Morgonpigg!

 
God morgon världen.
 
Startade morgonen igår med att gå ut i skogen och fotografera. Planen var att komma upp vid soluppgången kl 4.30 men jag lyckades försova mig såklart. Kom ut runt 6-tiden och fick åtminstone njuta av en lugn morgon men gött morgonljus.
 
Idag vaknade jag vid kl 6 och ska lite motvilligt ta mig in till centrala Göteborg. Inte motvilligt för att jag inte vill göra det jag ska... utan motvilligt för att jag helst vill undvika platser med mycket folk och stök. Tycker det är galet hur mycket folk som hänger på utserveringar och dylikt nu!? Så fort solen och värmen kommer fram tappar folk all självkontroll och glömmer att hålla avstånd. Pandemin är inte över ännu. Så länge folkhälsomyndigheten inte går ut med något nytt så kommer åtminstone jag hålla mitt avstånd så gott jag kan. Gör enbart undantag när det gäller jobb...
 
Idag ska jag på möte för ett nytt teaterprojekt tex. Jag har verkligen saknat teater.
 
 
 

Så viktigt men så knepigt

 
Spenderade gårdagen i skogen, vädret var fantastiskt och solen lyste varmt och skönt. Planerade och förberedde för ett kommande produktshoot då jag har lite nya saker som snart kommer :)) 
Jag har även jobbat massor med min nya hemsida som kommer bli i både svensk och engelsk upplaga så alla mina vänner och arbetspartners ska kunna vara delaktiga i det jag gör. Det blir såklart dubbelt så mycket arbete men jag tycker det är värt och så tycker jag även det är roligt att pyssla och bestämma hur allt ska se ut och vara. Jag har så många olika områden (föööör många) och det är roligt att få allt samlat på samma ställe. Blir även en boost för en själv då en lätt glömmer bort hur mycket saker en faktiskt gjort, gör och kan.
 
Mitt kreativa arbete har verkligen fått sig en rejäl knuff och tagit många kliv framåt denna våren. Framförallt för att jag vågat tro på mig själv mer. För det är verkligen så, hur ska du få andra människor att tro på dig om inte du gör det? Så viktigt men så knepigt :)) 
 
Och varit sugen på att hitta något extrajobb på en gård eller typ som bärplockare....
Skulle vara en sådan skön kontrast att få vara ute och röra på sig / jobba med händerna.
Bor lite längre bort från stan nu än jag gjorde tidigare så möjligheterna till den typen av arbete borde vara betydligt större. Ska se mig runt och se vad jag kan hitta!

 
 

Kreativt tempo

 
Något jag ofta tänker på och tänkt mycket på det senaste.. dagens kreativa tempo.
Något som berör mig och ni andra skapande individer mycket. Vi matas varje dag med OTROLIGT mycket information och kreativitet, det är svårt (omöjligt) att ta in alla intryck och ta till sig allt en ser.

Något en har arbetet i veckor eller dagar på, samt lagt hela sin själ i kan snabbt scrollas förbi och åka in i en dunkel sociala medier skugga igen sekunden efter den skådat ljuset. Kanske får den en snabb like i förbifarten. Sedan är den borta igen...
 
Jag kan anvundas tiden då folk satt och skrev på en bok i 14 år. Där kan vi snacka om behagligt tempo haha. Där var det kvalitet före kvantitet. Det slipades, funderades och utfördes. Folk hade ett uppmärksamhetsspann som var längre och mer fokuserat.
 
Kanske orelevant för en hobbyentusiast men för en som försöker leva på sin skapande kraft så är detta ständigt överhängande. Jag vill göra saker som får ta tid att göra samt att ta till sig men det är lätt att smittas av denna tik tok-energi som sprider sig över landet *dramatisk musik* då en faktiskt också måste göra saker som genererar inkomst hela tiden. Därför försöker jag varva med att göra projekt som är långsiktiga och kortsiktiga. Har en bok som jag skrivit på i ca 5 år....?  Finns inga krav på när eller om den ska bli klar... men den finns där. Blir den klar så blir den klar. Samt projekt som jag siktar på att färdigställa om kanske 1-2 år samt andra som är mer relevanta i nuet och tar dagar eller veckor att färdigställa. På så sätt håller jag mig både relevant i nuet samt har saker för framtiden. Vill alltid ligga steget före så att säga! 
 
 
 

Våfflor i skogen

 
Sluuut på helgen! Och ironiskt nog innebär de lite ledigt för mig. Arbetat massor så nu blir de lite välförtjänt paus i allt. Dock hann jag med en frukost vid elden i helgen som var otroligt avkopplande och mysigt. Invigde och testade det nya våffeljärnet som hade funnits på secondhand förra veckan. Vi var lite för ivriga och glömde att låta de ligga och bli varmt innan vi satte igång så den första blev inte så bra... men efter ett tag fick vi in flowet lite mer.
 
Fick höra nyheten om Medeltidveckan (förra veckan?) också... såklart tråkigt att de tvingas ställa in men jag tycker dom tagit ett klokt beslut. Jobbigt som arrangör och besökare att vara hängande i luften och inte vet vad om de blir av eller inte, bättre att komma på en alternativ lösning och satsa på nästa år istället. Förhoppningsvis är allt som vanligt då...
 
Oavsett vad - så finns alltid vår medeltid och dess community starkt och enat. 
Vi kan umgås online också... mer HK blir det inte ;D 
 
 
 

ONLINE UTSTÄLLNING


Tänkte berätta att den 10 maj (denna söndagen) kl 19.00 har jag online utställning för "Inspirations-projektet" så de som inte hade möjlighet att medverka pga avstånd eller annan orsak ska få möjlighet att se utställningen.
 
Jag kommer då även prata om hur det gick från idé till faktiskt genomfört projekt. Samt prata om prestations och kreativ ångest i samband med detta. Något som jag har upplevt och upplever från tid till tid... De blir även musik! 
 
 
 
 
 
Olika tidszoner så mina vänner på andra platser vet när de ska vara redo att dyka upp.
För vissa kommer de bli frukostmys och andra kvällshäng. 
 
Föreslår att du poppar lite popcorn / plockar fram något gött snacks och gör dig bekväm den 10 maj, så kommer vi få en himla mysig afton tillsammans.
 
Vi sees där!