Jag vill inte va en god människa

 
 
 
I nuläget mår jag rätt upp och ner så jag bestämde mig för att radera både Facebook och Instagram på min mobil. När en mår bra så tycker jag de är fine men i längre period så blir det jobbigt att KONSTANT sålla mellan död, politik, frukostar eller annan onödig info om människors liv. Som människa och framförallt som kreativ och ambitiös person blir det lätt stressigt att se andra inom branschen som gör massa coola jobb eller lyfter fram hur goda människor de är som gör gott för världen. Och alltid viktigt att andra vet vilken god människa du är. De är ju allt som räknas, eller hur? 
 
Själv känner jag varken för att va en god människa eller att pressa ur mig något kreativt. Jag vill grotta ner mig i sängen med min katt och 20 liter glass framför en serie. Sofia, over and out. 
 

Vad har hänt sen senast? 2/2018

 
Och så var jag på Stadsteatern ännu en gång haha. 
 
Denna gången såg jag Motherdog som min vän (och medlem av teater chill) medverkar i. 
FYFAN VAD BRA DEN VAR! Kanske de bästa jag någonsin sett i teaterväg asså. Den var rå, mörk och brutal men samtidigt otroligt poetisk och vacker. Kroppspråk och koreografi fick tala mer en dialogen vilket jag ÄLSKAR. Hatar onödig dialog. Samt musiken, ljuset, scenografin, skådespelarna. ALLT. Fantastiskt.
När föreställningen var slut kände jag mig som ett överkört tåg med utsmetat smink och våta kinder. Och då börjar folk resa sig upp och gå ut ur salen som om inget hänt...kvar satt vi, helt tomma och bortglömda. Ville inte att de skulle ta slut. Måste se den en gång till. Wow. 
 
Hängde i stan och roades av text. Viktigt att vara nyfiken och ifrågasätta saker.
Och Science Fiction bokhandel måste ha världens mysigaste café ändå.
Hängde på berget för att fota men också för att njuta av utsikten. De var värt mödan att ta sig upp.
Jobbat på mitt selfie-game, varit onödigt mycket selfies de senaste. Både fulare och finare. Och precis som allmänheten tyckte så blev det London tillslut. Snacka om att tillfredsställa sin publik.
Livet attackerade mig, så som bara livet kan. Ibland blir de för mycket. Ska gå och prata med någon typ av kurator/psykolog framöver faktiskt. Har mycket skit som behöver ut. 
Och så var de... SUPERTORSDAG. Som Filip kallade de "Tre-stegs-raketen" som faktiskt utvecklades till en "Fyr-stegs-raket". Innehållet i raketen bestod av buffé på Kings head, besök på Gratis butiken, Improföreställning på hängmattan och som avslut Standup på Crippas Café. 
 

Jag är en flyttfågel

the wind of change.
 
 

Spännande saker är i luften. Förändring. Äventyr. Har under en längre tid känt att jag trampat vatten. Staden som tidigare gett mig så mycket känns numera tom. Därför kommer jag när mitt lägenhetskontrakt går ut att lämna GBG. Men vart!? Har velat mellan Gotland och London tidigare och därför sökt jobb på båda platser (och även andra) för att maximera mina möjligheter. Om nuläget inte ändras kommer jag om bara några månader (!!!!!) att flytta till LONDON.
Är både nervös och överlycklig över detta haha. De där oskrivna bladet är spännande men också fullt av ovetskap. Vad kommer hända? Hur kommer allt praktiskt lösas? Hur kommer jag må? Kommer jag trivas? Men livet är så sjukt kort och jag vill inte missa chanser för att jag var osäker, för bekväm eller vänta på den "rätta tiden" som sedan aldrig kom. Livet är nu. Och i värsta fall kan jag bara flytta hem igen ju. 
 
Såhär ser planen ut: Tänkt att jag ska stanna ca 3 månader till en början. Kommer bo och jobba hemma hos en familj. Min lediga tid kommer jag använda till att landa en agent, gå på auditions, lära känna staden och bara kolla på massa kultur / träffa människor. Om jag efter dessa 3 månader (som jag ser som min prövotid) trivs jättebra kommer jag skaffa mig ett eget place och stanna längre. Som de känns just nu kommer jag inte bli kvar forever men vem vet. Finns mängder andra platser jag vill uppleva också. Ska tex söka till Vancouver film school framöver så får se vart livet tar mig helt enkelt...
 
 
Oavsett kommer NI få hänga med på dessa äventyr via bloggen! ♥
 
 
 

Ett äventyr helt enkelt

 
 
 
 
ETT ÄVENTYR HELT ENKELT
 
Såhär såg de ut när vi vandrade i bergen igår. De var isigt, halt och livsfarligt på vissa ställen. Vi fick klättra, dra oss i grenar eller hasa oss ner för hala och branta ställen. Ett äventyr helt enkelt. Men trots den vackra och harmoniska miljön så gjorde vreden ett hastigt och oväntat besök hos mig. Vi hade planerat plats för fotografering och kämpat oss upp till den platsen. När vi ställt ner alla grejer, bytt om och ska börja dyker de upp ett gäng människor som har bestämt sig för att vara JUST där. Skogen är MEGASTOR och de finns MILJONER andra platser! Varför just där!? När vi sedan går därifrån och jag ska ta på mig jackan drar jag argt och snabbt upp dragkedjan och fastnar såklart med klänningen. Den sitter som berget. Tillslut får jag dra av mig hela klänningen tillsammans med jackan och lyckas tillslut få loss den då TRASIGA guldklänningen (inte den på bilden). Tråkigt och onödigt kan jag tycka. Men vi knallar vidare till en ny plats och fotograferar tills alla kroppsdelar blir blå och känseln är borta. Idag mår jag inte helt oväntat dåligt. Förkyld och helt slut i kroppen. Men oj vilken mysig dag de var ändå.
 
 

Vad har hänt sen senast? 1/2018

Här kommer en liten sammanfattning av de som hänt de senaste utom någon som helst ordning...
(Kameran på min mobil har blivit kass så därför dokumenterar jag inte lika mycket just nu) 
 
 
 
Var med i en kortfilm som tävlar i Göteborgs Filmfestival #minuten. Blev väldigt spontant då jag fick förfrågan av Katerina kvällen innan. Sedan filmade vi tappra människor tidigt på morgonen i kylan och de blev kalasbra.
Tror filmen kommer dyka upp på Youtube framöver.
 
 
Var på repititionen av Underkastelse. Gick därifrån med många frågetecken om jag ska vara ärlig. En monolog som utspelade sig i Frankrike år 2022. Handlade om en väldigt patriarkal man vid ett universitet samt om de muslimska broderskapet som tagit makten. För att sammanfatta rätt hårt.
 
 
Film/myskväll tillsammans med Sara. Slutade med att vi började lattja med utklädnader, typ som vanligt då.
 

Kreativt flow

 
 
Såhär pigg och kry kan en se ut en tisdag förmiddag. Och jag gillar de. Har märkt att ju mer opolerade och uppstyrda bilder jag tar desto mer flow har jag/får jag. Hoppas på att behålla detta flowet och kanske dra ihop en photoshoot till helgen igen. Vi får se. Har lite tankar och idéer. 
Och vad händer idag då kanske ni undrar? Säkerligen inte, men jag tänker svara ändå. Ska först köra kombinerat möte och middag med Filip. Så som vi brukar. Sedan ska stora delar av Teater Chill till Stadsteatern och kolla på Motherdog där en av våra medlemmar är med. 
 
I övrigt kommer jag mest jobba den här veckan och skrota runt i chill-kläder som en jävla zombie. 
Har någon slags extensiell kris också... (som om de vore något nytt. haft det sen sommaren -91 egentligen) känner att jag behöver göra/testa något nytt. Något meningsfullt. Tips!?
 
 

Jag är eld

Att leka är det bästa som finns.
 
 
 
Det har varit en fin söndag. Inte en söndag som alla andra. Började till exempel morgonen med att klä mig till prinsessa för att sen möta upp Sara och åkte till Supermarket där vi fotade hela förmiddagen. Vi var lite oroliga att personalen skulle slänga ut oss men det gick bra faktiskt. Vi såg nog rätt snälla och harmlösa ut. Sen fick jag stressa hem som en galning för att byta om och äta medan Indra (min katt) bestämde sig för att glatt slicka i sig min youghurt när jag kolla bort. Hoppade sen på vagnen och drog på danslektion i Popping. Det var sjukt svårt ändå. Vissa föds ju med rytmen och känslan i kroppen. De gjorde inte jag. Men de var kul att testa faktiskt. Dans och teater går mycket hand i hand så det är bra att utveckla den sidan mer. Avslutade sedan kvällen med fika tillsammans med mina sisters in crime, de tre elementen som vi numera kallas. Jag, katy och Kien. Katy svarade snabbt att jag är eld. Kände mig sjukt empowered. 
 
 
 

Årsresume 2017 (del 2)

 
 
 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Flyttat hemifrån och bott själv. Mestadels skönt som fan, stundvis ensamt.
Eller ja själv och själv... har min katt, Indra. 

Dog någon som stod dig nära?
Ja. Min pappa.


Vilka länder besökte du?
Sverige och.... Gotland. De borde vara ett eget land.
I övrigt har det tyvärr inte blivit något tyvärr.

 

Mitt medeltidsgäng för i år.
 


Är det något du saknar år 2017 som du vill ha 2018?
Trygghet och stabilitet. Lever ett väldigt obalanserat och spontant liv samtidigt som jag på väldigt kort tid förlorat väldigt många nära mig på olika sätt så de enda jag saknat är trygghet. Och människor som har en djupare förståelse för vem jag är och hur jag fungerar. 

 

Vilka datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Dagen min pappa dog. Den är lika tydlig i mitt minne då som den är nu. När telefonen ringde sent på kvällen och jag förstod redan innan jag svarade vad som hade hänt. Livsomvälvande datum.

Men det bästa minnesvärda datumen är. Dagen jag flyttade till min allra första, egna lägenhet. Medeltidsveckan. 

 

Vad var din största framgång 2017?
Stor personlig utveckling. Har hittat en nyfunnen tro på mig själv och en säkerhet i de jag gör. 


Största misstaget?
Finns två saker. Dels pappa-relaterade-saker såklart.
Och den andra har med relationer att göra. 

 

 
 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, mycket sjuk faktiskt... förkylningarna har gillat mig i år.


Bästa köpet?
Milkshake!? Njaee men de varit mycket mat och mat är glädje.
Annars... alla mina Tolkien böcker kanske.


Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. För att följa upp frågan innan, nästan de enda jag spenderat pengar på haha.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, kärlek. Har upplevt så sjukt mycket kärlek i år. Från teaterfamiljen, vänner och människor som stöttat och hjälpt till i de mörkaste stunderna. Människor har en förmåga att överraska en på ett negativt sätt men även på de mest positiva sätt tack och lov. De upplevde jag i år.

 

 


Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2017?
"Time to say goodbye" för den spelades på begravningen.
"Saitenstreich" som spelade på Medeltidsveckan i år. Dansade oss svettiga hela natten lång!  Men även "När världen har släckt" med Sorkar och Strängar. Den tar mig tillbaks till hänget med gänget nere vid stranden den där varma MTV-aftonen. 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och faktiskt. För på ena sidan har jag utvecklats mycket, varit med om roliga saker och träffat fantastiska personer men på andra så har de varit bortgång, sorg och ångest. Men om jag jämför med 2016 har detta året varit mindre mörkt och hatiskt. Detta har varit mer andligt och kärleksfullt. För i sorg växer även kärlek. 


Vad önskar du att du gjort/ vad önskar du att du inte gjort?
Det enda jag önskar att jag gjort är som alltid att ta tid till mig, gå ut i naturen, upptäcka världen och stänga resten ute lite oftare. Jag har satsat mycket på att rensa ut negativitet ur mitt liv. Människor som tynger ner mig eller inte tillför bra energi i mitt liv har enkelt åkt ut. Men sen har de även funnits tillfällen då jag hållt fast vid saker alldeles för länge när jag borde släppt taget.


Blev du kär i år?
Ja.

 
 

Favoritprogram på tv?
Ser sällan på TV faktiskt. Ett av få program jag följt i år har varit "Vår tid är nu" bara för att jag var med där.

Bästa boken du läste i år?
Kan ärligt säga att jag inte läst någon bok i år. Köpt en massa böcker dock. Har startat en tolkien-samling som jag är otrolig nöjd med. Ska försöka ta och läsa alla böcker jag köpt framöver också haha.


Största musikaliska upptäckten?
Saitenstreich. Gamla pengar. Knaegt. 
Även lyssnat på en del hiphop. JAG VET... sjukt olikt mig. 

 

Något du önskade dig och fick?
Yes, om vi pratar om materiella saker då. Önskade mig en pendel och de fick jag.

 Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Jag var sista dagen på Medeltidsveckan! Blev väckt av Luna custos (mina medeltidssambos) med sång. 
Sedan tog jag en sista runda på marknaden, käkade och promenerade sedan till flygplatsen. Hemma blev jag firad av delar av familjen. 


Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att jag fick ha kvar min pappa såklart. 


Hur skulle du beskriva din stil år 2017?
Bekväm? Lat? Tråkig? Ju äldre jag blir desto mindre bryr jag mig tyvärr. Teatern har påverkat min klädstil otroligt mycket då jag alltid är där och hoppar omkring får de blir bekväma kläder liksom. Ska rycka upp mig 2018. KOM IGEN SOFIA! 

 Vad fick dig att må bra?
Som alltid, teater. Teatern är utav tvekan de bästa som hänt mig någonsin.


De bästa nya människorna du träffade?
Vi/teater chill fick in otroligt mycket nya människor till vår lilla familj som numera är en stor familj. Älskar dom alla. Så jävla taggad på vad vi kommer skapa 2018. De är vårat år.

 

Vad har du lärt dig 2017?
Ta inget för givet. Uppskatta din existens. Dra inte ut på saker eller tveka. Din känsla är rätt, gå på den. Imorgon kan livet va över så tid är de värdefullaste du har. Använd den!! 

 

Tips/råd till dig själv för 2018?
Använd din tid väl och gör något värdigt av den.

 


Årets första grillning + Mål 2018

 
 
 
Välkomna till andra sidan årsskiftet, hur mår ni idag?  Hur spenderade ni er första dag? Själv, som den maniska grillaren jag är invigde jag 2018 med att grilla trots regn, blåst och kyla. Låt oss säga att de var upppiggande iallfall. Nu hoppas jag på ännu fler grill-äventyr runt om i världen, fast gärna lite varmare då.
Här kommer några saker som vore att nice att bocka av efter årets slut..
 
 
 
MÅL / SAKER JAG VILL GÖRA 2018: 

- Regissera och producera min kortfilm
- Flytta till London eller Gotland 
- Teaterföreställning med Teater Chill
- Skriva/regissera en musikal 
- Resa till något nytt ställe 
- Vara med i en utländsk produktion
- Var ute i naturen, ha mer prestationslös tid
- Rida på islandshästar
- Utforska min spirituella sida
- Bryt mönster, var spontan, testa nytt 
- Sök till Vancouver Film School 
 
 
HAR NI NÅGRA MÅL FÖR 2018? :) 
 
 

Och såhär vart resultatet för 2017.
 
YES: Starta nytt band, Fota modellbilder, Arrangera mer spelningar, Flytta. 
NO: Ta körkort. Resa mer. Rida. Mer samhällsengagemang. Knipa en större roll i en serie/film. Återträff med skolan
 
 

Årsresumé 2017 (del1)

 JANUARI 
 
Januari var en ganska låg månad. Jul-ledigheten hade gett mig ångest. De var kallt och hände inte så mycket till en början. Jag hade en photoshoot när vi rev i brorsans gamla rum, då han skulle flytta hem igen. Var på Frost tillsammans med min brorsdotter. Hade casting på teatern för tv-serien Alex där jag fick ett call back men sen vart de inget i slutänden ändå. Som de så ofta kan va när en springer på castings. En får räkna med en massa nej för att få de där efterlängtade Ja:et. Bara att fortsätta.
 
 
FEBRUARI
 
Februari var en riktig kulturmånad. Gick på filmfestivalen (jan/feb för att va exakt) gick på Alexandras Odyssé på Stadsteatern för att titta på vänner som var med i den. Gick på ortenpremiären av kortfilmen "Allt för dig bror" med min vän Ewin i huvudrollen. Jobbade på ett spel-event "Beast 7" där någon ramlade ihop och fick åka till sjukhus. Var med i Tv-serien "Vår tid är nu"  och jobbade på Fängelsets Feminist-pepp.
 
På minusfronten så var jag med Indra hos veterinären flertal gånger då hennes läpp hade svullnat upp. De fanns en risk att de skulle vara allvarligare/mer svårbehandlat än de va, men som tur var löste de sig den enklare vägen och nu mår hon jättebra.
 
 
 
MARS
 
Äntligen började det komma lite ljus och värme igen vilket resulterade i att jag fotade en hel del. Mycket i feminismens-tecken med tanke på Kvinnodagen. Och wow, vad de hänt saker på den fronten med Me Too som kom senare på året! Så häftigt att få vara med om denna revolutio
Utöver det så myste jag mycket. Kollade på fantasyserier och sydde klänningar. Fick värsta popcorn perioden.
Jag och två vänner från Teatern började med dans (contemporary) så jag hade konstant träningsvärk.
 
 
 
APRIL
 
 
Här hände det väldigt mycket nytt på väldigt kort tid. Jag gick på anställningsintervju, utbildning och började jobba på nytt ställe inom en vecka. Fick lägenhet och skulle flytta in redan inom en månad. 

Toksydde inför Sci-Fi mässan som var helt underbar, som vanligt. Billy Boyd (Pippin) från Sagan om ringen var där och vi träffade Jabba. Gick på "Jihadisten" på stadsteatern som min vän skrivit manus till. Hade besök av Teater Smuts på Teater Chill samt hade en photoshoot i Palmhuset. 
 
 
MAJ
 
 
Jag packade ihop mig och flyttade till min första egna lägenhet. Både underbart och aningen konstigt/ensamt till en början. Gick på premiären av nya Pirates-filmen,  på nördparaden samt fyndade massa Tolkien/Game of thrones-böcker. Såg Doktor Glas på stadsteater med bästa Krister Henriksson. Fick en odlings-mani. Hade utbildning i filminspelning på Teater Chill / spelade in kortfilm. Gick på Hammarkullekarnevalen och Teater Smuts Demokratifest. 
 
 
JUNI
 
 
Gick på provfilmning för en kortfilm. Firade midsommar. Jobbade på Festival som bästa Tre små streck arrat. Startade bandet "Internskämt".  Hade stadsångest och längtade ut till naturen. Drog på roadtrip och njöt av regnet. Var besatt av bananpannkakor (och är fortfarande faktiskt) 
 
 
JULI 
 
 
Sommaren som "borde" vara en pepp tid var mest låg. Jag saknade rutinerna, teatern och till och med stressen.
Våren/hösten är tiden då allt händer för mig, alla event, föreställningar, jobb och möjligheter. Kände en prestationsångest över att "njuta" av sommaren men jag hade ingen sommarfeeling alls. Jag längtade efter att jobba bara. 
 
Jag och mamma tog en dagstripp till Danmark och hade en underbar dag dock. De hjälpte bota lite av detta årets "sommar-ångest".
 
 
 
AUGUSTI
 
 
Åkte ner till Malmö och hade en photoshoot med "Torn Visions". 
Sen åkte jag till bästa MEDELTIDSVECKAN. De är och kommer alltid vara årets absoluta höjdpunkt. Ord kan inte beskriva vad jag känner för denna vecka. Skulle bo med helt främmande människor så jag hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig heller. De visa sig va underbara personer och vi hade så mycket kul! 
 
 
 
SEPTEMBER
 
 
 
Så kom den där månaden. Pappa gick bort. En stor sorg och världens största livsomställning. Men jag bestämde mig direkt för att inte låsa in mig eller gräva ner mig utan låta livet fortsätta så vanligt de bara gick. Ville att folk skulle fortsätta som inget hänt och behandla mig som vanligt. 

Jag genomförde spelningen jag höll på att arrangera. Jobbade på fängelset. Jobbade på ett Straight Edge gig på Sekten. Såg The Hives på Liseberg. Och började med teatern igen, det var ett otroligt stöd. 

 
 
 
OKTOBER
 
 
Stand up-Workshop på Teater Chill. Jag gjort mitt första ever stand up uppträdande - så scaaary.
Var på workshop med Vancouver Filmschool / Studin på Gothenburg Studios där vi gjorde kortfilmer som blev inspirationen till Filmkollektivet. Och såg när folk kämpade sig igenom "Toughest" och var lycklig över att jag inte var med själv haha. 
 
 
 
NOVEMBER 
 
 
Kultur var ordet. Repade med bandet. Startade Filmkollektivet tillsammans med Filip. Teater Chill var på Stadsteatern för att kolla på Utvandrarna samt hänga med skådespelarna. Casting-kurs med Archana Khanna. Och så blev hela teatergruppen bjudna på Halloween på liseberg.
 
 
 
DECEMBER
 
 
Vart trött såhär på årsslutet och började tagga ner med julmys. Bakade till Filmkollektivet varje vecka. Gick på premiären av Star wars, the last jedi. Började skriva kortfilmsmanus. Firade Jul och nyår.