31 oktober.

 
 
Yey, Halloween! Jag ska dock inte "fira" (äta mängder av godis och se läskig ut) ordentligt förrän på lördag. Idag blir det istället filmkväll med tända ljus och spökstämning, känns ganska gött det också! Har blivit en aning beroende av film de senaste, finns så mycket inspiration att hämta därifrån att jag blir galeen.
Och apropå ingenting har jag en tävling på G som kommer upp på bloggen om ett tag också! *Något att se fram mot*
 
Hur ska ni fira Halloween? :)

Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

Det sista från hösten detta året, du är välkommen tillbaks nästa år.

The ones that love us never really leave us.


Spooks have more fun!

Gårdagens look..
 
Innehöll en kavaj jag pimpat själv och en skelett-tröja som från början var en halloweendräkt, plus något kilo smink och lite fejkblod på det. Kändes som den perfekta outfiten att starta helgen med ;)
 
Och idag har jag och Linus varit och tagit lite "vackra höstbilder" som kanske inte blev så tradionellt vackra men de har sin egna charm, tror jag.. eller nej, kanske inte. Ni får i vilket fall som helst se det senare!

4 film-tips till halloween!


You make me feel.


Har så mycket foto-inspo som flyger runt i mig just nu, känns underbart ♥
Tack för det hösten.

Dagens frukost.

 
 
Idag fick det bli plättar med hallon på, mums! Hallon är ju nästan som godis, fast mycket godare! Jag blir bättre på frukost hela tiden och nu när jag försöker variera det blir det mycket roligare och därmed automatiskt godare :)

Instagrammat.

     
// PladderMF

Kärleken till ett djur

 
Den där speciella känslan..
 
Trots att hon inte kan prata känns det ändå som hon förstår varenda ord jag säger. Hur hon kryper upp i min säng bara när jag är sjuk/ledsen för att vara till tröst, ALLTID ska hitta den mest röriga och obekväma platsen och lägga sig just där, nyfiket smyga runt när jag ska fota något, styka sig mot benen och nosa på kameran. Hur hon alltid går med på promenader, stannar om man stannar och ALDRIG går över grästmattan eller lämnar trottoaren om inte vi gör det (som en liten vovve i ett osynligt koppel) hur hon på vintern gör allt för att undvika snön, *känner lite med tassen*  brrrr, vänder och går in igen. Att hon rullar runt när man klappar henne för att visa hon vill bli klappad på magen och sedan viftar med ena tassen av välbehag..
 
Alla de där miljoner småsaker som gör att jag älskar min hårboll!
just nu ligger hon bredvid mig och tigger om att bli klappad, dags att gå med andra ord :)

Beautiful autumn-light.Foto-Projekt?

 
Hej på er!
 
Jag riktar detta till inlägget till alla fotointresserade bloggare..
 
Jag har under en lång tid tyckt det skulle vara roligt att starta upp ett foto-projekt med några andra bloggare  Känner med jämna mellanrum att jag fastnat i utveckligen och jag vill hitta något som skulle kunna driva mitt skapande framåt och boosta mig att vilja lära mig mera.
 
Min tanke är att genom tema/fotoutmaning utförd tillsammans (ca en gång i månaden kanske) kan vi peppa och dra fram ännu mer kreativitet ur varandra. Så jag söker nu ca 4/5 bloggare som har en passion för fotografering och skulle vara intresserad av ett starta upp ett projekt tillsammans :)
 
 
Om du är intresserad får du gärna skicka ett mail till mig på, SofiaHolmbergMF@hotmail.com.
Så kan vi snacka mer om saken!

Grattis Storebror!

 
 
Idag fyller världens barnsligaste brorsa 30år (GRATTIS!!!!!!!!!!!!) och vi åkte dit för att fira honom trots at det fick bli ett väldigt kort födelsedagsfirande. Kort men trevligt!  Vi fick åtminstone möjlighet att komma med våra gratulationer och presenter samt rensa deras hem på godsaker, haha :) Jag försöker dock undvika sådant nu, men när det är födelsedagsfirande tycker jag det är en bra anledning att göra ett undantag!

Där tiden står stilla.

 
 
Spenderade en stund på kyrkogården och fotade, är riktigt vackert där. Speciellt vid denna tiden då det är fullsmockat med vackra, färgfyllda träd. Det enda negativa jag kommer på med den här årstiden är att de blir mörkt tidigt, vilket jag på sätt och vis gillar också. Dock är det krångligt när det kommer till fotografering och man vill använda sig av dagsljuset som blir allt färre och färre timmar. Gäller att vara snabb som blixten då om man ska hinna fånga några bilder.
 
Men jag måste säga att synen ut över träden, himlen som skymmer och dimman över skogen var.. underbar.
Inne på kyrkogården kändes det som att tiden stannade till en stund och jag gillar inte ens kyrkogårdar, egentligen. Men, jag tror jag har ändrat mig faktiskt. Jag gillar det visst. Det är rätt härligt.
 

Och med min överdramatiska hjärna gick jag runt och fantiserade att jag var med i en Tim Burton film. Åh.

Sun, shine on me.

 

Skogspromenad.

 
 
Blev en promenad till skogs för att plocka lite grenar som skulle användas till pyssel. Ser jättevackert ut nu när höstens färger börjar ta över och de ligger ett hav av löv på marken. Lövkrig någon? Som bäddat ju! Men, vart är alla röda löv någonstans? Har bara sett gula/bruna/gröna. Saknar de gul/röda färgsprankande, de som jag tänker på när jag tänker höst :)
 
Förövrigt är det grymt att traska runt i stövlar, vart lite av mina favoriter nu. Skönt kunna plaska hur mycket man vill utan att bli blöt om fossingarna!
 

Halloween-pyssel.

 
 
Det är fortfarande ett tag kvar till Halloween men jag håller på pysslar, kommer in i den rätta kusliga stämingen och hittar grymma halloween-tips. Bloggen kommer få stå ut med en hel del sådant denna tiden ;)
 
Bland annat skapade jag denna skapelse med blodrinnande ljus, rolig idé tycker jag! Tyvärr inte min egen. Det man gör är helt enkelt är att ta ett rött ljus och droppar de smältande stearinet på de vita ljuset. Enkelt och kul!

The red one.

 
 
Här kan ni se av mina fynd från second-hand shoppingen. En röd väska som  lyste upp bland alla saker i rummet att den nästan skrek
"köp mig, köp mig!" haha. En härlig färgbomb som jag fick betala 25kr för, rena kapet.

Instagram

  
 
 
Tycker det är roligt att Instagram kan kopplas till blogg.se.
Min Instagram-feed brukar dock inte vara så himla spännande brukar mest lägga upp någon bild när jag är lite uttråkad. Men ibland kan det faktiskt vara ganska kul ta bilder med bara mobilen och slippa den stora klumpedunsen som väger rätt mycket ;)  (Förlåt kameran, du är fortfarande min favvis)

Glasses

Säg hej till, brill-smurfen.
 
 
Nu har mina glasögon kommit, gick mycket fortare än väntat. 2 veckor sa de men de tog bara några dagar. Bäst jag går tillbaks och klagar för att de inte höll tiden. Får inte gå FÖR FORT ju ;) haha.
Var extremt svårt välja glasögon, gick ryckte i alla fram och tillbaka trots att jag hade en klar tanke i huvudet av vad jag ville ha innan jag gick dit. De vill säga retro/nörd-brillor med ganska rund form. Tillslut fastnade jag iallafall för dessa från Cheap Monday, känner mig nöjd med mitt val. Väldigt ovant med glasögonen på dock och förvånande.. shit, är det så här världen ser ut? ;) Haha, Njae inte riktigt så illa, men det är inte lika suddigt längre i alla fall. Att kunna se ordentligt är riktigt skönt!

Keep it real.


Dig up her bones.

Älskar mörka läppar.

Fynda.

Har fyndat massor.
 
 
Igår var jag som sagt iväg på jakt efter årets halloween-outfit. Var inne på "Ebbes Hörna" en second hand affär som inte ligger så långt hemifrån mig. Hittade inte riktigt vad jag letade efter men det blev några andra fynd som kommer komma till användning. Det mesta för 25/20kr. Det kallar jag en bra affär!  Ska visa er en annan dag :)

This is halloween.

Bilder från förra årets halloween och några som är tagna i våras.
 
 
Jag är superpepp på halloween och håller på samlar på mig ännu mer pepp och inspo nu. Får alltid en väldigt speciell känsla i kroppen runt halloween som inte går att beskriva med ord. Klä ut mig brukar jag göra med jämna mellanrum året om men det är trevligt att de finns en dag då man kan göra det utan att folk kollar på en som om man är dum i huvudet, haha.
 
Ska troligtvis åka iväg till ett second-hand ställe idag och kolla om jag hittar något jag kan pyssla och modifiera till en snygg halloween-outfit. Roligt ha ett pysselprojekt att pilla med också. Har en ganska klar bild i huvudet vad jag vill få fram så det kommer nog bli awesome! :)
 
 
Vad tycker ni om Halloween? :)

Frukost

 
 
Min kostomläggning fortsätter. Blev rekommenderad havregrynsgröt så idag fick det bli de till frukost tillsammans med färska äpplen (plockade direkt från trädgårn) med kanel på. Tycker inte om gröten så mycket men med lite frukter och annat till tror jag att jag kommer kunna äta det ibland ändå :) Allt handlar om vilja!

Analys? Hur? Var?

Det var väldigt många som var intresserade av analysen så istället för att svara alla en och en samlar jag all info i detta inlägget.
 
 
 
 ANALYS?
 
 
Min personliga anledning till att jag gjorde analysen var att jag har en sjukdom som heter Hypotyreos som trots läkarvård och medicin inte botas. Jag fick höra att folk som gjort en så kallad "hårmineral-analys" som därmed genom omläggning av kost och tillskott blivit friska eller iallafall blivit mycket friskare än tidigare.
 
 
Analysen: Man skickar in ett hårprov till deras labb  via posten som sedan undersöks och utvärderas. Genom ett hårprov kan man se hur kroppen har fungerat under 6-8 veckor tillskillnad från ett blodprov som visar vad som händer just då. Just därför har läkare svårt att hitta vissa sjukdomar, de varierar från dag till dag och de får inte hela bilden. När man fått sina resultat (tar några veckor) får man en genomgång av Näringskällan via telefon för att få en klar bild av vad allt betyder och fråga om allt som verkar oklart. Därefter har man även möjlighet att ha telefonkontakt under konstomställningen. När gifterna åker ut och mineraler rättas till påverkar de såklart kroppen och då kan man ringa om man har frågor eller är orolig över något.
 
 Kostnad: 1500. Det är väldigt mycket pengar. Mår du bra överlag och är intresserad av en analys för "skojs skull" så är det inget för dig. Men har du några kroppsliga besvär eller nedsatt välmående tycker jag det är välinvesterade pengar.
 
Jag har precis börjat med det här så jag kan inte berätta om de fungerar ännu, men enligt andra människor och baserat på vad som står och sägs låter det väldigt lovande. Efter flera år spenderad i en dålig sjukvård tvingas man tillslut bli sin egen läkare och lär sig om de ena och andra. Baserat på det känns det som jag hittat rätt.
 
 
"Vanliga Symtom på näringsbrist:
Allergier, Depression, Barnlöshet, Fibromyalgi, Mag- och Tarmproblem, Huvudvärk & Migrän, Hudproblem, Ledbesvär, Anorexi, Dyslexi, Psykiska problem, Koncentrationsproblem, Trötthet, Irritabilitet, Sömnlöshet, Kramper, Förstoppning, Hjärt- och Kärlbesvär för att nämna några" // taget från näringskällan.
 
 
 
För mer info eller beställning av hårmineral-analys gå in på Näringskällan
Lycka till! :)
 

autumn.

Lookbook
 

Känner mig så inspirerad av hösten, bara bubblar av höstglädje. Skulle nästan vilja påstå att hösten är min favoritårstid men sen kommer jag att tänka på allt som är underbart med alla andra årstider så... njae, alla får komma på delad första plats tror jag. Hösten inspirerar mig väldigt mycket just nu iallafall.
 
Måste ge mig ut på en ordentlig fotopromenad någon dag och fånga alla vackra färger. Tråkigt att jag inte har haft tillfälle att göra de tidigare :/

Framsida, glad överraskning.

 
 
Jag har inte spenderat tid framför datorn på lång tid (om man snackar bloggtid) och när jag titta in på bloggen möts jag av det här, alltid lika roligt :) Tack blogg.se och tack för era kommentarer, många bra frukosttips!
Var många som var intresserade av analysen jag gjort märkte jag, ska fixa ett inlägg där jag förklarar lite mer om vad det är för något för er som undrar. Enklare så!
 
 
Annars har jag haft en sjuk pojkvän hos mig, stackarn. Han hade iallafall med sig en projektor som vi smällde upp och körde bio med, extremt mysigt måste jag säga! Kollade bland annat på den gamla klassikern "Sleepy Hollow" Älskar Tim Burtons underbara filmer. Den mannen är ett geni!

Mer än bara mat..


Grönsaksjuice får ersätta fruktjuice.
 
 
På senare tid har jag..
..börjat lägga om mina kostvanor för att må bättre. Det är inte lätt! Har gjort en analys där jag fått veta vad jag behöver mer av/undvika för att må bra. Jag brukade slänga i mig ganska mycket skräpmat tidigare, åt vad jag kände för och tänkte inte så mycket mer på det. NU blir det ändring på det..  (Oh, no!!) För det första har jag börjat käka en stabil frukost, aldrig varit något fan av frukost tidigare. Börjar dock gilla det mer och mer nu när jag ansträngt mig lite. Med tanke på att jag enligt analysen ska undvika mjölkprodukter och även nu i början många typer av fruktjuice och istället behöver få i mig mycket protein så får jag tänka om lite i mina val :) Men det är bara en liten del av allt som jag måste tänka på..
 
Att äta rätt är viktigare än man tror. Oftast pratar folk om "vad man ska äta" när det kommer till vikt men det finns andra saker som kan påverkas. Om man har för högt/lågt av vissa ämnen kan man få värk i kroppen/muskler, depression, svårt att sova och mycket annat. Genom att äta mat som gör att man får i sig just det som kroppen behöver kommer den fungera bättre. Lyssna på din kropp / Tåls att tänka på!
 
 
 
Vad brukar ni äta till frukost? :)

Synfel, nej tack.

Hejdå dåliga syn.
 
 
Synfel, nej tack.
Jag har haft problem med min syn ganska länge och haft läsglasögon innan men det har inte hjälpt mig utan min syn har bara blivit sämre och sämre..  Idag bär det av till optikern för att kolla synen på nytt :) Ska bli skönt få ordning på det, slippa bli jättetrött i huvudet och få överansträngda ögon hela tiden och dessutom SE klart. Kan vara en fördel när man pysslar med bilder och sånt, att kunna se. Eller hur?
 

Art owns my heart.

Åh, jag älskar att skapa saker och vara kreativ. Utan det vore jag ingenting. Mitt hjärta bankar för konsten.
 
 
Att kleta in sig med färg kan till en början kännas som en bra idé om man heter Sofia Holmberg, men själva jobbet kom efteråt, när det var dags att ta bort allt. Haha, inte lätt. Men jag lyckades iallafall få bort allt tillslut. Hade känts halvkul gå runt såhär på heltid efteråt.
 
Har haft en trasig adapter på en av mina studioblixtar också men nu har jag en ny som fungerar, awesome!

Over before it started.

Lookbook

Wild like the ocean.


Foto, Makeup: Sofia Holmberg, Modell: Matilda W.

Så vill jag spendera min höst..

 
 
De senaste tiden har vi haft ett Harry Potter-maraton rullande..
Det har blivit många mysiga kvällar med magi och te framför tvn. Ikväll är det dags för den sista filmen, det var inte förräns jag såg den första gången som jag förstod hur genialisk historien verkligen är. Extra roligt är det att se filmerna nu när jag besökt London och kan känna igen mig. Att de även regnar ute, gör det perfekt. Är lite kär i höstvädret just nu om jag ska vara ärlig.
 
Såhär vill jag att hela min höst ska vara..
regn, mörker, te, tända ljus och mängdtals film-maraton som innehåller mörka, inspirerande filmer som man kan drömma sig bort i.

Baby-PinkPlayground


Jag och min brorsdotter
 
Playground
Att fota småbarn är härligt, känslorna som syns är så äkta. Kan vara svårt hänga med i deras extrema tempo ibland bara, haha, men det är väldigt roligt! Barn uppskattar så små saker. Min brorsdotter hittade en grön, liten pappersfjäril i mitt rum och kollade på den med stora ögon och sa "åååh" som att det var det finaste hon någonsin sett :)  Aw. Vi har mycket att lära av de små, viktigt inte tappa bort barnasinnet.

Skeppsbruten #2

Foto/Makeup: Matilda W, Modell/Redigering: Sofia H.
 
 
Några fler bilder från fotograferingen tillsammans med Matilda. Har fortfarande mängder av bilder som jag inte har gått igenom från olika tillfällen. Har varit lite låg med bloggen de senaste också, mått ganska upp och ner så jag har inte orkat trots att jag haft lust och inspo.
Viktigt att lyssna på kroppen om den säger nej. Resten får vänta då tyvärr.