Kill em with kindness'

 
 
 
Fick hem den här fräcka peruken igår och jag kunde inte låta bli att leka av mig. Så roligt att på ett sådant enkelt sätt bli något helt annat för en stund. Måste medge att jag blev sugen på att ta fram saxen och kapa en bra bit...  den här frisyren är så himla bekväm och samtidigt cool / vacker på samma gång. Men jag gillar mitt långa hår jag har nu som eventuellt skulle kunna bli ännu längre... Svårt. 
 
Tur att man kan leka med peruker då och då. Kan man få vad man vill utan att ta ett slutgiltligt beslut.
 
 

LONDON 2016

 
 
Det blev en kort tripp till London men den blev fylld med mycket kul. Att jag redan längtar tillbaks som en galning är en underdrift. Tänker inte låta de gå så lång tid innan jag är tillbaks igen. Vill åka nu, haha.
Trodde att jag hade använt upp alla pund jag växlat in också men sen hittade jag pengar i plånboken när jag kom hem som hade gömt sig bland kvittona, lite störigt med tanke på hur jag "letade" efter pund då jag hade ett bra tillfälle att spendera dem på innan vi åkte. Men med tanke på hur extremt stort mitt sug att åka tillbaka är så känns de onödigt att ens växla in dem... skulle seriöst inte förvåna mig om jag snart sitter på ett plan igen väldigt, väldigt snart.
 
De var andra gången jag var i London och denna gången kände jag mig betydligt mer hemma då jag redan hade liiiiite koll på denna extremt stora stad och det väckte en stort intresse av att eventuellt flytta dit. Trivs så himla bra där och hur grymt hade inte det vart? Får se vad som händer efter jag gått färdigt min teater-utbildning med andra ord ;)  Ska boka in ett möte med Study Abroad och kolla lite mer på saken så får vi se vad som sker. 
 
 
unimon.se 
 
 
 
 
Vi åkte London Eye.
 
Störigt innan dock... vi gick till ett ställe lite längre bort för att köpa biljett. Vi fick vår biljett och traskade glatt fram till kön bland ett hav av oorienterade skolklasser och turister. Väl framme säger killen vid kön att vi var tvunga att LÖSA IN biljetten mot en riktig biljett, vafan haha!?  Så då fick vi lokalisera oss till ett annat ställe och ställa oss i en annan kö för att byta biljetten vi precis köpt mot en biljett. Helt ologiskt.
 
Nåväl, det var fantastisk utsikt och roligt att få en överblick av staden.
 
 
 
 
 
 
Tog en välbehövlig paus på en pub för att käka Fish N Chips.
 
Planen var att käka det kvällen vi landade men då hann vi inte ut innan allting var stängt så vi hamnade på en kina-restaurang i sista stund som de slutade med att vi praktiskt taget blev utslängda från för att de skulle stänga.
 
 
 
 
Promenerade hur mycket som helst och njöt av den vackra staden.
Samt försökte undvika att bli mördade i trafiken....
 
 
 
 
Hängde i Disney StoreOxford Street.
 
 
 
 
 
Hängde på Baker Street och spanade in Sherlock Holmes ställe.
Samt vandrade förbi Madame Tussauds som ligger väldigt nära där.
 
 
 
 
Cool Beatles-affär.
 
 
 
 
Och sist men inte minst, de vi faktiskt kom dit för.
 
Kolla på Bad Religion / OffspringEventim Apollo. Gigantiskt gammal teater, hur vacker som helst. Väldigt ovanlig miljö för en punkspelning men de resulterade i en helt magisk kväll.
Värmen i lokalen var dock oliiiiidlig. När folk kom ut ur teatern, halvnakna och svettiga och möttes av ett uppfriskande regn i London natten så blev de många glädjetjut. Längtar tillbaks.
 
 

We're all mad here!

 
 
 
 
Fick den här fina klänningen. Den är dock för varm för att vara en sommarklänning, då den är långärmad och gjord av tjock sammet. Men en kyligare sommardag, why not?  Väldigt fin vilket fall som helst! 
 
Och jag har massor att göra. Har hänt mycket senaste tiden så jag har haft en känsla av att jag konstant legat efter de jag måste hinna med så nu måste jag ta minst en dag att bara komma ikapp, skicka / svara på mail, planera och fixa allt som behövs. Hatar stressen som kommer när jag hamnar efter, tappar kontrollen helt då.
 
Det är förresten märkligt hur livet kan vända ibland.. För ett halvår hade jag ALDRIG trott att de skulle se ut såhär. På väldigt kort tid har jag byggt upp ett helt nytt liv där jag har massor av nytt / otippat på gång och mycket spännande framför mig. Ibland är det bästa att inte tänka så mycket, saker blir kanske inte som man tänkt sig men det betyder inte att det kommer bli dåligt, kanske tar en annan spännande väg istället.
 
 
Jag är tacksam över så himla mycket saker just nu:
 
Har en fantastisk familj nära till hands, lärt känna massor av nya, underbara människor och även tagit upp kontakt / kommit närmare människor som redan funnits i mitt liv. Jag har mycket spännande projekt på gång, det händer konstant roliga saker / event (nästan lite för mycket, haha), har hösten säkrad med rolig utbildning samt roligt extrajobb och har redan planer på vad jag ska göra efter utbildningen.
Har haft många upp / ner - perioder de senaste månaderna men nu känns de som saker och ting faller på plats, äntligen, de händer så mycket positivt. Känner sån kämparglöd och livsvilja. Så mycket jag vill göra och SKA göra! Heja livet! 
 
 

Alice i underlandet / Midsommar

we're all mad here.
 
 
 
Såhär såg min midsommar ut..
 
Det blev varken midsommarstång, sill eller blommor i håret. Istället tog vi oss ner genom kaninhålet och hamnade i en värld av galenskaper. Disney-melodier flög genom luften, gigantisk donut kastades omkring, vi åt godsaker tills vi rullade fram och självklart blev det en blodig match krocket. Älskar att göra nördiga saker.
 
Snart är det ett Harry Potter-event i Göteborg också i samband med släppet av "Harry Potter and the cursed child" som jag taggar. Så... måste komma på någon grym HP-outfit! 
 
 

Glada nyheter och London!

Throwback till när jag var i London för några år sedan.
 
 
 
 
Hej vänner!
 
Jag är på så galet bra humör just nu!
Gårdagen var till att börja med fantastisk. Var på ett extremt lyckat möte för spelningen jag arrar. Personen jag var på möte med frågade både om jag vill arrangera annat de har på gång och även hoppa in och jobba på spelningar! Så cashing, roligt extrajobb. Dessutom hade de goda kontakter redan med ett av banden jag vill ha med på mitt gig så det kunde inte gått smidigare.
 
Dessutom fick jag reda på att jag blev antagen på Teater & Feminism - utbildningen, så lycklig!!
Firade det hela med att möta upp min kompis från Skåne som just kom till stan och inväntade en annan vän som skulle sluta jobbet för att gå på "In flames" - restaurangen och trycka i oss goda burgare och fira livet.
 
 
Och nu bär det av till LONDON för att kolla på Bad Religion och Offspring! 
 

Framtiden

 
 
 
 
 
Efter mötet på Fängelset idag (kulturställe) ska jag på antagning för utbildningen jag nämnde. Den kombinerar praktiskt teaterarbete med politik och feminism. Vill så himla gärna komma in på den här utbildningen, tror de skulle vara perfekt för mig. Chansen att utveckla / lära mig mer om två ämnen jag brinner för är guld värt. Så håll tummarna är ni snälla!  Vill verkligen detta! 
 
Och om de nu blir studier till hösten (hoppas, hoppas, hoppas!) så är det dags att skaffa något eget krypin. Jag har aldrig bott ensam tidigare och jag ser verkligen fram mot de. Kan tänka mig att de finns stunder då de känns ensamt också men att kunna göra saker hur man vill, när man vill är inte fel. Om man får något kreativt-infall mitt i natten och exempelvis MÅSTE dra igång något fotoprojekt så är det ingen som hindrar. Yey! För de kommer ske. Av någon anledning vill kreativiteten alltid komma opassande tider.
Problemet är att de är svårare än svårt att hitta någon lägenhet där jag bor, de är en jakt. Vill hitta någon billig, liten studentlägenhet där jag kan koka snabbmakaroner och öva repliker de kommande året. Något romantiskt över de tycker jag. Att leva simpelt med konsten som drivkraft.
 
 
 
svenskastudenthus.se
 
 

Regn, audition och framtidsplaner

 
 
 
 
Det är VÄLDIGT mycket på gång just nu. Veckans prioritet har varit att öva inför en audition för en musikal till helgen som jag verkligen, verkligen vill sätta. Skulle vara guld värt.
På måndag ska jag på antagning för en utbildning till hösten som jag verkligen hoppas på. Den kombinerar både teater och feminism, två saker som ligger mig varmt om hjärtat. Har även ett möte inbokat samma dag för ett arrangemang jag arrar till hösten och dagen efter drar jag till - LOOOONDON. 
 
 
Fann en buske med perfekta regndroppar igår och jag blev som frälst. Stod där minst en halvtimme och fotade dessa droppar från alla möjliga vinklar... vet inte ens hur jag lyckades dra ut på tiden så länge, haha. Men det är något så rogivande med det, som meditation. Dessutom ÄLSKAR jag att de är regn / molnigt nu när jag måste vara inne och öva. Känner man inte något "tvång" att gå ut och hitta på saker.
 
 
 

Bockar av bucketlist.

 
 
 
Dags att bocka av! 

Något jag haft på Bucketlist länge är att att skjuta! Har skjutit luftgevär tidigare och tyckte de var grymt kul så jag var sugen på att testa lite tyngre grejer för att se hur de känns. Prickskytte - mycket roligt! 
Och även som Skådespelare tycker jag de är givande att testa på många olika typer av saker och skaffa mycket erfarenheter. Om jag i framtiden ska spela skurk / polis så vet jag hur det känns att faktiskt avfyra ett vapen på riktigt. Mycket, mycket lättare att återge de trovärdigt då.
 
Vi fick skjuta med ett gäng olika typer av pistoler, från "Gangsta-pistolen" till en gammal andra världskriget pistol. Roligt att se hur olika typer kändes!  Skulle mer än gärna åka dit och skjuta igen faktiskt.
 
 
Och ifall ni undrar angående sminket. Direkt efter skulle jag vara pikachu på Regnbågsparaden! 
 

ROADTRIP

 
 
 
Drog iväg på en spontan till Falköping och närmare bestämt - Åsle Tå
 
Börjar mer och mer hämta Tant-poäng. Spendera helgerna med att kolla gamla byggnader, museum och fika ute på landet liksom. Men jag gillar det massor, hur mysigt som helst! 
 
 
 

Marky Ramone's Blitzkrieg







Normalt sett brukar jag inte lägga upp mobilbilder men här kommer ett undantag. 
Igår var vi på Liseberg och fick se Marky Ramone och hans gäng riva av Ramones "hits" efter varandra i ett ösigt tempo. Jag var i extas! Hade 12-åriga Sofia vetat om de skulle glädjetårar rulla ner för kinderna. Och bara tanken på att jag var nära på att missa denna fantastiska kväll, galet.

Dessutom kollade vi på coola trix under skate-tävlingen, tryckte i oss skräpmat och lekte för fullt. Bra kväll! 



Under konstruktion!

 
 
 
 
Bloggen är lite .... " under konstruktion " just nu.
 
De håller på att ske lite ändringar och de finns risk att vissa saker blir lite knas. Till exempel har jag gjort inlägg/bilder större och de kan få äldre inlägg att se lite konstiga ut, bara så ni vet. Har inte bestämt mig riktigt hur jag vill ha det än men de känns kul med lite förändring. 
 
 
 
 

Som en saga

 
 
 
 
 ÄSKHULTS BY
 
Har blivit många roliga utflykter / äventyr den senaste tiden. Igår blev det roadtrip med familjen till Äskhults by, en by från 1800-talet med rötter i 1600-talet. De gamla bostadshuset som var fullt inrett med museéföremål var hur vackert som helst, ville flytta in på direkten. Dessutom var naturen runt byn sagolikt vacker med sina dalar/sjöar. Skulle vara massa grymma grejer till hösten som jag MÅSTE åka på som exempelvis Skräckhistorie-kväll och Fladdermusvandring. Låter hur mysigt som helst! 
 
Efter vi varit på byn åkte vi till en sjö för att ta ett kvällsdopp och de var inte helt oväntat väldigt kallt. Men jag har redan badat tre gånger i år, så jag känner mig ändå stolt över att jag lyckats ta vara på de fina vädret såpass mycket. Ofta är det en värmebölja i början av sommaren och sen blir det regn resten liksom. Gäller att bada tills man skrynklar till ett russin så kan man sitta inne och köra Tolkien-maraton resten av sommaren sen! 
 

RINGS & TINGS

 
 
 
 
Fick dessa örhängen av Rings & Tings och jag älskar dem!  Jag är ganska kräsen när de kommer till smycken har jag kommit på och de kanske mest beror på att jag är så dålig på att bära de (?)  Brukar hitta några få grejer jag gillar och som jag kör på hela tiden i princip.
 
Nåväl... dessa ringar är perfekta. De är både simpla/stilrena men samtidigt coola med sin kantiga form. Så jag ska försöka bli bättre på att bära/variera smycken helt klart.
 
 
Förövrigt har de massa andra grymma grejer som ni kan ta och spana in!  *hint* :) 
 
 

Lödöse Medeltidsdagar 2016

 Coola riddare.
 
 
 
LÖDÖSE MEDELTIDSDAGAR
 
Här har ni ett exempel på hur en bra dag kan se ut. Varje gång jag befinner mig i Sago/Medeltid/Cosplay-Miljöer så inser jag ALLTID hur mycket jag älskar de. Gick runt som på moln och log åt ingenting som ett fån. Det är något med sånt som gör mig så där överdrivet, pinsamt, lycklig och jag vill ha mer. Detta triggade verkligen igång min längtan efter Medeltidsveckan något enormt! Kommer bli fantastiskt! 
 
Men till saken. Idag var vi på en av Lödöses Medeltidsdagar (de håller på imorgon också, åk dit).
Lyssnade på medeltidsmusik, kollade in vackert hantverk / pilbågar / svärd / smycken och annat fint på marknaden, jublade/buade åt riddarna på tornerspelet till toner av Pirates-soundtrack och goa gamla rocklåtar (Inte så medeltida men EPISKT som fan) samt kollade in den väldigt underhållande och talangfulla gycklargruppen Mareld.
 
 
 
Helt klart en av de bättre dagarna! :')  
 
 
 

1 JUNI

 
 
 
1 Juni, första riktiga sommardagen. 
 
Passande nog så bestämde vi oss helt spontant att vi skulle ta buss/färja ut till Hönö för att besöka graven till min mors vän och även ta årets första dopp. Själva badet låter säkert härligare än det var... de var svinkallt. Kroppen domnade bort. Men det var härligt att hänga på ön och hänga vid vattnet så det var helt klart en bra dag. Skönt att komma bort från stan och bara försvinna lite.