Foto-promenad

Note to self: Tvätta fönster.

 
Igår hittade jag bortglömt bröd som höll på att bli dåligt så jag drog med mig kameran och gick ut för att mata fåglarna. Älskar att gå längre promenader och njuta av vädret men har jag inget sällskap med mig brukar jag vilja ha en anledning att ge mig ut. Fåglarna verkade nöjda också, win win!
Körsbärsträden blommade vackert i solskenet så man blir helt varm inombords. Det enda minuset var att det var omringade av bilar, staket, uppgrävd mark, verktyg, folk som arbetade.. ja, ni fattar. Vackert.
 
 

Dags för ett äventyr!

Världens goaste!
 
 
 
Just nu hänger jag på jobbet, fick hoppa in på bron idag så jag passar på att använda wifi till att göra nödvändiga saker mellan de just nu obefintliga öppningarna.
 
I övrigt så ser jag fram mot helgen: Vi drar till Stockholm för att hälsa på en polare och råkade pricka in våran weekend på Valborgs-helgen utan att tänka på de, haha. Kommer försöka trycka en hel del turistande också, besöka Gamlastan gå på något muséeum och diverse roligheter. Har varit väääldigt lite i Stockholm faktiskt så jag har verkligen INGEN bra koll på den delen av världen, dags att utforska! ;)
 
 
Vad ska ni göra på Valborg/1 maj? :)
 

Vårspöken och pyssel

 
 
 

Den senaste tiden har jag varit både extra glad/extra ledsen och känt kreativitet så det kliat i fingrarna men samtidigt ingen lust att göra något alls. Våren som spökar?

 

Fick hem lite roliga saker på posten som jag hoppas ska dra igång mig! Mönstret till klänningen jag ska bära på Medeltidsveckan, hur awesome? Måste bara hitta ett vackert tyg att skapa av och sedan ska jag sätta tänderna i detta något läskiga projekt. När jag säger läskigt tänker jag på det faktum att jag knappt sytt något i hela mitt liv. Hjälp!

Fick även hem ett tyg i brunt syntet-skinn som jag ska klä om våra stolar till matbordet med, ett projekt som jag har tänkt på sjukt länge. Kommer passa perfekt in i den vision jag vill skapa! Ska även få upp en karta i vintage-stil som ska täcka en vägg kommer bli fett!  *pyssel-mode*

 


Längtar ut!

 
 
 
 
 
Hela den mörka vintern har jag gått och längtat efter att komma ut i naturen. Känna doften av skog, vatten och känna en varm vind mot min kind. Gå barfota, lägga sig ner i gräset och lyssna på fågelsång. Ah!
 
Vi har pratat om att åka på kanot-camping i flera år nu men av något anledning har det inte blivit av. Paddla tills man hittar någon mysig liten ö där man kan slå läger för natten. Slå upp ett vindskydd och laga mat över öppen eld. Låter inte de hur mysigt som helst?  I år ska jag försöka skapa mängder av tillfällen att komma ut och verkligen vara i naturen. Det är bi-effekten av att se för många fantasy/sago-filmer, haha. Att odla en lust av att komma ut i magiska skogar och bo som ett annat skogsväsen.
 
Hardcore-campare och scouter är säkert redan ute i skogar och vindskydd men tills det blivit varmare ute får vi frusna själar hålla oss inomhus. Varför inte slå upp ett tält i vardagsrummet? Flytta undan soffbordet, bred ut en filt och ha en inomhus-picknick! Det är bara fantasin som sätter gränserna för att skapa sago-känslan.
 
 
 
 
 

Klänningar: Festliga tillfällen

 
Nu när våren börjar dra fram brukar också festliga tillfällen närma sig med stormsteg!

Det kan vara bal, bröllop eller härliga fester vilket är helt underbart. Kruxet kan dock vara att hitta den "perfekta" klänningen, framförallt för ett "en gång i livet"-tillfälle som avslutningsbalen (som jag missade).
Istället får jag drömma mig bort genom att kolla på alla dessa vackra klänningar som finns på Aisle Style. Känns ändå skönt att det inte är jag som ska välja, för det finns FÖR mycket fint och jag har den värsta sortens beslutsångest. Vill ha allt!
 
 
Här kommer ett litet urval av balklänningar och festkreationer:
 
 
Länk: 1, 2
 
Jag är inte speciellt förtjust i axelbandslöst  (just för att jag inte känner mig bekväm i det) men den röda klänning är så vacker i sin enkelhet. Klassisk. En klänning man med glädje kan titta tillbaks på på sin ålders höst ;)
 
Nummer två är en liknande modell, enkel och vacker men med "det lilla extra".
 
Länk: 3, 4
 
Härliga kreationer i blå färgskala.
 
Länk: 5,6
 
 
 Åh, mina favoriter. Den första är så cool och nonchalant för att vara en festklänning. Att det sedan gör sig så himla vackert mot hennes hudfärg och smink är en annan femma!
Och nummer sex, asså, trashiga tyll-lager i en magiskt kombination *hjärtögon* vad är det inte att älska?
 

 
Har ni någon favorit?
Ska ni på något roligt fest-event i vår/sommar? :)

När projektet tar slut:

 
 
 
 
Nu är det som jag har jobbat för en lång tid över..
Jag har gått och förberett, längtat, peppat och när den punkt man siktat mot är över på ett ögonblick det är det inte konstigt att man känner en viss tomhet. "De var det" men vad nu?  Vad gör man då? När inspirationen inte förstår att den måste släppa taget och gå vidare.
 
Som tur är har jag redan ett annat projekt liggandes i bakhuvudet så planen är att försöka komma igång med det fortast jag kan. Måste bara starta om och ladda batterierna.
Ska sy en klänning till Medeltidsveckan! Jag som större delen av uppväxten HATAT att sy är plötsligt helt nykär i tanken. Så nu ska jag beställa ett mönster och sen hitta det perfekta tyget! Sen är på vi!
 
 
Men innan dess ska jag försöka boosta inspirationen med att möblera om här hemma :*
Lite förändring och ett rent och fräscht hem brukar hjälpa.
 

Science Fiction-Mässan 2015

 
 

 
 
Efter en tidig morgon och en högljudd, stökig mässa är jag helt färdig. The force is no longer with me, om ni förstår vad jag menar. Tänkte i alla fall slänga in en kik på hur min dräkt blev tillslut! Som vanligt blev det en hel del "sista minuten-fix" men jag är ändå grymt nöjd över helheten.
 
Har inga egna bilder från själva mässan då jag i sista stund bestämde för att lämna kameran (skönt slippa släpa på den) men det är MÄNGDER med bilder som tagits på oss och med oss så jag hoppas det dyker upp.
 
 
För att sammanfatta: Dagen har varit mycket trevlig och vi har mött mängder av fina människor så allt som allt är jag väldigt nöjd. Nu blickar jag framåt mot nya projekt! Har en LÅNG lista på möjliga val ;)
 

Peppar Science Fiction-Mässan!

Mässan 2014.
 
 
ÅÅÅÅÅÅH, det är äntligen dags!
 
Vaknade redan klockan 6 trots att klockan stod på 7. Försökte verkligen sova mer, vill ju vara så utvilad som möjligt senare idag men det gick INTE. Min mage pirrar av pepp så här är jag, uppe med tuppen. Känns som julafton eller sin födelsedag när man var barn men idag är det SCIENCE FICTION - MÄSSAN!
Med tanke på att alla delar som ska på och att ungefär halva min kropp ska målas blå, är all tid jag får värdefull. De kommer inte göras över en kopp kaffe direkt. Puh. Bara att sätta igång!
 
 
Hoppas vi ses där! Ska bli en helt underbar dag :)  *pepp pepp*
 
 
 
 

Cosplay:ande

 
Jobbar just nu med två dräkter men den ena har mycket högre prioritet. 
 
Har tagit mig an att sy en hel massa och jag måste klargöra en sak: Jag kan inte sy! Men det spelar ingen roll, bara man kastar sig in i projektet och kommer igång (de är där mitt problem brukar ligga) så går det ändå. De kommer ju alltid resultera i någon skapelse liksom och man lär sig under vägens gång.
 
 
 
 
 
Här håller jag på att göra ett par vingar. Själva grunden är urklippt ur kartongen som blev över efter vi köpte ny tv (älskar återbruk) och sen håller jag på och täcka dessa med kaffefilter som jag hade hemma (utan användningsområde) som får agera "fjädrar". Målar även dessa i med vattenfärg i lite skiftande nyans så att de ska bli mer liv i. 
 
 
 
 
 
 
 Sen har jag arbetat mycket på min "Aayla Secura" dräkt som ska bäras på lördag. Prioritet 1
 
Har en hel del "småfix" kvar, känns sjukt skönt att alla de stora delarna är klara. Har gjort en sminktest idag (kropp och ansikte ska vara blått) och de var en massa jobb att få på och framförallt AV.  Efter en mängd skrubbande finns det fortfarande spår av blått kvar och när jag snyter mig kommer de blå färg, haha.
Kommer bli en tidig morgon på lördag för att hinna bli klar. Ska bli sjukt kul dock, längtar!
 
 

Med inspiration av påsken

Modell: Martina Todorova.
 

Här får ni se lite av plåtningen som gjordes för ett tag sedan. 
Mer bilder dyker upp senare men tills dess får ni ha en bra påsk-helg! Ta det lugnt med socker-intaget ;)
 
 

** HAPPY EASTER **

 
 
 
Med tanke på att jag varit sjuk mycket det senaste och knappt klätt på mig överhuvudtaget kändes det härligt att klä upp sig lite, glida i klänning och mycket färger. Jag brukar inte ha på mig så mycket färgglatt men jag måste erkänna att man blir glad av de! Eller hur?
 
Vi ska snart iväg på överraskningskalas för Linus farbror och därefter ska vi träffa en kompis som är på besök från Umeå. Om min kropp bara samarbetar och är snäll mot mig idag kommer de utan tvekan bli en bra dag! :)
 
 

Hur ska er lång-fredag spenderas? 
 
 

Skärtorsdag

 
 
 
Nu har det vart bra tyst här ett tag!

Anledningen till det är som jag nämnt innan: Varit mellan internet då vi hade sagt upp de tidigare (det fungerade verkligen skit) men nu har vi internet igen och det känns så jäkla gött!
Sedan blev jag SÅKLART sjuk. Man ska alltid bli sjuk när det ska hända roliga saker, det är någon slags gyllene regel, i alla fall om man är jag. Missade Thåström-spelningen som jag gått och längtat efter i åtminstone ett halvår. Bara en sån sak. Suck.
 
Men nu är det vår/påsk och jag ska försöka hålla det positivt!  :*
( bilder från senaste plåtningen dyker upp i helgen btw, missa inte! )