genom dörren kom verkligen ALLA typer av människor. Det var fattiga, hemlösa, tiggare, alkoholister / nyktra alkolister, äldre, nyanlända och familjer med sina barn. Och Tomten hälsade på. Prästen frågade tomten vilka som skulle få paket "är de dom som varit snälla?" och tomten svarade "alla människor är snälla" sen fick alla ett paket, barn som vuxna.
Vi käkade också ett riktigt maffigt och fint julbord, dansade kring julgranen, lyssnade / sjöng julsånger tillsammans och själv pysslade jag en massa då mitt ansvarsområde var barnrummet. 
Kvällen och juldagen spenderade jag tillsammans med min stora och galna familj. Vi käkade ännu mer julmat.
 
Och idag (annandagen) hade vi bestämt oss för att komma ut i naturen och grilla. Trots att de är en storm på intågande och att vi fick utstå både, regn, snö, hagel och kraftiga vindar så genomförde vi ändå vår grillning.
 

Dan före dopparedan

 
 
 
Dan före dopparedagen...
 
 
Jag som i grund och botten ÄLSKAR jul kunde inte bry mig mindre just nu. Är det en vuxengrej? Eller de faktum att den här veckan har varit allt annat än bra och jag mest är trött, sliten och vill krypa ner under täcket och stanna där? Vet bara att jag ska instämma mig för volontärjobb imorgon och jag försöker uppbringa mitt bästa humör för att kunna sprida glädje till de som behöver *it's not about me*
Och nu är det sista klapparna inhandlade och inslagna så nu kan tomten chilla också.
 
Nästa vecka ska jag försöka ta hand om mig själv, göra roliga saker, vila och gå ut i naturen.
Behöver det så jävla mycket. Hoppas ni får den absolut bäst tänkbara julen! God Jul på er! 
 
 
Fotade lite bilder i studion (aka mitt rum) häromdagen också. Roligt att dra fram de gamla blixtarna nu när de råder brist på naturligt ljus. Men vi går mot ljusare tider nu! 
 
 

Medeltida Jul #2

 
Blev sjukt mycket bilder under Medeltida Jul så här kommer del 2.
Jag längtar, längtar, längtar tillbaks. Det var en fantastisk vecka och precis vad jag behövde. Lämnade mitt hjärta där och återfår det igen Vecka 32.
 
Trodde vi skulle blåsa bort när vi bestämde oss för att promenera längs Strandpromenaden men det var stilla. Dock sköljdes vi över av snöblandat regn men jag kunde inte bry mig mindre. 
De är något poetiskt över en grå strand full av stenar.
Hittade en sprakande eld utanför Kapitelhusgården //  Planschen som jag fick med mig hem.
Vi blev bjudna på afternoon tea på ett vackert hotell inrett med enbart gamla fina möbler. De var uppduktat med tea, kaffe, glögg, croissanter, ostar, kakor... allt.  Varför har jag inte gått på afternoon tea innan?
Modevisning.
Visby. Min plats i världen.
Marknad.
 Längs gränderna lyste vintermörkret upp med ljus.
Snöööööööööööööööö.

Slutspurten

 
 
 
Slutet på detta året kommer verkligen bli en slutspurt. Har mycket bollar i luften just nu så de kommer inte bli mycket till julefrid. Och jag håller på att bli sjuk. Känner hur förkylningen jobbar. Resten av min familj har varit förkyld i flera veckor nu så jag är inte direkt förvånad... men ändå. Opassande timing, som vanligt.

Som det känns just nu vill jag bara att det här året ska vara över.  Detta året har en av de mest extrema bergodalbanor jag någonsin åkt och det ska bli skönt att lägga det bakom sig och börja nytt. Tror nästa år kommer bli det fetaste året ever faktiskt. Har redan mycket att se fram mot och har höga förhoppningar. Mer om de längre fram! <3 
 

10 bra egenskaper med mig

 
 LindbergEllen hade gjort en lista över bra / mindre bra egenskaper och jag blev så inspirerad.
 
Människor (inklusive mig själv) är väldigt bra på att peka ut sina dåliga egenskaper men sämre på att peka ut sina bra. I en tumult värld där ens självkänsla allt för ofta åker på stryk så kan de vara bra att påminna sig själv om allt bra man gör samt fundera över vad man kan jobba på för att bli bättre. 
'
 
Här kommer 10 bra (och mindre bra) egenskaper med mig.
Jag utmanar er att göra samma sak.
 
 
 
 10 BRA EGENSKAPER MED MIG 
 
Idealist.
Något som alltid gjort mig stolt över mig själv är att jag är idealist och väldigt principfast.
Har jag bestämt mig för något är det de som gäller. Jag faller inte för grupptryck.
Exempelvis är jag Straight edge:are, motståndare till droger och alokohol. Har varit den sen jag var UNG och har under åren tagit del av många övertalningsförsök och press från omvärlden att bli en del av deras gift-kultur. Jag viker mig aldrig.
 
Kämpe.
Att jag kämpar för att vara en fördomsfri, tolerant och förstående människa som gör sitt bästa för att bidra till en bättre värld. Och att jag vet att jag alltid kan bli bättre.
 
Kreativ och positiv. 
Att jag är bra på att vända negativitet till kreativitet. Jag accepterar inte att motgångar bryter ner mig. Jag omvandlar de till energi som jag använder för att skapa, fotografera etc.
 
 
 
 
Bra på att läsa av människor.
Som många saker på listan är detta en förmåga som blivit förstörd genom ångest/depression men jag tycker jag är bra på att läsa av människor och sätta mig in i deras känslor/situationer. Har extremt många egna erfarenheter från allt möjligt och intresseområden som sträcker sig rätt långt. 
Jag brukar i många fall kunna läsa av en person snabbt och baserat på mitt första intryck/känsla förstå hur de är som person eller vad de eventuellt kan ha varit med om eller gjort tidigare. Sjätte sinne? 
 
Att jag är bra på att lära mig nya saker. 
Jag är sämst på att lära mig saker om jag känner ett tvång (typ skola) men när jag är motiverad och själv har valt det så lär jag mig saker sjuuuuuuuukt snabbt. 
 
Att jag kan vara sjukt impulsiv (om jag känner mig bekväm) 
Kan vara både bra och dåligt men jag väljer att se de som något bra. Jag har förlorat mycket av min naturliga impulsivitet under åren men ju mer bekväm jag känner mig i själv desto mer återfår jag den. Är i grund och botten en sjukt impulsiv person som säger / gör de jag tänker och jag gillar de.
 
 
Att jag inte ser hinder. Jag ser lösningar och möjligheter.
Vill du bli en stor skådespelare? Bli de.  Vill du bli USAs nästa president? Bli de. (Tips: Hjälper att bete sig illa och förolämpa folk)  Allt är möjligt. Sätt fokus på målet och gör de.
 
Trogen vän 
Jag är svår att komma nära inpå livet men när du väl gjort de så har du en vän livet ut.
Då får du fan kämpa för att bli av med mig, haha.
 
Humor
Har tappat min humor mycket i samband med depressioner och ångest men jag gillar att skämta och vara en clown. Och de börjar komma tillbaks igen, lite. Jag roar åtminstone mig själv! 
 
Självdistans
Jag tar inte mig själv på så stort allvar. Har inga problem att vara barnslig och fjantig eller skämta på min egen bekostnad.
 
 
 
10 MINDRE BRA EGENSKAPER(sånt som jag behöver jobba på)
 
 
Jag är överdrivet empatisk / känner för mycket.  
Om jag tar runda genom Göteborgs centrum så kryllar det av hemlösa, tiggare, alkoholister och olyckliga människor överallt. Att bara vistas där en kort stund kan få mig fysiskt utmattad och deprimerad att jag blir helt förstörd inombords. De har i sin tur resulterat i att jag stänger av känslor för att orka och de kan få mig att verka känslokall. När de egentligen är tvärtom.
 
Jag lider av social ångest. 
Och de är något jag ständigt jobbar på genom att utsätta mig för sociala situationer. Jag möter väldigt mycket nya människor och ser till att sätta mig i den typen av situationer. Och många gånger suger de. Men de blir bättre. För jag gillar att umgås med människor och kan vara sjukt social när jag vill.
 
Introvert.
Jag trivs väldigt bra med att vara ensam och i mitt eget sällskap. Har alltid miljoner projekt på gång så jag blir aldrig uttråkad. De kan bli problematiskt med människor som inte förstår ens behov av egentid eller missförstår ens personlighet. Jag blir väldigt utmattad av socialt umgänge och måste ladda innan nästa sociala-häng.
 
 
 
Destruktiva relationer.
Jag har en vana att dras till relationer som inte är hälsosamma eller bra för mig. Relationer som enbart är fördelaktig för den andra parten. 
 
Beslutsångest.
Jag har sjuuuukt svårt för att välja mellan saker och bestämma mig. Väljer man något så väljer man oftast bort något och jag vill ha ALLT, haha. Hade man räknat all tid som hade gått åt genom att vela mellan saker... stor del av livet asså.
 
Prestationsångest / Självkritik.
Jag är som de flesta människor min absolut värsta och hårdaste kritiker. Framförallt när de kommer till saker jag älskar och tycker om vilket är hemskt. De finns sånt jag älskar men underviker pågrund av ångest.
Har så orimligt höga krav på mig själv.
 
 
 
Svårt för komplimanger.
Jag har extremt svårt för att ta emot komplimanger och jag vet inte vad de beror på.... många gånger studsar komplimanger av mig. De når inte hela vägen in eller så gör de mig obekväm. 
Jag är inte heller den som slänger iväg komplimanger åt höger/vänster. Berömmer inte någon för sakens skull. Ger jag någon beröm, då kommer de 100 procent från hjärtat.
 
Höga krav på omvärlden.
De faktum att jag lever paralellt i min sagovärld gör att jag har höga krav på omvärlden. Jag vill att allt ska vara magiskt.Tänk er Sagan om ringen, Shire-idylliskt. Söta stugor, barn som leker och skrattar.
Istället möts en utav en mental istid som består av materialism, stress, girighet och förtryck.
 
Bekräftelsebehov.
Något alla har mer eller mindre och jag gillar de absolut inte. Vill inte vara i behov av yttre validering.
Ju starkare jag blir i mig själv desto mindre bekräftelsebehov har jag. Och i vissa sammanhang/situationer är jag mer i behov av bekräftelse än andra.
 
Stresshantering
Har svårt för att hantera när de händer mycket på samma gång. Då vill min kropp bara stänga av.
 

Premiär!!!

 
 
 
Igår var premiärdagen av Rouge One och jag gick dit som Jyn Erso. Hade väldigt lite tid innan att sätta ihop min utklädnad men jag kände mig nöjd ändå.
 
Och filmen - Asså. My god.  Den var så himla bra! Den krossa Force Awakens. Ska låta alla intryck falla på plats innan jag kommer med ett fullständigt utlåtande men första intrycket - Gilla som fan.
Så glad att jag fick se den tillsammans med min brors familj. Min brorson hade PLUGGAT på ordentligt innan filmen och hade koll på all fakta och detaljer. Gissar att de kommer bli en hel del långa och djupa diskussioner när vi ses i helgen. 
 
 
Sammafattningsvis:  Se den! 
 

Medeltida Jul 2016

 
Hemma efter en alldeles magisk Medeltida Jul i Visby. Var bara borta tre dagar men de känns som jag varit borta i en livstid. Dessa dagar har varit fyllda med så mycket fint att de är svårt att ta in.
Ätit god mat, träffat fina människor, lyssnat på vacker musik, sett magisk underhållning och vandrat längs mörka, kullerstensgator medans manteln fångats i vinden när jag rundar husknuten.

Och de är inte utan att en liten bit av hjärtat saknas när man återvänder till sin hemstad. Den delen kommer alltid tillhöra Visby, och dess Medeltid.
 
Hänger med tomten och tomtemor.
Tappra gäng stod i kyla/regn/snö för att bevittna magisk underhållning.
Trixarna underhöll som vanligt med både eld och komedi.
På marknaden kunde man hitta vackert hantverk.
Gatorna var minst lika vackra i December som under Medeltidsveckan i Augusti.
Och så kom snön. Lycka.
Alla vackra miljöer. Känner sig mäktig.
Gick längs med Strandpromenaden och ringmuren för att plocka stenar i regnet.
Poeta Magica spelade i Domkyrkan och de var magiskt. Sagas röst är som gjord av guld.
 
 

Så mycket bilder från helgen att de kommer en del 2. 
Fortsättning följer..... <3 

Fotograferings Filosofering

 
 
 
 
Jag är sugen på att börja mer med Stilleben. Har i princip ALDRIG gjort det tidigare och har plötsligt fått sådan lust att börja. Var kommer de ifrån? Så himla mysigt att leta upp intressanta föremål och saker som kan vara med för att sedan styla. Kommer bli en hel del second hand letande efter kul saker, love it.
Har alltid varit så fast i porträtt att jag missat hur kul stilleben/matfotografering kan vara. Ska eventuellt skapa en kokbok till sommaren tillsammans med en vän som arbetar som kock så nu ska de lekas loss.

Till en början vill jag fixa så jag har lite olika roliga, bakgrunder. Har två stycken träpallar som jag använder mig av nu. Ger den där rustika stilen med mycket struktur. Funkar väldigt bra! 
Skulle dock vilja ha lite fler trä-bakgrunder i lite olika träslag och färger. On the good side, de är enkelt att göra en själv. Åk till ett place där de säljer schysst trä, välj ut träslag, såga till önskat träslag, spika ihop, måla/betsa och använd. Kan man ha en för varje tillfälle. Sedan kan man även ha andra typer av bakgrunder som färgade papper, tapeter, tyger, mattor. Asså, allt i princip. Allt som kan tillföra något intressant.
 
 
klockestrand.nu

Önskelista 2016

 
Fick en request angående tips på julklappar och här kommer min önskelista. Så ni vet vad ni ska köpa till mig, Eller som någon slags inspiration till vad ni kan ge andra. Ni bestämmer.
 
När jag började fundera... "vad önskar jag mig?" körde jag fast DIREKT. Kunde inte komma på en enda grej som jag ville ha. Ärligt talat - jag har allt jag behöver. I'm good liksom.
Men efter lite mer funderade kom jag fram till sådant som vore lite glitter i tillvaron.
 
 
 
 
Rökpatroner -  Förhöjer fotograferingar och kan användas till att skapa fantastiska bilder.
foam.se
 
Växter - De är alltid härligt med lite nya växter i hemmet.
ikea.se
 
Fjäderpenna -  Som jag kan skriva sagolika brev med till mina brevvänner.
calligraphyarts.co.uk
 
Stekpanna/Gryta - För medeltida camping och lajv i skogen. 
viking.se
 
Upplevelser -  De finaste och dyrbaraste en människa kan ge en annan är sin tid. Så att ta mig ut på övernattning och grillning i skogen eller andra sagoäventyr är så välkommet. Men de kan även vara att göra annat tillsammans också. Simma på simhallen, åka skridskor, gå på bio, ha en picknick, baka tillsammans. Uppleva saker helt enkelt. Önskar jag mig mer än något annat.
 
Kudde med tryck - Varje gång jag har gått förbi lagerhaus har jag suktat efter dessa kuddar. Eller egentligen alla deras prylar med detta skogstryck på. Så himla fint. Ta mig till skogen.
lagerhaus.se
 
Fina anteckningsböcker/kalendrar - Jag är en sån som måste anteckna ALLT. Har så mycket idéer i huvudet hela tiden och jag glömmer jättefort. Mycket roligare att anteckna i något fint.
paperblanks
 
Teaterkort -  Med tanke på att jag håller på med teater själv så säger de sig själv. Jag vill inte bara skapa, utan uppleva också. 
 
Medeltid -  Tyg till sago/medeltids-kläder som jag ska bära på långa vandringar i skogen.
urda.se

Halvvägs till Visby

 
 
 
 
Hejdå Götet! Jag gillar dig men de ska bli skönt att försvinna ett tag.
 
Nu hoppar jag på planet och flyger över de stora, kalla havet. Hela vägen till Visby!  (Får man ju hoppas. Vore rätt dumt om planet tog en halvvägs. "Okej passagerare, nu är vi halvvägs. Ta en fallskärm och hoppa, ni får simma resten av vägen")  De är dags för Medeltida Jul - Woho!  Och jag har längtat som en galning i många veckor nu. Jag föddes redo liksom.
 
De är ett fullspäckat schema under helgen och jag har redan bockat av de som jag är intresserad av. Vill hinna trycka in så mycket medeltida-mys som möjligt. De kommer vara invigningsparad, medeltida julmarknad, eldshow med Trix, uppträdanden av Poeta Magica, pubhäng med bandet Patrask och mycket, mycket mer.
 
 
Vill ni hänga med mig under helgen kan ni antingen följa min vanliga Instagram ->  Pladdermf 
eller/och min fantasy instagram -> FantasyFia för updates.
 
 

Träningen som förvandlades till fika

Plockar mossa med mami.
 
 
 
 
Kommit på att jag är SÄMST på att ta vardagsbilder. Eller ärligt talat har jag vetat de länge. Avundas verkligen bloggare/fotografer som sådär mysigt kan fånga vardagen så att en önska att en var där. Elin Kero, I'm looking at you. Så utmaning till mig själv - bli bättre på de.
 
Åkte in till stan idag för att möta upp en vän som jag förövrigt har lärt känna genom teatergruppen jag är med i. Vännen och jag skulle åka till den Serbiska föreningen för en danskväll men när vi kom fram kände vi att de inte var något för oss. Stämningen var rätt seg. Inte de vi hade förväntat oss.
Istället gick vi till dansskolan i närheten för att se om vi kunde droppa in på någon klass. Men de var i slutet av terminen och efter mycket prat med tjejen på skolan så fick vi avstå. Men då tänkte vi...gymmet. De har pass. Gick dit och försökte hitta något danspass men klockan började bli för mycket. Lyckades hitta ett pass inne i stan mot alla odds men vi lyckades också komma dit ca 5-minuter försent och fick inte komma in. Vi gick och fikade istället. Fika är bra.
 

Kärlek smittar


 Support trans rights.
 
 
 
 
Jag har dagar när jag känner fuck allt, fuck världen. Många sådana..
 
Har alltid brunnit för att kämpa mot orättvisor. Har aldrig gjort tillräckligt. Kommer aldrig göra tillräckligt. Vill alltid mer. Men, de jag och ni kan göra till en början är att se vår egen roll. Om man kämpar mot orättvisor i samhället måste man också jobba med sig själv. Jag förväntar mig jämnställdhet av världen men hur jämnställd är jag själv? Har jag invanda, omedvetna mönster som upprätthåller normer och förtryck? 
 
 
Har sedan "tidernas begynnelse" kallat mig själv för feminism. Kanske var runt 13 år när jag började?  Svårt att säga exakt. Men de är rätt länge. Mer än 10 år. Innan feminism blev trendigt. Innan H&M började sälja de.
Trots de så får jag ständigt aha-upplevelser och väckarklockor. Bara för att jag är mot orättvisor betyder de inte att jag vet allt om orättvisor och förstår mig på alla orättvisor. Förstår ni hur jag tänker då?
 
 
De finns määääängder av orättvisor och samhällsproblem.  Och det finns MYCKET som jag inte vet. Jag lär mig fortfarande hela tiden. När jag började läsa genusvetenskap/feminism på folkis så var de som att min värld vidgades. 
Jag har även accepterat att de finns mycket som jag fortfarande inte vet eller förstår. Jag är ingen komplett människa. Kommer aldrig bli. Jag kan inte förstå alla känslor och problem som en transperson upplever, hur de känns att bli utsatt för rasism eller att bli mobbad för sin vikt. Kan föreställa mig, visst. Men de är inte detsamma som att uppleva och leva med det. Och jag vill förstå. Jag vill göra mitt absolut bästa för att lära mig och för att förstå så mycket som möjligt så jag kan finnas där som en utsträckt hand och stötta dem i sin kamp på bästa sätt.
 
 
När jag var yngre drevs min kamp mest av hat. Jag ville skrika ut vad jag kände. Skrika på de som i min värld var fel. De som hatade. De som mobbade. Hat, hat, hat.
Jag känner fortfarande hat. Skillnaden är att jag lärde mig att mitt hat inte leder någonstans.. De är skönt att skrika ut sitt hat men hat hjälper inte världen. 
Idag kämpar jag med kärlek. Träffar så mycket människor med öppna hjärtan som är fyllda med kärlek. De stärker mig. De får mig att vilja vara bättre. Folk som bjuder in, folk som ger av sin tid, folk som utbildar och inspirerar. Folk vars kamp drivs av kärlek. Och kärlek smittar.
 
 
Träffa folk som inte är som du. Vidga dina vyer, testa nya saker. Lyssna på andras historier. folk från andra länder, folk med annan kultur, folk med olika religioner, andra intressen, annan livshistoria, annan läggning... ja, listan kan göras oändlig. Möt människor, prata, lär. Du kommer lära dig spännande saker om dig själv och andra. Jag lovar. De viktigaste är att du tar dig tiden att lyssna. 
 
 
Jag ska göra mitt bästa för att vara den bästa jag kan vara. De är allt jag begär av mig själv. Jag är ingen jävla superhjälte. Bara människa. Men jag ska försöka vara en helt okej sådan.
 
 

När man gör allt utom de man borde

dagens kamera-fångst.
 
 
 
Jag har så mycket inspiration just nu. Och allt jag VILL göra överglänser de jag BORDE göra, vilket kan bli problematiskt... Istället intalar jag mig YOLO och fortsätter med mitt mentala-duracell-beteende medans orden "de lööööser saj" klingar på grov göteborgska i mitt huvud.
 
Och nästa vecka är de årets sista teaterhäng i Angered. Snyft. Den platsen och de människorna kommer bli så saknade. Vi kommer i och för sig bara vara ifrån varandra en månad och jag kommer säkert träffa flera av dem under uppehållet, men ändå. De känns som en evighet.
 
Och... lärdom från 5-sekunder-sedan. Insåg precis att jag börjar återfå min Göteborgska mentalitet.
Både humorn och sättet att prata/vara/tänka.
I början av året besökte jag skåne där jag fick kommentaren "du pratar inte så mycket Göteborgska" och de kändes som ett slag i magen. But I'm back baby. Here to stay.
 
 
 
 
 
 

Första December

 
 
 
 
Heeeeeeeeej December! 
 
Vad passar bättre än att starta månaden med en riktig julig frukost? Och helt spontant. Höhö. Om spontant är detsamma som att bygga upp pallar i köket, leta rustika saker och sen bestämma hur allt ska ligga medans gröten kallnar under tiden...
Haha, ärligt talat. Den här morgonen har varit a-mazing. Lyssnade på julmusik samtidigt som mamma pysslade med sin pepparkaksdeg och jag med min fotografering.  Perfekta uppladdningen inför julfirandet i Visby. Det är bara 8 dagar kvar nu... Sen bär det av till medeltiden igen!