Sommarkänslorna

 
 
 
Härliga somriga London. De är något visst med solsken. Vad de än rör blir liksom vackert. Spelar ingen roll om en är på ett skrotupplag eller på ett fält. De solens strålar lyser på blir genast magiskt. När solen lyser på mig känner jag mig genast stark, fri och vacker.
 
Och... jag vet inte vad de är. Men jag känner mig också vild haha. Ni vet precis som månens kraft kan göra någon till varulv så gör solen detsamma med mig. Känner mig impulsiv, talar innan jag tänker och rastlöshet som spritter i kroppen. De är som att kroppen vaknar till liv igen efter månader av dvala.
 
Insett att jag allt för sällan tar bilder på miljöer. Den dagen jag flyttar kommer jag tycka de är roligt att ha bilder på diverse platser som jag spenderade mycket tid på. Ovan ser ni några. Vandrat dessa vägar otaliga gånger. Ibland blir en så hemmablind och van att inte ens tänker på de liksom, hur fint, charmigt eller speciellt det är, att en får vara just där och då.
 
 
 

Vad har hänt sen senast? 6/2019

 
 

BTS från photoshoot med Elliot Friedman. Riktig proffsig och väldigt trevlig grabb.
Vi var på flera olika locations, bland annat denna coola (livsfarliga) utsikt.
 
 
 
 
Hängde med Impro-gruppen. Fin samling människor. Mycket kuligheter.
London kan lätt bli en plats där en flänger runt mellan sammanhang och tillställningar. Mängder människor en aldrig ser igen. När en hittar platser där en trivs som en besöker regelbundet är de det bästa. Detta har blivit en sådan.
 
 
 
 
Clown-workshop med Elf Lyons!  
 
Duktig lärare. Jag blir alltid imponerad av bra ledare. Att leda grupper av människor på ett lärorikt och underhållande sätt måste vara en av de mest grymma med svårbemästrade av skills som finns. Att vara rak men kärleksfull. Informativ utan att vara tråkig osv osv. .
 
 
 
Firade midsommar. Jobbade den aftonen så försökte göra mitt bästa för att åtminstone få lite midsommar-feels. 
 
 
Den ganska standard zombie-selfien. Med tanke på hur ofta jag har detta galna smink så börjar en efter ett tag ha "bra och dåliga" zombie dagar. Ibland blir sminket bra ibland mindre bra. Alltid kul att dokumentera så en kan variera lite... ska definitivt kolla upp lite inspirationsbilder så jag kan göra något nytt och kul. Hålla kreativiteten levande.
(ironiskt nog haha....)
 
 
Upptäckte att jag har ett körsbärsträd utanför mitt hus. How awesome!? 
När tiden är inne ska jag plocka och baka paj.
 
 
 Fotade på "min" strand. Åtminstone kommer jag kalla den de. Hittat en bit nära mig som är rätt lugn och fin. Där kommer jag säkert hänga massor. 
Och fått en grej för gult. Hade en röd period ett tag haha. Nu är de gult som gäller. De lyser upp och gör en glad.
 

London Anniversary

 
 
 
Nu har jag bott i London ett helt år.
 
Ett år som varit fyllt av så mycket. Händelser, upplevelser och känslor. Flytten skedde väldigt snabbt och mitt i en känslomässig tumult. Har lärt mig så mycket om mig själv och om livet under den här tiden. Känns ibland som jag har bott här i många år.... har förändrats så mycket.
De finns så mycket att säga om de här. Men jag vet inte hur jag ska sammanfatta de på ett sätt som gör det rättvisa. Eller utan att låta överdramatisk (tooo lateee)
Att flytta är en stor sak. Att flytta till ett annat land större. Och just under de omständigheterna jag var i livet, väldigt stort för mig. Jag kom hit med ingenting. Hade ett tillfälligt boende, that was it. Från de har jag byggt upp allt jag har nu. Boende, jobb, vänner, sammanhang...
Jag har lärt mig att jag kan. Jag var så nervös innan jag drog iväg. Att jag skulle vara själv i ett land som jag fan inte visste något om haha. Men jag fixade de. För de fina med våran värld är liksom... de finns folk överallt. Du är aldrig ensam. Sträcker du ut en hand kommer någon att ta den. Vi behöver alla varandra. 
 
Vet inte hur framtiden kommer se ut. Men jag är tacksam och stolt över den tiden som varit.
Ska med glädje fira denna del i livet som varit väldigt viktig för mig. En kan aldrig fira för mycket. Fira framgångar stora som små.
 
 Och om du funderar på om DU ska flytta själv. Gör de. Prova dina vingar. Följ dina drömmar.
Livet är för kort för att inte göra sådant som en vill eller skulle göra en glad. Bara gört.
 
 
 
Hittat min egna lilla strand. Kommer nog bli en framtida favvo-plats.
 

Midsommar-magi

 
 
 
Hej vänner,
 
Hoppas ni hade en alldeles underbar midsommar. Jag jobbade mestadels av min...
Men jag såg till att plocka 7 sorters blommor att lägga under kudden. Det är fantastiskt hur mycket magiska traditioner vi har i Sverige som levt kvar sen forna tider. Ändå är folk skeptiska mot magi, märkligt!? Midsommarafton är en perfekt kväll att utöva magi. 
Precis som många använder sig av full-måne så är även solen och summer solstice perfekt tillfälle. Längsta dagen på året. Full av ljus och abundance. En dag att fira.
 
Och mitt resultat....
Jag drömde om en person. 
 
Ni kanske tänker  "so what? en kan ju drömma om en random person?"  visst kan en de.
Men jag drömmer inte dagligen. Och sällan om specifika personer på de sättet. 
Drömmarna kan innehålla människor. Men denna drömmen var specifikt om en person.En person jag känner och har i mitt liv. Jag tänkte inte på de direkt när jag vaknade. De va typ "oj, vilken dröm jag hade om den personen" och senare när jag såg blommorna... jag bah.... eh... just de, haha. Framtida husband? Vi får se helt enkelt.
 
 
Hur firade ni midsommar i år? :))
 
 
 

St Dunstan In The East

Photo: Elliot Friedman
 
 
 
Hiya! Här är några av de första bilderna från fotograferingen med Elliot.
Älskar detta vackra ställe. Lyckligtvis hade vi tur att pricka in en tidpunkt där de INTE var fullt av turister och folk. Och måste säga - denna fotograferingen gjorde mig jättesugen på ett 35mm. Gillar att de är lite mer vidvinkel. Ni kommer få se fler bilder från denna shoot senare. Antingen nästa eller näst-nästa vecka skulle jag tro.. beroende på hur snabbt grabben jobbar ;)
 
Denna morgonen har jag jobbat på mitt zombie-kneg. Vi var väldigt få zombies och väldigt många unga besökare, så de vart intensivt som bara den. Pappan i gruppen skulle dra typiska pappaskämt också. Inne i skräck-labyrinten (där jag är inlåst i en bur) sa han "Oh, du är som min bank manager" haha.  Och resten av kvällen ska jag spela in selftapes för diverse jobb. En får ofta lägga mycket tid och möda på 'ingenting' tyvärr.. typiskt karriären jag valt, men fingers crossed såklart. Jag är så stolt att jag ändå gör de jag drömt om och satsar helhjärtat.
 
 
Kanske skulle göra något inlägg och dela med mig av lite tips?
Bena ut hur skådespelar grejset funkar och framförallt då i London.
 

Sista minuten kaos

 
 
 
Igår stod de photoshoot på schemat. Jag och fotografen hade talat om det sen ett tag tillbaka så de var kul att de äntligen blev av!
However... jag hade haft en väldigt intensiv vecka med mycket i huvudet. På morgonen hade jag fortfarande ingen aning om vad jag skulle ha på mig så jag sprang bokstavligt talat till second hand affären timmen innan för att hitta något kul, ville ha något unikt för denna plåtningen. Och av någon anledning drogs jag till den där hatten... inte direkt stodstads / london vibbar över den haha men den fick de bli. Och en klänning (inte den på bilden) som jag knep i sista sekund. 
 
Sprang hem och gjorde mig i ordning, sminka och SPRANG sedan till plåtningen i solsken och värme.... genomsvettig. Vi var på flera riktigt coola locations, både utsikt från skyskrapa och en historisk ruin. Ska bli kul att se och dela med mig av bilderna sedan :)) 
 
 
Och, ska dela med mig mer av magiska grejer...
Inte hunnit med och vill inte göra de när jag inte är där mentalt <3 
 
 

Vad har hänt sen senast? 5/2019

 
Hallå där.. Här kommer uppdateringen ni inte väntat på haha...
 
 
Gick på en workshop i "Devised Theatre" där en lär sig hur en skapar föreställningar och utvecklar idéer från scratch. Två yngre tjejer som höll den som var både trevliga och hade mycket att lära mig. Kommer definitivt ta med mig denna kunskap till framtida projekt.
 
 
 
.... Och här jobbar jag faktiskt på ett kommande projekt. 
Vill inte säga för mycket. Jag är otroligt bra på att starta projekt men sämre på att avsluta, så för min egen del vill jag inte sätta för mycket press på mig ännu så jag tappar fokus.
 
Satte upp den stora pappret över hela min dörr (störra än den ser ut)  så jag kan brainstorma och ha de synligt hela tiden eller fylla på idéer så fort något dyker upp. Varje gång jag går ut genom dörren blir jag påmind. 
 
Och eftersom de är tidigt i processen så skriver jag upp ALLT. Hur galna idéer de än må vara och hur opassande de än kan tänkas just nu. Sortera gör jag framöver. Då kan en alltid gå tillbaks och finna inspiration i kaoset, eller kanske se nya samband bland olika idéer.
 
 
 
Älskade Baker Street..... <3 
 
Trots att jag snart bott här ett år (Hur galet!?) så blir jag fortfarande lika barnsligt pirrig varje gång jag åker till baker street. De är inte så speciell plats egentligen men tanken på att hoppa av på den hållplatsen får mig att känna mig som jag är ute på äventyr.
 
 
 
Fotograferat en massa, bland annat till inspirations-projektet som ni såg tidigare...
De projektet startade förövrigt som en kul grej, något att boosta kreativitet med vid sidan av. Men om/när jag fotat tillräckligt många funderar jag på att eventuellt ha en utställning... because, why not? Även de hade varit en kul grej liksom. 
Ibland hindras en av att saker ska va perfekt och så seriöst med en större betydelse bakom. Vad kan vara större än att något vart kul och fått en att må bra? :))