Kopparklinten


 
KOPPARKLINTEN
Jag har alltid sett mig själv som en stadsmänniska som gillar naturen men när vi var på Kopparklinten och grillade häromdagen (ohmy, jävligt gott, rent ut sagt) insåg jag att jag snarare är en naturmänniska som gillar stan. Svårt att inte vara de när man är omgiven av en miljö som ser ut att vara hämtad ur Sagan om ringen!
 
Denna sommaren ska de bli mycket mer friluftsliv, end of story.
Tälta, grilla, paddla, bada, kolla på stjärnorna och mycket, mycket mer! 

Vad har ni för planer för sommaren? :)

LOTR-THEME


Fler bilder från tillfället jag fotade mitt bidrag till "Let's shoot"
Är förövrigt kär i klänningen. Den är så underbar så man dör :')

Let's Shoot #5 - Tema: Inspirerat av en film

 Projektet går ut på att jag och Simon, Hanna  Ina slumpmässigt väljer ut ett tema i början av varje månad och under den månaden tar fram vår kamerautrustning och själva tolkar och slutligen publicerar varsin bild som vi tycker passar in på temat.
 
Om ni vill följa projektet och se alla våra bilder kan ni följa våran FB-page som ni hittar här! ♥
 
 
Jag hoppas ni ser själva vad min inspiration varit till månadens tema... nämligen "Sagan om ringen".
 
När temat film kom blev jag först glad med tanke på vilken EXTREM filmnörd jag är. Samtidigt blev jag "galen" för de blev så mycket svårare.. vilken av alla miljoner grymma filmer ska jag välja? Alldeles för många val liksom.
Tillslut blev det i alla fall en klassiker som jag tror och hoppas alla känner igen (annars får ni ställa er i skamvrån)
Kändes härligt att bara göra något väldigt simpelt och naturnära.

Donald Duck Don't Give A Fuck

 Ny keps för 15 spänn, som hittat. Vi kommer ha mycket kul du och jag.

YESTERDAY

 
Yesterday
Såhär såg lite av min gårdag ut och förhoppningsvis missa ingen att de var morsdag. Själv bjöd jag min moder på glass och en härlig promenad i solen. Min lilla Arkie som fyllde 6 månader fick godis och leksak i födelsedagspresent. Jag som hennes förmyndare, mattant, lekkompis osv, förväntade mig såklart något på morsdag då, men icke. Hon räckte bara ut tungan åt mig. Dagens ungdomar asså..
 
Fotade även min bild till denna månadens Let's Shoot som dyker upp imorgon. Missa inte!
Kan ni gissa vad det är för tema denna månaden..?  ;)

ERBJUDANDE: To Die For

 
Hej tjejer! Här kommer ett kickass erbjudande speciellt för er:
 
När du köper en överdel hos TO DIE FOR uppger du koden "Sofia Blogg X" i kommentarsfältet vid kassan och
får då en underdel på köpet, hur bra?  X:et motsvarar storleken för underdelen och det gäller på följande modeller: Wimbledon, Summer Breeze och Sugar Daisy.
 
Erbjudandet gäller i 4 dagar framåt. Passa på!!!

Music makes everything better


När sommaren tar vid

 
När sommaren tar vid..
Jag är i grund och botten ingen frukostmänniska MEN de här satt riktigt gött. Släng på massa bär på nästan vilken frukost som helst så det blir alltid en fullträff. Precis som med middag och vitlök, om nom. Jag ÄLSKAR vitlök (no vampire) . De är tur att Linus älskar vitlök lika mycket som jag annars kunde vi haft problem, haha.
 
Nu är det dags att gräva sig ner i en hög med mail och bilder som behöver bli klara.
Ha en fin dag allihopa!

Och så kom sommaren

 
Wow, vilken värme vi har haft! De var som att sommaren kom över en natt, alla blommor och blad slog ut, upp mot 30 grader varje dag och en massa nya fräknar som ploppar upp. Borsett från alla fräknarna kan de inte bli bättre!
 
Premiär-grillade igår, "måste passa på när de är så fint väder". Sekunden köttet grillat klart kommer det självklart ett GALET ösregn med tillhörande åska. Haha, de är som att någon vädergud vill jävlas med en. ALLTID. Vi tog iallafall picket och packet in för att käka de goda grillade så de blev ändå en trevlig middag och kväll.
 
 
...Vinnaren i halsbands-tävlingen blev Ida, grattis!

DANMARK

God frukost ute i solen, bättre kan de inte bli!  (möjligtvis middag ute i solen då)
 
Yeah, vann 250 spänn på maskinen till höger! En riktigt vinnare.
 
Vy över fredrikhamns gator.
 
De kallas charm.
 
Shopping ♥
 
Blev en spontan båttur till Danmark över dagen. Hade inga speciella planer utan de var bara chill på schemat. God mat, spel, shopping, sol och ströva runt i Fredrikshamn! En riktig toppendag! :)

*BLOPPIS*


Jättesnygga shorts från Bik Bok. Helt nya, endast provade då de var för små för mig (Attans!)
 
Storlek: XS
Pris: 180kr  + frakt  (nypris: 400kr)
 
 
Fina, klassiska stövlar som är använda en del men i väldigt bra skick.
 
Storlek: 37
Pris: 150kr + frakt
 
 
Svarta Dr Martens med gula skosnören. Lite använda, närmare nyskick!
 
Storlek: 39
Pris: 800kr + frakt
 
sålda.
 

Om du vill köpa något så mailar du mig helt enkelt på -->
 
Märk gärna mailet med "Bloppis" så underlättar det för mig, tack!

Foto-redskap eller säng?

Liten tjej eller stor skärm?
 
Här kan ni se min nya reflexskärm ordentligt. Det är en 5i1 skärm och den är stor, grym och tydligen grymt skön att sova på. Jag och kissen kommer använda den flitigt framåt, hon till modellfotograferingar och jag till att sova på.. eller? Vänta nu..
 
Dags att sussa! Ska upp tidigt imorgon för att hinna med färjan till danmark..
Godnatt på er ♥

Mickey

Väldigt spontan fotografering med min nya reflexskärm som bakgrund + en blixt.

Genom åren, del 1. Självporträtt

 
 2010 skulle man kunna säga var året jag började hajja det här med foto-teknik och verkligen insåg att foto var ett intresse som hade gått från att  "hoho, kul att trycka på en knapp" till ett intresse som var där för att stanna.
 
 
 2011 ser man en STOR utveckling framåt om du frågar mig. Då handlade allt om färg och jag hade många photoshoot's med mig själv då jag verkligen planerade teman i förväg och gick in för de. Saknar faktiskt de!
 
 
2012 var mer spontant och jag utvecklade en mer mystisk och sagolik stil som kombinerar två av mina favorit inspirationer till foto lite mer, dvs disney & tim burton.
 

Att göra en tidsresa bland sina foton för att se hur man utvecklas och stilen har förändrats är alltid givande.
Jag har fotat i ca 3 år (inne på de 4e nu)  men jag håller fortfarande på utforskar och försöker hitta min foto-stil.
 
Just självporträtt är något som har blivit lite av min grej. Från början handla det mest om att ingen annan ville ställe upp som modell så jag helt enkelt fick använda mig av mig. Sedan började jag tycka de var kul att kunna göra allt själv och inte vara beroende av någon annan, tex slippa förklara för någon annan hur jag vill ha de då jag själv vet hur jag vill ha det. Dessutom VET jag att jag ställer upp på vad knasigt som helst, haha! ++++
 
Älskar fortfarande att fota modeller såklart men det kan vara så avkopplande att ta självporträtt :)

Photoshoot: Frisör-tävling

Salong Aqua.
 
Frisör-fotografering avklarad!
Fotade en modell som fick sitt hår stylat och klippt för en tävling och det var en riktigt snyggt friss! Brukar ofta vara annorlunda frisyrer, mycket färger och dylikt (precis som jag gillar) så de var jättekul. Plåtningen höll till på salong Aqua och för att på en enskild bakgrund + fint ljus höll vi till i skyltfönstret. De var dock bara en test fotografering så det är inte säkert att min bild kommer användas som "tävlings-bilden", fanns nämligen en annan fotograf som också skulle fota så vi får se helt enkelt. Hoppas! Var i vilket fall som helst väldigt kul, blev supertaggad på mer modell/porträttfoton.. Modeller? Hallå? ;)

TÄVLING!

 
 
Dags för tävling! Du har chansen att vinna detta coola halsband från SASSYMANII.
 
 
För att tävla:
 
- Kommentera "Jag är med"  och glöm inte mail-adress.
 
- Gilla PladderMF på facebook
 
 
Tävlingen avslutas 19/05-13. Lycka till kompisar!
 
 

Hello Kitty

 
Håller på att ladda batterier och tömma minneskort för imorgon ska jag test-fotografera på salong Aqua. Vet inte exakt vad fotograferingen kommer innebär ännu men de ska bli spännande iaf. Är förövrigt väldigt mycket foto på gång i mitt liv och jag har flertal fotograferingar inbokade :)  pepp!

Rosa



Här kan ni skåda klänningen jag hade på bröllopet (var dock inte lika rosa då) i vilket fall som helst kommer den från bikbok och finns även i mörkblått. Superfin!
 
Har även mycket foto-gig på gång nu, mycket idéer och många bollar i luften. Känns spännande!

BLOGG-TIPS NI INTE VILL MISSA

 
Asså, wow. Quyen Mike är en helt otroligt begåvad fotograf som gör att man blir både jävligt imponerad och samtidigt så arg för att man inte är lika bra. Med risk för att bli gröna av avund ska ni spana in den här killen men om ni inte gör det så missar ni något så jag föreslår att ni gör det ändå!
 
Quyen Mike ->  Blogg, Facebook

Fynden som glömts bort

Oh, rosa ♥
 
Guldgruvan..
Var uppe på vinden hemma hos mina päron, man kan i princip alltid hitta något kul där. Denna gången hittade jag en påse med plastblommor i olika färger och modeller som jag ska göra något av. Pysseltanten vaknar till liv!
Kommer vara fint att använda till somriga fotograferingar när grönskan och sommarvärmen hittar hit.
Hittade också massa VHS-filmer och en gammal resväska som har varit min farmors in the old days. Finns en del gömda fynd här och där! ;)

Punk X-Plosion

 
Här kommer några bilder från Punk X-plosion. Simma I Vättern från Eskilstuna var kvällens huvudakt och rev av ett bra gig tillsammans med Jerrys Farsa, ett trallpunk band som skippar basen och kryddar sina låtar med blås. Olles Fightclub, straight edge punk och Anti-Allt "målbrotts-trall" med ett efterlängtat återförenings gig.
 
Som sagt..en bra kväll! Folk verkade nöjda och glada :)

Punkare och blommor

 
Punkare & Blommor
Tog en fotopromenad vid slussen och hade det härligt! Blev överdrivet lycklig när jag såg att vitsippor och andra fina vårblommor ploppat upp överallt. Någon mer som blir det, eller är jag bara galen? haha. Har nämligen spånat på en fotografering med vitsippor inblandat så de kunde inte vara mer passande faktiskt :)
 
Linus fick spontant agera modell också. Svårt fota någon som har myror i brallorna bara, han kan inte sitta still för fem öre, haha. Väldigt rastlös men underbar pojk! ♥
 
Hur har eran dag varit?

Självklart är det fredag

look.
 
Ikväll vankades det punkspelning i Trollhättan, pojken som hade arrat. Var förövrigt grymt länge sedan jag var på en spelning, blir ju inte så ofta längre.. förr var det bra spelningar och en massa röjj varje helg. Är inte samma sak längre, tyvärr.
 
Banden som spelade var iallafall "Jerrys Farsa, ANTI ALLT, Olles fightclub och Simma i vättern" Trevlig skara, trevlig kväll!

Valborg, 1 maj

 Flower power.
 
Har ni haft en trevlig valborg?
Brukar oftast bli lite skönt häng med grillning och dylikt på valborg men de är ju 1 maj som man ser fram mot, demostrationer, tal, härligt väder (alltid fint väder såvitt jag minns) i år blev det dock inget av de två. Istället blev det fotograferande som resulterande i lite vårigare utseende på bloggen :) Tummen upp för det! 
 
Idag har jag varit och klippt mig också. De. Behövdes. Verkligen. Blev ingen dramatisk förändring men de blev miljoner gånger fräschare, känns SÅ mycket bättre nu!!