Inspirations-projektet #4

 
Här kommer nästa del i mitt Inspirations-projekt: Tim Burton.
 
En av mina old time favoriter. Vet inte hur många år jag tjatat och inspirerats av honom, han är och har varit en av mina absolut största konstnärliga inspirationer. Att motivera varför känns överflödigt då jag redan sagt de otaliga gånger och ni vet själva varför han är grym.
 
Hoppas verkligen på att få chansen att jobba med honom i detta livet. Han står överst på listan. Och tror verkligen att om vi slår våra knäppa huvuden ihop så tror jag vi kan skapa riktigt magiska och coola saker tillsammans, så... call me Tim.
 
 
 
 
Jag valde att göra min bild i färg och aningen muntrare. Tyckte de blev en härlig kontrast. När båda bilderna var svart/vita så kändes de rörigt på något sätt.... och jag gillar verkligen att även om en härmar en bild, så blir den endå ens egen till viss mån. Du sätter automatiskt ditt signum och din egen känsla på den.
 
Slutade med att jag började leka med skålen... vattnet.. och sånt jag fastna för, när jag var klar med den faktiska bilden. Tyckte de blev en go serie bilder. Märklig.... men fin.
 
 

 

LONDON VIBES

 
 
Utsikten från mitt utomhus "kontor" häromdagen...
 
Hade glädjen att få se hela denna söta lilla familj på väldigt nära håll. Kryllar verkligen av fågelungar överallt just nu. Gör mig lycklig hela vägen in i själen.
 
 
 
 

Liv i sin renaste form.

 
 
 
 
 
Idag började dagen såhär..
 
Jag är en positiv och oftast glad person men den här morgonen rann bägaren fylld av diverse saker över. När jag i perioder gör mycket utan att meditera/skriva dagbok och rensa huvudet så brukar saker tendera att samlas på hög tills de blir för mycket för mig.... 
Då får en öppna upp tårkanalerna och låta de flöda. Ibland räcker de. En gråtflod senare så vart det bra igen, systemet rensat. Rent och fräscht... dags för nya tag.
 
Tycker människor är vackra i sina sårbara stunder. Det är rått och ärligt liksom. Vi är så nära livet vi kan komma då. Liv i sin renaste form. 
Förstår inte varför vi hela tiden ska sätta värde på saker, som olika känslor tex. Känslor är bara känslor...den ena är varken bättre eller sämre än den andra, dom bara är vad dom är.
 
 
Återkommer med lite mer utförlig update om vad jag har på G förövrigt <3
 
 
 
 
 

Joseph & Stacey

 
 
 
 
Glad måndag människor!
 
Har ni precis som jag varit uppe hela natten för att se sista avsnittet av Game of thrones? Hur känner ni er? Kommer inte dela några spoilers här, ni kan vara lugna. 
 
Jag har just nu ett samarbete med de populära koreanska märket Joseph & Stacey och väldigt taggad över de. De har mängd vackra och funktionella väskor, check it out.
Jag valde 'Joseph A Mini Plus' då jag direkt fastna för den stilrena och tidlösa designen. Den är klassisk men samtidigt riktigt cool. Rymmer precis perfekt mängd saker som jag behöver och har en snygg illröd inredning. Den kommer definitivt få följa med mig på mysiga restaurang-middagar och på London-äventyr framöver.
 
-------------
 
Happy monday people! 
 
Have you been up all night too watch the last episode of Game of thrones as well?  How are we all feeling? This is a spoiler free zone, no worries! 
 
I'm also very excited to tell you about my collaboration with the very popular korean brand 'Joseph & Stacey'. They have lots of beautiful and practical bags, you should check it out for sure. I instantly fell for the  'Joseph A Mini Plus'  and therefore chose that one. I love the clean and timeless design of it. It is classic yet super cool. It's perfect size and fits just the right amount of things I need, love it! You can get it in several colors if you want too I just love the earthy tones. The interior gives ju a little surprise as well with a bright red pop of color. It will follow me to cozy dinners at restaurants and London adventures for sure! It makes me look a lot classier than I actually am haha, so that is a big bonus.


 http://us.josephandstacey.com
 
 

The Swedish Invasion

Heeeej...
 
Förra veckan hade jag mina underbara vänner här på besök. De var intensiva dagar med sightseeing och spännande nätter. Såhär såg lite av de ut: 
 
 
Vi hängde i Camden en eftermiddag/kväll. Gick till flera barer där vi käkade och umgicks, shoppade och avslutade med både öppen scen på Fiddlers Elbow och kanske den fetaste bluesrock spelningen jag sett på ställe jag ej minns namnet på. Begåvade musiker som fan.
 

Vi besökte Tate Modern. Får en att reflektera över vad som är konst och vad som krävs för att något ska kallas konst? Räcker de att lägga några stenar i en sal och omringa med ett snöre för att de ska va konst? Finns de någon tyngre betydelse bakom? Osv osv...
 
Vi kunde inte låta bli att leka med projektorn haha! They asked for it.
 

Självklart måste en ta lite klassiska turist-bilder. Tråkigt nog är de inte möjligt att se Big Ben atm då de håller på renoverar och täckt in hela tornet och kommer va så lång tid framöver.
 
 
Vi gick på en free walking tour. Guiden var väldigt bra på att lyfta fram kvinnor i historien och påpeka deras nävaro i form av de få statyer som finns. Plus poäng för de! Han träffar MYCKET folk regelbundet så hans val av innehåll kan påverka och göra skillnad :)) 
 
Vi vart såklart tvunga att ta kort med denna grymma kvinna av historien, Suffragette Millicent Fawcett. Tacksam för den nutid hon hjälpt forma åt oss.
 
Katy's första gång i London. Självklart behöver hon de klassiska turistbilderna.
Besökte Sherlock Holmes puben. Kan inte annat än älska inredningen i restaurangen!
Otroligt trevligt att beställa bord och äta middag där skulle jag tro. Mindre bra ställe att ta en dryck och hänga då de är rätt litet och trångt tycker jag.
Sjukt kul att ha dom här. Skulle gärna ha dom här alltid haha.
Men en minnesvärd och fantastisk vecka fick vi tillsammans i London.
 

Morgon-rutin

 
Blev så himla lycklig över att någon vill höra mer om mina magiska upptåg. Tack!! 
Inspirerar mig att komma ut ur häx-garderoben ännu mer.
 
Och jag kommer dela med mig utifrån min erfarenhet och kunskap. Så, som alltid när de gäller sånt här. Ni behöver inte svälja min sanning. De som funkar för mig behöver inte vara rätt för dig eller för någon annan nödvändigtvis. Ta med dig de som talar till dig och och ignorera resten :)  Skicka en kommentar om du undrar eller vill veta mer om något.
 
 
 
 
 
I brist på vetskap om vart jag sa börja, tänker jag börja att prata om mina morgonrutin. 
Hur en startar sin dag sätter tonen för resten av dagen. Jag har ALDRIG varit en morgonmänniska tidigare, tvärtom...zombie-varning! Detta har hjälpt min dag att få en bra start. Jag börjar med att tända ett ljus och rökelse för att de luktar gott och gör mig avslappnad. Kanske sätter på någon sagomusik i bakgrunden. 
 
 
Jag lägger en läggning på 3 kort:
 
-Kort nr 1 är dagen som helhet.
-Nr 2 är vad jag ska tänka och vara uppmärksam på.
-Nr 3 är vad jag ska omfamna / ta till mig under dagen. 
 
 
En väldigt simpel läggning som gör dig mer uppmärksam under dagen som går. 
Jag antecknar resultatet i min dagbok. Och kan sedan checka in på kvällen för att se hur dagen spelades ut. Att kunna gå tillbaka och se helheten hjälper mycket tycker jag. Ibland kan budskapet kännas oklart när de ges men när en ser tillbaks och ser helhetsbilden förstår du och hjälper att bygga upp en starkare tilltro och förståelse. Att enbart se en bit av pusselbiten kan göra de svårt att se hur den passar in i pusslet ibland. Eller att en ignorerar en sanning för att den inte passar i ens förväntning eller så som ser ens liv just där och då.
Så viktigast av allt, som alltid. Ha tillit. Lita på din intuition. Du kan inte misslyckas.
 
Om du inte använder kort. Kan du fortfarande tänka genom dagen, vad du ska tänka på och omfamna. Att ta en stund för dig ibland och känna efter är viktigt. Ditt liv är till för dig!
 
 

Livet genom mobilen #3

 
Skulle på ett möte i närheten av Kensington Gardens så passa på att ta en promenad genom. En av mina favoritparker i London faktiskt. Stora sagoträd. Var tvungen att krama! 
 
 
Kryllade av svanar! Aldrig sett så många på samma ställe innan. Och måste medge, jag har viss svanfobi...men jag satte mig ändå på huk vid kanten, ansikte mot ansikte med dessa magiska vita sagodjur... och mäklade fred.
 
 
Pysslade med mina vanliga zombie-business. Värre jobb kan en ha!
 
 
After work på Bunkern. Spelade air soft. Och tjena vad kul de var! 
Vi använder liknande vapen under våra arbetspass som zombies också. Men de var något helt annat när vi tävla mot varandra och adrenalinet pumpa...Svetten rann!!! 
 
 
 Den låg precis framför fötterna när jag steg av. Tog de som ett tecken!
Aldrig har en mer positiv och peppande nyhetssida skådats.
 
 
Shopping....Kosmisk enhörnings duschtvål är ju givet. Samt glad över nya lurar då gamla gick sönder, gillar färgen. Och nej jag har inget problem med levande ljus. Jag kan sluta när jag vill...
 
 
 Kände mig redigt svensk när jag svepte denna frulle. Thank god for Ikea! 
Och min runda i regnet. Älskar att springa i regn, sån frihetskänsla. Dels är det folktomt och dels för att de får mig att känna mig som en bloody viking.
 
 
Suspekta samtal över mobilen... Snapchat är där allt händer.
 
 
Och som vanligt... miljoner olika looks. Miljoner olika versioner av Sofian.
Skulle vilja se mig gå en månad... kanske så lite som en vecka utan att klä upp/ut mig haha, omöjligt typ. Livet är lekfullt och jag vill fortsätta leka alltid.
 
 
 
 

1 Maj

 
 
 
Glad 1 maj mina vänner! 

Jag har firat genom att binda mig en krans. Skulle ut och plocka blommor men vart lat och gjorde av en växt jag hade i mitt rum haha. Och istället för att sätta band med lyckönskningar i träden så fick de sitta i håret. De är så mycket energi i luften! Våren är här och sommaren är på intågande. Allt vaknar till liv. Träden blir gröna och blommorna står i full blom. De är en fantastisk känsla.
 
Önskar att jag hade kunnat njuta av en stor brasa dock. Ser så mysigt ut när jag ser er där hemma samlas kring stora eldar. Men jag gjorde min elddans ändå! 
 
Får mig att börja reflektera över vad som hänt sen senaste Maj också. Vilken resa! Så mycket lärdomar och äventyr jag inte hade någon aning om skulle upplevas under resten av året.
Så mycket spännande kan även hända detta året nu när solen och sommaren kommer med sin lekfullhet. Alla dörrar står öppna, alla möjligheter finns tillgängliga.
 
 
 
Jag planerar inlägg till er om mina magiska upptåg också... I'll be back <3