Mothers Day!

 
 
Mors-dag! 
 
Jag hoppas ni inte missar att ta lite extra hand om er mamma idag. Det måste vara världens tuffaste/svåraste "jobb" och de förtjänar ALL cred i världen. Själv kommer jag inte träffa och "fira" min förrän på tisdag då vi har bokat bord på en restaurang som jag länge velat testa här i Trollhättan. Ser verkligen fram mot det, kommer bli hur mysigt som helst att bara umgås och äta gott! :)
 
 
 

Väderhat och hemlisar

 
 
Har varit SÅ mycket bättre på att bära med mig kameran det senaste. Foto-inspirationen kommer och går men just nu ligger den rätt bra till. Kan gå från "för jobbigt att bära, onödigt, tråkigt, tungt" till "KOM IGEN, JAG ÄR SUPERMAN, MÅSTE HA MED DEN!"
 
 
Och apropå ingenting.. kan vi prata om hur mycket vädergudarna hatar mig just nu, snälla?
 
Igår. Solen tittar fram, uppehåll. Jag som har dragit mig från att använda mina NYA tyg-skor på grund av dåligt väder tänker "håll i hatten, stunden är kommen" och snörar på mig dojjorna med ett leende på läpparna.
Med humöret på topp cyklar jag iväg till jobbet. DÅ! Himlen öppnar sig och en sjö av vatten sköljs över mig och som om inte det räckte börjar det HAGLA. De känns som gevärskott träffar mig i ansiktet gång på gång. Jag är en trafikfara, jag ser inget. Kan knappt hålla balansen men jag kämpar vidare. Ca 15 min senare, framme på jobbet. Kliver in genom dörren. Vad händer? Regnet slutar och solen tittar fram.... Suck. 
 
 

Imorgon ska kameran med, kan tyvärr inte säga varför *hemligt* men roligt ska det bli och bilder ska det tas! 
 
 

Dancin' to the jailhouse rock..

 
 
 
Såhär såg jag ut i onsdags då Linus fick agera fotograf :)
Har haft en craving för smala ränder ett tag (fråga mig inte varför) men så ligger det till.
 
 

Överraskning!

 
 
Gårdagen i korta drag:
 
Vi promenerade längs kanalen i solskenet, stannade och tog en MASSA bilder längs vägen, var på överraskningskalas hemma hos svärmor, käkade goda hamburgare, spelade poker (jag vann), var på musikquiz på Butlers och strosade hemma i solnedgången för att avsluta dagen med lite Donkey kong. Helt okej dag va?
 
.. nu sitter jag på jobbet samtidigt som regnet ÖSER ner utanför fönstret. Kontraster!
 
 

Lägesrapport:

 
 
Såhär ser läget ut förtillfället, väldigt lugnt.. Snart ska vi iväg på överraskningskalas dock så därför meddelar jag det tydligt i bloggen. ÖVERRASKNING!!!!! Haha. (Personen läser med största sannolikhet inte min blogg så det är lugnt) I övrigt så är vädret underbart och det gör en alltid på strålande humör ju!
 
Hur ser eran dag ut?  :)

Så förlorade jag hoppet om mänskligheten..


 
 
 
Av rubriken att döma inser ni att de här kommer bli ett glatt och positivt inlägg gissar jag. Bilden har inget med inlägget att göra ville bara inte att de skulle vara tomt och bildlöst..
 
Jag ska ta det från början...
 
Något av det första jag gjorde i morse var att öppna FB i min mobil (stort misstag) för att fastna på artikel som Expressen hade lagt upp. Ni förstår nog redan nu vart det här kommer leda någonstans... ilska.
De kan vara hur sjuka/vardagliga saker som helst men det som alltid fångar mig är kommentarerna. Kan bli helt fast en lång stund och sitta helt stum, chockad, ledsen och hur förbannad som helst. Oavsett vad ämnet handlar om, hur litet eller stort det än må vara så hittar folk sätt att skriva kränkande och nedvärderande saker till varandra på ett väldigt vidrigt sätt. Faktumet att folk sitter bakom en skärm är och har alltid varit en värdelös ursäkt för folk att bete sig ännu vidrigare...
 
Jag har väldigt starka åsikter själv och precis som mina åsikter kan sticka i deras ögon så sticker deras motsatta åsikt i mina. Men det betyder INTE att man kan behandla varandra utan respekt. Seriöst, lite vanliga, hederlig - r-e-s-p-e-k-t. Det är inte mycket begärt, eller?
 
Efter den upprörande morgonstunden *tack FB* så ger jag mig ut i  "den riktiga världen" och ska göra några ärenden. Jag ska precis gå igenom en byggnad och precis innanför dörren möts jag av två killar, de böjer sig åt mitt håll och gör pussljud mot mig. Jag hinner inte reagera utan känner mig aningen äcklad och förolämpad men fortsätter vidare. Vill inte ödsla onödig energi på hopplösa fall. När jag går ut genom andra änden dyker SJÄLVKLART killarna upp IGEN och det är inte förens de går förbi mig och samma sak händer IGEN som jag inser att de är samma par. Det är inte okej.
Kvinnor (ja, jag utgår från dem. Har ingen annan erfarenhet tyvärr) blir allt för ofta utsatt för denna sortens vardagssexism. Och nej ditt sexuella närmande är igen komplimang. Det är inte okej någonstans. Inte ens lite. De kan vara kommentarer, blickar, gester och på en daglig basis tvingas vi tugga i oss det här. INTE OKEJ.
 
 
 
Det var min förmiddag. Inte en speciellt ovanlig sådan heller, tyvärr.
 *inväntar kränkta människor och hårda kommentarer*
 

MINA RESOR

 
Något på min topplista (och många andras) är att resa. Det finns ju inget underbarare än att ge sig ut på ett äventyr, upptäcka nya coola platser, lära sig om ny kultur och vidga sina sinnen.
 
Innan 2012 hade jag ALDRIG satt min fot utanför norden, aldrig flugit, aldrig bott på hotell och det var något som jag hade drömt om under en väldigt lång tid. Nu har jag hunnit med fem flygresor till olika destinationer och det känns rätt ballt att tänka tillbaks på den tiden då det inte var något mer än en dröm.
 
Nu drömmer jag om att se HELA världen och att besöka så många länder som möjligt. Framförallt besöka alla världsdelar minst en gång (helst mycket mer). Vår värld innehåller ju så sjukt mycket fantastiska platser, skapelser, underverk som bara måste ses och upplevas, eller hur?
 
Promenera på Kinesiska muren, åka på safari i Afrika,  bestiga berg i Peru och se lamor i sin naturliga miljö, åka på fotoresa till Santorini, besöka alla de fantastiska platserna från LOTR på Nya Zeeland, bada i en varm källa på Island, besöka sagolika slott vid alperna, chilla på något strand i Karibien och besöka pyramiderna i både Egypten och Mexiko.. listan kan göras oändlig!  Äventyren väntar på oss. 
 
-->  http://www.resemakarn.nu/
 
  
 
 

Min allra första resa. Behöver jag ens förklara hur pirrigt det var? Flyga för första gången.. trodde jag skulle dö av alla fjärilar som flög runt som vildar i magen. Men jag överlevde och hade en fantastiskt resa. Absolut den resan som satt djupast spår, just för att de var den första. Grekland är helt underbart måste tilläggas.
 
Dessutom förlovade vi oss under resan så det är också något som gjorde det extra speciellt, såklart.
 
 
 
 
 
 
Resa nummer två gick till London. Jag hade verkligen fått mersmak för resandet och var lycklig över att komma iväg igen. Denna gången blev det en helt annat resa. Storstads-weekend.. Jag som alltid sett mig själv som "storstadsmänniska"  började tänka om..
 
På väldigt begränsad tid hann vi ändå se en hel del av stan och de klassiska landmärkena/sevärdheterna.
Dessutom besökte vi Disney-butiken snacka om att komma hem..  helt underbart ju.
 
 
 
 
Resa nummer tre och den längsta resan jag hittills gjort? Malta är en liten ö/land som ligger mitt i medelhavet mellan Afrika och Sicilien. Det var både influenser av Arabiskt och Engelskt då det hade varit engelska kolonier där. Bilarna körde till exempel på fel sida vägen (om du frågar mig) och de serverades engelsk frukost överallt.
 
Malta är trevligt både för historie/film-älskaren då det finns mycket historia och häftiga gamla tempel bevarade och det har även spelats in mycket filmer/serier där.  Game of thrones för att nämna något.
 
 
 
 
 
 
Den mest röriga/minnesvärda resan kanske?
 
Det är alltid intressant att besöka "klassiska" städer som ofta nämns i filmer och pratas om. Se med sina egna ögon och skapa en egen uppfattning. Paris var definitivt inte vad jag hade målat upp i mitt huvud men det känns kul att ha sett det. Många nämner det som "Romantiskt" vilket jag personligen inte tycker det är .. sorry.
Fastna dock för de gamla kvarteren "Montmartre" som jag skulle vilja jämföra med Gamlastan.
 
Vill väldigt gärna se mer av Frankrike!
 
 
 
 
 
Ännu en pärla vid Medelhavet. Måste erkänna att jag verkligen älskar att hänga vid Medelhavet, älskar!
Vi bodde en bit utanför Zadar på någon sjukt stor "anläggning" där det fanns camping, stugor, lägenheter, affärer, restauranger, pool-område, egen strand osv. Säsongen hade inte dragit igång än riktigt så trots allt detta var det ganska öde...
 
Vi åkte in till Zadar och hängde där men även ett litet ställe som heter Nin (vackert) och tog en längre busstur ner till Split där GOT också har spelats in (king's landing)
 
Fördel Kroatien också: Bra avlopp.
 

 
 
Så... det var mina resor! 
Ser fram mot nästa äventyr :)
 

Blomster och filurer

 
 
Ja, såhär såg jag och naturen ut igår.... bilderna får tala för sig själva  :)
 
 

Skogen kallar

 
 
Tog en foto-tur i skogen under dagen och jag kunde ärligt talat inte valt än sämre dag att göra det på.
En smart person hade såklart kollat väderprognos eller KOLLAT UT GENOM FÖNSTRET innan den planerar något sådan men tyvärr fanns ingen sådan person närvarande..
 
"Åh, lite barfota-sagolika-i-skogen-bilder" blir fint.... lerigt, kallt, blött, jobbigt och hemskt visade de sig. Dessutom var det mulet. Inte sådär bra mulet som softar solen och ger en mjukt fint ljus utan tjocka, mörka moln som knappt släpper igenom något ljus. Mja, det var min dag.
 
 
Nu vill jag bara mysa med något avsnitt GOT ... eller många!
Ha en fin lördag!  :)
 
 

Nybliven GOT:are

 
 
 
Jag är den som ALLTID ligger steget efter. Jag har läst/hört/sett saker om GOT seriöst överallt och då menar jag överallt! Så självklart blir jag mer och mer nyfiken "varför inte ge det en chans".
 
Omdöme: Vi har precis avslutat säsong 2 nu och jag måste meddela att de är jobbigt beroendeframkallande. Du vet som att man är nykär och bara längtar efter en viss person. Fast i detta fallet längtar jag efter nästa avsnitt.... och nästa... och nästa. Gah!  Ni som redan är fast förstår vad jag snackar om ;)  hejdå tid.
 

Symaskinen har anlänt!

 
 
Nu har jag äntligen fått hem symaskinen och mönstret fick jag som ni vet för ett tag sedan.
 
Det kliar i fingrarna!  Jag längtar så efter att få komma igång med projektet. Det som fattas nu är tyg och diverse sybehör. Ska bland annat investera i en bra tyg sax. Det kommer vara till en stor hjälp att ha en bra sax gjord för ändamålet och inte något sliten gammal Ikea-sax som har hängt med sedan dinosauriernas tid. Eller vad säger ni?
 
Sen funderar jag på att investera i några fina knappar, hitta några fina här -- > TNkreativt , kanske något i den stilen. Måste i alla fall  ha något slags knäppning. Om jag ens bestämmer mig för att köra på knappar överhuvudtaget. Dragkedjor och sådant kommer inte på frågan i alla fall kommer totalt sabba Medeltidskänslan, haha. När kom dragkedjan ens, 50 talet?  *googlar* (De började tillverkas i Sverige på 30-talet men det togs patent redan 1851)  Knappar, hyskor eller hakor, ja något sånt får det bli.
 
Jag som nybörjare kan ju få mardrömsliknande bilder i huvudet på hur min framtida klänning har blivit så dåligt sydd att den under första användningen bara faller sönder, haha. Usch, nej. Det här ska bli fantastiskt! Jag tänker bestämma det här och nu, det här ska bli fantastiskt. Nu kör vi.
 
 

Tips: Frisyr för den morgontrötte.

 
 
 
Seriöst, jag är INGEN morgonmänniska, inte ens i närheten. Så det där man att ställa sig och göra sig iordning och fixa framför spegeln i oändligheter de känns verkligen inte som jag.  Ska de va, ska de gå snabbt!

Här har jag satt i böjliga skumgummisaker (vet inte vad de heter) i mitt fuktiga hår kvällen innan och sedan sovit. Något som tar 5-10 min beroende på hur många man sätter i och hur noga. Sedan är det bara att vakna upp, plocka ur och så är man klar.
 
 
Tips: Funkar också med pappersremsor.
Man tar en pappersremsa. Virar håret runt och sedan tar men de båda ändarna och knyter om.
Inte för hårt dock, då går pappret sönder.
Plus: Skönt att sova på ;)

Vikinga saxen

 
 
Måste visa upp mitt Stockholms-fynd.
 
De enda jag shoppade och släpade med mig tillbaks till Trollhättan var denna Vikinga sax som jag hittade på Handfaste i gamlastan. Älskar den rustika och handgjorda känslan.
Kommer definitivt få mer feeling när jag slår in fina paket och pyssel med den här skönheten ;)
 
 
 
 

STHLM

 
Underbar weekend i huvudstaden. Vädret kunde varit lite bättre på lördagen som var vår enda heldag men orka klaga, vi hade det fint. Trots att det var kallt och regnigt så hindra det inte oss från att gå stan runt.
Är faktiskt stolt över att vi under hela Stockholms-besöket ALDRIG köpte en tunnelbane/buss-biljett utan lät våra ben bära oss runt. Tjänade både pengar och upplevelser då vi säkert såg MYCKER mer än vi hade gjort annars.
 
Har dessutom fått värsta killer-benmusklerna nu.
 
 
 
Poserande vid Norr mälarstrand första kvällen i Stockholm efter att vi hade ätit tapas med världens godaste Aioli till, mums.
 
 
 
Gamlastans mysiga gator och gränder plus våran Vegan-lunch som satt fint efter mycket promenerande.
 
 
 
Inne i Science Fiction-bokhandeln i Gamlastan. Blir både extatisk/överlycklig och deppig när jag går in där då det finns SÅ jäkla mycket coola prylar man vill äga men samtidigt är det så dyrt.
Det är inte lätt att vara en nörd.
 
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att vår Weekend i STHLM har bestått av mycket promenerande, mängder GOD mat, trevligt sällskap. Åker gärna upp snart igen!
 

Stockholm och tillbaks

Testar på de här med att mobilblogga för ovanlighetens skull (ifall något ser helt och hållet galet ut) 

Just nu sitter vi på tåget och rullar mot Skövde (konstigt nog). Vi gör ett stopp där innan vi drar hem för Linus har en spelning. 
Längesedan jag gått så mycket som nu så de är skönt att sitta ner.  Har haft det grymt bra dock, det känns allt lite vemodigt att åka hemåt måste jag erkänna. Min uppfattning om Stockholm sedan tidigare är omvänd. Mycket lugnare och mysigare än jag föreställt mig de innan!  :) 

Mer om detta när jag kommer hem.