Nördar på äventyr!

 
Bilderna nedanför föreställer en solig och härlig dag då jag och Sara hängde i stan för att jaga Pokemons och köpa skor. Blev mer Pokemons än skor om jag ska vara ärlig... 

Och idag har vi mer skoj planerat, längtat efter detta som en galning! 
Efter jag varit på teater/film-workshopen ska vi  (plus lite familjemedlemmar till mig) dra på HARRY POTTER-event och cosplaya, mingla och nörda loss. Jag går som Moaning Myrtle och Sara som spåläraren Sibylla Trelawney. Kommer bli episkt! 
 
 
 
Vill ni hänga med oss på eventet kan ni följa oss på instagram under kvällen --> SnipsAndPladdo
 
 
 
 

Inte samma människa längre

 
 
Går på en Teater / Film - Workshop den här veckan och jobbar med att göra klart en monolog till morgondagens sista pass. Gruppen har blivit uppdelad i två olika grupper och tanken är att våran grupp ska slå ihop alla våra egna projekt till ett gemensamt i slutet.
Det talas väldigt mycket olika språk i den här gruppen, det finns en arabisk tolk med på passen för de som inte talar svenska/engelska. Både teater och film är ett universellt språk som alla kan ta till sig så de spelar ingen roll om vi knappt kan prata med varandra. Det är så otroligt vackert att se! 
Trots att kursen i sig är lärorik och väldigt rolig att ta del av så är de just den biten som berör mig allra mest, blir verkligen berörd på djupet. Träffat så mycket fina människor att jag knappt vet vad jag ska göra av mig själv! 
 
Hade till exempel sällskap med en ensamkommande kille från Syrien om deltar i workshopen. Innan jag mötte honom så gick jag runt och var trött på världen och all den ytlighet som jag såg överallt. Femton minuter av samtal om både glada / tunga ämnen med honom så kände jag mig som en ny människa med ett helt annat perspektiv på livet. Snacka om att bli överkörd av ett tåg. Det är sånna möten som berikar livet på riktigt! 
 
 

Outnyttjad lyx

 
 
 
 
Har haft en bastu här ända sen jag var liten men den blir oftast mer av ett förvaringsuttrymme än något som faktiskt används vilket är grymt tråkigt. Är det så för er också? Nu fick vi äntligen plockat iordning och tömt bastun iallafall och det är dags att använda den för första gången på vääääldigt länge. Det är rätt gött att hänga i värmen en stund faktiskt och bara koppla av så får faktiskt försöka utnyttja det faktum att vi har en oftare. De är faktiskt en lyx som jag bör ta vara på så länge jag har tillgång till den. Speciellt nu i höst, när det är kyligt och kallt ute, brrr. Sitta inne en bastu och värma sig låter lagom gött! 
 
I övrigt så försöker jag mest jobba ikapp och få gjort allt på min lista. Det är mycket mailande, planerande och fotande. Sen måste jag hinna med att umgås OCH spela Pokemon GO såklart! *viktigt* Haha, fler som pysslar med det av er?  Blev inte direkt förvånad när servern kraschade, sånt tryck innan att de borde varit mer beredda på de.
 
Ska in till stan nu för att hänga med Sara. Vi ska spela Pokemon, kolla på skor och umgås! 
 
 
 
 trabyggarna.com
 

Andas ut.

 
 
 
 
 
Nu kommer jag och ska berätta om min forever stress igen. Nej, de tänker jag inte, den får fan hålla sig i styr..
Måste försöka få lite mer ordning på allt jag pysslar med förtillfället, börjar tappa bort mig i en enda röra av grejer. Känns inte som jag gör annat än klagar på hur stressad jag är förtillfället så jag MÅSTE tag i detta nu, orkar inte höra mig själv längre typ och jag tror knappast ni orkar heller. Måste jobba i kapp och få lite ordning på kaoset. har så mycket bra och roligt på gång just nu att jag inte ens orkar njuta. Så ska de inte vara! Prioritet nummer ett: Slappa av, andas.   Prioritet på plats 20 miljarder: Prestationsångest och krav.
 
Till något annat då..
 
Har just nu en samarbete tillsammans med "PoppyLovers Fashion" och de skicka bland annat den här väldigt fina jumpsuiten med rosor på till mig, gillar skarpt. Rosor kan aldrig slå fel liksom. De skickade även andra fina grejer som de ska bli kul att visa er! :*
 
 
 

Micke & Molle, Youtube Och Medeltidsklänning

Från fotograferingen i Botaniska.
 
 
 
Har haft ett litet uppehåll här på grund av att jag varit sjuk OCH att jag faktiskt velat vara internet / mobilfri.
Måste stänga av mobilen oftare! Att vara konstant uppkopplad och möjlig för folk att nå samtidigt som man ska vara närvarande i sånt man pysslar med är inte alltid lätt..
Började sy på min nya medeltidsklänning (yey!) häromdagen och med mobilen avstäng fick jag så jävla mycket mer gjort. Kunde vara 100 procent närvarande och fokuserad på det jag gjorde just där och då utan att någon / något störde. Nu är både underklänningen och särken nästan helt klara. Längtar som en galning tills vi åker och jag springer runt på de vackra kullerstensgatorna i Visby med mina nya kläder! 
 
 
Måste nämna en sak till...
 
Jag och min nördkompanjon Sara har startat vår egen Youtube-kanal som inom en snar framtid kommer fyllas med videos om våra Sagoäventyr / nördigheter. Vi har en hel del spännande och roliga saker planerat redan så jag ser verkligen fram mot att komma igång! Ni kan även följa oss på vår Instagram -> SnipsAndPladdo.
 
 

BTS - Botaniska Trädgården

 
 
 
 
I torsdags hade vi en fantastisk Photoshoot i botaniska trädgården (som jag nämnde tidigare).
 
 
Vi möttes upp i stan och fixade fika med världens bästa Star Wars-muggar eftersom vi båda är nördar inom många gemensamma ämnen och däribland Star wars så kunde de inte bli mer awesome, yey! 
När vi skulle ta spårvagnen så upptäckte vi till till vår "skräck" att den inte gick vägen vi skulle på grund av vägarbete så vi fick helt enkelt ta vår tunga packning med kläder, kamera-utrustning och fika och gå.. Sagan om ringen-style. På vägen fick jag höra en hel del "jamande" efter mig, haha. Till er vill jag bara klargöra: Jag var en räv, get your facts straight. 
 
Jag och Sara har även idéer om ett roligt projekt vi ska starta tillsammans som ni kommer få höra mer om inom en förhoppningsvis snar framtid.. Är hur taggad som helst på de! 
 
 
 
Bilder från vår photoshoot dyker upp snart! 
Vill ni ha ett smakprov kan ni kolla in min Instagram sålänge -> Pladdermf
 
 

Fotografering på schemat

Hemmagjord rabarbersaft, jag dör så gott! Beroendeframkallande.
 
 
 
 
Idag står de fotografering på schemat tillsammans med Sara. Vi ska hålla till i Botaniska Trädgården i Göteborg där de finns hur mycket vackra miljöer som helst, älskart. Varför hänger jag inte där mer!?
Temat på dagens fotografering (eftersom vi båda är disney-nördar av rang) är Micke och Molle.  Håller just nu att jobba med min räv-sminkning och mitt huvud pryds av öronen jag sydde i sista stund..
 
Dessutom ska jag dra med mig fika och annat mysigt så man kan ta en go paus och njuta av den vackra omgivningen.
Och dagens plus - vädret. Efter dagar / veckor av regn och rusk så spricker det äntligen upp, yey!
 
 

Den satans stressen

 
Som jag nämnt MÅNGA gånger de senaste har det varit väldigt mycket den senaste tiden. Har börjat känna av att jag tagit på mig mer saker än jag klarar av. Så mycket jag vill/ behöver få gjort och samtidigt försöker jag hinna träffa alla jag vill och finnas till hands för de som behöver mig.  Ibland måste man helt enkelt se sina begränsningar, man är inte mer än människa och ingen superhjälte som klarar av att ta hand om miljoner saker samtidigt.  Alla behöver få vila ibland.  De senaste har jag konstant tänkt... "om några dagar / nästa vecka blir det lugnare" och sen dyker det upp miljoner nya saker som jag absolut inte kan stå emot / säga nej till.
 
Stress är en obehaglig och jobbig sak. Så... jag skulle verkligen behöva ta en paus från den. Koppla bort alla måsten, alla krav som jag ställer på mig själv,  stänga av mobil / internet och bara vara några dagar. Försöka acceptera att världen inte faller samman om jag tar en paus från den. Man är inte en svagare / sämre människa om man inte klarar av att hinna / orka med allt. Tvärtom. En väldigt bra sådan. Som ser sina begränsningar och gör hälsosamma val för sig själv.  En trött och stressad själ är inte till speciellt mycket nytta för andra heller.
 
 
Så... om jag blir mindre aktiv här, förstår ni. Bara jag som tar en paus från stress och krav.
 
 
 thereseelisabeth.se
 
 
 

Fjärde Juli

 Halsband: Rings&Tings
 
 
 
 
Såhär kan man se ut en regnig sommardag. Älskar förövrigt grön ögonskugga för de får mina ögon att kännas ännu grönare då de normalt sett "skiftar" lite i färg.
 
Bortsett från barnpassande, paj-bakande och jobb-mailande så ska jag ta en runda till stan. Ska möta upp en vän på hennes jobb, hon jobbar på Second hand så har jag tur kanske man även kan fynda något kul. Därefter är tanken att vi ska besöka "Glassbåten" och hänga vid vårt favoritställe, Operan. 

 
 
 

Colors of the wind

 Örhängen:  Rings & Tings 
 
 
 
 
Många regniga och gråa dagar har flugit förbi.  Spenderade två av dem med bio, blivit mycket bio den senaste tiden. Först såg vi Warcraft och mest nyligen Djungelboken, så himla fin film. Väldigt lik den tecknade versionen som jag växte upp med. Efteråt så råkade vi av en händelse fastna i Skateparken som ligger mitt i stan där vi lyssnade på musik / pratade om livet samt blev som tonåringar på nytt. Skratt och lek i massor!
 
Igår var jag på inflyttningsfest hos vänner i Sjuntorp. Mysigt ställe mitt ute i ingenstans.
Var ett bra tag sedan jag såg dem båda så de var ett kärt återseende. 
 
 
 
...Och i veckan som kommer har jag en fotografering inbokad med min nörd-kompanjon Sara! 
Ska bli spännande att se vad vi kan skapa för magi  *hint*