NÖRDPARADEN 2018

 
 
 
Så var det dags för den årliga Nördparaden igen som arrangeras av Science Fiction Bokhandeln.

Jag hade inte planerat något inför årets parad utan slängde på mig något i sista stund. Min utklädnad resulterade i  trevligt samtal med man på vagnen om pilbågar. De kom även på en kille på vagnen som var OTROLIGT packad/hög som började sjunga och var allmänt störig. Min spontana tanke var "vilken idiot" medans jag själv satt där med alvöron och kanske betraktades som idiot i någon annans ögon. Well, what to do. Paraden var fin som vanligt. Kändes som de var mindre folk än vanligt dock men kan nästan garantera att de berodde på värmen som var utom denna värld. Havet känns mer lockande då.
 
Att se alla nördar och kreativa själar vandra ner längs avenyn värmde mitt hjärta. De känns fint att inte alltid vandra i tåg MOT något utan faktiskt FÖR något. För rätten att uttrycka sig, känna frihet, få vara som en är och samtidigt sprida enorm glädje. Människor som vi passerade längs med vägen sken upp när tåget passerade. 
Du behöver inte vara en hardcore nörd för att uppskatta att ett tåg av färgglada, unika och glada personer paradera förbi. Glädje är smittsamt och vi vill smitta hela världen.
 
 
 

SOLO: A Star Wars Story

 
 
 
Såhär såg de ut när vi var på premiären av SOLO: A Star Wars Story.
 
Mitt liv just nu är KAOS och tid är något jag har lite av. Slängde därför ihop en random outfit bara. Men jag gillar, tyckte de vart nice. Funderar på att utveckla den. Hade tygbitar som jag bara satte på ovanför och kanske eventuellt kan sy ihop dom så de blir något coolt. Men som sagt brist på tid - prioriteringar. 

Och filmen då? Absolut inte den bästa men är alltid lika tacksam över att få färdas tillbaks till världar jag gillar. Fanns vissa episka moments, de måste jag säga dock. Och skådespelaren som spelar Lando, Wow. Han lyckades fånga de charmiga slisket perfekt. Så imponerad.
 
 
Har ni sett den? Vad tyckte ni? :) 
 
 
 
 
 

Listan om tid

 
 
 
Vad är ditt förhållande till tid?
Då jag pendlar mellan att vara en manisk person som vill göra så mycket som möjligt så effektivt så möjligt till att vara helt utslagen hemma och max vilja kolla på träd så är mitt förhållande till tid enormt växlande.
Jag tänker mycket på tid. Vår tid på jorden. Tid jag har kvar. Att jag vill fylla den med sådant som känns värdefullt. Kan känna stress över att tiden inte känns tillräckligt. Och oro att jag stressar för mycket mot nästa mål och framtiden istället för att "fånga dagen". Tankar på tid tar faktiskt upp mycket av min tid, ironiskt nog.
 
Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Jag känner lugn och kreativitet på natten. Den tiden känns flyktig och vacker.
Men jag älskar också eftermiddags/kvälls-sol över allt annat. Bara tanken på de mjuka, varma solljuset gör mig helt varm i kroppen. 
 
Vilken är det bästa veckodagen?
Tveksam om jag har en favorit. Då jag inte har något måndag-fredag jobb och väldigt varierande vardag så tänker jag nästan aldrig på vilken dag det är. Om en älskar de en pysslar med så behöver en inte lägga någon värdering i dagar. Om du har ett jobb du gillar så känns måndagen inte som en börda utan ett privilegie.
 
När går tiden som snabbast?
När jag är på Medeltidsveckan. 
 
När går tiden som långsammast?
Väntan på Medeltidsveckan haha. De veckorna är olidligt långa. 
 
 
 
 
 
Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Ca 0-60 min. Beroende på om de är vardag eller cosplay.
 
Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Baserade på tidigare svar borde jag skrika "MEDELTIDEN" men den tiden var inte lika fantastisk som den jag upplever nu. Men när jag tänker efter, vilken tid har inte problem? Sjukdom, krig, förtryck osv osv. Se på nutid.
Jag säger Renässans. För de fanns vackra kläder, möbler, konst och mycket annat fint.
 
Äter du fort eller sakta?
Så långsamt. De är jätte, jätte, jätte jobbigt. Gör de väldigt jobbigt att äta med andra då de alltid slutar med att folk sitter och stirrar irriterat på en för att en ska bli klar. 
 
Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Fotografera, skriva, utveckla idéer, vara teaterapa, vara ute i naturen, se på solnedgångar, skjuta pilbåge, klä ut mig, drömma mig bort, gå på bio, kramas, ha intensiva samtal om påhittade saker, sjunga sånger kring en brasa, övervinna rädslor, finna nya perspektiv, gå vilse, lyssna på ljudet av regn, vara ful och inte bry sig, äta god mat, slukas upp av en bra serie eller film 
 
Vad gillar du minst att lägga tid på?
Ångest. Oro för framtiden. Demoner från förr. 
Prestations/karriärhets.
 
 
 
 
 
När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Omöjligt att säga. Ibland jobbar jag dag, ibland jobbar jag kväll så de varierar massor. Men oftast inte så tidigt som jag önskar. Är en nattuggla men önskar ibland att jag kunde va typen som är uppe med tuppen. 
 
Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Att vara ute i naturen, skjuta pilbåge och bära medeltidskläder. Samt spela spel, se filmer och cosplaya.
Helt enkelt lägga mer tid på den nördiga och lugna sidan av mig. Den delen får väldigt lite utrymme.
 
Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Då var klockan ca 10. Jag hade precis kommit hem, fixade mat och prata med en vän i telefon.
 
Vad gör du om tre timmar?
Sover förhoppningsvis haha. Om inte min katt har andra planer.
 
Var ser du dig själv om tio år?
Jag har startat min egen teater, bor på en gård på Gotland, har familj och barn.
Rest massor. Gjort mycket häftiga jobb på många platser i världen. Funnit balans mellan karriär/kreativitet och den där lugna, mysiga tillvaron. 
 
 
 

GÖTEBORGSVARVET 2018

 
Så var det dags igen, Göteborgvarvet 2018. Solen sken på gott och ont, värmen kan vara HELT förödande. De skulle jag snart få bevis på.  Medans jag stod och vänta in mina löpare så säger random löpare något om sjukvård och sen ser jag en kille som ligger ner på marken. Sjukvårdare kommer snabbt på plats. Han rör sig inte. De tar fram hjärtstartare. Jag ser inte personens ansikte så självklart oroar en sig lite extra att de ska va någon en känner. De gör försök på försök, inget positivt resultat. Jag känner hur jag står helt paralyserad och bara tänker "kom igen, vakna. du måste vakna". Och tillslut så börjar de rycka i kroppsdelar på ett väldigt obehagligt sätt. Men killen vaknar. Ambulansen kommer. De sätter upp honom på båren och jag ser hans vakna ansikte. Jag andas ut men känner mig svimfärdig. Han var i dåligt skick men han va vaken och i goda händer så jag hoppas med allt jag har att de gick bra och att han mår bra nu. Önskar att de hade gått att veta hur de gick för honom efteråt. Men jag kan inte gör annat än att hoppas och tro.
 
Det är en enormt stor fysisk utmaning att utsätta sig för, att springa så långt i denna värmen. Nu i efterhand har jag blandade känslor kring de. Är enormt stolt över min bror, vän och alla andras medverkades prestationer. Men det är också otroligt påfrestande och potentiellt farligt. Men för att avsluta detta på den positiva sidan så hade jag själv en väldigt fin dag. Jag gick otroligt långt. Slösade bort tid jag skulle använt för att packa och hejade, skrek en massa och skämde ut min vän haha.
 
 
Kul sak med GBG-varvet var att vissa vanligtvis vältrafikerade/ centrala gator var tomma. Vi kunde både gå och fota på vägen mitt inne i stan. Freeeeedom
 

Utan dans på Brännö Brygga

 
 
 
Har varit för trött för att skriva långa texter (eller ens uppdatera) men tycker bilder kan få tala för sig själv.
Tog färjan ut till Brännö idag. De blev ingen dans på bryggan men promenerade, käkade och njöt av solen. Av vår förvåning så krylla de av amerikaner, italienare med mera. Fanns mer utländska turister än svensktalande så vi kunde låtsas att vi dragit på långsemester, vilket var perfekt. Men jag är fortfarande förvånad över att så många hittat såpass långt ut ändå.
 
Och vänner! En sak jag tänkt på är prestationsångest i samband med sommar/fint väder.... 
MEEEN. Jag är så fruktansvärt, jävla trött. Vi tar de samtalet en annan dag. Detta får bli som en påminnelse till mig själv. Sov gott. Puss och så vidare. 
 
 

Slottsskogen

Dagar som dessa. Behöver flera. Var i slottskogen för att köra lite 'Method Acting' då jag ska spela pingvin framöver. Klappade getter, fick massa sol, träningsvärk och annat gött. Bilderna får snacka för sig.
Hur goa är dessa!? Behöver en get i mitt liv.
Pingviner <3 
Vårkänslor så in i helvete. Älskar de här.
Så sjukt coolt ställe. Slottsskogsobservatoriet. Måste dit till hösten för att kolla på stjärnorna.
 

Järnvägssällskapet

 
 
 
Bilderna ovan är från en annan dag då jag var på Öppet hus hos Bergslagernas Järnvägssällskap. Älskar som ni vet gamla saker och tycker tåg är en himla trevlig och fin grej. Fördes även tillbaks till min barndom när jag utbrister "vad gott de luktar här" varpå min mamma svarar "de luktar diesel". Måste ha att göra med att jag spenderade mängder av tid på pappas bilverkstad som liten. Eller att de tappa mig som barn. Något vart knas. Blev även glad och inspirerad av att vara i den miljön med tanke på de entusiaster som driver föreningen. De lägger säkerligen ner mängder av tid på att underhålla och driva men tjänar säkerligen inte mycket på de. Och gör de ändå för att de har en stor passion för tåg. Fint. Lyckades även tjuvlyssna och höra någon av dom säga "Fotograferna är dom absolut värsta" och jag både höll med och kände mig otroligt träffad. Men sen skaka jag av mig de och gick för att ta ännu mer bilder ;)