Barnvakt + kalas.

 
 
Idag är vi barnvakter här därför blev det en snabb tur till lekplatsen för lilltjejen slutar inte ropa "GONGA!" annars, haha.
Och om någon timme är det dags för kalas också, min farsgubbe fyller år och ska firas :)


Just because I smile it doesn't mean i'm really happy..

 
Tankarna som förvandlades till bild..
 
Vi vet aldrig riktigt vad som gömmer sig bakom någons leénde. Det flesta går vi och bär på något tungt och smärtsamt som inte riktigt syns på ytan. Även de som har ett tillsynes "perfekt" liv bär också på något slags bagage som tynger deras kropp. Men, vi är inte så olika. Vi är inte ensamma.
 
Glöm aldrig det ♥♥♥
 

London sightseeing

Under våra sista timmar i London bestämde vi oss för att åka en guidad busstur så att vi skulle hinna se alla de klassiska sevärdheterna som London har att bjuda på innan vi skulle åka hem.
 
Knäppte inte så mycket bilder, det fick bli några snabba i farten här och där.
 
 
Parisehjulet som ger grym utsikt över hela London. Numera har vi ju ett liknande parisehjul här i Göteborg som bland annat min storebror jobbat med mycket (mekaniker) Hjulet i Göteborg stod först nere i hamnen, sedan flyttades hjulet vidare till Liseberg som äger hjulet. När vi där i somras passade vi på att ta en åktur, hade gratisbiljetter då, höhö. Man får inte vara dum!
 
Lite random fakta är att bandet In flames spelade in en av sina musikvideos innuti Göteborgshjulet.
 
 
Vad många säkert förknippar med London. Big ben.
 
 
Londons mötesplats. Ett naturligt ställe för folk att mötas upp på. Enligt guiden kan man som Londonbo i princip inte komma till Piccadilly utan att möta någon man känner där.
 
Var lite av en besvikelse att se tycker jag. På bild har jag alltid tyckt det sett mycket coolare ut än var det är på riktigt. Inget speciellt.
 
 
"Nu har Londons nya landmärke, skyskrapan The Shard, invigts. Den 310 meter höga byggnaden är Europas högsta och har kostat 14 miljarder kronor att bygga. I The Shard finns ett femstjärnigt lyxhotell, butiker, bostäder och kontor." // källa
 
Om ni kollar noga ser ni små svarta pricka rätt långt upp på byggnaden. De var människor som hängde utanför och tvättade fönstren. Jag hade inte velat ha deras jobb, haha. Hade ni?
 
 
Haha, denna gubben var så himla söt. Bussen körde som en galning och stannade in hastigt för att gubben var påväg över gatan och de tog eviiiiiiigheter för honom att gå över. Han gick med yttepytte myrsteg. Ångrar att jag inte filmade! Så söt. Det var exakt som i denna Harry Potter Scenen. Minus allt magiskt. Tyvärr.
 

Nykomlingar

Ut med de gamla och in med det nya.
 
 
Nykomlingar.
Mina gamla skor hade sett sina glansdagar och hade dessutom blivit ihoplimmande en massa gånger då i princip hela sulan hänger lös. Älskade mina gamla, grymt sköna och har hängt med till allt. Nu var det iallafall dags att hitta en värdig ersättare, säg hello till mina nya skor från Din Sko, badam! Perfekta vardags-skor :') Nya skor är dock extremt oskönt. Får gå in dem så de blir mjuka och sköna bara.
 
Förövrigt är det riktigt mysigt med höst. Tycker tom det är härligt att de kallare så man kan försvinna i ett hav av halsdukar och dessutom är det något speciellt med höstluften och mörkret, eller hur? Underbart.

Sometimes, you have no words.


Disney-store

Feels like home ♥♥♥
 
 
Besökte Disney-affären som ligger på Oxford Street i london. Underbar affär! För mig som älskar disney var det som att komma till himlen typ. Grym musik spelades i butiken också, hur vackert som helst! Men vi var lite osäkra på hur vi skulle hitta till Oxford street och gick in på tunnelbanestationen där vi frågade vilken linje vi skulle ta för att komma dit och då svarade han i kassan "Gå utanför bara, ni är redan där" haha. Dagens!
 
Till en början var det jobbigt navigera sig runt i stora London (som ni märkte) men sedan gick de bra. De är underbart hur mycket lärdomar man snappar upp när man är ute och reser!

LONDON!

St Paul's Cathedral, om jag inte minns fel.
 
 
 
Har haft en sådan härlig vistelse i London, den blev ganska kort men vi fick ändå chansen att "smaka" på staden lite. London är ju för många shoppingstaden nummer1 och de fanns en hel del sköna affärer (TOPSHOP, himlen på jorden typ) Hade velat ha ALLT där inne men min lust för shopping var ändå inte överdrivet stark. Jag blir mycket mer facinerad av alla vackra, ståtliga byggnader som finns överallt. Jag föredrar kolla på kultur och känna in hur staden funkar än att bara shoppa.
 
När vi kom dit på eftermiddagen/kvällen började det ganska krångligt. Vi hade ganska svårt hitta vårat hotell och hur vi skulle ta oss dit. Dessutom var det ett heltidsjobb att inte bli påkörd i den vilda, vänsterstyrda trafiken.. *Kollar om det kommer någon bil* Allt lugnt, okej, då går vi. SWOOOSCH, kommer det en bil från andra hållet körande som en galning. Dessutom kom det en uppenbart påverkad kille och springer RAKT över en flerfilig central väg där bilar kör i full fart och lyckas komma över levande!! Sjuuukt. Hände de på riktigt?
 
 

Resten av våran London-vistelsen får ni se/höra om senare :)

Falling for fall ♥


Med favoritkjolen på.
 
 
Hade ekvar en toning hemma sen innan som jag passade på att slänga i häromdagen. Skillnaden är inte så himla dramatiskt, lite varmare färg mest. Håret kändes blekt och grått efter sommaren, nu känns det mer höstigt och härligt :)
 
Och nu ska jag ta tag i lite saker som behövs fixas inför resan och sedan bara längta ♥ wop wop.

Dan Berglund 
Igår var vi och kollade när vissångaren Dan Berglund spelade i högsbo kyrka. Det var en riktigt bra spelning måste jag medge trots att de ägde rum i en kyrka. Kyrkor känns inte som min naturliga miljö direkt.. Men, Dan svär ju en hel del i sina texter så att det är just i en kyrka blir en aning ironiskt och ganska awesome då faktiskt.

We're NOT going to America!

 
 
Jag är en väldigt glad tjej, vet ni varför? Inte jag heller... eller, jo.. jag menar.. typ..
 
LOOOOOOOOOONDON BAAAAAAABY!  På onsdag drar jag och pojken iväg till London för en snabb visit.
Kommer bli SÅ grymt, har aldrig varit där förut :) Tänkte hålla det hemligt först men jag kan inte hålla en
sån här underbar sak inombords. Det går bara inte.
 
Alla London-veteraner får gärna langa sina bäst tips. Affärer, museeum, sevärdheter, matställen osv.
Allt som man inte bör missa helt enkelt, HIT ME! 

Bloggenkät

Hittade denna enkät på en blogg genom blogg.se framsida och tyckte de var kul frågor.
Kopiera och svara på enkäten ni med! :)
 
 
Hur länge har du bloggat?
Jag startade min blogg den 1 juli 2010, så jag har bloggat i ca 2 år :)
 
Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga?
Ehm, ärligt talat måste jag säga att jag såg ner en aning på bloggare. Tyckte det verkade väldigt ytligt och det var inget jag var speciellt intresserad av när jag hörde talas om det först. När är jag däremot blev sjuk behövde jag något annat att fokusera på och bloggen hjälpte mig mycket, den fick mig att hitta det fina "småsakerna" i vardagen.
 
Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Förälska vet jag inte riktigt men när jag gick i samma klass som Michaela under en kort tid och såg hennes blogg fick jag upp ögonen för bloggar och upptäckte hur många olika sorters grymma bloggar det finns.
 
Hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg? 
Haha, vet inte.. skumt.
 
Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Jag följer ca 26 bloggar med bloglovin sedan läser jag även en del andra bloggar utan att direkt följa dem :) Blir en hel del med andra ord.
 
Hur många av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar?
Väldigt få. Av de jag följer är majoriteten fotobloggar,några få modebloggar och sedan några som sticker åt andra håll. Bilder är i alla fall viktigt för mig oavsett typ av blogg.
 
Nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om?
Oj, olik mig.. Svårt. Kan inte direkt nämna någon.
Jag dras ju till sådant som jag gillar, folk med samma intressen, värderingar, klädsmak osv..
 
 
Nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om?
Hade varit roligare om andra svara på de :) GO!
 
Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Det tycker de är kul.. för det mesta, haha. Om man huxflux vid ett inte lite opassande tillfälle ska blogga kan folk bli en aning irriterade. *hint hint* min pojkvän.
 
Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja, de tror jag och hoppas verkligen de :)
 
 
 
Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg? 
Jag har inga problem med att vara privat eller personlig sålänge det rör mig själv, jag känner inte att jag har något att dölja och jag står för det jag tycker. Saker som däremot rör min familj och nära/kära tycker jag är en annan sak, det är upp till de människorna vad de vill dela med sig av.
 
Finns dock en hel del jag inte tar upp, exempelvis pratar jag inte så mycket om min sjukdom och den delen av mitt liv. Jag har inga problem att skriva om det och har inget att "dölja" men jag vill hellre skriva om saker jag tycker är kul och som gör mig och förhoppningsvis andra glada. Men, är någon intresserad eller är i behov av hjälp delar jag gärna med mig av "the dark side".
 
Nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till?
Det enda jag aldrig någonsin skulle blogga om är uppmuntran till hat, diskriminering, rasism, osunda ideal och annat hemskt som jag inte tycker borde få finnas.
 
 
I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
Alla bloggar nog till en viss del för att få bekräftelse, de som säger nej ljuger, haha.
Hade man inte velat interagera med folk, få kommentarer och höra folks åsikter kunde man likaväl strunta i att ha en blogg som alla kan se :)  Dock finns det en del människor som bloggar enbart för att få bekfräftelse och fame. Sitter och spammar andras bloggar "hej, allt bra? osv. Förstår inte poängen med det..
 
Jag älskar när folk besöker och kommenterar min blogg men då ska det vara för att de vill, inget annat :)
 
Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja, det tror jag.
 
Har du träffat folk IRL efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej, inte än tråkigt nog :/ Hade varit kul!
 
Kan det vara ”skadligt” att blogga?
Mja, finns ju såklart negativa saker.. Trots att bloggande för med sig mycket gott kan det tex bidra med stress och krav, elaka kommentarer och hat som kan dra ner en. Men det är mest fördelar!
 
 
Bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då?
Omöjligt att svara på.. men jag hoppas verkligen att jag fortsätter!
 
Vad har bloggskrivandet betytt för dig?
Det har gett mig extremt mycket, mycket glädje och ljus under mörka stunder. Bloggen får mig att vilja skapa mer och vara ännu mer kreativ. Jag är väldigt glad att jag ändrade uppfattaning om bloggar och började blogga. Sedan gör kärleken som jag får mig så himla glad att jag bara vill, AAAAAAH! Sparar alltid de där extra fina kommentarerna i en mapp på datorn för att läsa när jag känner mig nere :)
 
Vad har bloggläsandet betytt för dig?
Även det har gett mig så otroligt mycket. Mängdvis med inspiration och lust att jobba för mina mål!
 

DIY - Tryck egna tryck på kläder.
Gör egna tryck
Hittade några överblivna papper hemma. Papper som man kan skriva ut bilder på och sedan stryka på ett plagg för att få en helt ny tröja (väska, kjol, byxor eller vad man nu vill) Finns att köpa på bland annat Claes Ohlson för en inte så dyr peng vad jag kan minnas. Var ett tag sen jag köpte mina nu..
 
Jag hade en väldigt klar bild vad jag ville trycka, tycker "fotografering förbjuden" skylten är så gryyym att jag måste ha den på en tröja. Dock gick det inte så himla bra, ett papper kom inte hela skylten med och den andra bilden råkade jag förstöra när jag skulle börja stryka bara för jag inte kom ihåg riktigt hur man gjorde.. Halva bilden blev i alla fall tryckt, kanske trycker dit texten i efterhand sen. Då vet jag ju hur man gör, tummen upp! ;)
 

Trycken är inte superduperhållbara, efter tvättar och vårdslöst användande kan det börja lossna. MEN,om
man är varsam med det och tvättar försiktigt kan det hålla ganska länge. Bara så ni vet :)

Ett paket..


Min vackra pojkvän.

 
 
Fick ett paket i brevlådan idag från Idiwa som innehöll det här grymma skalet, föreställande en retro kamera.
Visst är det fint? Jag blev superglad, tack för det Idiwa!
 
 
...Och vinnaren av Caseapp tävligen blev, Sandra. Grattis!!

SkeppsbrutenFoto, Makeup: Matilda W, Modell, Redigering: Sofia Holmberg
 
 
Såhär blev några av bilderna på mig från fotograferingen. Jag kände mig som en cool superhjälte.
Ju mer konstig plåtningen är, desto mer bekväm brukar jag känna mig konstigt nog...
 
När vi var påväg bort från platsen.. jag, blöt, tovig, smutsigt med kladdigt smink och insvept i en
morgonrock tillsammans med en helt blå Matilda bärandes på en massa saker kommer en kille
gåendes förbi och frågar "Är det fest eller?" haha. Not really.
 
 
Förutom det var det helt tomt och öde.. Inget badväder direkt.

Den återupplivade tröjan


Punk meets bollywood?
 
 
Återupplivad tröja..
Min gamla misfits tröja hade sett sina glansdagar för längesedan. Den hade gått sönder så pass att den
inte gick och ha på sig men själva trycket var det inget fel på så jag gjorde som jag brukar, klippte ut trycket
och sydde på det på en enfärgad, svart tröja som fanns hemma :) Voila, misfits-tröjan lever igen!
 
Det enda negativa är att de är SÅ tråkigt att sy och jag är riktigt kass på de..

Present
 
Fick den här fina skjortan i födelsedagspresent av söta Matilda, älskar den :)
Både bekväm och fin, kommer passa perfekt nu i höst.
 
 
... Och vinnaren i Fringley-tävlingen blev Stina D , Grattis!!
Ni har fortfarande chansen att vinna ett presentkort från Caseapp, Klicka här för att komma till tävlingen.
 

Water

Foto/Makeup: Sofia Holmberg, Modell: Matilda W.
 
 
Här kommer det första bilderna från gårdagens plåtning.
Temat som jag har haft i tankarna länge var "De fyra elementen" och de kommer genomföras i fyra delar.
Det första elementet var ursprungligen vind, men styligen och idéer planerades i sista sekunden och som
det urartade sig, speciellt när man se bilderna ovan.. känns det mer som vatten-elementet..
 
Matilda ser ut som en vacker sjöjungfru som precis kravlat sig upp på land :)
 
 
 
Vill påminna er om att tävligen om halsbandet avslutas om ca en timme,
Så det är sista chansen att delta nu! För att komma till inlägget, klicka här.
 

Dagen 

                Det har varit en lång med fotografering, en väldigt roligt dag bör tilläggas!
                Meningen var att endast jag skulle fota Matilda men hon ville fota & sminka mig så jag gav henne fria
                tyglar att göra det. Tycker bara det är kul så det var fint med mig :)
 
                Fotandet ägde rum vid havet och det blåste som bara den, puh. Tur vi inte blåste bort..
                Trots att vinden gjorde det så kallt att man nästan dog var det ändå bra för vind ingick i fotoplanen.
                Sedan hamnade jag på något mystiskt sätt i det iskalla havet med kläderna på också? Hm.
 
 
Resultatet av fotograferingen får ni se en annan dag :)

Plåtning på schemat!

 Foto: Sofia H, Modell: Matilda W.
 
 
 Idag har jag en plåtning inbokad med denna vackra damen, bilden kommer från en gammal photoshoot vi hade.
De egentliga bilderna vi tog den gången plåtade vi utomhus men när vi kom tillbaka in i värmen,
som isbitar slutade det i en spontan plåtning i badkaret också. Skönaste sättet att bli plåtad helt klart :)
 
Var längesedan jag fotade någon modell nu och hade en ordentlig plåtning så det kommer bli grymt kul!
Perfekta sättet att spendera sin lördag på! ♥
 
 

Spread some light 
Spread Some Light..

Nu ska jag hälla upp en stor kopp med te. Måste dricka te oftare, de är så mysigt!
Kan jag bli en sån där mystisk tedrickande kärr..ehm, tant som bor i en liten stuga med sina katter.
Börjar även bli lite kyligare nu när sommarvärmen avtagit, så det är skönt att värma sig med en filtar,
tända ljus och te, mys!
 
Och just det, måste meddela att körslaget börjar imorgon igen, kl: 20.00. Jag brukar vanligtvis inte kolla
så mycket på det men i år är min kompis Elisa med i "Team Rolinski" så jag kommer sitta bänkad framför
tv.n och rösta :) Peppa!!
 

.. Slå på körslaget imorgon och ge dem ert stöd! ♥
 

VMA!!!

 
 
               I natt är det dags för MTV-Vma igen. Förra året satt jag uppe nästan hela natten bara för att kolla
(började typ kl: 4 då) craaaazy! Men detta året börjar det inte lika sent som tur är. Brukade hata att kolla på sånt
               här (galor och liknande) men nu tycker jag det är superkul!
 
               Kommer hålla tummarna för att Demi & Selena vinner, disneynörd som jag är :)
 
Någon av er som ska kolla? Vem/vilka har ni röstat på? *Nyfiken*
 
 

Lightroom-Tips: Mixtra med färg!

 
En enkel sak som kan gör mycket för en bild är att leka med kanaler.
Själv brukar jag ofta leka med den gröna kanalen i lightroom och det är det jag vill tipsa er om nu! :) 
 
 
Nedanför kan ni se den gröna kanalen som ännu är omixtrad med.
 
 
Drar ni den gröna-kanalen åt sidan ser ni hur allt det gröna i bilden ändrar färg..
 
Nu har den dragits åt vänster och färgerna blir varma och ger en höstig känsla.
Kan vara trevligt att använda nu till höst för att ge färgerna en hjälp traven :)
 
 
 
 
När vi istället drar kanalen till höger blir det en kallare ton.
Jag brukar med jämna mellanrum använda mig av den kalla tonen... *favorit*
 
 
 
 
Dock föredrar jag att dra ner mättnaden så det starka färgen dämpas...
Ger en mystiskt känsla i bilden! :)
 
 
 
exempelbilder då denna effekten blivit använd..
 

IdiWa!

 
Nyligen fick TvSpelsweb som bland annat säljer kameratillbehör en systerbutik..
Närmare bestämt e-butiken www.idiwa.se som säljer mobilskal och andra tillbehör till 
riktigt bra priser! Ta er en titt :)
 

On the top of the world?

Njae.
 
 
       Är fortfarande sjuk, segaste förkylningen ever.. Stick och brinn baciller. Tycker inte om er!
       Försöker i alla fall använda tiden till att göra någon slags nytta. Bland annat har jag snackat med massa
       olika företag, mailat om tävlingar och annat trevligt :)
 
       Hoppas jag ska bli frisk/are till helgen så jag kan kan ta tag i saker ordentligt då,
       Ingen tid ska gå till spillo!

Tävling: Vinn presentkort från caseapp!

 
För att dra igång hösten och peppa för en ny skoltermin/arbetet som startat efter
semestern så drar vi gång en rad med sköna tävlingar. Hur grymt är inte det?
Denna gången har du chansen att vinna ett presentkort att designa ditt helt eget
iphone 4 skal till caseapp.se
 

 


 

SÅ TÄVLAR DU:

Gilla CaseApp på Facebook.

Kommentera inlägget "Jag är med"
(Glöm inte fylla i namn & mailadress)
 
 
Tävlingen avslutas nästa tisdag,
11/09-12, Kl: 21.00
 
Lycka till mina vänner! :)
 
AVSLUTAD!

Så bearbetade jag "mussepigg-bilden"

 
 
Nu ska jag förklara hur jag bearbeta den här bilden.. och i 99,9 % av fallen fotograferar jag i raw-format.
Jag brukar då "framkalla" mina bilder i Lightroom, tycker det är absolut smidigast!
 
(I beskrivningen använder jag Lightroom3 men jag har bytt upp mig till 4an nu, woho)
 
 
Såhär såg orginalbilden ut. Grå och dassig raw-fil, inte så kul.
 
 
 
Nedanför kan ni helt enkelt se vilka inställningar som gjorts...
Det jag ville i detta fallet var att få mer "tryck" i bilden och plocka fram himlen mer för att
få lite mer dramatik plus få bort det gråa och dassiga såklart.
 
 
Jag kan inte säga till er exakt hur ni ska göra, för alla bilder kräver olika bearbetning.
Men detta är iallafall vad som gjorts i detta fallet. Ni får sedan anpassa det själva så det passar er bild.
 
 
 
Receptet på bilden:
 
 
 
 
Om det är något annat tips eller dylikt ni vill se är det bara att hojta till!
 

Sommaråterblick'

Sommaren 2012 har bjudit på många fina stunder och minnen..
Kul se tillbaks på vad lite av detta året har erbjudit!
 
Det började väldigt bra med resan till Grekland, Zakynthos. Bad, god mat, vacker utsikt plus
våran förlovning. Lite svårt att toppa det kan jag säga :) Fina minnen!
 
 
 
 Vi åkte på en roadtrip till Dalarna och det var sista resan med våran gamla buss som vi haft
sedan jag var liten och åkt med varje sommar. Den är väldigt saknad!
 
 
 
 
 
Dagen då vi firade min födelsedag. På ön Marstrand tillsammans med min stoora familj, grillning, bad
lekar och mys. En av mina favoritdagar faktiskt :)  Min familj är bäst!
 
 
 
Ja, just det.. fotograferade en del också :)
 
 
 
Tack för denna sommaren!
 
Nu är det dags att se fram mot en mysig höst med vackra färger
och mysiga höstkvällar som säkerligen också kommer ge oss härliga minnen!
Själv har jag redan en rolig sak att se fram mot längre fram :) *hemlis*
 
Hoppas ni har haft en minst lika fin sommar som jag!
 
 

Tävling: Vinn höstens hetaste halsband från FRINGLEY!

 

"Till hösten behöver vi lysa upp vår omgivning mer än vanligt.

Detta halsband kan du ha hängande runt din hals precis som det är. Känner du

dock att det är lite för trist stämning så klickar du enkelt igång den och du kommer ha ett ljusspel

i alla möjliga färger" /  Fringley.com

 


 

SÅ TÄVLAR DU:

 

Gilla FRINGLEY på Facebook.

Kommentera inlägget "Jag är med"
(Glöm inte fylla i namn & mailadress)

 

Tävlingen avslutas nästa söndag, kl: 20.00

Lycka till! :)

 

 AVSLUTAD!!!


These shoes are NOT made for climbing..
Haha ja, att vingla runt på bergstopparna med högklackade skor är inte det smidigaste.
Snyggt, men inte praktiskt för fem öre. Mina favoritskor är och kommer alltid vara mina
kängor trots allt!
 
 

Metallic'


Look
 
 
Tjoflöjt..
Jag hoppas ni har en mer spännande helg än jag. Många av mina kära familjemedlemmar har varit
krassliga och ja, jag lyckades inte undkomma det så nu ligger jag nerbäddad i sängen och kommer nog
inte lämna sängen på ett bra tag. Denna dagen kommer därmed bestå av ett låååååååångt,
oändligt film-maraton och kanske en stor skål med något smaskigt i, om nom. Så det är helt okej ändå!
 
Tips på sköna/ må-bra filmer skulle göra min dag :)