Sago-Picknick!

 
 
 
Sago-picknicken jag arrade för Sagogruppen hände! Vi blev inte så många som planerat, troligtvis på grund av ändringar nära inpå men mycket trevligt ändå. Glad att de blev av tillslut.
Vi blåste bubblor, pratade om Harry Potter (plus andra nördigheter såklart) och fikade. Hur gammal man än tycks bli växer man ALDRIG ifrån bubblor. Iallafall inte vi.
 
Efter Picknicken stack jag och Sara en vända längst 2a Lång där det pågick en festival längs gatan. Det kryllade av hipsters, musik, öl och ingen som helst syre alls. Vi trängde oss gatan fram men sen räckte de för mig, haha. Nej, nu ska det bakas kakor och sen ska jag fan sova. Mental ålder - 80.
 
 
 
 
 
 
 

GEEK PRIDE PARADE 2016

 
 
 
Vilken dag!  Paraden levererade även i år och det var så mycket härliga karaktärer och coola människor, en fröjd för ögonen minst sagt. Man fick värsta nackproblemen genom att försöka kolla åt alla håll hela tiden för att det kryllade av så mycket kul att se på, haha. Själv körde jag på min Daenerys cosplay ännu en gång och kände mig som en riktig drottning :)  
Vi fick vänta på bussen 20 minuter innan vi kom fram så vi spenderade tiden med att dansa till Cantina låten från Star Wars på hållplatsen och vinka till folk. Yes, jag fyller snart 25. Fin dag med mycket kul! 
 
 
Imorgon är det antagningsprov på Teater-utbildning.
Så..... tagga!  :*
 
 
 

Musikvideo i Varberg

 
Idag stod det musikvideo på schemat så vi rullade ner till Varberg. Där hängde vi på en nattklubb, käkade banan/drack alkoholfri öl och dansade som galningar, haha. Måste bara medge att jag älskar att festa/dansa på inspelning och med nykter omgivning. Får man alla roliga delar av festandet minus de delar som jag personligen inte tycker om.. Mycket trevlig inspelning med trevliga människor! 
 
Efter inspelningen så hängde jag kvar i Varberg, käkade och hängde på stranden. Blåste nästan bort och sanden tog sig in ÖVERALLT men det var så mysigt, helt värt.
 
 
 

Blue

 
 
 
Idag står det teater på schemat! Ser verkligen fram mot de, finns inget bättre i hela världen om du frågar mig.
Har väldigt fullproppat schema i övrigt... tänker hela tiden "nästa vecka blir de bättre" men nej. De dyker upp så sjukt mycket grejer hela tiden. Mycket roligt i och för sig men fortfarande för mycket.
 
Nästa vecka är det bland annat antagningsprov för teater-utbildning som jag hoppas på att få gå till hösten! 
Är så himla taggad och nervös inför de, ni anar inte! Provet sträcker sig över två dagar och de innehåller lite olika moment, bland annat ska jag framföra en monlog, visa upp något jag är bra på och dramtisera ett problem på scen samt intervju. Så taggar utbildningen och hoppas att jag ska hitta en lägenhet till hösten också.. ni anar inte hur taggad jag är på att flytta och bo helt ensam då jag aldrig gjort det innan. Har det mesta av mina saker nerpackat i stora flyttkartonger så ser även fram mot att få packa upp dem.. Bostadsmarknaden är dock inte den lättaste att navigera sig fram genom men det ska gå!  Utbildning och flytt ska de bli, så är det bara.
 
 
 
 

Söndagen

 
 
 
Känner mig väldigt "dagen efter" idag.. Ni vet antagligen redan att jag inte dricker alkohol så jag är INTE bakis men kan ändå känna mig lite sådan efter jag hittat på saker och fått lite sömn. Sliten och så.
Och det är tydligen min namnsdag idag... hade ingen aning om det själv när jag vaknade men hittade jordgubbar och ett kort i köket där de stod Grattis. Så fint! 
 
Förresten... Det vankas dop snart och då ska det lagas en hel del mat. Bra tips / recept på smörgåstårtor skulle uppskattas. Gärna en som inte är sådär fet så man ligger utslagen i flera dagar efteråt, haha.
Och imorgon ska jag ÄNTLIGEN dra mig mot stan för att besöka min väns Restaurang, veckans meny kommer upp varje söndag och det är så mycket gott hela tiden. Dyker upp så mycket i mitt liv hela tiden så en enkel sak som att bara komma iväg för att käka kan vara svårt att planera in. Ska iallafall bli kul att spana in "backstage" och kolla in köket från insidan. Väldigt imponerande att vid så ung ålder driva ett storkök själv, komma på menyer, sköta all utrustning och maskiner och allt vad nu ett restaurangkök kräver på egen hand.
 
 
rmpoolen.se
 

Glädjeämnen och Bucketlist 2016

 
 
 
 
 
Vad gör er glada på djupet... asså riktigt, ordentligt lyckliga?
 
Jag funderar mycket på livet och dess innehåll. Det finns många olika nivåer av glädje och jag är nyfiken på vad som får er sådär lyckliga så ni nästan skulle explodera av allt pirr i magen.
Varje gång jag varit på teatern så känner jag mig hög efteråt, ett riktigt lyckorus. Jag har spring i benen, kan inte stå still, pratar i högsta tänkbara hastighet och får nästa greppa tag i något för att inte flyga iväg på grund av alla dessa fjärilar i magen. En riktigt okontrollerbar dos av lycka.
De finns stunder då jag tvekar och undrar  "vem är jag, vad vill jag, vad ska jag göra med liv?" och de är stunder som dessa som jag VET att jag har hittat hem, jag vet exakt vem jag är och vad jag vill. 
 
 
Och med hela sommaren framför oss...
Här kommer min Bucketlist för Sommaren 2016:
 
  • Bada i Poseidon
  • Rida
  • Åka till ett solrosfält 
  • Grilla över öppen eld
  • Övernatta i naturen
  • Gå barfota
  • MEDELTIDSVECKAN
  • Ordna världens bästa 25 års-fest 
  • Ha en ordentlig picknick 
  • Photoshoot i Botaniska Trägården
  • Gå på mycket konserter
  • Sitta vid havet tills solen går ner
  • Åka på spontan roadtrip
  • Nattdopp
  • Ta färjan ut till öarna
  • Besöka ett slott 
  • Ta hand om mig själv
  • Lajva 
  • Se soluppgången
  • Åka på cyckelsemester
  • Plocka bär i skogen
  • Dansa i regnet
  • Upptäcka en "hemlig plats"
  • Lära mig något nytt
  • Spela in film
  • Promenera längs en lång strand
  • Äta en riktig glassbomb! 
  • Starta upp något kreativt projekt
  • Blåsa såpbubblor
  • Bygga ett sandslott
  • Spela minigolf
  • Gå på en skattjakt
 
 
.... de var allt jag kunde komma på NU.
Ska bli roligt att kolla tillbaks när sommaren är slut för att se hur mycket jag har bockat av.
 
Vad har ni för planer denna sommaren?  :)
 
 

Sommarkänslor

 
 
 
Jag skulle kunna tjata om hur underbart vädret är förevigt. Antar att ni tycker de är minst lika awesome som jag!  Har försökt vara ute så mycket jag bara kan, vill ta vara på varje sekund av detta.
 
Tar så mycket bilder under dagar som dessa... av någon anledning känns allt kul att fota då, haha. De negativa är att de blir många fulla minneskort men sen stannar de där. För över bilderna till datorn - fyller nästa kort. 
Till skillnad från vintern då de i princip inte finns något spännande att fota och de spenderas massa tid vid dator-momentet.  Att sitta vid en dator när mätaren visar 25 + känns helt orimligt liksom...
 
 
Och nu är resan till Visby och MEDELTIDSVECKAN officiellt bokad.
Kommer bli episkt. Räknar dagarna! 
 

Bilbo Baggins på äventyr!

 
 
 
Jag har legat aningen efter i uppdateringen. Har haft med mig kameran mycket och tagit mycket bilder. De har hamnat i högar på skrivbordet bara dock.. ogillar när de blir så. Skärpning Sofia! 
 
Igår blev det en riktig utflykt. Vandrade upp på berget genom sagoskogen med solstrålar som lyste ner genom trädtopparna och träffade den vackra mossan som fanns på träd och stenar. I mitt huvud kände jag mig som Bilbo Baggins på äventyr!  Den känslan är oslagbar.
Efter vi hängt på toppen av berget vandrade vi vidare genom skogen fram till sjön för att sitta där och njuta. Tanken var att bada också men premiärdoppet får vänta lite till. Några fler plusgrader skadar inte..
För att avsluta den fantastiska dagen på bästa sätt toppade vi med att grilla! Asså, de var så jävla gott.... dog.
Så glad att jag har massa Sago / Nörd- grejer planerat. Inspirerad till Max!  
 
 
Och jag måste bara säga - Tack!
Ni är HELT fantastiska. Era fina och uppmuntrande ord värmer något otroligt, framförallt nu. 
All kärlek till er, underbara människor.
 
 

Vitsippor

 
 
 
 
 
Asså, vädret denna veckan. Hur härligt!?  Önskar jag hade mått bättre så jag kunde njuta mer. De har verkligen inte varit min vecka förövrigt. Orkar inte ens gå in på de närmare. Min ambition är att må bra bara så jag tänker inte lägga någon energi på annat.
Tog en sväng förbi Vitsipps-havet igår i det strålande solskenet. Finns inget som laddar upp mina batterier så bra som att bara chilla omringad av vacker natur. Skulle varit liiiiite mindre blåst bara så hade de varit perfekt.
 
Har en kompis som precis fått nytt jobb som köksmästare / restaurangchef också. Hon driver i princip restaurangen själv och jag har mängder erfarenhet av hennes mat ända sen jag var liten. Hon är kung i köket! Dör lite. Hon är väldigt kreativ och spontan när de kommer till matlagning. Seriöst, hon kan lägga i vad för konstigt som helst, de blir fan alltid gott! Blir nästan arg, haha. För bra! 
Tänkte besökt nu i veckan men den här veckan har varit lite konstig som sagt så de får antagligen bli nästa.

 
 
 
 
rmpoolen.se

Dra på äventyr!

 
 
 
De här året började / blev inte som jag hade tänkt mig överhuvudtaget. Men i sånna situationer har man två möjligheter: Antingen gräver man ner sig eller så ser man det som en möjlighet. Jag väljer de senare! 
Från att vara på absolut noll har jag skaffat mig en hel del saker att se fram mot.
 
Närmast på tu blir det en Sago-picknick jag har arrangerat för medlemmar i Sagogruppen, antagningsprov för teater-utbildning som startar till hösten och fira Midsommar i kompis sommarstuga i Småland.
Därefter drar jag en sväng till London för att kolla på Bad Religion och toppar sommar-avslutningen med att åka till Medeltidsveckan och fira att jag fyller 25-år med stor fest. Massa spännande!
 
Håller på att prata med massa vänner om att åka till Belgien också. För att dra på sightseeing och en festival där bland annat Red Hot spelar! Epiiiiiiic! Men snacket går fortfarande så vi får se hur de blir och vi funderar mycket på boende. Hotell, vandrarhem, soffsurfa eller tälta? Finns många alternativ.
Tälta är billigt och bra men då får man mycket packning att släpa på vilket är ett stort minus. Finns massa soffsurfar-sidor på nätet, har aldrig testat men de ska tydligen vara bra? Hotell / vandrarhem är de säkraste kortet men då får man lägga lite mer cash såklart. Tips?
 
 
storsatra.se