Standup & Livets resa

 
 
 

Nu har jag lämnat Göteborg efter en fantastisk vistelse där. Känns som vanligt konstigt. Kroppen färdas så mycket fortare än det mentala så i tanken är jag fortfarande i Göteborg och måste ställas om till London-mode. Energin och tempot är annorlunda här.
Min agentur hörde av sig DIREKT när jag satte foten innanför dörren så jag hann inte fundera så länge innan jag kastades tillbaks in i det igen. Ska bli så spännande att komma igång att arbeta!!
Jag älskar, älskar, älskar verkligen att få vara kreativ.
 
Funderat på att börja föreläsa också. Först och främst tänkt på att besöka mina gamla skolor till en början och kanske ha möjlighet att nå ut och inspirera någon där. Vara personen jag själv önskade jag mött i den åldern. Min väg har varit kringelikrokig och tagit både omvägar och andra konstiga stigar. Ibland skapat hela nya, egna vägar men alltid haft någon tro i grund och botten att jag kommer hamna helt rätt. Varit liten, blyg och tvingat mig upp på scen inför hela skolan fast jag knappt vågade där säkert någon förvånat barn eller vuxen tänkte "kan hon prata?.
Varit sjuk. Kastats runt i vården. Hoppat av diverse skolor. Hamnat i olika destruktiva situationer och relationer. Varit avundsjuk på de andra barnen som kom från ekonomiskt stabila hem och hade råd att resa utomlands...
Men nu bor jag utomlands. Jagar mina drömmar. Får glädjen att jobba med något jag brinner för. 
Hittat nyfunnen kärlek för mig själv. Jobbar på mitt inre, sätter gränser, praktiserar tacksamhet, lyssnar på min kropp och mina behov. Mår bra. Har starkare självkänsla och tro på mig själv.
Saker vänder. Saker är STÄNDIGT i rörelse. Och jag säger alltid att tacksamhet är roten till ALLT.
När du börjar se och uppskatta saker så attraherar du mer saker att vara tacksam för. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag körde Standup gig på Andra lång comedy häromdagen. Jag var så galet nervös!! Men jag gjorde de. Jag lät inte mig styras av rädsla. Och jag fick fin respons. 
När jag bokade gig:et så var jag inte ett dugg nervös. Men dagen som de skulle ske slog de mig plötsligt. Och när jag gick förbi utanför fönstret och såg ALL publik ville jag typ fly. De var löning så alla var fulla och glada. FULLSATT.  Så glad att jag hade mina vänner där att stötta mig.
 
Planen är att köra standup i London också. Signat upp mig för en kurs där en även kommer gigga till förmån för cancer-insamling. Ett bra sätt att komma igång i UK och att bidra till viktigt ändamål på samma gång. 
 
 

SCI FI WORLD 2019

 
 
 
Från gårdagens Sci Fi mässa. It was a blast!! 
 
Jag var på gott och gult humör. Jag och Sara gick som "Joy and Sadness" från Disneys Inside out. Som räknat med var de många glada men smått rädda små barn som ville hälsa på oss och bli fotade med oss. De var lite mindre folk än vanligt eller så var de bara att mässan var större. 
Vi var även med på Cosplay-tävlingen för första gången. De var underbart att möta den stora publikens jubel och höra våra namn ropas framme på scenen när vi stod där bakom och ivrigt ville upp. Var en sån enorm påminnelse om hur mycket jag älskar att stå på scen!! Jag är i själen ingen filmskådespelare. Jag villl connecta med publik och vara där och då.
Och på tal om skådespelare. David Bradley var där och samtalade på scen. Han har varit med i både Harry Potter Som Mr Filch och Walder Frey i Game of Thrones och han var så fin.
 
 
 

SCENKONSTGALAN 2019

Teater Chill //  Foto: AnnaCarin Isaksson
 
 
 
Igår var vi på Scenkonstgalan med Teater chill. Alla var så himla fina!
Galans poäng är helt enkelt att dela ut pris till och hylla olika scenkonst-framställningar från Sverige. Temat för detta året var bubblor, konferencier var Nina Zanjani. Imponerad av hennes insats och hennes storslagna teatraliska närvaro. Det spelades även Jazz på typiskt förväntat kultursnobberi manér mellan varven. Tillfällen som dessa bjuder alltid upp till dans för sånt.
Innan galan var det mingel i kristallfoajén (hur vackert namn kan ett rum ha!?) mingel är DÖDEN för en sån som mig. Imponeras verkligen av människor som har den talangen naturligt. Som elegant glider mellan människor och plockar upp samtal från ingenstans. Jag måste dock give it to me: Jag har blivit bättre eller åtminstone tryggare. Hur är ni i den typen av sociala situationer? 
Mingel och socialt nätverkande en sån extremt viktig del av skådespeleri och skapande att jag tvingats in i de. Jag ser mig själv som en väldigt introvert person medans vänner till mig påpekar "du är ute och minglar hela tiden ju". En lärdom jag tagit med mig dock är att ju mer en gör det desto bättre blir en. När en inte varit socialt aktiv under en period blir en lite ringrostig, glömmer av sociala hacks och invanda repfliker som funkar. Övning ger verkligen färdighet.
 
 
 
 Pre-gala

LONDON

 
 
 
Idag har utan tvekan varit en typisk dag när universum testat mitt tålamod. Haft sånna otaliga mängder med krångel. Framförallt med kommande resa och flygbiljett... orkar inte ens gå in på detaljerna då de fortfarande inte är helt löst än. Men jag ska komma iväg och saker ska gå vägen.
Blir sur på mig själv när jag låter små saker rubba min balans men jag är människa och något ska jag ju ha att jobba med också. Saker byggs inte eller förändras på en dag.
 
Och känns lite sorgligt att lämna London även om de bara är en kort stund. Varit inne i ett sånt flow när de gäller karriär och vill bara stanna i den bubblan. Den här staden har verkligen vuxit på mig. Har funnits tillfällen jag hatat den och den känts ensam, stor och skrämmande. Men nu omfamnar den mig med värme och jag finner så mycket kärlek och möjligheter här. När jag blickar ut över staden känner jag en stor tacksamhet över att jag få kalla detta hemma. 
 
 

RESPEKT

 
 
 
Behöver promenader som dessa för att lugna själen mellan varven <3 

Och hemlis! Eller egentligen helt öppen information haha, men jag har/har haft svan fobi. De är vackra men otroligt stora och respektingivande (LIVSFARLIGA) fåglar. Men jag lät den simma nära intill mig och vi hade ett fint moment. Jag dog inte. 
 
Vart så uppspelt efter alla positiva nyheter i helgen att jag varit tvungen jorda mig därefter.
Mest fördrivit tiden med hemmafix. Lösa praktiska och jobb-relaterade grejer. Och med städning och packning inför kommande resa. Ska både på scenkonstgala, Sci Fi mässa och köra standup gig. 
 
 

Framtiden är balanserad

 
 
 
Den här helgen har varit lite obeskrivligt grym faktiskt. Signade som sagt med agentur. Och igår var jag på ett möte som gick väldigt bra. Jag kommer uppträda på Edinburgh Fringe denna sommaren det kommer bli ett sånt äventyr. Dels har Skottland vart med på min lista över platser jag vill besöka. Och dels är Edinburgh Fringe den största festivalen för scenkonst i VÄRLDEN. Smaka på de. Kommer vara en otroligt bra och lärorik upplevelse för både min karriär och för mig personligen.
Och om saker går bra under festivalen kan de vara möjligt att vi turnerar med föreställningen vilket också vore magiskt... men, ska försöka inte gå händelser i förväg haha. Här och nu som gäller.
 
Något som jag ofta påpekat tidigare i mitt liv är att "när jag blir för glad, blir jag så hypad så jag typ mår dåligt" vilket folk har haft svårt att förstå. Kanske även jag själv. Men jag har insett och äntligen förstått vikten av balans i mitt liv. Att vara exalterad är inte detsamma som att vara lycklig. Lycka är lugn. Är en överdrivet uppåt eller neråt är en i obalans. Jag kommer inte låta bli att vara exalterad när bra saker händer men jag kommer inte låta mig lyfta från planeten och sen slå hårt i marken. De kan jämföras med droger, en får ett rus och sen så blir en otroligt låg efteråt och måste jaga nästa rus igen. De är inte hälsosamt. När jag börjar lyfta kommer jag helt enkelt jorda mig med hjälp av meditation och återgå till balanserat tillstånd igen. Sen jag fick den insikten har jag börjat må så mycket mycket bättre. 
 
 

Skriver på papper!

 
 
 
Idag är jag på bra humör, weeiii. Happy thoughts makes us fly. Har signat med agentur och de känns himla spännande och roligt. Skrev på papper och tog headshots idag, taggad på att se vad framtiden har att bjuda på. Finns inget jag älskar mer på denna planet än att skapa, vara kreativ och connecta med människor, ser fram mot att få fler möjligheter att göra de. Och yes, bubblet är såklart alkoholfritt. Åkte till Ikea igår och shoppade, kände mig för himla svensk och finurlig när jag var en av de få som faktiskt förstod vad namnen på produkterna betyder. Spontanköpte päronbubbel och tänkte inte ens på att jag skulle ha tillfälle att fira. Passande ändå.
 
Imorgon ska jag på möte angående ett projekt som jag är så nyfiken på :)) 
Så himla tacksam för allt bra som kommer min väg. Fötterna på jorden och blicken mot stjärnorna.
 

ZOMBIELIFE & FRAMTIDSPLANER

 
 
 
Har säkert nämnt tidigare att bredvid min Skådespelar-karriär så jobbar jag även som Zombie. A girls gotta eat.... brains!!!  Vilket i för sig också är ett skådis-gig men immersive theatre är inte mitt mål. De är en fast punkt i tillvaron och något som betalar viss del av mitt leverne. Har jättefina kollegor/chefer och de är definitivt en speciell miljö att spendera sin tid i. Samtidigt får vi ta del av en härlig stund för andra människor. De kommer till oss för att de vill göra något coolt på sin lediga tid och skapa fina minnen tillsammans med vänner. Att vi får skrämma skiten ur dom och höra deras skrik och skratt är härligt. De får även vapen och möjlighet att skjuta oss så de är rätt härligt för dom också, mindre härligt för oss haha.
 
Något som jag är jättesugen på att göra detta året är att åka till Edinburgh Fringe Festival men kommer enbart åka dit om jag åker som performer och får mina utgifter betalda. Har ett möte i veckan angående en produktion så får se vart de landar någonstans. Budget kan skifta oerhört i projekt och att åka dit är dyrt. Samt hårt jobb. Vill inte behöva bli ruinerad för att åka, då känns de inte värt de för min del.