Cosplay in progress

 
 
 
Såhär ser det ut förtillfället.
 
Har inte kommit så långt med min dräkt än men det är på gång i alla fall. Det svåraste var att starta!  Hade INGEN ANING vart jag skulle börja någonstans så jag fick kasta mig in och hoppas att jag skulle landa stabilt någonstans. Huvudbonadens "grund" är färdig nu men det är hel massa jobb kvar.
Därefter ska jag sy en väst som jag inte har någon tydlig plan på hur jag ska till väga med än men det kommer väl :)  Optimisten är fortfarande framme!
 
 
Fortsättning följer..
 
 

En söndag i Januari

"Maaaaaat"
 
 
Trevlig söndag på er!
 
Jag har spenderat stora delar av dagen med ett arbeta på min dräkt till mässan. Just nu är det huvudbonaden (lekku)  som jag fixar med och det tar sin lilla tid. Tur att mässan inte är förrän i April så jag hinner lyckas och misslyckas under tidens gång (ifall det skulle behövas). Ska försöka uppdatera med lite bilder under skapandets gång.
 
Sen har jag två söta kissar som försöker stjäla min uppmärksamhet och det är svårt att inte låta dom! ♥
 
 
 

Budgivning pågår.

 
 
Vi har haft hus i tankarna de senaste och just nu är vi inne i en minst sagt spännande budgivning. Det kan gå hur som helst så hur vår framtid kommer se ut är oklar just nu.
Idag ska vi på en andra visning. Stormen Egon hade tydligen varit framme och ställt till det..


Medans vi är på visning får ni en visning här!
(Roligt att ha kvar bilderna oavsett om det blir vårt eller inte)
  
Hallen. Älskar tapeterna och den charmigt slitna trappan.
 
Vardagsrummet. Ljust och fräscht.
 
Hall på övervåningen
 
Matsalsdel (ifall huset blir vårt) med utsikt över hallen.
 
Öppen spis! Och tegel. Älskar, älskar, älskar tegel inomhus. Kommer bli mer sånt.
 
 
 Sist men inte minst köket. Med utsikt över en stor hästhage, hur mysigt?
 
 
 
Ska hålla tummarna för att det här går vägen! ♥
 

Tid är ett mysterium

 
 
 
Det har gått en bra bit in på Januari nu men jag har nog inte riktigt hunnit greppa det ännu. Tid är ett mysterium ibland. Har så SJUKT många idéer, planer och saker i tankarna just nu att tiden liksom rinner iväg.
 
Kanske ska flytta, arrangera ett event, funderar på att tag i den där idén om att starta företag, söka skådisjobb.. och just det så skriver jag en bok. Samtidigt försöker jag dra igång bloggen och försöka få igång din som den va på sina glansdagar. Vid sidan av ska man ju alltid sova, äta, ta hand om lägenheten, mannen, katterna, världen och sig själv. Så ja, tiden går fort ibland. Viktigt att prioritera!
 
 
 
 

WARRIOR PRINCESS

Foto/Modell: Sofia Holmberg
 
 
De senaste självporträtt jag tagit. Hade en bild i mitt huvud av silver och svart och att det enbart skulle vara massa smycken så det skulle skapa en känsla av jag har en "rustning" på mig. Önskar att jag hade ett coolt gammalt svärd också, hade vart SÅ grymt. Kanske blir till framtida plåtning om det blir en nytappning av dessa bilder. Svärd, någon?
 
Bakgrunden är min stora reflexskärm och snett från sidan står en blixt riktad.
 

Julklapp: Star Wars-skor

 
 
 
Som den stora nörd jag under alla dessa år har växt upp till att bli kan ni ju ana lyckan när jag fick dessa Star Wars vans av min grabb i julas. Till och med lådan är grymmare än grym!
 
Kan dock inte använda de än, utanför fönstret är det fortfarande en blandning av regn och snö. När våren kommer kan inget stoppa oss, ska bli spännande att se vilka platser du kommer besöka kära skor.
 
 
 

Din hjälp till körkortet!

 
 
 
 
DIN HJÄLP TILL KÖRKORTET
 
 
Något som jag ofta saknar i mitt liv är körkort. Det är en svårslagen lyx som många lätt tar för givet när de väl har det. Slippa passa tider, vänta ute i alla möjliga väder som regn/snö/slask utan smidigt kan ta sig dit man vill när man vill. Det finns en stor frihet i det.
 
Tex. när jag behöver ta mig till diverse film/tv jobb. Bil är en STOR fördel. Ibland behöver man ta sig till platser som både är jobbiga eller rent ut sagt nästintill omöjliga att ta sig till med kollektivtrafik, då missar man en hel del jobb som man inte vill missa. Men körkort är inte bara en fördel där utan i princip alla jobb. Krävs körkort oftare än man tror.
 
Slutsats: körkort är en ovärdelig lyx.
 
Om du precis som jag tycker det känns SJUKT segt att öppna teori-boken. Här har vi våran hjälp till att klara teoriprovet -> http://www.korkortskolan.se
 
Över 1000 körkortsfrågor online där du kan se dina resultat och även få förklaringar till svåra frågor. Finns också sidhänvisningar till boken så att du kan läsa det som du behöver veta.
 
 
Dags att pricka av körkort på listan år 2015?
 
 

Foto: Första bröllopet

 
 
 
 
 
 
Sommaren 2014 fotade jag bröllop för första gången och här får ni se lite hur det såg ut..
 
Som sagt, första gången. Nervöst och läskigt. Jag har läst en mängd om bröllopsfotografering i mitt liv men det är alltid stor skillnad mellan saker i teorin och praktiken så såhär i efterhand kan jag känna att det kanske var lite för stort och mäktigt för mig. Presterar så jäkla dåligt under press. Ett bröllop är dock alltid en upplevelse och väldigt vackert för man kommer så nära inpå känslorna och är omringad av en härlig stämning hela tiden!
 
 

Om framtiden

 
 
 
 
Ovanför ser ni nästa karaktär jag ska göra, Aayla Secura. Ska skapa mycket mer själv nu än tidigare och jag kommer få arbeta med en del olika material så det här kan gå precis hur som helst. Det finns inget annat sätt att lära sig saker på än att kasta sig in i det. Ska bli ett roligt projekt!
 
Funderar på att arrangera ett Cosplay/nörd-event i Trollhättan också men det är fortfarande i idéstadiet. Vi får se vad som händer på den fronten. Tips på saker ni skulle vilja se/uppleva på ett sådant event är välkommet.
 
Och den största pågående saken. Hus. Vi har lagt på ett litet mysigt hus omringat av hästar i utkanten av Trollhättan. Det var inget vi direkt hade planerat just nu egentligen men så råkade ett bra tillfälle dyka upp och voila. Budgivningen är igång. Ännu ett fall där vi får vänta och se. Spännande! ;)
 
 

Snow Queen

Modell: Martina Todorova
 
 
 
Två bilder från fotograferingen jag och Martina hade uppe i stugan. Mycket vitt. Vi hade en sådan himla tur just då för exakt samma dag kom den allra första snön. Den lyckan!
 
Och just det.. så har det blivit ett nytt år också och saker har redan börjat hända. Får se vart det här bär!
 
 

ÅRSRESUMÈ 2014

 
 
... Jajjamensan, här har ni den. Årets årsresumé. De brukar bli lite olika från år till år men nu gräver vi djupt in i 2014 så det kan läggas bakom oss och blicka framåt mot det oskriva blad som är 2015.
 
 

 
 
 
 
 
JANUARI
 
Bestod av snö, snö och mera snö. Jag fotade extremt mycket på mitt så kallade "specialställe" vilket var väldigt länge sedan nu? Och var publik till Postkodmiljonären och kunde typ inga frågor. Doh.
 
 
 
 
 
FEBRUARI
 
 2014 första grillningen, mitt bland snö och minusgrader. Det var Alla hjärtans dag (precis som alla andra år) men jag var sjukt trött från inspelningen av Ängelby dagen innan så vi stannade hemma och hade en mysig hemmakväll.

 
 
 

MARS
 
Mars gjorde inget större intryck på mitt liv men vårkänslor började smyga sig fram även om det fortfarande var kyligt. Katten fick en egen Facebook, dålig på att uppdatera dock.
 
 
 
 
 
 
APRIL
 
Vilken månad!  Det var Science Fiction mässan, som julafton för en nörd. 
Tog även en weekend till Paris där vi både lyckades gå vilse och missa planet hem.
 
 
 
 
 
 
MAJ
 
Våren är här!  Vi befann oss i Göteborg på Geek Pride Day och tillsammans med mängder av Cosplay.are och nördar tågade vi ner till Science Fiction bokhandeln med en orkester i täten som spelade Star wars soundtrack.
Åkte en vecka till Kroatien för att njuta av medelhavet och allt det har att erbjuda. Samt rösta i valet som vi alla vet hur det slutade.. Suck. 
 
 
 
 
 
JUNI
 
FESTIVAL! YES! Tog en avstickare till Norrköping för att besöka Bråvalla. Vi hade planer på att se BAD RELIGION men även band som Hurula och Offspring. Det var kaos, regn och lera men när jag fick se BR på scen försvann allt annat. Helt magiskt.
Hann också med att besöka Harry Potter utställningen. Blev indelad i elevhemmet Rawenclaw och vandrade bland mängder av möbler, kläder och prylar som varit med i filmerna.
 
 
 
 
 
 
 
JULI
 
Jag och grabben firade våran 6-års dag på diverse hemliga locations.  Jag fick ett helt underbart bord som jag fortfarande är nyförälskad i. Gammalt och unikt. Spenderade tid på Fallens Dagar (festival som anordnas varje år i Trollhättan) Såg diverse artister på stora scenen, åkte linbana och såg fallpåsläppen.
 
Jobbade även som brovakt våren-hösten där jag under sommaren tog många porträtt.
 
 
 
 
 
AUGUSTI
 
Jag fyllde 23 år och hade ett helt fantastiskt Alice i underlandet-kalas.. Blev med katt för andra gången. Fina Indra! Fotade både Martina för första gången och bröllop för första gången.
 
 
 
 
 
 
 SEPTEMBER
 
Årets sämsta månad. Försökte hålla den här resumén postiv och ta med saker jag VILL minnas. MEN.
Var nästan sjuk hela månaden. Blev sjuk, blev frisk, blev sjuk, blev frisk. 
 
 
 
 
 OKTOBER
 
Halloween-pynta/pysslade mycket hemma.  Spelade in första avsnittet av Linus Youtube- serie.
Gav mitt hår en välbehövd makeover.
 
 
 
 
 
NOVEMBER
 
Hela månaden gick i Halloween-stämning.  Älskling 25 års fest med mängder av band, god mat och SKRÄCK.
"Lurade" upp en mäng barn på en ruskig herrgårdsvind på Halloween där de blev skrämda för livet, muwhaha.
 
 
 
 
 
 
DECEMBER
 
Hobbit-premiären! Magiskt. Fotade bilder för svärmor's företag som skulle komma i ett repotage i tidningen.
Hyrde en stuga vid sjön och umgicks med familj/vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 Tack för detta året!
Hoppas vi ses nästa :)