Seminarieparken

Seminarieparken, Linné
 
 
 
Seminarieparken är väldigt omtalad bland fotografer i Göteborg så jag var tvungen att åka dit och kolla upp stället. En väldigt liten park mitt i stan som består av en allé av körsbärsblom. Jag blev inte besviken! 
De var blåsigt, fuktigt och kallt så parken visade sig inte från sin bästa sida men i strålande solsken är detta en perfekt plats för en fotografering / häng.
 
Kvällen tillbringades sedan med vänner i Majorna. En vän hade med sig Entrecote från jobbet så vi svängde ihop en god middag tillsammans och pratade om framtidsplaner, resor och roligheter!  :) 
 
 

Venus Necklace

 
 
 
 
Har varit väldigt låg på energi denna veckan. Hoppade över teatern både igår / idag och de känns så himla fel. Älskar verkligen teatern, blir så full av glädje varje gång. Hatar känslan av att orken inte räcker till. Sucks.
Var på möte med Sensus igår iallafall angående ett projekt jag pysslar med och det kändes positivt. Ser fram mot fortsatt arbete! 
 
Imorgon blir det After work med ett gäng goda brudar och sen är det Valborgs-firande och 1 maj tåg såklart! 
Och jag måste nämna att jag älskar mitt nya halsband - Så himla fint ju! :*
 
 

Weekend

 
 
 
Har haft problem med avlopp de senaste, extremt jobbigt. Varje gång vi har duschat eller tvättat har de blivit översvämning och de har hänt ett antal gånger. Har fått fixa de flera gånger och nu verkar de äntligen vara okej igen. Känna skönt att kunna duscha utan att behöva vada genom ett vattenfyllt badrum. Avlopp och rör är en hel vetskap. Märker av hur beroende man är att ha tillgång till vatten och fungerande avlopp. Men nu ska de nog vara bra! Gött! 
 
Fredagen bestod av familjedagen på Liseberg!  En dag öppet enbart för anställda och deras familjer. 
Man får både gratis mat, åka hur mycket man vill och de är billigare att spela / stjärnvinst varje gång. Valde att äta på Spökbaren och de var hur grymt som helst! God mat, fantastisk inredning och spöken som går omkring. Testade även årets nya attraktion Aerospin. Man sitter i en stol med vingar som åker runt högt upp i luften. Man kan styra vingarna själv och snurra runt hur mycket man vill där uppe. 
 
lördagen gick jag och en vän på Frame Filmfestival i Göteborg för att kolla på en kortfilm jag medverkat i. Därefter skyndade vi vidare till Sticky Fingers där The end of grace, Demotional och Smash into pieces spelade. Bortsett från tekniska problem och klantighet från min sida (spillde ut mitt glas överallt) var de grymt!
Kvällen avslutades hemma hos vännen i Majorna. Vi bakade en tårta halv sovandes innan vi somnade i soffan.
 
 
dakki.se
 

LEOPARD

 
 
 
 
 
Gårdagens klädbytardag får man kalla succé! 
 
Efter långa köer och mycket väntan släpps vi ÄNTLIGEN in i den förvånadsvärt lilla lokalen. Jag hade förväntat mig en gigantisk lokal med mängder av saker överallt. Folk sprang runt som yra höns bland kläderna och greppa i allt de kom åt. Man fick stundsvis armbåga sig fram och blicken var ständigt på jakt efter något i ens smak, var man inte snabb nog var de borta inom loppet av sekunder.
Kläderna fylldes på efter hand och när de kom ut en ny klädställning med saker SPRANG alla dit för att inte missa något potentiellt fynd, haha. Själv hade jag siktet inne på i princip allt med leopard-mönster vilket gjorde jakten aningen enklare. Jag är hur nöjd som helst med mina byten! (På bilderna ser ni ett av mina fynd)
 
Efter den energifyllda klädbytningen drog jag och Martina in till centrum för att få i oss lite mat. Käkade burgare på ladan! Asså, deras mat... Döööööööör.  Kvällen avslutades sedan med en trevlig spelkväll med trevligt folk. Sammanfattningsvis: Bra dag! 
 
 

KLÄDBYTARDAGEN 2016

 
 
 
Göteborgare! Och ni andra för den delen... ;) 
 
Idag är det Klädbytardagen i Göteborg som arrangeras av Naturskyddsföreningen. Älskar verkligen dessa typer av arrangemang! När de är enkelt, gratis, folk samlas, man gör något bra (byta istället för att producera och konsumera) så är stämningen alltid på topp! 
 
Man kan lämna in upp till 10 plagg som man byter in mot biljetter = 10 nya plagg.
Jag har varit så jävla trött på min garderobs innehåll den senaste tiden av många olika anledningar. Drar i princip alltid på mig en hoodie och byxor varje dag vilket känns så sjuuuuukt tråkigt och oinspirerande. Ogillar känslan av att inte ha någon motivation att klä på sig. Hoppas på att byta till mig lite roliga saker så de kan bli ändring på de! 
 
 

Tillbaks till Medeltidsveckan!

 fogas.se
 
 
 
Throwback till Gotland.
 
Det har varit extremt fram och tillbaks när det gäller årets MTV och de är väl egentligen inte 100 procent klart ännu men det lutar åt att vi ska åka och ingen skulle bli lyckligare än jag. Visby är en av världens mest fantastiska platser och Medeltidsveckan - Gah. Finner inga ord! 115 dagar kvar tills den drar igång.
 
Har inte bokat något ännu så får se hur de ser ut med Färjan. Är en extremt populär vecka så de kan vara mycket som är uppbokat. Boende har vi då vi åker med husbil så den biten är på den säkra sidan iallafall. 
När man bokar färja med fordon så finns något som kallas "alla + bilen" och då är det ett paketpris fö 4/5 stycken plus fordonet. Brukar bli betydligt mycket billigare!  Annars på färjan ska man tänka på att Gasolen ska stängas av "Gasol får endast medföras i fordon som är besiktigade och godkända för detta. Gasolanläggningens huvudventil skall vara avstängd. Behållaren skall vara lätt att komma åt."
Dessutom ta med er fika / tidsfördriv. Går att köpa mat / fika på båten men dyrare såklart. Dessutom är det en lång båttur och de kan vara trevligt att ha med något spel eller liknande. Tips! De var saker som vi inte tänkte på när vi åkte första gången och kan vara bra att ha i bakhuvudet.
 

Med gräs mellan tårna

 
 
 
 
Tog den första barfota rundan på gräset igår, hur härligt?  Önskar varje dag skulle vara såhär. 

På måndagen var jag på Info-Möte på något som kallas "Rampen" och de sysslar med att hjälpa ensamkommande tjejer så de var fika, info och brainstorming kring idéer och vad man själv skulle kunna bidra med för att hjälpa till. Efter mötet sov jag hemma hos en polare för att dagen efter ta en låååång promenad hem därifrån i det strålande solskenet. Kändes extra långt den här gången bara för att min kropp inte var på promenad-humör men vill man så går de. Väl hemma blev det MÅNGA timmar i solen för massproduktion av fräknar! Måste ladda upp med D-vitamin medans solen tittar fram.
 
Idag är det grått och tråkigt. Ska in till stan för att ta tag i diverse ärenden..
På helgen är det klädbytardagen i Göteborg och jag ska bland annat byta in kläder mot biljetter. Älskar idén med att byta saker, bra på så många sätt. Lär bli packat med folk så jag vill lämna in mina grejer i god tid.
När jag är klar med stan blir det - wiiiih, teater! Tagga!  Vi ska fortsätta jobba med monloger / text.
 
 

Hur ser livet ut för er?  Händer idag? :)
 
 

Att vara eller inte vara

 
 
 
 
Som jag nämde tidigare skulle jag på min första Teater-lektion (på väldigt länge) igår och idag var jag på min andra. Väldigt olika från varandra!  
 
 
Onsdagen bestod av "Physical Theatre" där vi gick igenom teori som bland annat "Levels of tension" där man pratar om hur de interna och externa består av olika steg. Man kan exempelvis vara allt mellan apatisk till extatisk och dessa steg hjälper en att skapa dynamik på scenen.
Var inte fler än 5 stycken där vilket var skönt då jag var ny och hoppade in i gruppen lite senare än de andra. 
 
Torsdagen bestod av Improvisationsteater. Handlar mycket om spontanitet, våga göra "fel", våga att kasta sig ut och inte tänka så mycket. Väldigt mycket lekfullhet och samarbetsövningar. Var en betydligt större grupp idag som bestod av folk i olika åldrar och med varierande språkkunskaper. Fanns medverkande som varken kunde Svenska eller Engelska men de spelar ingen roll. Vi har skrattat, kämpat och lekt tillsammans som galningar!  Asså, shit vad vi har skrattat!  Älskar den fina gemenskapen som teater skapar.
 
 
Och som den Hobbit / Sherlock Holmes nörd jag är måste jag säga.
Min lärare var Martin Freeman upp i dagen - Lika både till utseende och person *fangirl* haha! 
 

Mer ljus och teater!

 
 
 
Om det är något jag är riktigt beroende av så är det levande ljus! 
 
Det bästa som finns när man kommer hem efter en riktigt lång dag och är jättetrött det är att hoppa i myskläder, tända massa levande ljus och sätta på något avsnitt av Game of thrones. Då är livet bra!   
Det mörka vinterhalvåret går det åt en jäkla massa ljus, helt sjukt ju! Går åt en del på den andra halvan också men inte lika mycket såklart. Elektrisk belysning är så tråkigt, levande ska de vara om du frågar mig! Sen har jag möjligtvis blivit lite påverkad av att kolla på GOT. När man ser alla dessa vackra stenslott med enbart tända ljus som belysning kan jag inte låta bli att bli aningen avundsjuk. De är så himla vackert ju.
 
Och en rolig grej för min del.. Imorgon ska jag på min första teaterlektion, well inte första någonsin men första på detta stället och kommer göra de två gånger i veckan framöver. Jag söker ju tv/film/teater-jobb som en galning förtillfället (anställ mig!) och däremellan känns de skönt att hålla igång agerandet så mycket som möjligt så jag är minst sagt taggad på detta! *pepp*
 
 
 
 
 

Scandinavian Sci-Fi, Game and film convention 2016

 
 
 
 
 
Såhär såg jag ut under gårdagen då jag cosplayade vår Mother of dragons, Daenerys! 
 
Ärligt talat. Jag var extremt dåligt förberedd och de var stress in i det sista men när jag anlände på Svenska Mässan - Då var de bara ren och skär magi! Varje gång jag går på cosplay / lajv / nörd - event så upplever jag det som för första gången, varje gång. De är någon evig nykärlek som aldrig vill ta slut.
 
Träffade hur mycket underbara människor som helst som vill bli fotade med mig och gav mig fina komplimanger, hängde med min underbara familj, träffade Sylvester McCoy (Radagast från Hobbit) och befann mig ett konstant stadie av lycka och nerdvana.
 
 
Hann dock inte ta så mycket egna bilder innan och de jag lyckades hinna med var innan jag hade satt fast min älskade drakbebis. Ni kan spana in min FB-sida om ni vill se mer --> PladderMF
 

Our Love Was Just A Masquerade

 
 
 
Ikväll var det 25-års fest på Chapmanstorg.
 
Temat vara "Fantomen på operan" och de var galaklädsel + mask som gällde. Värden som även jobbar som kock bjöd på 3-rätters middag och ja ni kan tänka er hur de slutade.. Behöver inte äta något mer detta året. Så jävla gott var de och så jävla mätt blev man! Sen slutade ett gäng galna lekar med att jag stod raklång på en stackars tjejs axlar, haha. Trevlig kväll! 
 
 
Nu ska jag tagga Science Fiction Mässan som startar imorgon :)