Till havs!

Världens bästa mamma.
 
 
 
Då min kär mor fyller år i Februari så har jag bokat in oss både på en liten minisemester för att fira hennes födelsedag. Då vi bor i olika städer så känns det trevligt att få göra saker tillsammans och spendera längre tid med varandra när vi väl ses. Så... den här lilla minisemester består av häng i Stockholm och en kryssning med SPA, där det bland annat finns både utom/inomhusjacuzzi. Hur awesome?  Det ska bli så jävla skönt att få fly vardagen och unna sig lite lyx och avkoppling!
 
Annars då?  Började på mitt nya jobb i måndags som fritidsledare (då jag saknar sådan utbildning, kallas det egentligen fritidsbiträde, men det låter så fult)  Det var mycket nytt att ta in, som det är alltid är en första dag, oavsett vart det är. Men med tiden kommer det säkert bli bra, när jag lär mig hur saker och ting funkar!
Sen fick jag hem min KHALEESI-klänning igår och den är SÅ vacker! Känner mig verkligen som en Khaleesi så fort jag satte på den. Nu väntar jag bara på min blonda peruk och ska fixa "pärlsakerna" som hänger där fram på klänningen så är jag färdig för mässan som jag precis fått reda på blir den 2-3 April, tagga!
 
 
 
 latitudetravel.se
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday night.

 
 
 
 
 
Såhär har delar av denna lördagen sett ut...
 
Har bakat pitabröd, testat ett nytt recept och haft en massa, massa, massa kattgos såklart. Som för 50 procent av det medverkande var hemskt.. Original-planerna för lördagen sket sig tyvärr så det blir en lugn hemmakväll och lägligt nog kommer Sherlock Holmes - special avsnitt på TV och det är jag grymt taggad på! 

Sen har jag missat att berätta att jag fått ett nytt jobb! Har knappt hunnit smälta det själv då det skedde väldigt spontant nu i veckan. Det känns både läskigt och spännande!
 
 
 

Den glada nyheten!

 
 
  
 
Såhär har det sett ut det senaste...
 
 
Hittade några tygbitar när jag var hemma hos mina föräldrar i helgen och tänkte direkt  "det här kan de bli något utav...."  och skred till verket på en gång. Tanken var göra ett blommigt set (kjol + top) som skulle passa bra till varma sommardagar. Som tur var räckte tyget precis till det båda delarna, sådant flyt man kan ha ibland, yey!  Jag får visa er resultatet när det är 100 procent klart / eventuellt när det blir lite varmare väder ute. Gör inte kläderna rättvisa om man fotar det i  20 minus grader direkt  ;)
 
Och jag måste berätta den glada nyheten!  Det är nu äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN bestämt att vi ska åka till Medeltidsveckan på Gotland detta året igen, asså! GAAAH! Ord kan inte beskriva min lycka över detta. Har man en gång varit där, så är man fast. Så är det bara. Är så himla lycklig!
Det betyder att jag ska börja med en ny klänning till detta årets MTV. Köpte ett tyg när jag handla tyget till 2015's klänning så jag behöver "bara" bestämma hur denna ska se ut, sen kör vi!  Som tur är har jag lite idéer på lager i alla fall... men ni vet, jag och min beslutsångest.
 
 
 
Någon som ska till MTV 2016? :)
 
 
tnkreativt.com
 
 
 

Att göra reklam för sig själv

 
 
 
 

 

Jag har tänkt länge och många gånger på att skaffa Visitkort. Det dyker upp tillfällen med jämna mellanrum när jag tänker...."Fan va bra det skulle vara med visitkort". Om man går på event och minglar eller något liknande. Inte för att jag gör det speciellt ofta, haha, typ aldrig. Men jag borde börja "mingla" mer och knyta kontakter.. kontakter är allt ju. Perfekt att bara kunna lämna över ett visitkort då. Fort och smidigt och känns betydligt mer proffsigt!
 
Det vankas filmfestival i Göteborg snart där en kortfilm jag medverkat i ska visas och då är det en perfekt tillfälle att mingla och försöka "sälja in" mig själv som skådespelare och prata med andra i filmsvängen. Så, detta skulle komma väl till pass.
 
 
Men då dyker frågor upp:  Vad ska det stå på visitkorten? 
 
Jag pysslar med så mycket olika, abstrakta saker att jag själv knappt vet ut eller in.. vad ska då stå på mina kort, vad gör jag, vem är jag?  Asså... jag och beslut. Det går inte ihop. Jag vill ha med allt men samtidigt inte... det får inte vara för rörigt och man förstå lätt vad och vem jag är. Ja, ni hör ju hur det låter, haha.
 
Sist men inte minst, hur ska det se ut?
 
De måste gå hand i hand med mig och det jag "säljer".  Gärna stilrent och tydligt men inte FÖR tråkigt.
 
 
 
Beslut, beslut, beslut.....
 
 
 
http://x-import.se/
 

Se upp i backen!

Så lycklig, vi har snö!!
 
 
 
Igår åkte vi till Göteborg för att gå på 12-års kalas. Min brorson fyllde år och det firades med tacos och tårta, mums! Min familj blir större och större hela tiden då det tillkommer sambos och barn hela tiden. Börjar bli rätt packat med folk och livligt så energinivån när jag kom hem var rätt låg, haha.
 
Nu ska vi dra till köpcentret och käka lunch + köpa snowboard/skidutrustning inför kvällen då vi ska ut och åka. Ska till Åre om några veckor och vi tänkte börja åkandet i förväg. Linus spontan shoppade en snowboard + boots häromdagen (sviiiiinbilligt) och har bestämt sig för att lära sig. Vi får se hur mycket brutna kroppsdelar vi kommer hem med sedan ;)
 
 
 
Hur ser eran helg ut?
 
 
 

VINTERLAJV

Loppisfynd.
 
 
 
 
Jag vill ute och göra mer äventyr i naturen. Det har jag tjatat en massa om innan... sorry. Håller därför på och utökar min utrustning för att lajva nu på vintern. Införskaffade mössan på myrorna igår och min tanke var att den skulle gå bra ihop tillsammans med min mantel. Det fanns mängder av bra/passande mössor så jag stod och provade mängder olika en bra stund innan jag bestämde mig. Tillslut blev det den här och den blev jättebra ihop med manteln! Yey!  Behöver dock varma, passande kläder att ha under också... det får bli ett senare "problem".  Vid ett annat tillfälle hittade jag den superfina träskeden ovan som jag ska ha hängande i bältet.
 
Det som känns svårast är... skor. Vad ska man ha för skor och vart hittar man de? Tips!?
 
 
 

Vardagsreflektioner

 
 
 
VARDAGSREFLEKTIONER
 
 
Nu är julledigheten över, åtminstone hemma hos oss.  Dags att försöka komma tillbaks till någon form utav rutin. Vi har vänt på dygnet och sovit långt fram på dagen och varit vaken på natten så nu gäller det att få en mer "normal" dygnsrytm. Alltid jobbigt med omställningar, oavsett vad det gäller.... *gäsp*
 
Har ni haft ett gött lov / ledighet annars?  Själv har det varit väldigt lugnt med behövlig avkoppling. Har hunnit hänga mycket med min grabb vilket är hur underbart som helst. Bara för att man bor tillsammans behöver det inte betyda att man hinner se varandra hur mycket som helst, tyvärr..
 
Jag älskar vintern på mängder av sätt men nu är det lite väl mörkt och lite väl kallt ute tycker jag. Inte för att klaga men..... fyfan vad kallt det är, brrrrrrr!  Kroppsdelarna fryser till is så fort man sätter foten utanför dörren.
Vår glödlampa i sovrummet har åtminstone blivit bytt så vi har fått ljus igen. Ni vet en sån där grej när man kommer på det varje gång man ska använda den men glömmer det direkt efter.....
 
*Tänder lampan*  "just det ja, glödlampan funkar inte... borde köpa en ny nästa gång jag handlar."
Glömmer bort det och nästa gång:  "nej, nu glömde jag ju glödlampa igen... nästa gång, då ska jag verkligen inte glömma! "
 
Och så glömmer jag såklart IGEN.... suck. Ond cirkel. Men nu är lidandet över! Nu har vi ljus i vårt hus!
 
 
 
 
 
 
 http://www.ledbolaget.se/

2015 - RESUMÈ

 
Vid årsskiftet kan jag ibland en känsla av..... "vad hände egentligen, gjorde jag ens något de här året?"
Men då är det så jäkla bra att ha en blogg att bläddra igenom där man faktiskt ser att det hänt mer kul än man tror. Här kommer ett litet urval av saker som hänt 2015!
 
 
 
Vi började leta hus och bjöd på detta vackra hus som vi tyvärr förlorade.
Men det var starten på vår jakt som har fortsatt sen dess.
 
 
 
 
 
 
Jag träffade min "tonårskärlek" Thåström för första gången, vars musik har hängt med mig sedan många, många, många år tillbaka. Stor dag!
 
 
 
 
 
 
Debuterade min Aayla Secura-cosplay (Star wars)  på Science Fiction-Mässan i Göteborg för första gången.
Var jättekul att få visa upp min dräkt som jag hade jobbat på ett bra tag! 
 
Sedan cosplayade jag även Aayla tillsammans med min stormtrooper sambo under Trollhättans stadsfestival.
 
 
 
 
 

Åkte till Stockholm för att hälsa på vänner.
 
Turistade, hängde i gamla stan, käkade veganskt, GICK HUR LÅNGT SOM HELST och köpte världens finaste vikinga-sax på Handfaste. Älskar den!
 
 
 
 
 
Fick upp ögonen för världens bästa serie, Game of thrones.
Kunde inte förstå hur jag i hela världen kunde ha missat något så underbart.....!?
 
 
 
 
 
Gick på festivalen Solid Sound.
Där jag bland annat såg.... Thåström och Hurula.
 
 
 
 
 
 
Min goda vän Mikkzi kom upp från Skåne och hälsade på några dagar!
Trollhättan visade sig från sin bästa sida med solsken och vackert väder.
 
 
 
 
 
Jag var på första Möhippan i mitt liv.
Här ser ni uppdraget.... "selfies med mustascher"
 
 
 
 
 
 
Gick på samma vänners bröllop.
 
 
 
 
 
 
Sommarfest med jobbet. Vattenkrig, hoppkudde, skummaskin, god mat.
 
 
 
 
 
Njöt av lata sommardagar.
 
  
 
 
 
 
Var bröllopsmodell.
Fick ha på mig en vacker vintage klänning och bli stylad på salong. Lyx!
 
 
 
 
 
Bodde i en stuga på landet.
 
 
 
 
 

 
Åkte till bästa Gotland och Medeltidsveckan.
Det går inte en dag då jag inte längtar tillbaka. Bästa veckan. Ever.
 
 
 
 
 
Firade min födelsedag med ett medeltidskalas.
Blev så inspirerad av medeltidveckan att jag var tvungen ju!
 
 
 
 

 
Åkte till Bergamo i Italien.
 
 
 
 
 

Firade Halloween.
 
 
 
 
 
Var på morfars överraskningkalas i Hunnebostrand.
 
 
 
 
 
Spelade in musikvideo till Rohdins låt "Säg inget till tomtemor".
Gå gärna in och kolla på den ------> Länk
  
 
 
 
 
Såg Star Wars - The Force Awakens, två gånger.
Kommer nog bli en tredje, haha.... fast 2016.
 
 
 
 
 
Det var lite av 2015 som vi nu ska lägga bakom oss och blicka framåt mot nya äventyr.
2015 vill jag ska vara ett kreativt, utvecklande och äventyrligt år.
 
Mer av: Nya upplevelser, resor, sagoäventyr och skapande!
 
 

DIY: T-Shirt Till Linne


 
 
Igår kväll satte jag äntligen saxen i den där t-shirten som jag har tänkt på så länge. Älskar denna tishan men jag kände att den behövde få ett nytt ansikte.  JAG ÄR SÅ NÖJD!  Känner jag mig själv rätt kommer fler tröjor få smaka på saxen. Det är ju så himla kul och enkelt!
 
 
 
Bifogar anvisningar här ----------------> Guide
 
 
 
 
 

En doft av citrus

 
Modell: Martina Asplund
 


Här i början på året.... 2016? (Wah. Kommer ta lite tid innan man vänjer sig.)  Har jag bland annat fotat med den bulgariska skönheten ovanför, Martina. Jag är en sån sucker för badkars-plåtningar, det blir automatisk en sådan skön, tillbakalutad känsla. Och då trots att jag stod och balansera för mitt liv på de smala kanterna på sidorna av karet. JAG ÖVERLEVDE!
 
Min spontana tanke var att springa iväg och köpa blommor men då alla rosor var nerkladdade med glitter i butiken så bestämde jag mig för frukt istället. Kan fortfarande ana en doft av citron....
 
 

Stök, fotografering och drakar!

 
 Efter julstök kommer..... nyårsstök?
 
Allt julklappspapper, kartonger och inslagning ska städas undan. Berget av disk som växt fram under jul och man inte orkat ta hand om ska tas hand om, golven är full av skräp som måste dammsugas upp..... ja, ni fattar. Sedan kommer nyår, då ska det pysslas och städas igen såklart för man vill ju möta det nya året med ett nystädat hem!  Har kört några lass både till vinden och till myrorna så att vi får rensat lite. Både jag och min kära sambo har för vana att samla på oss saker så det är gött att rensa lite ibland.
 
Det bästa som finns när man håller på och grejar och stökar hemma är att dra på go musik. Älskar våran spelare där man ska spela ALLT. Vinyl, cd, kassett, usb, aux, radio.... ALLT.  Så, det beror helt och hållet vilket humör man är på!  Sen behöver man såklart massor utav tända ljus och sen är man hemma, då är det bara att köra.
 
Ligger en aning efter med inlägg/bilder nu. Har fotat en massa över ledigheten som ja vill lägga upp men det när blir massa på en gång blir det mest en hög av kaos, men är man ledig så är man! Hoppas ni haft en bra start på året såhär långt!
 
 akkelisaudio.com
 
 
OCH apropå inget.... vill passa på att visa er vad jag fick på posten också. Hur grymt som helst!
Min game of thrones drake *.*  OMG! Ska ha den till nästa cosplay som kommer bli........... KHALEESI! TAGGA!