Magkänslan

 
 


Pratade i telefon med min vän och nämnde att jag INTE vill göra något kreativt. Att jag är SÅ trött på de och behöver en paus. Direkt efter samtalet såg jag mitt nyinköpta fejk blod och tänkte... kanske jag bara ska testa de lite... den röda klänningen kan ju bli fin till.... Och nu när jag ändå är täckt med röd färg... ska jag inte ta några bilder på de då!? Vore synd att inte göra de när jag ändå har grejerna på liksom!? Och så blev de. Så går de när jag absolut inte ska göra något kreativt. På den positiva sidan. Är redo för både Halloween och Jul på samma gång. Kan gå smärtfritt mellan de två högtiderna. Ingen märker något.
 
Har förövrigt tagit en paus från allt de senaste. Varit lite lost i mig själv och mina egna tankar. Känt att jag behöver ha lite tid för mig själv och tänka igenom saker. Vi är alla lite lost mellan varven. Måste få vara de.
Sen slår vi tillbaks med full kraft igen. Nya insikter osv. 
 
Ska förövrigt på en intressant föreläsning idag som handlar om Intuition. Jag är en strong believer i magkänslan. Tyvärr ignorerar jag min egen för ofta. Men den brukar stämma och leda oss rätt så kanske detta hjälper mig att lyssna bättre på min egen i framtiden! Brukar du lita på din magkänsla/intuition? 
 
 
 

DIY mot ångest

Don't mind me. Just doing some witchcraft over here....
 
 
 
 
Saknar naturen otroligt mycket här. De finns parker och de finns mycket gröna områden, visst. Men de är inte samma sak som att ha skogar, sjöar och öppna landskap nära till hands. Här känns allt långt borta....
Såå. Gick ut i parken igår kväll och plockade pinnar. Människorna runtom stirrade på mig som om jag vore en galen person. Jag vandrade lyckligt hem igen vilket fall. Tände ljus. Satte på Keltisk krigar musik och började  bygga min stjärna. Kände mig så himla stark och fri. Kände mig som en krigare. I kontakt med universum.
Tänk vad lite som krävdes för att göra denna tjejen lycklig och hålla ångesten på avstånd. Ibland letar jag och säkert många andra efter de stora lösningar och de stora svaren när de som krävs kan va mycket mindre och mycket närmare. Jag behöver inte flytta, ge upp allt eller liknande. Jag behöver bara föra in mer natur och pyssel i mitt liv. Plocka några pinnar i närmsta park är tillräckligt för att känna sig okej. Mer behövs inte. 
Jag tappade den delen av mig när jag flytta hit men den kan fortfarande existera. 
 
 
Vad gör du för att hålla din ångest borta? :) 
 
 

Something wicked this way comes.

 
 
 
Måste jag ens förklara hur taggad jag är på Halloween!? Trots att jag inte planerat något utklädnad eller om jag ska hitta på något. Bara stämningen den här tiden på året är så fantastisk och inspirerande. 
Köpte en pumpa. De hade riktigt bra priser här också, tänker iallafall att de var billigare än Sverige. Ser fram mot att göra soppa och andra pumpagrejer. Fick bra tips av en kompis som jag ska testa :) 
 
Och jag har tagit så mycket bilder de senaste. Nästan för mycket. Hinner inte publicera en bråkdel ens. 
Dessutom, måste hitta en skapar-kompis i London. Eller folk som vill fota, vara med på bild. Oftast bryr sig inte folk vad en pysslar med här men idag gick de upp en kille bakom mig och sa "buu", random. Jag vet. Låter harmlöst också men va rätt creepy med tanke på att jag va väldigt avsides i parken för att få lite privatliv.
Hade varit skönt att ha någon med sig så en slipper fokusera på vart en lägger sina grejer, vilka som är runt en och bara fokusera på de en gör. Sååå. Låt oss kalla de, mission: hitta skapar-kompis. Är de du? Hör av dig.
 
 

When my hair matches the world

 
 
 
ASSÅÅÅÅ. Höst-feelsen! Känner ni dom!? 

Hade en otroligt varm dag häromdagen då de kändes som sommar men de är fortfarande vackert höstigt med löv och färger överallt trots att de inte blommat ut helt. Och som jag nämnde tidigare inlägg. Inspiration kommer och går. Igår hade jag en sån otroligt inspirerande dag där idéer bara forsade ur hjärnan och de kändes sååå skönt. De dagarna är de bästa. Spelat in film, fotat, jobbat på min film och började spontant skriva på en bokidé. Planen med London var att fokusera på skådespeleri men just nu vill jag hellre skapa material än vara i de. Orkar inte ha fokus och strålkastarljus på mig. Vill hellre sitta ful bakom scenen. Insåg de igår. Hur himla gärna jag ville vara ful. Och då menar jag inte ful som i utseende..(wtf) då skönhet har med perspektiv att göra. Utan bara inte bry mig. Ha sunkiga kläder, gårddagens smink lite utkletat under ögonen, inte reda ut skatbot på huvudet osv. Och sitta i ljuset av en hög stearingljus och bara skriva eller pyssla. And don't give a fuck.
I'm still pretty cause I'm me liksom. We all are. Men ni förstår min poäng. Mer fulhet åt folket. 
 
 

Ska bara andas.

 
 
 
Uppdatering. 
 
Jag och min hjärna har varit i ett konstant krig sen vi föddes men i periodsvis är de lugnt, periodvis är det kaos.
Just nu har de varit extra rörigt. Fokus hamnar på fel ställen. Får inte gjort de jag vill. Trampar vatten. Tvivlar på mig själv. Blir arg på mig själv för att jag lägger fokus eller energi på helt fel ställen istället för något som faktiskt ger något. Men sen så studsar jag alltid tillbaks. Får mycket energi och motivation. Så jag försöker påminna mig själv om att nuvarande känslor är temporära, precis som allt annat är. Saker kommer och går. Känslor kommer och går. 
 
Ofta blir de som får lida mitt skapande och fokus på arbete. Vilket suger då de är de som är prioritet i mitt liv.
Men saker ska aldrig tvingas fram. När tiden är rätt, då kommer de. Så tillsvidare, ska bara andas.
 
 

LONDON GUIDE: Improv Clubs


Sugen på en Impro-kväll? Antingen för att delta eller för att kolla? Oavsett om du bor i London eller är på besök. Finns många ställen som är gratis eller för en mindre summa. Uppmanar er att uppträda själva! Så kul och nyttigt för själen! Du får lära dig släppa loss, bli av med rädslor, bygga självförtroende i en trygg miljö. Att göra bort sig är OKEJ!  Ps. Kommer fylla på listan allt eftersom nya ställen dyker upp eller utforskas :) 
 

 
 
 
 
The Nursery Theatre 
 
Första stället jag gick till. Helt ny i stora staden London. Kände mig så välkommen, så inbjuden.
Människorna som jobbar där är underbara, stämningen är på topp. Och trots att min Engelska var skakig till en början då jag var OTROLIGT nervös för att uppträda/improvisera på engelska så kände jag mig trygg på detta stället omringad av dessa härliga människor. Började med uppvärmning och skoj tillsammans med alla andra deltagare innan själva föreställningen/jammet. De har också kurser ifall du vill lära dig om Impro.
 
http://thenurserytheatre.com/upcomingshows-2/
 
"Every week The Nursery presents a selection of the best improvised theatre and comedy that London has to offer. We have sketch shows and plays, musicals and games, regular nights, special guests and international stars, all at our brand new theatre in the heart of the city of London!"
 
 
 
 
 
HOOPLA! 
 
Även detta ett trevligt ställe som har gratis improvkvällar/jam samt olika typer av kurser, föreställningar osv.
Min erfarenhet så långt är att detta stället är mindre smockat på folk. Du finner Hoopla inte långt från southbank, ett centralt läge men fortfarande aningen gömt mellan husen, lätt att missa!?  
De kör andra dagar än The Nursery Theatre så planerar du veckan väl kan du fylla varje kväll med gratis Improv kvällar. På nedervåningen har de en bar också samt uteservering så vill du fortsätta kvällen med ett glas så är det fullt möjligt. Personligen dricker jag inte alkohol men i London vill folk ta en bar runda efter ALLT.
 
 
"Fun & friendly improv courses, shows and club. Improv for everyone, beginners welcome. The UK's first improv theatre. London, UK"
 
 
 
 
 
 
The Duck Duck Goose - Improv 
 
Detta stället finner du i hjärtat av Brixton och trots att jag inte besökt stället själv har jag hört mycket positivt om de. Har varit påväg dit men sen har de lyckats krockat med annat. Darn it.
Även här har de kurser och föreställningar. Att komma dit och jamma är gratis och öppet för alla. 
Du finner mer information om dom på länken nedan.
 
 
"The DDG Improv Jam is London's premier free improvised comedy jam. Made up of free improv acts, and a range of audience jams, we create a warm, loving atmosphere to allow people of all improv experiences to perform together and have a whole lot of fun. The show is every Monday at 8pm, at the Effra Social, Brixton. Come and join the fun!"
 

London tips!?

Busy london nights.
 
 
 
Tog en kvällspromenad häromdagen. Skulle bara handla mat men bestämde mig för att ta med mig kameran, var så sugen på att ta nattbilder med fart och ljus. Gillar städer om nätterna. Så vackert med alla lampor. Ska ta med mig kameran in till de centralaste delarna någon dag, piccadilly eller annan cool plats.
Pratade i telefon med min vän samtidigt och hon sjöng massa blandade låtar under tiden i hopp om att jag skulle sjunga med "Jag vet att du kan texten, sjung med!"  "Jag kommer inte sluta förrän du börjar sjunga med" Samtidigt försökte jag bära utrustning och ta dessa bilder med andra handen haha. Missions!! 

Och mina vänner. Funderar på att skriva London guider till er. Baserat på mitt London, cause that's all I know. Improv / teaterställen du kan hänga på, vackra locations för fotografering, gratis grejer du kan gå på eller andra udda tips. Ni får gärna önska!! Kommer troligtvis inte tipsa om uteliv/klubbar/barer. De är utanför min expertis. Skulle enbart skrika Shoreditch i örat på er och sen är vi klara där. Men som sagt önska tips!!!