VECKA 21 | 2017

Ledsen för att Veckans blir sen. Jag har extremt mycket att göra just nu så de är svårt att hinna. 
Avslutning med Teater Chill innan vårt sommaruppehåll. Bitterljuvt.
Kommer sakna att träffa dessa galningar regelbundet. 
Sprang runt som en pirat mest hela veckan. Tyvärr slipper inte ens pirater undan hushållsarbetet.
Var nere i hamnen och fotade våra Pirat-bilder. Samtidigt som vi hoppade runt som tokstollar satt det massor utav söta par som försökte ha en romantisk kväll som vi med stor sannolikhet förstörde, upps. 
Gick på midnattspremiären utav PIRATES OF THE CARRIBEAN, woohoo. 
Och när jag och min vän skulle hem till mig hade vagnarna/bussarna slutat gå så vi fick helt enkelt gå. Något vi redan hade gjort mycket i obekväma skor. Så resultatet av promenaderna kan ni se här.
... och så gick vi på Nördparaden!! 
Hämtade äntligen hem mina älsklingar! Saknat dom så mycket.
Var händig och satte upp massa hyllor på väggarna. ÄNTLIGEN har jag någonstans att ställa mina filmer, böcker och liknande.
Jobbade på Fängelset och hade även möte för ett nytt projekt som jag är SÅÅÅÅ taggad på.
Men jag tänker inte avslöja vad det handlar om det än förrän de kommit igång hehe ;) 
Gick på Hammarkullekarnevalen för första gången!
Efter Karnevalen gick jag på Teater Smuts "Demokrati-Fest". De håller på att skapa en ny föreställning och ville testa sina nya idéer på kultur/teaterfolk. Jag var en extremt tacksam försökskanin. Upplevelsen bör inte beskrivas med ord. När den färdiga föreställningen kommer; Gå.

 
 
VECKANS SÄMSTA: Humörsvängningar. Jag blir alltid lite ambivalent när det händer mycket roligt för dels är jag i extas. Väldigt tacksam och väldigt lycklig. Men samtidigt kan en viss tomhet infinna sig när ruset lägger sig igen. Det blir en väldig bergodalbana. Så jag får fan inte vara för peppad på livet haha. Då går de för snabbt och långt neråt sen.
 
VECKANS BÄSTA: För att kontra föregående. Att de varit en så bredd av roliga saker som hänt. Det har varit nörd-event, metal, karneval och finkultur. Ingen slentrian och samma här inte.
Och självklart det bästa av allt med veckan: Mina älsklingar är hemma!!!!! <3 
 
EFTERLYSNING:  Langa era bästa podcasts! Behöver mer!
 
 

HAMMARKULLEKARNEVALEN

Paaaaarty.
 
 
Såhär såg lördagen ut i färgens och dansens tecken. Det var första gången jag varit på Hammarkullekarnevalen efter att ha bott i Göteborg över 20 år och det är så härligt med den här kulturfesten. Vädret visade sig från sin bästa sida och jag fick min första "brännskada" för i år. Min skandinaviska hud och solen hatar ju tyvärr varandra trots att jag smetar in lager efter lager med solskydd...
Efter karnevalen så gick jag på Teater Smuts Demokratifest och Wow! Det var en upplevelse utan dess like.
De jobbar på en ny föreställning och ville testa sina idéer. När den framtida föreställningen kommer: Gå och se den! Kan lova att de kommer bli fantastiskt. 
 
 

Nördparaden 2017

 
 
 
Såhäääär såg årets nördparad ut....
 
Kryllade av grymma cosplayers och solen sken som vanligt. Såg mycket bekanta cosplay-ansikten men även många nya och även en hel del ovanligare dräkter och nörd-outfits. Själv hade jag inte lagt speciellt mycket tid på min utan de blev att slänga på sig "gårdagens" pirat-outfit och promenera iväg bara. Brukar vanligtvis vara taggad på att hoppa framför kameror och visa upp mig men idag kände jag mer för att vara bakom och beskåda de andra faktiskt. Nästa gång måste det bli någon grym dräkt dock frågan är bara vad!? Har en hel del idéer men har inte bestämt mig för något än. Förslag? :)
 
 

AHOY! A PIRATES LIFE FOR ME

 
 
Såhär såg det ut innan premiären av nya Pirates-filmen som förövrigt var riktigt bra. Mina förväntningar var både höga/låga på samma gång. Jag tycker de flesta filmerna i serien är dåliga men jag älskar dom ändå för de har ju ändå Jack Sparrow, fantastisk musik och en go feeling liksom.
Natten i övrigt blev lång. De gick inga spårvagnar så vi fick gå hem till mig och på vägen blev vi distraherade av en fontän som jag plötsligt ville bada i men som jag tack och lov inte gjorde. Dessa härliga natt-impulser. Älskar att dra runt på nätterna och göra de som faller en in. Hade någon undrat över vårt beteende hade vi kunnat skylla på att vi är pirater iallafall!
 
Och nu måste jag sova....
Sov nästan inget i natt och imorgon är det full rulle igen fullt av en fullspäckad helg. Godnatt.
 
 
 

Sommartider, hej hej!?

 
 
Vad har ni för planer inför sommaren? Det är ju faktiskt snart juni. Känns helt sjukt. Vart tog första halvan av året vägen? Swoooosh. Jag har inte hunnit planera något (förutom medeltidsveckan då såklart) annars har jag INGEN ANING faktiskt. Och om jag ska vara ärlig. Min ekonomi just nu är inte den bästa. Allting hände väldigt snabbt med flytt, nytt jobb och sådär så de blev lite smått kaosartat i övergången. 
 
Jag vill väldigt gärna komma ut i naturen, åka iväg och upptäcka saker men de ska helst inte kosta så mycket.Gratis skulle också sitta fint. Kanske skulle packa tältet och dra ut i skogen och campa. Paddla kanot i någon sjö. Plocka lite bär. Grilla över öppen eld. Värma sig i en tjock filt. Ni förstår säkert. Blir säkert någon Sverige-roadtrip tillsammans med min familj/föräldrar. De är ganska standard. De har åkt väldigt mycket uppåt senaste åren så de är dags att hålla sig på denna halvan av Sverige helt enkelt. Kanske besöka de småländska skogarna och bada i en mysig insjö. Åka utomlands i all ära (älskar de) men Sverige är fantastiskt på många sätt. Till exempel köra en rutt förbi Jönköping, upp mot Gränna för att sen landa i Tranås. Lagom långt för att hinna på en kortare semester.
 
 
 

VECKA 20 | 2017

Var och storhandlade tillsammans med föräldrarna. Skönt att få sällskap när en ska handla mycket och slippa släpa allt till fots då jag inte har körkort.
Hälsade på mina älsklingar (de har inte flyttat till mig ännu men kommer de inom kort)
Varje sekund utan dom är outhärdlig.
Var på kostymprovning och fick testa många fina vintage-plagg inför en kommande inspelning.
Testade kläder inför premiären av nya Pirates of the carribean.
Vill aldrig någonsin ha på mig något annat igen haha!  Pirater är awesome.
Fantastiska vänner. Känner mig lyckligt lottad. Det blev en låååång natt.. 
Familjen var på besök för att spana in min nya lägenhet och jag fick den här extremt fina buketten av mitt syskonbarn. Blir varm i hjärtat.
 
Efter fredagen och lördagens festligheter vart jag så trött dock att jag somnade och sov 18 timmar i sträck och hade LÄTT kunnat sova 18 till utan problem...
Gick till Stadsteatern för att se Doktor Glas med Krister Henriksson. Han är helt fantastiskt. Har alltid haft en stor kärlek och respekt till honom så det var fantastiskt att få se honom IRL. 
Fikade med mor min i Trädgårdsföreningen.

 
Veckans Sämsta: Att jag lagt för mycket höga krav på mig själv. Krav som var helt onödiga.
Att jag stressat och tagit ut mig så pass hårt att de är tufft att återfå energi igen. Kommer ta några dagar innan jag känner mig helt 100 igen faktiskt.

Veckans Bästa: För att först återknyta till förra veckan. Ångest-attackerna har avtagit och försvunnit. Tack!
Har känt en enorm tacksamhet för människor, framförallt några särskilda som jag är SÅ glad över att ha i mitt liv. Och det har dykt upp mycket kul planer för nästa vecka som ser ut att bli ytterst trevlig.
 
Att tänka på: Jag måste gå på fler teater-föreställningar. Lär mig sjukt mycket och får mycket inspiration av de oavsett om de är bra eller dåligt så går jag alltid därifrån med något i bagaget. 
 

DOKTOR GLAS

 
 
 
Haft världens härligaste dag bortsett från den något zomiefierade morgonen men låt oss glömma de för en stund. Efter en väldigt intensiv fredag-lördag med lite sömn var det underbart med en lugn söndag. Söndagen bestod av ett besök på Stadsteatern för att se "Doktorn Glas" med Krister Henriksson. Älskar honom. En helt fantastisk monolog. Blir så otroligt imponerad över alla som gör monolog-föreställningar. Bara tanken på att komma ihåg så mycket text är sjukt ju. Tänk er sidor och åter sidor av text! Imponerande! Efter föreställningen gick vi till trädgårdsföreningen och fikade bland alla vackra blommor och fontäner i solskenet. Kunde inte be om en bättre söndag faktiskt.
 
Och kommande vecka har radats upp med massa kul faktiskt. Fick reda på en spännande sak idag faktiskt men mer om det framöver  ;) 
 

VECKA 19 | 2017

Utsikten från mitt fönster efter en sen arbetskväll.
 
Var på second hand och tänkte såklart inte köpa något...
Kom hem med en hel kasse böcker och en fin tröja. Ups.
 
Bytte de tråkiga knopparna i köket till dessa fina. 
 
Vacker kväll när jag promenerade hem efter teatern + plus den första plantan stack upp ur jorden.
 
Var på middag tillsammans med Fängelset + Arena 29 (och några till) för att tacka av vår ljudtekniker Roger som flyttar till Berlin.
 
Under lördagen var de värsta feststämningen, haha. Iallafall på SnapChat.
 
Var ute på landet hos min bror + hans familj. Min brorson var precis hemkommen från Polen så vi kollade igenom alla bilder från flera koncentrationsläger. De var en stark upplevelse för honom och bara genom att höra och se bilder blev jag själv väldigt påverkad. Måste åka dit själv. Viktigt. .
 

 
Veckans sämsta: Har fått flera panikångestattacker. Kan inte förstå vad som triggat detta just nu. I övrigt mår jag SJUKT bra liksom.
 
Veckans bästa: Har knytit väldigt bra kontakter och har nya projekt på gång som jag är taggad inför. Och jag har känt en stark känsla av att jag påverkat och gjort nytta för andra (utan att gå in på de för djupt) och den känslan är som knark för mig.
 

Jag har blivit mamma!

 
 
 
Glad tisdag (skrev måndag först men sen kom jag på vilken dag de va, doh) kompisar!
 
Här kan ni se de senaste Second hand-fynden. Min plan var som vanligt att inte köpa något utan snanare kolla en sväng bara (yeah right). Istället kommer jag fram till kassan med hela famnen full med böcker så de bara flyger åt alla håll. Fantasy/filmnörden i mig gick loss totalt. Jag hittade den ena efter den andra och sen fanns det inget stopp liksom. Och kan vi ta en sekund för denna Lusekofta! Velat ha en så länge och igår hittade jag en jättefin. En sån där perfekt vandra i skogen/sitta framför lägerelden tröja. Stor och mysig.
 
Och mina plantor har äntligen börjat sticka upp ur jorden och jag blir sådär överdrivet lycklig. Jag har blivit med plantbebisar!! Sen bilden togs (igår) har de stuckit upp ännu mer. De växer så snabbt :')
 
 
Plantbebisen.

VECKA 18 | 2017

 
Har spenderat min första vecka i nya lägenheten. De är en livsomställning på många sätt. Nytt område att lära känna. Nya rutiner. Har lagat mat som en galning! De är så roligt att ha ett eget kök att laga mat i igen! 
 
 
Var på shoppingrunda. Ville bland annat ha trätrall till min dusch och letade igenom flera affärer där det var slut. Uppgivet åker jag hem och gör en sista försök i en affär och där fanns de, yey! 
 
 
Muntra skådespelare som väntar på att sätta igång med kortfilms-inspelningen i Hammarkullen.
Alla var så himla grymma! 
 
 
Lite detaljer från nya lägenheten. Är så roligt att pynta/fixa och försöka hitta en plats för allt.
Det är myyyyyycket kvar att göra, men det tar sig.
 
 
Planterade massa goda saker. Blir fantastiskt när hemmet fylls utav tomater och kryddor.
 

 
Veckans Sämsta: Känslomässig förvirring. En kombination av lycka och vemod. Av frihet och av ensamhet.
Jag är så lycklig över mitt nya boende och det är väldigt kul på många sätt men de kommer säkert ta ett tag innan den där fullständiga hemkänslan infinner sig. Och jag saknar mina katter. De flyttar hit när saker och ting kommit i ordning.
 
Veckans Bästa: Jag älskar känslan av att känna mig som ett barn på upptäcksfärd där allting känns så nytt och oupptäckt. Så känns det just nu på många sätt. Och det är såååå roligt att fixa och pynta i nya lyan! Kan inte understryka de nog.
 
Övrigt: Veckans räddning har utan tvekan varit PODCASTS. Under mörka och ensamma kvällar i ett nytt och okänt hem har det varit underbart att lyssna på prat. ÄLSKAR "Skäringer och Mannheimer's" Pod.Lyssna, lyssna, lyssna. Finns bara två avsnitt ute än så länge, jag längtar efter fler.
 

Tråkig tröja = medeltidsklänning

 
 

Hade den här relativt tråkiga tröjan som var dekorerad med väldigt vackra band så jag plockade fram sprättaren och sprättade helt enkelt av banden. Min tanke är att dessa kommer passa perfekt på någon medeltids/sagoklänning framöver. De är två kortare, perfekt runt ärmarna och ett längre som blir bra längs halslinningen. Vill ha dom på en klänning av mörkare nyans. Kanske mörkbrun? 
Har inte bestämt mig för vad som kommer bli min "Medeltidsveckanklänning för i år". Den här blivande klänningen skulle kanske kunna vara en sådan dock..? 
 
Och nu ska jag snart dra iväg på en klassisk konsert såhär på förmiddagskvisten. Kulturtantspoäng, javisst.
En vän till mig som spelar fiol i orkestern så de ska bli trevligt! :) 
 

Teater Chill tar över världen

 
 
 
Såhär kan det se ut när vi i Teater Chill sakta men säkert tar över hela världen. Denna afton hängde vi i Hammarkullen. Sjukt märkligt att jag i princip aldrig varit där trots att jag är uppvuxen i Göteborg!? Som de flesta förortsområden har det ett rykte av sämre slag men så fort en kommer till dessa platser, wow. Det är en speciell atmosfär. Gillar de. Och det finns så mycket talang i den här högen människor. De är så grymma och så himla fantastiska allihopa. Vi spelade in två stycken kortfilmer som jag tror kommer bli sjukt bra!
 
Och i övrigt då? Jo.. dagen inte varit till min fördel direkt. Det har varit en riktig klantdag haha.
Hoppade av fel hållplats. Hittade inte dit jag skulle. Och samtidigt som jag mötte en granne för första gången med utsmetat smink, andfådd och ruffsig frisyr tappar jag mig kamera som studsar (STUDSAR!) ner för den långa, hårda stentrappan. Jag får ju panik. Kameran. Min kära ägodel. Den unga killen var också chockad över situationen. Vad säger en i en sådan situation liksom? Jag sprang in till mig. Slängde övriga saker på golvet. Testade kameran. DEN FUNKADE!!!!! Jag förstår inte hur. Den borde vara i bitar men den funkar. Tacksam som bara den. Men det första intrycket gentemot min nya granne, inte de bästa kanske, haha...
 
 
Lagade dock en god middag till mig själv med tända ljuset och hela kittet.
Romantiska middagar ska inte reserveras för enbart par. I love myself. That's reason enough.
 
 
 

Litet men viktigt

 
 
 
Just nu handlar allt om flytt och ny lägenhet så de lär fyllas med en hel del sådant framöver. Jag har blivit aningen inrednings-manisk och har miljoner idéer som jag vill genomföra DIREKT. Vilket inte är helt realistiskt. Det första jag gjorde när jag kom in var att lyfta av luckorna på överskåpen i köket så en ska kunna se mina vackra glas och skålar. Tanken är även att byta knoppar på nederskåpen till roligare sort. Jag hade en tanke redan innan flytt om vad jag ville ha för några men trots de extrem beslutsångest. Tänk att något så litet kan kännas så viktigt och svårt att besluta om, haha. Det är helt sjukt. Hade svårt att hitta något i butik här så jag beställde från utlandet så de kommer ta ett tag innan jag får dom vilket är svårt för en inrednings-manisk-person. Men när de väl kommer, hallelujah. Kommer bli så fint. Tycker överlag en kan hitta lite mer spännande och intressanta saker (större utbud) om de beställs lång väg härifrån men de tillkommer visst krångel också. Tull, moms, fan och hans moster liksom. Men det kan de vara värt ibland.
 
Till en annan inredningsfråga då, är i behov av mindre prints i kvadratisk form. 30x30.
Gärna med natur-motiv. Som servetterna ovan tex. Någon som vet vart de går att hitta?
 
 
nordtrafik.se
 

VECKA 17 | 2017

 Test-filmade med Teater Chill inför våra kommande kortfilmer och vi fick även lära oss mycket om filminspelning. På andra bilden sköter jag fokusmaskinen exempelvis. Väldigt givande och trevlig afton.
 
Jobbade en del. Denna gången hemifrån. Tillverkade en schysst skylt för att undvika att bli störd.
Star Wars muggen är min obligatoriska jobb-mugg.
 
Fotade flytt-bilderna som ni redan sett. Filmade en del också. Det kommer dyka upp framöver :))
 
Flyttade in i min nya, fina lägenhet! Köket blev snabbt mitt favoritrum. Där är bästa ljuset. 
Har mycket idéer och saker att fixa angående inredning men de blev snabbt mysigt ändå :)
 

 
Veckans sämsta: Otålighet. Nervositet. Tanken på flytten i slutet av veckan gjorde att jag inte kunde koncentrera mig på något annat.
 
Veckans bästa:  Min lägenhet!!! Och min familj som hjälpte mig att bära, köra och stötta.
 

Nyinflyttad

 
 
 
Så....då var jag på plats. Arbetat som ett djur. Igår packade vi bilen, bärde upp miljoner tunga saker. Åkte en vända till. Packade ännu mer tunga saker. Det var värsta träningspasset. Kvällen/eftermiddagen spenderades med att packa upp och få undan alla miljoner lådor. Jag har inget tålamod när de kommer till sådant. Lådorna ska bort med en gång. Vill få in hemkänsla direkt. Det är fortfarande massa lådor kvar men de flesta är tomma nu så det tar sig. Jobba, jobba, jobba. Måste utforska området och lära mig de också, gick näääästan vilse förut idag haha. Det är mycket gator hit och dit. Men det kommer bli bra det här :')