Väck mig i April

 
 
 
Hejsan världen,

Har varit så extremt trött den senaste veckan. Ni vet sådär trött så man somnar på bussar, är frånvarande, glömmer saker hela tiden och får kämpa med att få gjort de vardagliga bestyren. Blir så trött på mig själv också när en lista av enkla saker att utföra blir till värsta raket-landningen. Där jag gör allt för att dra ut på tiden och för att typ slippa undan vilket bara gör det miljoner gånger värre såklart.
 
Önskar att jag kunde gå i ide ett tag och vakna till framåt våren/sommaren någon gång. Hade varit helt perfekt! När det börjat grönska igen, dagarna är längre och varmare och man kan strunta i alla tjocka lager av kläder. När folk skiner av lycka och hittar på saker i naturen och inte är en mörk, förbipasserande gestalt gömd inuti en stor halsduk. Väck mig i början av April är ni snälla.
 
 
 

FILM - 2016

 
Bättre sent än aldrig. Här kommer filmer att se fram mot 2016:
 
Det börjar bli lite av en tradition så jag tänkte allt få med det även i år trots att vi snart är inne på den tredje månaden det här året. Här kommer ett litet urval av årets kommande pärlor. Nu kör vi!
 
 

 
Pride Prejudice And Zombies
Premiär: 4 Mars
 
 
 
Den har Sofia skrivit över den, haha. 1800-tal och horror kombinerat är det något av det bästa/vackraste jag vet.
Innehåller mycket vackra bilder av vad jag har sett, bra skådisar och mycket annat att se fram mot. Dock tänker jag inte ha för höga förhoppningar. Förutsättningarna är bra men jag vill inte hoppas på för mycket!
 
 
Handlingar:
Du får de välkända karaktärerna, som Elisabeth Bennet och Mr Darcy, kämpa mot horder av blodtörstiga zombies.Skräckkomedi baserad på boken av Seth Grahame-Smith, vilken i sin tur är baserad på Jane Austens klassiker "Stolthet och Fördom".
 
 
 
 
 
 
The Divergent Series: Allegiant
Premiär: 9 Mars
 
 
 
 
Dags för nästa rulle i Divergent-serien, ser verkligen fram mot den! Har alltid tyckt att denna filmserie har blivit lite för underskattad och den förtjänar mer cred än den får. Föregångaren avslutades minst sagt spännande så det ska bli roligt att se fortsättningen.
 
 
Handling:
Efter de omvälvande insikterna i Insurgent, måste nu Tris fly tillsammans med Four och ta sig bortom den höga mur som omringar Chicago. För första gången någonsin, måste de att lämna den enda stad och den enda familj de någonsin har känt. Väl ute, är gamla kunskaper snabbt meningslösa i ljuset av chockerande nya sanningar. Tris och Four måste snabbt bestämma sig för vilka de kan lita på då ett uppror innanför muren blossar upp och hotar hela mänskligheten För att överleva, måste Tris göra omöjliga val som handlar om mod, lojalitet, uppoffring och kärlek.
 
 
 
 
Alice i spegelandet
Premiär: 25 maj
 
 
 
Okej. Som den Tim Burton/Sago-nörd jag är behöver jag kanske inte säga så mycket. Även om TB gör en dålig rulle så blir det ändå bra på något sätt, jag vet inte hur det går ihop. Jag bara älskar allt han gör så jag kanske inte är den mest objektiva personen i frågan, haha. Ett måste att se detta året helt enkelt!
Har ni inte sett föregångaren så passa på att göra de.
 
 
Handling:
Skådespelarna från Tim Burtons succé Alice i Underlandet återvänder nu till bioduken. Som Alice ser vi återigen Mia Wasikowska. Anne Hathaway, Johnny Depp och Helena Bonham Carter återkommer i sina roller. Sacha Baron Cohen är ny i skådespelarensemblen.
 
 
 
Legenden Om Tarzan
Premiär: 13 Juli
 
 
 
Jag älskar när de görs nya filmer av gamla, klassiska historier / sagor. Så, det här är något som inte ska missas.
 
 
Handling:
Nyinspelning av det klassiska äventyret med Alexander Skarsgård som Tarzan.
 
 
 
 
Fantastiska vidunder och var man hittar dem:
Premiär: 18 November
 
 
 
Ingen har väl missat den kommande "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" ett måste för alla sagonördar där ute att se. Som många andra älskar jag Harry Potter-serien och blev överlycklig över att de kommer mer magi från den världen. Jag tror starkt på den här rullen!
 
 
Handling:
FANTASTISKA VIDUNDER OCH VAR MAN HITTAR DEM är baserat på boken skriven av Harry Potter författaren J.K Rowling. Historien utspelar sig ett decennium innan Harry Potter och hans vänner börjar på Hogwarts och handlar om Professor Scamanders resor i den magiska världen och alla fantastiska vidunder han möter i den
 
 
 
 
Rouge One: A Star Wars Story
Premiär: 16 december
 
 
 
Yey! Dags för ännu mera Star Wars!
Först ut bland de tre spin-offsens "Rouge One". Kan ärligt säga att jag inte är lika sugen på denna trilogin men det är ju STAR WARS så jag kommer såklart följa den med glädje vilket fall.
 
Handling:
En grupp rebeller sänds ut på ett uppdrag: att stjäla ritningarna för Dödsstjärnan.
 
 
 
 
 

Allt annat försvinner för en stund

 Omgjord t-shirt till linne.
 
 
 
 
Haha. Sorry för alla dessa bildbomber med... mig.
 
Något som kanske inte alla förstår är hur avkopplande och roligt det är att ta självporträtt. Även av den kanske mindre konstnärliga/kreativa sorten. Det är och har alltid varit som terapi för mig och de är kanske därför de blivit lite mer än vanligt de senaste. Att plocka fram sina prylar, göra sig iordning, ställa upp  och placera på ett bra ställe, ratta in inställningar på kameran, lattja framför kameran / försöka komma på nya sätt att posera, njuta av natur och väder och sen allt efterarbete med att lägga in i datorn, redigera och ladda upp. De är så mycket mer än "ego-bilder" utan det finns en process bakom och det ger mig så himla mycket. Att de just är bara jag och kameran och allt annat försvinner för en stund.
 
 

Flyttlassen går!

 
 

 

I helgen gick det två stora flyttlass mellan Göteborg - Trollhättan och det har kånkats en mängd med möbler och lådor. Det är inte förrän man flyttar som man inser hur jäkla mycket saker man faktiskt äger. Speciellt om man är något av en samlare och loppis-nörd. Tanken var att bara ta en sväng men med tanke på hur mycket grejer jag insåg att de faktiskt var fick de bli två trots allt.

 

Sen är man inte klar där direkt... då kommer nästa moment. Ta hand om alla prylar och flyttlådor på stället man transporterat det till. Har levt i ett kaos från och till den senaste tiden men nu börjar det lugna ner sig lite. Äntligen! Saker börjar komma på plats och jag börjar komma underfund med hur jag vill ha det/ vad jag ska göra med allt. Men det är en liten bit kvar innan jag är framme helt och hållet.

 

Och ni vet det gamla ordspråket... "en olycka kommer sällan ensam".  Ungefär så känns de hela tiden just nu. Som om de inte varit mycket nog de senaste så vaknar jag exempelvis upp och är dunderförkyld idag, yey livet!  Men på den positiva sidan: när man är på botten är den ända vägen uppåt.

 

 

rospiggen.se

  
 

ALL BLACK

 
 
 
Såhär såg jag ut häromdagen.
 
Ska in till stan idag (överraskning) och fika med en gammal klasskompis jag inte träffa på länge, ska bli riktigt kul att träffa honom igen. De har blivit miljoner fikor de senaste, har inte fikat så mycket i hela mitt liv typ. Men när livet sviker då fikar man!
De absolut sämsta man kan göra är att gräva ner / stänga in sig. Trust me, I know. Ingen annan ska någonsin få ha kontroll över din lycka, de är du som bestämmer. Bestäm dig för att vara lycklig, stark och ut och hitta på saker. Ta kontroll över situationen!
 
 
... Nu blire fika! :)
 
 
 
 
 

Lite sol skulle inte skada.

 
 
Ska strax packa ihop mig och dra in till stan. Har blivit ett väldigt fläng fram och tillbaks dit de senaste av olika anledningar. Nu ska jag träffa en kompis för fika som jag inte träffat på många år, ska bli väldigt roligt att ses igen!  Synd att de ska vara sånt jäkla bajs väder hela tiden bara. Nej, lite sol skulle inte skada.
 

UNAVAILABLE

 
 
 
Hej på er,
 
Tänkte bara kika in och säga att jag är tillbaka igen. Bloggen är på!
Har bokat upp massa saker för hela denna veckan och har även massa planer för det som komma skall. Ni får hänga med på mitt nya äventyr, det oskrivna blad jag har framför mig nu!  Let's do this!
 
 

När livet vänds upp och ner


 
 
Det har vart lite tystare än vanligt här och anledningen är att jag hamnat mitt en invecklad sörja där mitt liv ställts inför ett svårt vägskäl. Nu måste jag välja vilka stigar jag ska gå.
Tycker det är onödigt att gå djupare in på de invecklade jag befinner mig i. Just nu fokuserar jag på mig, mitt välmående och försöker fundera ut vad det här är och vad det ska bli av med mig. Därför kommer bloggen eventuellt vara tyst framöver, eventuellt inte. Vet inte just nu. Det jag däremot vet är att jag bär med mig extremt tunga livserfarenheter sen tidigare och precis som katter landar jag alltid på mina tassar.
 
 
Jag är stark.