Färger och teaterprojekt

 
 
 
Idag blev det ovanligt färgglatt/extra allt för att vara jag och det kan ju vara härligt. Funderar på att köra något liknande under Regnbågsparaden längre fram faktiskt då har en verkligen tillfälle att spexa med färg.
Hade faktiskt publik när jag tog dessa bilder! De ni! Stod två småtjejer i huset intill och kikade i fönstret och när jag kolla åt deras håll hoppa de undan, haha. Så söta! Kan förstå att de undra vad jag pysslade med dock, jag frågar mig själv samma sak med jämna mellanrum.
Och måste nämna. Igår under teaterhänget kom Teater Smuts och hälsade på/hade workshop med oss och de var grymt kul/intressant då jag diggar dom sen innan. Det snackades Demokrati och gjordes olika övningar.
Annars håller vi på och jobbar med film och ska skapa våra egna kortfilmer framöver. Jag ska göra en scen från Sagan om ringen faktiskt fast översatt till Svenska och omskriven/i en helt ny tappning. Kommer bli grymt! Tolkien-nörd som jag är försöker jag alltid slänga in lite Sagan om ringen här och där för att krydda livet. Bara att tänka på den filmen gör mig lite varm i hjärtat och fuktig i ögat. Awww :') 
 
 
 
 
 

Tar ut glädjen i förskott

 
 
 
Jag tjatar ju om de här med lägenhet hela tiden känns det som. Det är dock en viktig sak, att ha någonstans att bo. Nu ser det ut som att de faktiskt kommer bli av och lyckan är total (För att ta ut saker liiiiiite i förskott, de är min grej. En kan aldrig vara glad i onödan liksom)  En vän ska flytta ihop med sin pojkvän och jag kommer troligtvis hyra hans lägenhet ett år framöver med ev. möjlighet till förlängning! Hur grymt!? 
Läget passar mig perfekt då det är nära hem (till päronen) och bra förbindelse/nära till teatern, jobb och de ställen jag till vardags spenderar större tid på och även nära in till stan. 10 min med spårvagn, hurray.
 
Längtat efter att ha ett eget ställe och bo ensam SÅÅÅÅ länge nu. Det kommer bli guld värt.
Har redan börjat inreda och planera i mitt huvud haha. Så är det när en är impulsiv med livlig fantasi. Tänker mig inflyttningsfester och framtida kompishäng. Min egen lilla konstatelje där de kommer skapas fantastiska saker, min bostad kommer bli min musa. 
 
Nu gäller det bara att allt det praktiska löser sig/går igenom sen är jag i hamn. Håller tummarna!
Och ledsen för att veckosummeringarna uteblev. Åkte som sagt på världens värsta sjuka så jag höll mig sängliggande och tog mig inte för något ändå. Nästa vecka kör jag som vanligt.
 
 
bergfastighetsjuridik.se
 
 
 
 

Mat som lagar sig själv

 
 
Hej......
 
Ni har märkt att det varit tyst här. Jag åkte på värsta maginfluensan någonsin och har varit helt bortkopplad från resten av världen i princip. Jag var knappt en människa. *Tyck synd om mig*
Nu börjar de bli bättre, aptiten börjar bli återställd så då tänkte jag testa att laga pulled pork för första gången. Väldigt simpelt men tar det sin lilla tid. Ska vara inne i ugnen 4-5 timmar. Dock är det en perfekt söndagsmiddag. Släng in käket i ugnen och pyssla med annat under tiden. Älskar mat som lagar sig själv.
 
I övrigt ligger jag efter med ALLT i livet. Har verkligen lagt allt på is den här veckan och nu när jag är tillbaks kommer jag få ta igen massor. En dräkt ska hinnas klart, ett manus måste skrivas osv osv...
Men nu ska jag bara njuta av denna goda middag. Stress löser inget.
 
 
Hur har eran helg/vecka varit? Saknat er.
 

Stirrat in i symaskinen för länge..

 
 
Jag vet inte hur många timmar jag suttit och stirrat in i symaskinen samtidigt som keltisk musik har ekat i lurarna men mitt huvud börjar kännas lite skumt. Tappar tid och rum liksom....
Här får ni en liten kik på projektet jag jobbar på iallafall. Ogillar egentligen att visa ofärdiga saker men jag gör ett undantag. Hittade förövrigt tyget (som egentligen är ett par gardiner från början) second hand för en billig peng och tänkte att de här blir perfekt till en lite mer högtidlig och adlig klänning. Fick med mig ett annat tyg hem som ska bli en kappa men de har jag inte börjat på ännu :'))  Denna ska fållas klart, strykas etc... sen ska de dekoreras och på med vackra band för att göra den extra lyxig. Ser fram mot att bära de färdiga kreationerna ute på något kul event! 
 
Och kompisar! Gotland/Medeltidsveckan är bokat nu :** Yey!!!  Ska dit med tre andra Medeltidare :)) 
Ska ni till MTV i sommar?  Ses vi där? 
 
 
 
Och tillbaks till maskinen igen....

Vår-listan 2017

 
Jag ser fram mot den betydligt ljusare och varmare tid vi har framför oss. När de knoppar på träden och blommor slår ut. Tjocka lager kläder skalas av och gatorna fylls av människor och liv.
Så.. här kommer lite vårpepp i form av Vår-listan 2017.
 
 
 
 
Vad är det bästa med våren?
Ljuset! Att en kan bli naturligt väckt av ljus på morgonkvisten. En blir gladare och mer inspirerad efter det långa mörket. Att blommor/träd börjar komma till liv och det blir grönt och vackert igen.
 
 
Vad har du för vårplaner?
Oj oj... Utöver teater, jobb och den typen av projekt så vill jag bara försöka vara ute så mycket som möjligt. Grilla, promenader i skogen, bestiga berg och hänga i en park med vänner. Tid att göra ingenting, att bara vara. Andas. Njuta av solen. Färdiga planer är att gå på Sci Fi- mässan och Geek Pride Parade, yey! 
 
 
Vad kommer du fota i vår?
Säkert mycket blommor. Inte för att jag tycker de är den typen av fotografering är roligare än annan utan för att de är så himla mysigt att ligga på gräset och fokusera på den där blomman i solen. 
Kommer även ta mer sago/fantasy-bilder.  Så sjukt taggad på de! 
 
 
 
 
 
Vad har du på dig på våren?
Min skinnjacka som vanligt *kreativt*
I övrigt kommer det bli de som faller mig in för stunden. Säkert mycket bekvämt då jag mest flänger mellan teaterhäng, dans och jobb. Önskar jag hade ett roligare svar, haha. Är fruktansvärt tråkig när de kommer till kläder.
 
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Oj. Denna tiden för ett år sedan var en tumult och väldigt jobbig tid i mitt liv. Väldigt mörk tid. Mitt långvariga förhållande hade precis tagit slut och jag hade utan att hinna tänka flyttat tillbaks till Göteborg och tvingats bygga upp ett helt nytt liv. Detta året är extremt annorlunda och jag känner mig väldig positiv och glad. Har mycket fint på gång och har mycket framtidsplaner. Taggad på 2017 till max. Med tanke på att 2016 var botten kan de bara bli bättre.
 
 
 
 
 
Vad händer i ditt liv just nu?
Jag jobbar på Fängelset (kulturställe) under olika event, pysslar med teater, jobbar med kommande föreställning, går på en danskurs, syr dräkt inför Sci Fi-mässan,och försöker få tid till att vara ute i naturen mer.
 
 
Vad tittar du på?
Har precis kollat igenom alla säsonger av Bron. Jag är som vanligt efter med allting.
Försökt plöja mig igenom det mesta på SVT-play faktiskt men nu kollar jag igenom era tips! <3 
 
 
Vad lyssnar du på?
Väldigt blandat. Brukar bli mycket sago/fantasy/filmsoundtrack på våren som till exempel: Brunuhille, Karliene, Stormfrun och klassiker som Sagan om ringen/Hobbit soundtracket.
Annan favorit som gått varm har varit Vånna inget och nyfunna electroduon (inte alls min musiksmak i vanliga fall) Systraskap.
 
 
 
 
 
Vad ska du göra på valborg?
Så långt fram har jag inte planerat ännu... Om jag inte har jobb eller liknande inbokat så gissar jag att jag kommer kolla Cortegen i stan och sedan hänga utomhus i någon park, grilla och umgås med vänner. 
 
 
Mina tre bästa vårtips till mig själv:
- Ta vara på ljuset.
- Stressa inte / ha inte prestationsångest.
- Se till att egentid, tid för att hänga i skogen och gå på äventyr.
 
 
 
 

VECKA 10 | 2017

 
 
Åkte till veterinären med Indra för ett återbesök. Läppen har lagt sig och de bakterier + annat som syntes på testet var borta. Förhoppningsvis är det bra nu och inget mer behövs göra! *Håller tummarna*
 
 
Fick ett spontant ryck och gav mig ut för att fota sagobilder i snön. Bilden till vänster visar hur de brukar bli när jag ska fota. Framförallt om de är oplanerat. Saker ÖVERALLT.
 
 
Foto-ryck nummer 2.  Diggar min styling (om en får säga de själv) simpel men cool liksom.
Och sen fortsättningen på mitt popcorn-craving som ni hört talas om innan. Så gott.
 
 
Resten av veckan (typ torsdag-söndag) har jag enbart legat i sängen och varit sjuk. Sucks.
Tack och lov har jag haft världens mysigaste sällskap hos mig. Hon har hållt mig varm och lugnat mig med sitt spinnande. Bättre sambo är svårt att hitta.
 
 
Jag älskar, älskar, älskar levande ljus och eld så de blir en hel del sånt.
Om en ligger hemma flera dagar i sträck så kan en iallafall göra de lite mysigt.
 

 
Veckans sämsta: Rätt uppenbart kanske? Sjukdom. Och de som sjukdom för med sig. Inställda planer.
Hade flera roliga saker på schemat som fick ställas in i sista stund.
 
Veckans bästa: Tid för reflektion. De positiva med att bli fast i sin säng några dagar är att en får en paus från ett annat uppstyrt och hektiskt liv och chansen att faktiskt fundera över saker som annars bara flyter på.
Och även att Indra mår bättre såklart och att vi förhoppningsvis är klara med veterinärbesöken.
 
Övrigt:  Har sträckkollat serien "Reign" under helgen och den är både vacker och full av intriger.
Och alla klänningar? Asså damn. Vill ni ha inspiration till sago/medeltids-klänningar, kolla den.
 
 

Jag har magiska krafter

 
 
 
Slängde ihop lite te på magisk väg. Tycker det är roligt med manipulationer och magiska bilder men det är en hel del pill (framförallt om man är ovan) jag gör det inte så ofta. Har inte riktigt tålmodet för de. Men övning ger färdighet så att säga och nu är jag sugen på sagobilder och vill skapa magiska ting. Mer sånt.
 
Btw, här har ni tips på en helt fantastisk fotograf som ofta gör coola manipulationer.
Blir alltid lika inspirerad -> QMike.
 

Vi ska ta över världen

... who run the world? Girls.
 
 
 
Idag ger vi patriarkatet en extra kollektiv spark, vänner. 
 
Jag tänker inte fokusera på problemen denna sekund. Feminism är en stor och utbredd fråga. Jag tror de flesta som läser just detta inlägg är medvetna om de problem vi har omkring oss. Att det finns stöpta könsroller och ett brinnande förtryck mot kvinnor. Att män i störst utsträckning våldtar, misshandlar och sitter på maktpositioner. Att kvinnohatet är så utbrett att till och med kvinnor hatar och trycker ner kvinnor. "Hon är slampig, hon har för mycket smink, hon är tjock, hon vill ha uppmärksamhet osv"  det är inget nytt, tyvärr.
 
Vi kvinnor måste stötta, supporta och stå bakom varandra. Vi sitter i samma båt för fan! 
Vi är starka, smarta, mäktiga individer och som en enad och stark front kan vi ta över världen tillsammans.
Vi kan krossa de patriarkala förtryck som förpestar vår samtid. Vi besitter så fruktansvärt mycket visdom och styrka. De som försöker tysta och trycka ner oss, vet de. Men vi tänker inte vara tysta. Vi tänker stå längst fram och skrika tills lungorna brister. Vi tänker ta de rättigheter som rätteligen är våra. Ingen eller inget kan stoppa osss. Vi ska ta över världen nu.
 
 
Vi ses ute på stadens gator och torg, tillsammans står vi enade och starka! 
 
 
 
 

När våren går igenom puberteten

 
 
 
.... och så var snön tillbaks.
 
Men det är som det brukar vara den här tiden på året. Vädret lurar fram och tillbaka. Vädret har humörsvängningar och gillar få oss att ta av oss den tjocka vinterjackan för att sedan slå till med ett ordentligt snöoväder. Vårvädret är till en början ondeskulltfullt och oförutsägbart. Nästan som att våren går igenom puberteten. För att sedan övergå till iskalla mornar och alldeles för varma dagar. Våren mår inte bra. Sedan börjar de jämna ut sig och bli allt mer stabilt igen. Jämnvarma och soliga dagar. Grönska. Våren är på topp. Men då kommer sommaren och sparkar undan våren! Det är inte lätt att vara våren. Stackarn...
 
Ey! Imorgon är det kvinnodagen. Då ger vi patriarkatet en extra kollektiv spark.
Har inte bestämt mig vart jag ska hålla till än men ut på gatorna ska jag. Hoppas vi ses.
 
 

VECKA 9 | 2017

Fick en fin present. Perfekt för en nörd. Måste bara hitta en plats att sätta den på.
 
Jobbade på Fängelset. Denna gången spelade Chelsea Grin, Betraying the martyrs, Void of vision och Make them suffer. Stället var fullt på folk så det var en intensiv och kul kväll.
 
Innan hade jag varit och fikat med en vän jag inte träffat på ca 8 år också. Vilken grej.
 
 
Det har varit mycket tända ljus och kattmys.  
Dock inte i en kombination. De är inte bra. Håll ljusen och katterna separerade.
 
 
Skulle åka till teatern men jag var sjukt trött och bestämde mig för att ha en filmkväll istället. Det händer faktiskt inte ofta. Mina hemmakvällar brukar spenderas med att redigera bilder, skriva, planera, sy, pyssla osv. 
 
 
På fredagen hängde jag med Teatergruppen och vi jobbade med ilska.
Var helt trött och mör i kroppen när jag kom hem. Känslor är energikrävande.
 
 
Promenerade hem från dansen. Vi fick skapa våra egna dansar utifrån en text.
När jag kom ut föll snön och det blåste hårt i ansiktet på mig. Men utsikten var fin.
 

 
 
Veckans sämsta: Energin. Jag har känt mig orkeslös och haft svårt för att ta mig för saker hela veckan.
 
Veckans bästa: Att jag är tillbaks till Teater Chill efter flera veckors uppehåll. Saknat teaterfamiljen massor. Och även att jag lyssnar på min kropp när den säger ifrån och vilar/pausar istället för att ta på mig massa uppgifter.
 
Veckans övrigt:  En uppenbarelse, har blivit helt tokig i popcorn den här veckan. Även lärt mig att jag är helt värdelös på att tillaga dom. De är till synes enkelt men antingen blir de för lite poppade eller brända för mig så när jag häromdagen lyckades poppa PERFEKT kände jag mig sjukt nöjd.
 

Syster VS Bror

 
 
Sen min bror flyttade hem igen och vi numer bor på samma ställe (var extremt länge sedan sist)  blir jag påmind om hur sjukt olika vi är. Haha, asså det är galet vad olika vi är. Är vi ens släkt?  Finns såklart likheter. Både utseendemässigt och till sättet. Vi är syskon. Lovar. Men ja, vi är väldigt olika.
Jag är den "konstnärliga typen" med teater, musik, foto och pyssel. Ni vet ju vad jag pysslar med mer eller mindre. Gillar att leva enkelt. Har inget större behov av att tänka framåt och planera ekonomi/pension osv. Lever för stunden. Jag kan flytta in i någons garderob någonstans och leva på min konst, that's good enough for me. Feminist. Vänster. Listan kan göras lång så jag stannar här.
Min bror då. Hur är han?  Han är en bil och motorgalning. Konstant meckande med något. Bor nästan i garaget. Åker på bilträffar. Väldigt praktiskt. Tänker mycket framåt. Pysslar med aktier. Tänker mycket på ekonomi och pension. Vill ha ett stort hus. Välplanerat liv. Ett väldigt annorlunda politiskt tänk osv.
 
Låt det här sjunka in. Tänk om vi bytte liv med varandra?
Jag får åka till garaget och mecka med bilar och motorer. Vara strukturerad och planera ekonomi. 
Han får vara impulsiv. Läsa monologer inför publik, bli inringd på event, klä ut sig och leka framför kameran.
 
Haha, vore inte det sjukt kul att se?  :'D