HAPPY NEW YEAR!

 

Gott nytt år på er!
Roligt att ni hängt med mig detta året, vi ses nästa också förhoppningsvis ;)

FOTOPROJEKT - LET'S SHOOT!



2013 Kommer förhoppningsvis att bli ett kreativt år, åtminstone för mig, Simon, Ina, Hanna och Fo. Vi har under den senaste tiden diskuterat och planerat ett projekt som startar Januari 2013.

 

Projektet går ut på att vi fem slumpmässigt väljer ut ett tema i början av varje månad och under den månaden tar fram vår kamerautrustning och själva tolkar och slutligen publicerar varsin bild som vi tycker passar in på temat.

 

Varför gör vi då detta? Vi tror att detta är ett bra sätt att lära sig nya saker på och utvecklas inom vårat fotograferande, både vad det gäller kameratekniker och vår kreativitet.

 

Vi hoppas att detta kommer att bli lika roligt och spännande för er läsare som det kommer att bli för oss. Håll utkik efter projekt-starten!


Christmas-outfit!

 
 
Julafton har varit mysig och som en julafton brukar vara. Lite ändringar och justeringar i tv-tablån men julen blev inte förstörd för det. Varit rätt sjuk de senaste dagarna och kroppen har inte riktigt återställt sig så därför är jag super-duper-mega-bajs-trött nu. Typ.

Imorgon blir det julafton nr2 då kommer de som inte kunde komma idag. Det betyder mer käk! Finns nog ingen tid på året då man äter så mycket som vid jul men jag klagar inte, mat är ju underbart!
 
 
Hur har eran julafton varit?

GOD JUL!

 
 
GOD JUL världens bästa läsare, hoppas ni får en underbar julafton!!!!!!!! :)  All kärlek till er.

CANDY

Modell: Matilda W.

Candyland.


Photoshoot!


 
Igår hade jag och Matilda en spontan fotografering med godis-tema i badkaret, haha. En rätt bekväm kombination! Som vanligt slutade det med mycket skratt och ett fullt minneskort  :) Trevligt!  Bilder dyker upp senare.

Idag blir de inte en lika rolig dag, ska nämligen iväg till sjukhuset snart och ta ett ryggmärgsprov.. Vill. Inte.
Någon som kan vara stand in sofia idag så jag slipper? Gah, tycker verkligen de här ska bli obehagligt. Brukar sällan bli nervös för sådant längre men nu är jag faktiskt de..

JULKLAPPSTIPS - Julklapparna som gör skillnad!

 
Istället för att ge bort julklappar till vänner och familj som kanske redan har allt de behöver kan du istället skänka en gåva som gör skillnad! Klicka på bilderna för att komma till gåvorna.
 
Actionaid har ett stort utbud av presenter mot fattigdom, du kan bland annat ge bort en get för 200 kr eller varför inte ge ett fattigt barn chansen att gå i skolan och få en utbildning?
 
 

Bli Fadder:
"Som fadder knyter du ett varaktigt band till en utrotningshotad art. Med ditt stöd kan vi fortsätta genomföra projekt för att försäkra oss om att hotade arter som tigrar, pandor och gorillor inte går förlorade."

"Din gåva bidrar också till ett ansvarsfullt och hållbart fiske, skogsbruk och jordbruk för att ta hand om de ekosystem där både växter, djur och människor ingår."

Skänk en Julgåva till parkvakterna:
"Julhelgerna är rena julafton för tjuvjägarna. Noshörningar och elefanter skyddas av parkvakter, men under julhelgen vill många av dem vara hemma hos sina familjer. Detta vet tjuvjägarna som passar på att skjuta djuren för deras betar och horn.

Förra julen gjorde extra bidrag från WWF i Sverige det möjligt att fler parkvakter jobbade under helgerna. Resultatet blev över förväntan. Man tillfångatog 45 tjuvjägare, plockade bort 735 snaror och beslagtog 400 kg elfenben."

 

 

 Stadsmissionen har ett gäng julklappar som hjälper människor i nöd.
 
Om du ändå skulle vilja köpa saker/kläder att ge bort kan du köpa second hand hos stadsmissionen. Man måste inte ge bort nya saker.




Please, come back.

Saknar den vackra vintervärlden som sakta regnar bort nu. Kom tillbaka!

HÖR JULEN TILL

Smällkaramell.
 
 
Hör julen till.
För mig känns det inte som jul utan att pyssla och göra roliga julsaker. Min brorsdotter var här idag, blev barnvaktad och vi passade på göra något som jag inte gjort på MÅNGA år, smällkarameller! Hon är dock lite för liten för att kunna klippa och få ihop det så hon satt brevid och målade prickar och krumelurer på ett papper som tydligen var en bild av hennes mamma och pappa! När jag sedan förklarade för henne att man ska stoppa in saker inuti toarullen som man sedan slår in tryckte hon in sin hand i den, haha! Vem behöver godis?

När man var liten, på dagis/skolan gjorde man alltid mycket julpyssel, synd att man glömmer av så lätt. Tog några mindre vackra skapelser innan vi ens mindes hur en smällkaramell ska tillverkas ordentligt! Nåväl ;) Better luck next time!
 
 
Längtar SÅ otroligt mycket till julafton nu, någon mer som gör de? :)

De senaste dagarna.

 
Hade bestämt mig för att köra "en bild i timmen" idag då min energi och inspo varit rätt låg. Funkade de första timmarna men sedan åkte vi och handlade julklappar och det ena ledde till det andra. Nåväl, ska försöka mig på de en annan dag!  Istället blev det lite blandade bilder från de senaste dagarna här..
 
Kommer eventuellt upp en bloppis i veckan om jag hinner fota alla saker som ska säljas!
Hoppas ni har/har haft en trevlig helg :)

LUCIA

 
Har ni haft/varit på något mysigt lussefirande idag? Inte jag tyvärr.. de är en av de få saker jag verkligen saknar med skolan, det är så himla mysigt! Istället får de bli lite lussebullar och eventuellt bio ikväll så de är okej ändå ;)

I'm stuck in your head..

Lookbook
 
Någon som missat att det är 12/12-12 idag? Tror inte det med tanke på hur mycket snack det har varit kring detta datum, rätt coolt är det i vilket fall som helst! Nu sitter jag mest och väntar på att julkalendern ska börja samtidigt som jag värmer mig med massa värmeljus, mysfaktor! Vad händer i era stugor? :)

Gravidfotografering.

 
Idag stod de fotografering på schemat vilket alltid är roligt! Fotade gravidfoton både inomhus och utomhus och vi hade ca 400 bilder när vi var klara, haha. Det är mycket bilder att gå igenom nu men jag tror det blev många fina också :) När jag kom dit på morgonen blev jag bjuden på frukost med nybakade scones och fick fina presenter, trevlig dag!

En tur på marknaden.

 
Grymma fynd från turen på kvibergsmarknad som ligger nära mitt hem. Skulle kolla efter julklappar men det blev julklappar till oss själva istället, haha. Skorna för 200:- och alla tre glasen för 25:-  plus en jeansjacka för 10:- som de inte blev någon bild på. Linus köpte en fin, gammal hatt också så de blev många fina saker!

WHAT DREAMS ARE MADE OF


Winter.

Mys.
 
Vill ta vackra modellbilder ute i snön men finns det ärligt talat någon i hela världen som skulle vilja ställa upp på de i den här kylan? Inte jag iallafall, brrrr! Bilderna blir inte så vackra om man har 100 lager kläder på sig heller. Får muta modellerna med lussebullar, de funkar nog.
 
Nästa vecka blir det troligtvis en annan slags fotografering nämligen gravidfoton på en kompis syster och hennes kärlek. Ska bli riktigt roligt, det är så vackert och kärleksfullt med ett kommande barn :) Hoppas jag lyckas fånga den känslan på bild! 

Det finns två sidor av allt.

Vackert är det ute men det kunde vara liiiiiiiite varmare. Får gå klädd som en michelingubbe om man ska hålla någon slags värme. Tänker mycket på människor som är hemlösa speciellt under den här tiden då det är minusgrader, vilka kämpar. Att tvingas sova utomhus i den här fruktansvärda kylan, hemskt. Vi måste hjälpas åt och hjälpa varandra!

JULSHOPPING

Night-time bokeh.
 
 
Och så är det dags för den där årliga shoppinghysterin och julstressen, eller? Nej, så ska det inte vara!
Julklappar ska köpas för att man tycker om någon och vill unna dem något fint inte för att man har press på sig att köpa något.
I min familj dissar vi julklappar i år förutom till de små, barnen. Väldigt skönt med tanke på hur extremt stor familj vi är (den bara växer och växer också) Vill bara umgås med alla och ha trevligt, det enda som är viktigt!
 

Hur ser ni på shopping och stressen kring jul?

BIOKLUBBEN

 
 
Något jag älskar väldigt mycket är film och känner ofta att jag skulle vilja gå mer på bio men det blir sällan av. Förra veckan blev jag medlem i bioklubben som gör att man kan samla poäng, få rabatter, premier och även gå på förhandsvisningar av filmer. Nu ska de blir mer bio framöver!
 
Att bli medlem är enkelt (och såklart gratis) bara att gå in på deras hemsida och bli medlem sedan skickas det hem ett kort till dig som du kan dra eller eventuellt skriva in koden från om du bokar online.
 
Mer info ------>  Bioklubben

VINTERNS FÖRSTA SNÖ

 
YEEY! Ni kan inte gissa hur lycklig jag blev när jag vaknade denna morgonen och hela världen var vit. Jag har väntat och längtat efter snö ett bra tag nu så lyckan var total!

Old pearls.


Julen flyttar in.


 
 
Julen flyttar in..
Nu har det äntligen blivit december och julpyntet får ta plats i stugan. Ser faktiskt fram mot julkalendern i år det var många år sedan jag kolla på julkalendern senast men i år kommer en gammal klassiker tillbaka och de vill jag inte missa! Ska bli spännande att se om de lyckas göra en bra andra upplaga på en av mina favoritjulkalendrar genom tiderna. Gillar handlingen, musiken och stämningen i den gamla men effekterna var tragiskt dåliga då! Men inte gjorde det något för typ 5 åriga sofia, hon var rädd för greven ändå, haha.
 
Har varit en riktig sjukstuga här och då passade jag på att se Mysteriet på Greveholm igen, älskar nostalgi. Det blir aldrig samma sak som när man var liten men jag gillar de ändå! (Alla avsnitt finns att hitta på Youtube)