Ord räcker inte till

 
 
 
 
Ibland kan jag ha så mycket tankar, känslor och bilder i mitt huvud att ord liksom inte räcker till. Ord räcker inte för att förklara de jag känner eller upplever inombords. Kan ni känna så? 
 
Jag gillar ord. Gillar att uttrycka mig i ord. Ibland stannar dock alla ord som i en klumpig röra inombords och fastnar där. Därför är jag så fruktansvärt tacksam att jag har olika typer av konstformer som hjälper mig att få ut de jag behöver. Ofta tar jag bilder som speglar mitt inre. Ibland mer tydligt än andra. De är som terapi för mig och kanske även kan hjälpa folk i min närhet (och mig själv för all del) att förstå vad som försigår där inne i röran.
 
En bild säger mer än tusen ord. Den har ni hört miljarder gånger och kommer fortsätta att höra tills öronen blöder. Anledningen är ju för att de är så jävla sant. De är en sak att förklara något för någon men de är en annan att visa dem. Då kan de uppleva och känna själva. Leva sig in i din verklighet.
 
Just den här bilden speglar både mitt inre och personliga problem men även samhället. Ni får dock välja att tolka den hur ni vill.
 

Badrums-inspo

 
 
 
Lägenhetsletandet fortsätter. Jag längtar efter ett eget place mer än något annat. Ett ställe jag kan fylla med antika möbler och ett ställe där jag kan göra som jag vill. Stanna upp hela natten med stämningsfull musik, tända ljus och massa konstnärliga projekt på gång.
Och jag längtar efter att inreda. Nu har jag mitt rum och de är inte så mycket jag kan eller vill göra med de just nu. Planen är att inte bli så långvarig här så de känns onödigt att lägga mycket tid på att pynta och pyssla.
 
För att stilla mitt städinga begär efter att leta antika möbler, gå på second hand loppis och fynda så gjorde jag ett litet kollage här med inspo. Saker jag går igång på när de kommer till inredning är:  Rustikt, vintage, industrie, 1800-tal, slott, gamla äventyrsfilmer, tim burton och tolkienvärlden.  En väldig massa helt enkelt. Men gärna gammalt och charmigt. Då känner jag mig hemma! 
 
Så, denna gången kollar jag på badrum.
Badrum är ett rum som gärna känns plastigt och kalt om du frågar mig. Kan gärna bli tråkigt. Jag gillar att ha en naturlig färgskala och gärna få in mycket natur och naturmaterial för att göra de lite mysigare och tuffare. Betong, trä, växter, korg, sten. Eller köra en väldigt slotts-inspirerad stil och föra in möbler som kanske inte känns som typiska badrumsmöbler. Typ en kristallkrona eller vackra lyktor. Kristallkronor höjer vilket rum som helst.
 
 
http://www.nbjbyggkakel.se/

Utmana dig!

 
 
 
 
Helgens utmaning: Lära mig jonglering! 

Well, de började på teatern.. Vår lärare har precis lärt sig jonglering och försökte lära oss också.
Så.. envis som jag är bestämde jag mig igår, fredagen att jag ska lära mig jonglering tills imorgon, söndag. Med den motivationen och tidspressen så kommer de gå. De har jag bestämt mig för! 
Har redan kommit en bra bit på vägen så jag känner mig positiv och dessutom är det nyttigt för hjärnan. Att utmana sig själv på olika sätt och träna hjärnan är alltid bra. Plus den sköna känslan av att lyckas med något, den är guld värd.
 
Lånade bollar av läraren men har börjat fundera på att göra egna sen. Hade varit grymt att sy ett par i olika nyanser av brunt skinn som ser väldigt medeltida ut.  Perfekt grej att ha med sig och briljera med på Medeltidsveckan tex!
 
 

Ingen tid för höst.

 
 


Det är ingen hemlighet att hösten är min absoluta favoritårstid. Därför känns de så himla tråkigt att jag inte hunnit ta till vara på den detta året. Iallafall inte än. Jag vill ut och vandra i skogen, ta höstiga bilder, baka och ha filmmaraton men jag hinner fan inte. Antingen är det skola, teater eller så går tiden åt till jobb/ projekt / vänner. Bör inte klaga egentligen men jag har ett sånt stor behov av att bara få vara. Få känna lugn, andas djupa andetag, känna lukten av skog och slippa alla miljoner intryck och krav. Är det något jag ska lova mig själv är det att jag ska skapa uttrymme för detta i mitt liv.
 
Hela detta året har gått ut på att fundera mycket på vem jag är, vad jag vill göra och försöka hitta balans mellan saker och ting. Jag är fortfarande inte där än. Finns fortfarande mycket jag inte vet men jag har kommit en bra bit på vägen. Det kan vara extremt stressigt inombords att inte veta. Känna tiden gå, höra klockan ticka utan att veta vart man är påväg och varför. Har ifrågasatt i princip allt jag någonsin tyckt och tänkt under tidigare delar av livet och fått testa mig fram för att ta reda på vem jag är på nytt.

Har tagit upp vissa intressen på "blodigt allvar" och lägger ner hela min existens i de. 
Teatern hör till den kategorin. Om jag stannar i Sverige kommer jag troligtvis söka till Scenskolan efter denna utbildningen. Har knutit sånna mängder värdefulla kontakter inom film/teater detta året också. Framtiden är ljus! Sedan har jag även mycket arrangörs-planer på G och de känns kul att vara mer involverad i musik igen. 
 
När jag flyttade tillbaks till Göteborg efter uppbrottet kände jag mig mer ensam än jag någonsin känt mig. 
De människor jag hade umgåtts med under många års tid var gemensamma vänner eller folk som bodde i Trollhättan och de försvann mer eller mindre. De människor som fanns i Göteborg hade flytt staden eller fullt upp med sina nya liv så de kändes också mörkt. 
Men asså, shit. Vilka människor jag mött. Dels sånna som fanns innan som har kommit mig ännu närmare, gamla kontakter som har återupptagits men även MÄNGDER av nya människor som har kommit in i mitt liv och fått en plats i mitt hjärta. Är så jävla tacksam för varenda en. Dessa människor förgyller inte bara min vardag utan de har lärt mig mycket om mig själv och fått mig att upptäcka nya saker hos mig själv.
 
Finns många frågetecken kvar i mitt huvud men jag kämpar på. Jag vet att kreativitet, konst, kärlek, gemenskap och att bekämpa förttryck är viktiga saker för mig. De är något som jag vet säkert.
Resten kommer jag fundera ut efter resans gång! Det kommer bli en åktur som går mycket upp och ner. Kanske är lite gropar i vägen här och där men jag tror att jag även kommer se mycket vackra platser och uppleva sjukt mycket häftiga saker på vägen! 
 

Party!

Dags för party.
 
 

Igår drog Kai Martin (journalist och musiker) ihop en stor fest för att fira sina 60 år som människa. Temat var inspirerat efter mannen själv - Vintage.  Det kryllade av människor i fina utstyrslar och jag måste medge att jag främst förälska mig i männens kläder. Gillar vintage-kostymer, mycket stiligt. 
Efter en välkomstdrink och mingel med nya, intressanta människor så slog vi oss till bords för att självklart sätta oss helt fel så att vi på ett högst pinsamt sätt fick byta bord med skammen i högsta höjd. Men sen blev det god buffé och efterätt från danmark så då var allt frid och fröjd igen!  Till maten höll gäster tal och visade sin uppskattning för födelsedagsbarnet.
Efter middagen hoppade beatlescoverbandet Pepperland upp på scen och rev av några låtar. HELVETE vad bra de var! De grabbarna kan lira.  Sen fick de även upp Kai Martin på scen för att riva av några låtar med dem. Hela lokalen fylldes av dans och liv utan dess like! 

Sammanfattning: Trevlig kväll! 
 
 
 

Grrrrrrl power

 
 
 
Den här veckan asså. Stress, stress och så lite mer stress. Intensivt är bara förnamnet. Så mycket som ska göras, så lite tid. Igår var spelningen som jag arrangerat. Två band på scen som heter Upploppet och Rotten Mind. Förutom att min kock blev sjuk och jag fick ta några extra rundor till Majorna så flöt de mesta på bra. Tider hölls bra och spelningen i sig var grym, banden gjorde grymt bra ifrån sig! *nöjd*   
Och mer saker kommer hända på arrangörsfronten i framtiden, är grymt taggad inför fortsättningen.
 
Idag var jag på teatern. Kul som vanligt. Älskar att hänga ute i Angered förövrigt. Trivs bra där. 
Vi kör tre pass i veckan nu så de är rätt intensivt. Gillar de. Man utvecklas sjukt mycket då.
 

When the sun goes down

Lukten av kall höst-luft, skog och eld. Njutning.
 
 
 
 
Det är så UNDERBART att ha min älsklingar hos mig igen!  
 
Somna till mjuka tassar som trampar på mig och spinner belåtet samtidigt som morrhåren kittlar mig i ansiktet.
Kruxet är dock.... de blir liiiiite mindre sömn nu. Indra (katten ovan) har för vana att vakna väldigt tidigt, väldigt kelsjuk och vill att alla andra ska vakna. Hennes metod för att uppfylla sin önskan är att slicka (alternativt bita om de tar för lång tid) en i ansiktet tills man vaknar. Människor med skäggväxt ligger extra risigt till. Det är ju såååå mysigt att slicka någon med skägg i ansiktet, om du frågar Indra. Frågar du mig så skulle jag svara att jag inte testat.... än.
 
 
Och apropå inget...
 
Jag tar över Fängelsets Instagram imorgon! Häng med där om ni vill, alternativt inte vill. Häng med oavsett.
Det blir antingen utomordentligt tråkigt eller roligt... Endast genom att följa med får ni veta vilket de blir.
 
 

Kapade längder!

 
 
 
Woho!  Kapade längder!
 
Hade funderat på att göra de sååååååå länge men nu hände det äntligen. Det är en skum känsla. Jag är jättenöjd! MEN jag är ovan vid att ha det kort. Första dagarna försökte jag vant att slänga håret bakom axlarna för att inse att det inte var något där liksom och jag gör det fortfarande skrämmande ofta.. Stor fördel dock:  Att tvätta de... så mycket enklare och de torkar miljoner gånger fortare. LOVE THAT.
Grymma Felicia på Hårstudio 23 i Göteborg som gjorde det. Väldigt ny salong. Väldigt bra!
Så, är ni i behov av klippning tycker jag definitift det är värt ett besök.
 
Komiskt att jag valde att fota / lägga upp en första bild på nya håret en dag när de varken blivit tvättat eller omhändertaget alls..... jaja, whatever.  Sammanfattning: Jag är nöjd! :)
 

Medeltidsveckan 2016

 
Ledsen för världens senaste uppdatering men här kommer en bildbomb från Medeltidsveckan 2016.
Och jag kan med stor glädje berätta att jag ska tillbaks till Medeltiden i Visby redan denna December och fira Medeltida Jul där.  Kommer bli marknad, eldshower, gyckel, musik och tjocka lager av ylle bland förhoppningsvis snöbeklädda kullerstensgator.
 
Men såhär såg det ut i somras denna fantastiska vecka i augusti som jag ständigt längtar till:
 
En favoritplats. Det vackra trädet mot kruttornet i solnedgången. Folk som sitter lutade mot muren och tittar ut över havet nedanför. Cyklar står ledigt parkerade och polk strosar glatt omkring. Som en saga.
 
Pilbågs/Armborst-uppvisning. Jubel och ståhej. Råttdam som går omkring och låter folk klappa sina råttor.
 
Min pilbågsoutfit. Inköpt på marknaden: Struthätta, dryckeshorn och midjeväska. Det är omöjligt att inte spendera alldeles för mycket pengar under MTV-marknaden tyvärr..
 
Utsikten från tornet //  Den sista solnedgången på ön.
 
Jag skulle kunna stanna här föralltid. Finns inga ord för hur vackert och fantastiskt det är.
 
Precis efter bilden togs kom de fram två utländska killar som ville ta kort tillsammans med mig och min mor sittandes i fönstret. Jag missförstod allt han sa i princip då hans engelska blandat med (minns inte var de kom ifrån) sitt språk blev för mig alldeles obegripligt. Efter de lämna hade jag och min mor tydligen hört två helt olika historier...
 
Gyckel på Forum Vulgaris. Marknadens scen, där kan man spendera sina dagar med att äta god mat samtidigt som man njuter av uppträdanden av olika slag.
 
"Vill du ha en bra bild..?  Ta en nu"
 
Jag springer gator upp och ner som den krigare jag är! 
 
I väntan på Medeltidsveckans-Invigningsfest. Det är alltid FULLT med folk och ska man få plats får man vara i god tid. Vi lyckades faktiskt få plats allra längst fram och såg hur bra som helst! 
Hade med oss spel och fika att underhålla oss med under tiden.
 
Jordbrand. Såg dem tre gånger under veckan, haha.
På invningsfesten och två gånger i St. Karins ruin. Favoritband! 
Och den platsen asså... hela taket är i princip borta så kollar man upp så ser man himlen och fåglar som flyger förbi. På väggarna växer grönska och ljudet klingar så fint där inne, det är bara helt magiskt.
 
Det är väldigt ösig musik så mot slutet reste sig publiken och hoppade omkring barfota med sina medeltidskläder och bjällror runt fötter för att sedan lägga armarna om varandra. Kärlek.
 
På marknaden hittar man FÖR mycket grymma saker.
 
Asså... alla dessa platser. Ständig längtan dit.
 
 
Världens bästa vecka.

Sådär idylliskt jävla vackert

 
 
 
Det är ingen hemlighet att Hösten är min favorit-årstid. Och jag har haft så fullt med saker att jag inte hinner dra ut i naturen och hänga vilket jag vill ha mer av. Nu har jag även tillgång till kamera igen. Ut och fota är ett måste! Ut på äventyr!  
Jag ÄLSKAR början av hösten. När det börjar svalna av men det är fortfarande viss sommarvärme kvar och löven börjar skifta i vackra färger men ännu inte hunnit falla av. Dessutom är vår gata fylld av vackra, röda höstäpplen och de är så idylliskt jävla vackert att jag dör. Mitt hjärta börjar slå extra slag bara jag tänker på de och jag är kanske en av få som till och med njuter av regnet och blåsten. Iallafall än så länge. När temperaturerna sjunker kanske tongångarna blir annorlunda hos mig..
 
Nej, ut på äventyr. Så måste de bli. De måste hända.
Packa tält och dra ut och göra upp en eld någonstans. Sommaren behöver inte vara slutet på årets längre vandringar och upptäcksfärder. Jag har min skog och motsvarighet till Tolkiens Misty Mountain nära till hands så det är bara att köra egentligen. Och lite kyla kan förhöja äventyrs-känslan. Känslan av överlevnad. 
 
 
getcamping.se