Vad har hänt sen senast? #3

Jag och min kollega i Filmkollektivet tog färjan över till Hisingen för att leta efter location till framtida filmer.
Och den som söker den finner som sagt. Hittade flera grymma platser som vi kommer få användning av.
Den här platsen är både vacker och rå... kan användas till både kärleksdrama och kriminell uppgörelse tex.
Lite olika platser.
Äta bör en. Så vi käkade buffé och fyllde på energiförrådet innan vi drog vidare mot nästa äventyr.
Och aftonstjärnan... finns de en mysigare teater? Tror inte de.
Hängde med min teaterfamilj i Angered och vi skapade och spelade upp flera 10 minuters pjäser bland annat. Snart är det dags för juluppehåll även för oss men till våren, då händer de grejer..
Träff med filmkollektivet. Vi hade tema; döden. 
Teater chill var på stadsteatern och såg Utvandrarna + gick på rundvandring
.

Snö på snapchat

 
 
 
Idag drogs ett nytt projekt igång i mitt liv. Har tillsammans med en vän startat ett filmkollektiv som vi leder där vi kommer träffas regelbundet och spela in film tillsammans. I nuläget pysslar vi med kortare övningar / projekt och kommer framöver gå vidare med längre projekt och förhoppningsvis skicka in något till filmfestivalen framöver. Som vanligt med nya grejer är det alltid saker som krånglar, saker som är ett frågetecken och måste kluras ut. Men nu är vi igång åtminstone och resten får vi lista ut under resans gång.
 
Idag spelade vi in två stycken korta filmer om elefanten i rummet, dvs snön som prydde Göteborg. 
Den jag skapade tillsammans med mitt gäng handlade om sociala medier och kontrasten mellan glädje och hat skulle jag säga.
 

Vad har hänt sen senast? #2

 
Den här bilden är egentligen äldre men jag tyckte den vart mysigt så den får laddas upp ändå.
Längtar tills Jul på liseberg drar igång nu så en kan gå dit och hänga på medeltidsmarknaden. 
 
 
Casting-Workshop på Teater Chill. En castare hade en casting tillsammans med oss som vi vid nästa tillfälle ska analysera, kolla på filmen och reflektera över vad vi gjorde och vad vi behöver tänka på framöver. 
 

På Fängelset där bland annat Make Them Suffer spelade den kvällen...
När någon kommer till mig och lämnar en borttappad ring tittar jag lite närmare och ser att de är THE ONE RING TO RULE THEM ALL. De var ett precious moment indeed.
 
 
Hade en oväntat trevlig utekväll. Låt oss säga att de startade i pyjamas-mode för att ta sig en oväntad vändning ute på stan. Fastnade bland annat framför en gatumusikant som var så sjukt duktig att vi blev fast där ett bra tag. Den där mys-känslan hänger fortfarande kvar. 
 
 

Ge mig snö vid sjö!

 
 
Vet att jag är tidigt ute kanske men har ni några planer för jul och nyår ännu? Halloween är precis över och har varit riktigt awesome men jag börjar redan fundera på nästa högtid. Och jag är faktiskt trött på höst och längtar efter snö. Hösten som egentligen är min favoritårstid annars känns färdig för i år. Känner för att typ strunta i julafton och allt firande i år och bara hoppa över det helt och hållet. Livet känns konstigt nog ändå och att fira denna familjehögtid känns mest jobbigt faktiskt. Vet inte om de kommer kännas bättre att strunta i det heller men. Hade jag fått välja hade jag hoppat på första bästa plan och bara lämnat Sverige för något härligt, varmt ställe men jag har inte ekonomin för de just nu. Kanske får dra på en spontan resa inom Sveriges gränser istället... Hänga vid någon mysig sjö, se något ställe jag inte sett förut. Har för vana att hålla mig till kusten så kanske ska uppleva inlandet för en gångs skull. Småland...  Jönköping, Tranås och Linköping där har vi en rutt. Lagom långt bort från Göteborg. Får bara ragga upp någon med körkort och bil som är villig att frakta runt / hålla mig sällskap. Någon frivillig?
 
Firar ni jul? Hur och var kommer ni fira isåfall? 


Vad har hänt !?

 
Kör någon variant på veckosammanfattning nuförtiden. Klarar inte att köra de så uppstyrt som innan.
Earth Sucks.
 
Skulle på en dans-workshop med Halloweentema som hölls av min vän. Slutade dock med att jag hoppade över då jag inte mådde så bra, trots att jag ändå lagt ner viss möda på att spöka ut mig.
 
 
Var på Halloween på Liseberg tillsammans med Teater Chill. Två av våra medlemmar jobbar på Liseberg och hade fixat gratis inträde/åkpass till oss. Hade en helt fantastisk dag med dessa. Finare människor går inte att finna. Och jag var en katt. Meow. 
 
 
Har haft världens Tolkien-cravings den senaste tiden. Måste, måste, måste köra ett maraton snart. Se både Hobbit och Sagan om ringen-filmerna. Kommer bli översvämning, kommer gråta floder
 

 
 
På gång: 
 
 
De är så typiskt mig.... "Åh, jag har så mycket att göra, orkar inte...."  och sen startar jag något nytt istället för att reda ut allt annat. Jag och en från Teater Chill har pratat om att starta ett filmkollektiv där vi ses, spelar in film, gör övningar och utvecklas tillsammans. Och nu är vi på gång, ska bara få klarsignal att vi får tillgång till lokalen och sen kör vi. Förhoppningsvis redan i veckan.
 
Nästa vecka är det Casting Workshop och jag har fått en text som jag ska lära mig tills dess.
Aningen stressigt, men mycket kul kommer de bli. 
 
Reflektioner: 
 
Jag kan gilla en positiv mängd stress, att saker är på gång, bollar är i luften och hjärtat slår lite fortfare.
Men när stressen övergår i ångest. Då är den de absolut giftigaste 
 
Lojalitet. Ju äldre jag blir desto viktigare blir det för mig. Något som satts på prov denna veckan och inte levt upp till kraven. Jag har mycket hellre få människor i mitt liv som jag kan lita på fullt ut än massa osäkra, energikrävande sådana. Och jag har faktiskt för många bra människor i mitt liv för att plats för dåliga
 
 

Fest-guiden // Halloween

 
Fick fråga om jag kunde komma med tips för halloweenfesten så här kommer några snabba tips om du ska slänga ihop en sista minuten fest. Fyll gärna på med tips och förslag i kommentarerna! 

 

Först och främst kan du fråga dig själv dessa frågor.... 
 
Vilka kommer på festen/hur många? Vart ska ni vara någonstans? Vilka möjligheter finns?
Även hur mycket pengar och tid du är villig att lägga ner. Allt sådant spelar roll. 

 
 
Mat? 
 
Du kanske inte nödvändigtvis bjuder på mat men kanske något ätbart som till exempel chips/godis kan va nice. Du kan även baka. Eller om ekonomin är dålig, kör knytkalas.
Jag gjorde till exempel Sushi. De är nice plockmat. Tacos går ALLTID hem slipper en tänka på allergier och shit. Kan folk designa själva. Går att spexa till maten med karamellfärg för att få den att se creepy ut. Personligen tycker jag dock hellre maten får se god ut. Annat kan se creepy ut. Men upp till dig! 
 
 
 
Lekar?

"Mumie-leken" där de går ut på att helt enkelt vira in sin partner i toapapper på snabbast tid.
Barnsligt enkel men rolig grej. Passar perfekt på Halloween. 
 
Maffia. Rätt lugn lek som kräver en del fokus. 
Finns två varianter av den, ni kan läsa regler här ---> Maffia

Charader med Halloweentema 

Skicka fladdermusen, principen är som hela havet stormar.
När ljuset är släckt skickas fladdermusen runt bland deltagarna och när de tänds är den som håller fladdermusen den som åker ut. 

Skräckfilmsquiz eller någon slags spökvandring kanske?
 
 
 
Utklädnad? 
 
Att klä ut sig är hela grejen om du frågar mig. Antingen kan du köra ett tema för festen som folk får förhålla sig till eller bara fri utklädnad. Kanske pris för bäst utklädda? Tävlingar brukar folk gå i gång på.
 
 
 
 
Inredning? 
 
Oavsett om du ska vara hemma eller på annan plats så är stämningen viktig för att få den där goa Halloweenkänslan. Behöver inte vara dyrt heller. Kolla second hand efter kusliga prylar, klä in hemmet i spindelnät och ös på med levande ljus. Stämningsfull belysning är nice. 
 

 
Hoppas detta var till någon hjälp iallafall.
Happy Halloween my witches!!! ♥