Saker att se fram mot

 
 
Att ha saker framför sig som är roliga och efterlängtade är viktigt för mig. Något som drar mig framåt hela tiden. Något som ger lite extra pepp och energi bara man tänker på det.
 
 
Två saker jag ser fram mot just nu:
 
- Premiären av "Förr eller senare exploderar jag"
 
- Bråvalla-Festivalen och närmare bestämt BAD RELIGION och OFFSPRING. YEY.
 
 
 
Nu ska jag springa iväg på kalas. Brorsan fyller 40. Galet! Jag vet.
Jag är ju den sista i en lång rad av galna, underbara individer.

Normala människor är konstiga

 
 
Vad är upp, vad är ner? Vad är normalt, vad är onormalt?
 
Asså, ordet normal. Det finns inget ord som kan få mig att grubbla mer än just ordet normal.
Känner mig som en jäkla utomjording bara jag tänker på det.
 
Finns det ens något som man kan kalla normalt?  Finns nog inte en enda individ som har något antingen yttre eller inre som aviker från den så kallade "Normen". Det kan vara allt från ett synfel, kortväxthet, handikapp, lässvårighet, snea tänder, stora öron eller annorlunda tankar som snurrar i huvudet. Ja, ni förstår.
 
Skulle jag möta en människa som var 100 procent normal i alla avseenden hade jag sprungit för mitt liv, fortare än blixten och undrat vad som var fel med människan. Normen borde snarare innebära att man inte är normal och har unika egenskaper som skiljer oss från varandra?
 
Jag har själv MÄNGDER av defekter. Kan inte ens räkna alla..
Synfel, problem med fötterna, ämnesomsättning, snea fingrar, rodnande ben, plus allmänt konstig, barnslig humor för att nämna några av allt som skulle klassas onormalt med mig. Men jag är bra ändå. Precis som ni. Fast på vårt helt egna, unika sätt.
 
Normala människor är konstiga.
 
 

Geek Pride-Day 2014

 

 
Önskar verkligen att varje dag var såhär..
 
Nörd-paraden tågade från Avenyns topp ner till Science Fiction Bokhandeln samtidigt som en orkester spelade Star wars soundtrack. Vädret var vackert och ett vimmel av karaktärer och människor med personlig stil tog över Göteborg. Mer sånt här!
 
Att klä ut sig och transfomeras till en karaktär är på min absoluta topp-lista över saker jag gillar. Extra roligt är det när hela stan vimlar av likasinnade. Vanligtvis är det bara jag och eventuellt någon stackare till som jag i princip tvingat, haha.
 

KROATIEN

Mätta och belåtna efter en riktig ostig och god pizza strosar vi längs hamnen i Split
Tar ett dop i det blå och plockar stenar på stranden i Zaton
På vår väg hem till lägenheten möttes vi av den här vackra solnedgången
Barnen tycker Linus är rolig när han skojar i Split.
 
 
 
Jag har SÅÅÅÅÅÅ mycket bilder från Kroatien att jag inte vet vart jag ska börja.
 
Tyckte verkligen om Kroatien. Trevligt land, trevliga människor! Det var olikt andra medelhavsländer jag besökt och liknade Sverige mycket mer än de andra. Den enda nackdelen tillskillnad från det andra var att de inte fanns lika stor variation av mat. Förutom det, tummen upp!
 
Och ledsen men det finns en risk att jag kommer bomba er med bilder framöver...
 
 

Happy Mother's Day!

 
Älskade mamma. Tack för att du finns och för allt fint du gör för mig!
 

På svensk mark

Utsikt över Split.
 
 
Hej Sverige!
Nu är vi på svensk-mark igen och det är alltid lite blandade känslor. Vi har haft en helt underbar vecka i Kroatien och besökt flera grymma platser så det känns såklart lite tråkigt att det är över. MEN, att komma hem och gosa med sin kisse som man inte träffat på alltför länge är mer än härligt. Mindre härligt att komma hem till trasig fläkt som inte slutar låta och varm-vattnet som inte funkar och ända sättet att få sig en dusch är i iskallt vatten..
 
Har precis laddat över bilder och det blev ca 700 stycken så nu har jag att göra, haha.
Och imorgon är det Geek Pride-day i Göteborg. Syns vi där?
 

Dagens viktigaste måltid

 

 
Asså.. jag är ingen frukost-människa. Jag har nämnt det flera gånger förut. Vissa älskar frukost men det har aldrig fallit naturligt för mig. Jag försöker lära mig att tycka om frukost och periodvis går det nästan bra. Överlag så tycker inte min kropp om morgonen och jag försöker arbeta runt de.. någon som känner igen sig?
 
MEN. När solen kommer fram och det blir varmare och grönare. Då händer något. Frukost utomhus! Woho!
Mat smakar ju så mycket godare utomhus i solskenet!  Märkligt hur vi kan fungera :)
 
 

Premiärer att se fram mot:

 

"En gripande och livsbejakande kärlekshistoria mellan Hazel och Gus mot alla odds.

Förr eller senare exploderar jag är baserad på den bästsäljande boken med samma namn och i huvudrollerna ser vi Shailene Woodley, Ansel Elgort och Laura Dern."

 

Har inte läst boken men jag älskar denna typen av filmer. Kan lätt se mig själv framför bioduken skvätta några tårar (eller en hel hink. Ja, jag är den blödiga typen) Kan knappt bärga mig.

 

Premiär: 22 juni

 

 
"Vetenskapsmannen Dr. Will Caster är det främsta målet för en anti-teknik organisation eftersom han i sitt arbete försöker få fram en maskin med bl a mänskliga känslor. I ett försök att döda Will så blir detta ett ytterliggare steg på vägen i Wills forskning där han kan använda sitt eget medvetande."
 
Vad ska jag säga. Det är Johnny Depp. Det går inte att ogilla Johnny Depp.
Dessutom, något som skrämmer sig väldigt mycket är den tekniska utveckligen. Hur vi människor
mer och mer blir som robotar och oförmögna att fungera utan teknik.
 
Ska bli intressant att se den här filmen, helt klart!
 
Premiär: 21 Juni
 
 

"De två ensamstående föräldrarna Lauren och Jim är efter en misslyckad blind date helt överens om att de aldrig någonsin vill träffas igen. Men de bokar av misstag in sig på samma lyxiga all inclusive-semester och tvingas nu spendera en hel vecka ihop… i samma svit.

I den romantiska komedin Blended är Adam Sandler och Drew Barrymore äntligen tillbaka tillsammans på bioduken. Senast det slog gnistor mellan dem var i succékomedierna ”50 First Dates” och ”The Wedding Singer”."

 

Asså, det som väckte min intresse inför den här filmen från första början var: Bella Thorne. Ja, jag erkänner. Jag är en hopplös Disney-romantiker och har följt serien Shake it up från början till slut. Men filmen har överlag en skön samling skådisar och det är en bäddat för en skön rulle!

Tror inte den kommer förändra mitt liv direkt men det kommer säkert vara underhållande som tusan! :)

 

Premiär: 27 Juni

 

 

"Från Disney kommer den hittills okända historien om Maleficent, Disneys mest ikoniska skurk från den klassiska ”Törnrosa”. En vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar. Hon har en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten."

 

Som sagt. Hopplös Disney-romantiker och överlag svag för sagor och fantasy. Speciellt i mörkare tappning. En film jag utan tvekan INTE vill missa. Vi ses i biomörkret gott folk!

 

Premiär: 28 Maj

 


Going to Croatia!

 
Tb: Greece
 
 
Idag är dagen med stort YES BOX... 
 
Vi hoppar på planet mot Kroatien och ska vara där ungefär en vecka (5 dar) och det ska bli SÅ härligt. Jag, linus och hans farmor sticker på äventyr till Zadar närmare bestämt och hoppas såklart på bra väder. Vad nu bra väder innebär? Det beror ju på vem man frågar. Frågar du mig menar jag i flesta fall solig och klarblå himmel. Det blir minst lika trevligt om det skulle regna dock, man ska inte vara låst vid väder. Ska hålla tummar och fingrar (vänta, vad skrev jag nu? )  för att de ska bli soligt och fint i alla fall!
 
Skulle inte vara fel att kunna sola lite. Jag är ingen förespråkare av att sola direkt, inte speciellt nyttigt. Ingen nyhet direkt. Men missförstå mig inte, det kan vara skönt som satan också. Skulle åtminstone folk slippa tänka "Vilken grav har hon stigit upp ur.."  ;)
 
 
NU: KROOOOOOOOOATIEEEEEEEN!

Wonders of nature

 
 
 Tidens är tempo är väldigt stressigt. Minst sagt. Man ska göra mängder av saker samtidigt, allt ska gå fort och allt ska göras perfekt. Vi borde stanna upp oftare och bara vara. Se de små, vackra sakerna som finns omkring oss som vi glömmer bort och tyvärr tar för givet. Ta vara på stunden. Varje ögonblick är flyktigt och unikt.
 
Stäng av all elektronik, gå ut. Var närvarande! :)
 

Drömmer sig bort

 
På måndag åker vi och innan måste jag göra något jobbigt och härligt: Packa.
 
Jag är kass på det men jag blir bättre för varje gång. Försöker i alla fall inbilla mig att det är så.
När vi var i Grekland hade jag inte med mig någon tjocktröja och fick låna tröja av Linus för att inte frysa som ett fån. Därför tänker jag inte göra den missen igen så tröja är redan nerpackad för säkerts skull. Nu jävlar!
 
Men samtidigt är det en trevlig stund, att packa. Förlänger resan lite. Man drömmer sig bort och tänker framåt på det roliga som väntar. Ett oskrivet blad som väntar på att skrivas..
 
Snälla, bli måndag nu! ;)
 
 

BLUE

Gillar att blått framhäver det röda i håret.
 
Och, vad är det jag har på huvudet? Behöver. Klippa. Mig. Min lugg har växt ut, hänger i ögonen och befinner sig ÖVERALLT.  Vet inte riktigt vart jag ska göra av den så det ser bara ut som, jag vet inte vad. Kan dock stå ut med att det ser hemskt ut. Att nästan bli överkörd när man går över övergångsställen på grund av att man försöker få håret i styr då har man ett problem. När lönen kommer, då jävlar!
 
Förövrig, haft en fin dag i solskenet. Vi gick och käkade på vårat standard thai-ställe och tog en längre cyckeltur längs kanalen och nu ska det bli film-kväll. Flyter på bra idag! ;)
 

Den lilla vita

 
 
En liten söt väska som brukade vara Farmors. Kombinationen vitt och guld är underbar!
Tycker de är vackert hur saker kan leva vidare och färdas genom generationerna!  :) 
 
 
Och en sak till... BOKEH. Som jag har saknat dig. Riktig grön, somrig, underbar bokeh.
 

Fullt minneskort, tyst protest

 
 
En uppdatering sedan senast bara..
 
Helgen har varit späckad med alla möjliga trevligheter och det resulterade i ett överfullt minneskort och en väldigt trött tjej. Min spontana tanke var "Mycket bilder, mycket roligt" med den efterföljande tanken "Mycket bilder, mycket jobb" haha. Så länge man inte tänker så mycket går det bra helt enkelt. Doh.
 
 
Och för att hoppa till något helt annat..
 
Imorgon kommer Jimmie Åkesson till stan med sitt SD-följe för att tala. Som i många andra städer runt om i Sverige ska det även här hållas en tyst-protest där folk istället för att bruka våld ska vända honom och rasismen ryggen. Ett initiativ som jag definitivt tänker stå bakom!

Katter och örhängen

 Jag har en förkärlek till fjäderörhängen :*
 
 
Med Arkham i huset brukar saker och ting bli lite svårare. Att fota ett par örhängen låter som en rätt simpel uppgift eller hur? MEN. Addera en busig katt till uppgiften och allt blir lite mer utmanande. Antingen ställde hon sig framför linsen eller så börja hon leka med fjädrarna som ser ut som perfekta leksaker om man är en liten kisse. Skulle dock inte vilja ha det på något att sätt, allt blir tusen gånger mysigare när hon är med :))

Vad helgen bjuder på

Världens bästa kisse <3
 

BAAAH. Har varit så sinnessjukt trött hela veckan och förra veckan och alltid... I helgen ska jag till åka till mitt älskade Göteborg IGEN. Det är två kalas/fest på schemat. Är så himla mycket firande just nu, alla har lyckats fylla år samtidigt av någon anledning. Dags att dra på party-hatten? ;) Haha.
 
 
Har ni några roliga planer i helgen?

Mäss-Shopping


 
Ja, det blev en shopping på mässan också. Svårt att inte hamna i den fällan när det finns SÅ mycket grymma prylar. Vi köpte ett Star Wars-monopol och monopol är egentligen ingen storfavorit för mig men detta såg så sjukt kul ut och det var sjukt kul! Yey! Investerade även i en super Nintendo kontroll så vi kan spela de gamla godingarna, vi köpte nyligen konsollen och nu kan vi äntligen testa den.
 
Blev så himla nöjd med vår Han Solo plansch som numera pryder våran lilla hall också. Blev perfekt!
Så ja, det blev lite gott och blandat som fick följa med oss hem :))

En riktig kalasdag

 
 
Idag tog jag mitt pick och pack och lämnade Trollhättan för Göteborg. Det har varit kalas på schemat och trevlig kvalitetstid med familjen! Älskar bilderna jag knäppte på min storebror och vår brorsdotter, sådan glädje så det smittar av sig i kropp och själ.
 
Denna söndagen lider mot sitt slut i alla fall för min del och jag ska ramla iväg till sängen...
Är såååå sjukt trött. Att ha roligt kan verkligen vara jobbigt.
 
 
Hoppas ni haft en fin söndag! :)

Årets rödaste dag

 
 
Igår var det 1 maj, ingen nyhet..
 
En dag som i mitt fall bör firas i Göteborg tågandes med likasinnade människor med röda, bultande hjärtan. Istället blev det en dag hemma i Trollywood. Jag och min andra hälft lagade en vegetarisk gryta, väldigt improviserad som skulle kunna ha slutat hur som helst men det blev gott! Ren tur!
Sedan fortsatte kvällen med ett parti Star Wars-monopol som aldrig hann få en vinnare men det hade säkert varit jag, hehe. Något annat hade jag inte tillåtit. Vi fick dock avsluta matchen för att dra vidare till en spelning på mejeriet (ett litet, litet café i Trollhättan) där vi bland annat såg Jens Lekman. Trångt som bara attan var det! Blev sittandes inklämd i någon liten stentrappa med diverse rumpsmärtor... aoch.
 
Så firades alltså min 1 maj. Hur var eran dag? :)