Harry Potter In Concert

 
 
 
Gårdagen var alldeles, alldeles, magisk. Gick på Harry Potter konsert på Scandinavium. En symfoniorkester spelade soundtracket samtidigt som filmen visades på stora skärmen. Varje gång någon ny karaktär från filmen dök upp jubla och applådera alla... förutom när scabbers dök upp. Då bua folk haha. Tog på mig en lite HP-inspirerad outfit för att komma i stämning.
 
De var fint att vara samlad på en plats med så många likasinnade nördar. För de känns verkligen, i luften. Att energin är speciell när folk känner och tänker i liknande banor. Där alla gillar de mystiska och magiska. Människor som gillar Harry Potter är ofta bra för själen. Snälla och omtänksamma.
 
 
 
Innan konserten var vi på lunch med min bror och hans familj på Göteborg Wok.
Himla mysigt att få träffa dom. När barnen är små och jag borta mycket hinner dom både växa massor och glömma bort mig... så jag vill göra mig påmind med jämna mellanrum såklart.
 
 
 
Mycket glad (men fruktansvärt trött) efter en trevlig kväll :)
Någon mer som var där?
 

Ordning och reda

 
Äntligen ska här bli ordning och reda. Mitt huvud blir lätt stökigt om jag inte skriver ner saker och helst för hand. Både tänker bättre och mår bra av känslan av att skriva för hand.
Har en del krav när jag investerar i ny kalender, den måste ha hårda pärmar och skrivas vertikalt. Såklart kul om den är fin med. Hittade dessa skrivböcker på Clas Ohlson och kalendern på ICA efter noga sökande.
 
Älskar den där ny-bok-lukten. Får mig att känna mig som liten när en gick tillbaks till skolan efter ett roligt sommarlov och pirrigt skulle träffa alla kompisar igen och få skriva i nya, fina böcker.
 
 
Ska bli barnsligt kul att få skriva ner mina framtida planer för höst/vinter i dessa :) 
 
 
 

HAPPY BIRTHDAY TO ME

 
Såhär lyxigt kan en ha de. Orka bry sig att de ösregnar eller att de är svinkallt. Vill en ha ett coolt pool partaj så ska en ha det. Att jag sedan kommer vara sjuk de kommande veckor är väl en konsekvens jag får ta då....
 
Nu ska jag fira vidare i ösregnet......
Kram på er! 
 
 
 

Inspirations-projektet #5

 
 PIPPI LÅNGSTRUMP
 
Första gången jag gör en karaktär i detta projektet. Men under min uppväxt har hon varit en stor inspiration med sin fria rebelliska natur. Och även som en representation av min kärlek för Astrid Lindgren, hon är fantastisk. Att plocka ut en favorit bland alla hennes sagor är nästintill omöjligt.
De ger en verkligen sån där må-bra-känsla och känns tryggt. Som att en blir barn på nytt varje gång en kollar på filmerna.
 
Var SÅÅÅ svårt att få den där satans spaghettin att vara kvar dock... haha.. hade verkligen spaghetti över hela köket och mig mot slutet. Kokade den för länge så den var väldigt hal och gick lätt sönder. Lärt mig den läxan åtminstone.
 
 
 

god morgon


Såhär såg de ut en väldigt tidig morgon. Vaknade kl 5 bara sådär och kunde inte somna om. När jag såg hur fin soluppgången var vart jag tvungen att gå ut genast.
 
Och idag är en otroligt galen dag, på många sätt. Dels har jag ett schema som måste klaffa. Olika platser att vara på och olika transporter som ska flyta på utan problem. Men också att en del i den här stora omställningen sker idag. De där som jag fortfarande håller hemligt. Den där stenen som jag satt i rullning som jag nämnde tidigare. Idag händer de. Vet inte riktigt vad jag känner kring de.
Kanske borde jag känna mer just här och nu? Eller så kanske de kommer som en försenad reaktion. Framtiden ser fortfarande väldigt oklar ut just nu. Förhoppningsvis faller det på plats mer efter den här delen är avklarad. Längtar också tills jag kan prata öppet om de.
 
Förstår att de är knepigt att läsa. Men vill ändå få ut lite tankar då detta är min offentliga dagbok och varit så praktiskt för mig att kunna bläddra i vid behov. Praktiskt med arkiv som en lätt kan klicka i.
Ofta går en tillbaks till dom där röriga och osäkra kapitlen och ler. Då vet en hur enkel lösningen faktiskt va och hur lätt och rätt allt sedan visade sig bli.  
 
 
 

Blivit mamma till en hipster

 
 
Här får ni lite mooody London pics vänner.
 
De märks alltid på mina bilder vilka typer av filmer jag sett på de senaste haha. Kollat på Sherlock och Twiliight (hat-älsk) så därför blir de lite mörkare och mer mystik. Men nu har jag börjat känna sug efter indiana jones liknande äventyr.... så kanske blir de lite gladare/varmare bilder hädanefter.
 
Från det ena till det andra. Jag har fått världens jobbigaste flatmate. Paret som flytta ut var jobbiga som faaaan.... pedanta, bossiga, högljudda. När de flytta ut var jag ett litet lyckligt fluffigt moln... tills nu. Den nya killen. En 20 årig-hipster-dj-britt ... som lyssnat på techno dag och natt sen han kom hit. Första morgonen (kvällen efter han flyttat in) mötte jag en halvnaken förvirrad tjej i köket som var hans "kompis", hon verka inte riktigt veta själv to be honest. Med tanke på att kontraktet säger att vi inte får ha gäster så kanske första kvällen inte var bästa tillfället ta med folk över. Innan han ens hälsat på de andra eller vibat av. Han kunde inte gjort ett sämre första intryck... Och jag inser att jag låter som världens grinigaste men jag tycker de är respektlöst. Tänker inte vara någons mamma liksom haha. Han är gammal nog att tänka själv. Min son....
 
 
 

Bucketlist - listan

 
 
 
Hit vill jag resa:
Kanada, Nya Zeeland, Island, Peru. Ni kanske ser ett tema.... överlag platser med berg eller vackra landskap är drömmen. Även diverse platser i Usa, typ Nashville ser coolt ut. Haft en vän där de senaste dagarna som lägger upp videos, ser lockande ut med allt musikliv. Möjligtvis kalifornien, mest för sakens skull. 

Det här vill jag äta:
En riktigt stor buffé eller typ tapas. Älskar plockmat.

En artist jag vill se live:
Oj...det som plockade upp i huvudet var Greg Graffin / Bad Religion. Vilket jag redan sett miljoner gånger i olika städer/länder men skulle gärna se fler. Utöver det inget speciellt faktiskt... föredrar att smita in på random pub och bli överraskad av en okänd talang. Då finns det inga förväntningar och en hänförs av stundens magi. 

Det här vill jag uppleva:
Vanliga grejer, om en kan kalla det så.. med ålder så finner jag allt mer och mer värde i sånt. Att vara med familj och vänner. Att få hitta sin egen speciella plats i livet där en ska gro sina rötter. Kanske bilda en egen familj. Just nu så är jag inte där än, jag samlar information för att ta reda på vart och hur jag vill ha det när jag väl bestämmer mig för att slå mig till ro någonstans... för trots min rastlösa natur gillar jag tanken på en fast punkt i livet. En utgångspunkt. 
 
 
Per aspera ad astra (genom svårigheter mot stjärnorna)
 

Ett språk jag vill lära mig:
Latin står högst på listan. Högst onödigt att kunna egentligen då jag sällan skulle ha användning för de, men coolt ändå. Även arabiska vore kul då många vänner talar och jag tycker de är väldigt poetiskt och vackert.

En sport jag vill prova på:
Ridning var det första som ploppa upp i huvudet.. Eller fäktning kanske.
Har provat, men skulle gärna testa på mer.

Här vill jag bo:
Gotland.Min dröm är att skaffa en gård med massa katter och getter där jag kan pyssla med min kreativitet och mysa med min framtida familj.
 
 
 
 
 

En kraftansträngning jag vill klara av:
Att släppa taget om falska idéer jag har om mig själv..... Så lätt att bygga upp idéer om vem en tror att en är eller vad en ska göra, när ens egen natur är något annat.

Ett äventyr som jag vill vara med om:
Det finns mycket jag skulle vilja göra men faktiskt inget jag känner att jag behöver göra... så, äventyren får finna mig.
 
Det här vill jag äga:
Jag är barnsligt förtjust i vackra ting som klänningar och böcker. Jag är en samlare. Men jag vill helst inte äga mängder av saker just. Just nu bor jag i en resväska och det är en sådan frihet att inte äga saker. 
 
Ett jobb jag vill prova på:
Ledarskap av något slag vore spännande. Kanske lärare, teaterlärare....eller regissör? 
Bara för att jag varit en tystare typ under min uppväxt tänkte jag aldrig på ledarskap som något för mig... tänkte på ledaren som den som lät högst och syntes mest i princip. Men jag har upptäckt att jag gillar att vägleda, lösa problem och se saker flyta på smidigt. Att jag kan lägga undan mina egna behov för gruppens.. 
 
 
 
 
Ett mål med min hälsa:
Bara att må bra. Att vara lycklig. 

En person jag vill träffa:
Av någon anledning vill jag verkligen hänga med en amerikan från södern typ. Med riktigt mycket accent, som pysslar med musik och älskar sin familj över allt annat, som ger grymma livsråd. Bara en bild som dök upp i huvudet och som lät mysig haha. Ser fram mot de där oväntade mötena med främlingar liksom. En person på en bar, på tåget, på resan någonstans. Som du inte förväntade dig att möta men som ändå påverka ditt liv på något sätt.... 

En restaurang jag vill äta på:
Vilken som helst just nu haha, är hungrig.

En känsla jag vill få känna:
Trygghet, kärlek och frihet.

Det här vill jag skapa:
Ett så in i helvete underbart liv
 
 
 
 

Sky garden

 
Här kommer lite fler bilder från fotograferingen med Elliot. Denna gången från location nummer två i en av London's coola sky gardens. Jag kan inte minnas vad den heter dock och de gör mig så irriterad... 
 När vi var där hade den precis öppnat och de är inte långt från Tower of london iallafall. De är gratis att åka upp där och du får lov att ta me dig mat så de är perfekt ställe att relaxa och äta lunch på. Ett litet tips från mig till er. Med tanke på att denna är såpass ny är de rätt lugnt med folk och turister trots de centrala läget då folk inte hittat dit ännu. Kan du passa på promenera bort till Leadenhall Market som är en av inspelningsplatserna i Harry Potter. Vi stannade till och några bilder där också... och då började en främmande man ställa sig och fota oss när vi fotade haha. Han var uppenbart en turist och han kanske trodde vi var några kändisar?  
 
Uppdaterar med namn på stället när jag kommit på de haha :') 
(världens sämsta guide...tipsar om saker en inte kan hitta)
 
 
 photo: elliot friedman
Tar över världen bara..... #bossmoments
Leadenhall Market.... försöker hålla kolla på turisten...

Tell me your story

 
Jag har alltid gillat att lyssna på människors historier. Under yngre delen av mitt liv var jag en bättre lyssnare än jag var en samtalare. Med åren har de blivit mer balanserat skulle jag tro. Ibland lyssnar jag mer, ibland pratar jag mer. Ibland lyssnar jag inte alls haha, och ibland vill jag bara vara tyst och ensam. Kanske pratar jag mer nu för att jag levt längre och hunnit samla på mig kunskap /erfarenheter som jag vill dela med mig av? Första delen av mitt liv samlade jag mest på mig och tog in vad folk sa. 
 
Våra historier är en del av oss. De som fört oss dit vi är idag. Våran historie är unik och delas inte av en enda människa. Kanske har några varit med i vissa kapitel men trots de har ni säkert upplevt det olika, för ni har olika utgångspunkter och synsätt. Så äg och var stolt över just din fantastiska historia. För den samling av saker du varit med om ger dig en unik uppsättning av visdom och förmågor som ingen har. 
Jag kan ibland ifrågasätta min egen relevans.... för mig är mina upplevelser omärkvärdiga, en självklarhet just för att de är allt jag upplevt. Men kanske är just mina tankar och synsätt en ögonöppnare eller nytt perspektiv för någon annan. Kanske finns det någon i världen som behöver höra just de vi förmedlar. Så förmedla de med självklarhet och säkerhet. 
 
Och jag vill veta mer om vad som virvlar runt i folks huvuden. Vad drömmer ni om på dagarna och på nätterna? Om eran barndom, pinsamma ögonblick, första gången ni upplevde saker i livet, om kärlek, om saker som gick snett, om saker som gick rätt... vad som skrämmer er, vad som håller er vaken på nätterna, vad era första tankar är ni vaknar på morgonen, vad era styrkor och svagheter är, vad som får att spritta i kroppen av lycka. Allt sånt. Jag vill veta vad som finns i ert hjärta.
 
 
Så... vad har ni på hjärtat just nu? Dela med er! <3 
Massa kärlek till er alla.