En fotografering, två olika bilder.

 

Hallå på er, long time no see!
 
Jag vill bara börja med att säga September, INTE min månad. Jag har varit sjuk om vart annat och har inte gjort annat än det som krävts av mig. Ni vet.. äta, jobba, andas, leva och liknande vilket ni säkert märkt med tanke på hur tyst bloggen har ekat. Förhoppningsvis är jag immun mot alla sorters förkylningsvirus och kommer ta tag i bloggning och bilder som ligger och väntar på mig.
 
Och till det roligare..
I fredags hade jag en foto-dag med Martina och vi hann med både det ena och andra. Ovan ser ni två bilder som tagits med samma bakgrund men som ändå skiljer sig mycket från varandra. Gillar! :)
 
 
Vi har lite framtida planer på fotograferingar också som ska bli väldigt roliga att förverkliga!
 
 
 
 

Sakta vi gå genom stan

 
 
Hade för ovanlighetens skull en ledig dag tillsammans med min grabb samtidigt som vädret visade sig på sin soliga och glada sida så vi tog en promenad och skymtade höstens första tecken. YEY!  :)
 
 

Mission: Haircut

 
Kan knappt minnas när jag klippte mig senast. Kan ha vart runt förrra hösten? Länge sedan med andra ord.
Och det här fågelboet som numera bor på mitt huvudet ska äntligen tas hand om IDAG.
Nedanför ser ni hur det ser ut innan klippning, ingen vidare vacker syn. Slitet, slitet, slitet och en lugg som växt ut på egen hand och lever sitt alldeles egna liv.
 
Kommer troligtvis få klippa av en rejäl bit tyvärr. Gillar att ha långt hår. Fast hellre kortare och fräscht. Blir så mycket lättare att hantera då.
 
 
Före.
 
 
 
 
Och nu är frisör-besöket avklarat och det känns verkligen miljoner gånger fräschare. Måste försöka ta hand om mitt hår bättre och klippa mig oftare. Säger det ofta, jag vet, ska försöka bättra mig dock.
 
Min plan har ju varit att låta håret bli riktigt långt åtminstone en gång och då måste man sköta det så det inte går av eller måste klippas av mycket. Med det sagt. Jag är jättenöjd, känns så mycket bättre! :)
 
 
Efter.
 

Håll tassarna varma med stil

 
 
Mitt i från ingenstans har jag fått en dille på strumpor, haha! Mycket märkligt! Men det är så mysigt med fina och roliga strumpor som piggar upp OCH samtidigt värmer fossingarna nu när det börjar bli kyligare ute.
 
Älskar dessa som får mig att tänka på min egen kisse! :*

Anledningar att älska HÖSTEN

 

Många av er kanske känner depp över att sommaren gått mot sitt slut? Tillbaks till jobb, skola och vardagen efter en härlig sommar. Men, varför skulle livet sluta upp här? Snart kommer hösten, min absoluta favorittid på året och här har ni anledningar till att hösten är en tid att älska och njuta av. 

 

 

 

 

HÄRLIG TID FÖR FOTOGRAFERING

Luften är friskare och mycket goare att andas in, ljuset mycket mjukare och världen påväg att explodera i ett vimmel av vackra färger. Perfekt tillfälle att ta fina porträtt! Antingen på dig själv, någon annan eller tillsammans med någon du tycker om.
 
 Är inte porträtt din grej så finns det underbara möjligheter att ta fina natur-bilder på de förändrade klimatet.
Frost, dimma, färgglada löv och regn. Ladda batterierna, töm minneskort och bara kör!
 
 
 
 
 

MYSKVÄLLAR KUNDE INTE VARA MER RÄTT

 

Tycker du inte om att ta bilder själv kan du alltid njuta av någon annans. Kryp upp i soffan med en kopp te, bädda ner dig i ett hav av filtar och slå på din favorit-film eller ha ett film-maraton så är det mörka timmarna på dygnet räddade. Själv gillar jag att kolla på mörka/mystiska/fantasy-filmer och klassiker som fyller en med inspiration :)
 
 
Filmer/ Serier jag gillar att se varje höst:
 Harry Potter, Van helsing. Twilight, Buffty the vampire slayer,The addams family,
 Alla tim burton-filmer; till exempel Sleepy Hollow.
 
 
 
 
 
 
 

DRÖM DIG BORT

 
 Film hemma, film borta. Hösten är helt enkelt en tid för mycket film speciellt om ni är en film-galning precis som jag. Om du vill drömma dig bort i biomörkret är tiden nu. Hösten bruka krylla av bra premiärer.
 
 
Premiärer jag ser fram mot höst/vinter:
Dracula untold, Hungergames the mockingjay, Fury, Hobbit - Femhäraslaget.
 
 
 
 
 

 HALLOWEEN

 
Asså, påsk, jul och midsommar i all ära men inget slår Halloween. Hemma hos oss brukar vi börja att Halloween-pynta/pyssla ett bra tag innan så vi ska hinna njuta av högtiden fullt ut. Ett roligt tidsfördriv är att skapa egna halloweendekorationer. På pinterest finns det ett överflöd av inspiration och idéer om du har idétorka!
 
 
Att klä ut sig är inte något för alla men jag är helt crazy bananas i det och älskar, älskar, älskar att klä ut mig, skapa dräkter och bli en annan person för en stund eller bara dra på sig en outfit inspirerad av tiden.
 
 
 
 

 
 
 

UTFORSKA

Dra iväg på en mysig weekend. Hösten är ett bra tillfälle att vandra omkring på upptäcksfärd då det varken är för varm eller för kallt. Storbritannien är ett ställe som jag tycker utgör det perfekta höst-resmålet. Själv skulle jag mer än gärna dra iväg på en weekend till Edinburgh nu i höst  *drömscenario*
 
Har du inte råd eller möjlighet att åka bort så finns det säkert mycket att utforska hemma som du missat eller blivit hemmablind för. Ge dig ut på ordentliga skogspromenader till exempel.
 
 
 
 
 
 

INSPIRERAS

 
Eller så gör du bara som jag. Kollar i genom ditt arkiv/foto-album fullt av höstiga bilder och den där goa höstiga känslan kommer hoppa upp och slå dig i ansiktet. Det är oundviktligt att inte få goa höst-känslor!
 
Du kan också göra en egen lista över saker du älskar med hösten. Att ha en positiv inställning gör allt.
 
 
 
 Ser fram mot vad hösten 2014 har att erbjuda.