Dags för inspelning:

 
 
 
Som sagt. Dags för inspelning.
 
Idag ska jag till Göteborg och medverka i en produktion men denna gången BAKOM kameran. Ska bli spännande och intressant att se vad denna dagen kommer ge!

Tänkte passa på att dela med mig av lite bilder från tidigare inspelning. Bilderna ovan är från inspelningen av Svt-serien Viva hate som gick i mellandagarna, någon som såg möjligtvis?  Vilket fall som helst man bara måste ÄLSKA min lugg och outfit, haha, eller hur? Tråkigt nog blev delen där jag var mer bortklippt men kan åtminstone njuta av dessa underbara mobilbilder.
 
 

FotoTips: Festliga bilder med blixt

 
 
Den inbyggda blixten är inte lika kraftfull som en extern blixt, kan inte vinklas och det kan skapa bilder som lätt känns stela och tråkiga. Denna effekten tillför liv och rörelse till dina bilder!
Perfekt att använda för att fånga till exempel en rolig utekväll.
 
 
 
 
 
 
 TIPS PÅ HUR DU KAN LIVA UPP DINA BLIXT-BILDER:
 
(Hur man ställer in diverse saker kan variera från kameramärke/modell. Jag använder min Nikon d90 och utgår i från det i alla mina tips-inlägg. Fotogrunder -> Här )
 
 
 
♥   Sätt kameran i slutarprioriterat-länge,  Nikon ---> [S]
Och ange en lång slutartid som tex: 2,0
 
♥   Ställ in blixten i "Slow sync"- läge genom att hålla in blixt-ikonen och vrida på ratten.
 
♥ Börja fota! 
Fokusera på ditt motiv och rör sedan på kameran hur mycket/lite du vill.
 Du kan variera effekten genom längd på slutartiden och hur mycket du rör på din kamera. Testa dig fram!
 
 
 
 
 
  

Influensa och framtidsplaner

 
 
Jag gissar att jag inte är den enda här som drabbats utav influensan..
 
Verkar vara inne i någon slags influensa-period nu då det avlöses som dominobrickor, tyvärr. Har du klarat dig undan ska du vara tacksam!  Senaste veckan har i princip bestått utav te och näsdukar men nu börjar den släppa taget om mig och det känns riktigt skönt att slippa en övertorr näsa som håller på att flagna bort.
 
Och igår beställde vi biljetter till Stockholm. Kommer stanna en helg framåt våren och hälsa på en polare som precis flyttat upp. Spana in stan osv. Har varit väldigt lite i vår huvudstad faktiskt.. Två gånger med två helt olika uppfattningar så jag ser fram mot att åka upp en tredje gång så jag kan "avgöra" vad jag tycker om stan! :)

Med ett stänk av rött.

 
 
Lite blandade bilder från två olika fotograferingstillfällen. Det har dock en sak gemensamt.
De går båda i gråskala med ett stänk av rött..
 
 

Tillägnat mina katter.

 
 
 
 
Här är mina söta hårbollar..
 
När jag var sjuk senast så spenderade jag en massa tid i soffan och låg där och spontan-fota sånt som var inom räckbart avstånd. Katterna brukar alltid hålla sig nära då så det blev en hel del bilder på mina fina bland annat.
 
Lilla Indra ligger i sin korg som hon gärna gör mycket och ofta. Arkham sitter nära fönstret och får de där livsfarliga, dödsmaskin uttrycket. Tog även några "vackra" selfies som jag för ert eget bästa inte tänker publicera, haha :) 
 
 
 

FOR LIFE

 
 
 
Igår fick jag hem det svarta "For Life" armbandet i brevlådan, ett av nytillskotten i For Life's butik. Finns både armband, halsband och mobilskal. Ni kanske minns mitt "Zero cancer" armband sen tidigare?
 
Jag har nämnt det förut men det är värt att nämna om och om igen: Tycker personligen det är en så himla bra grej de pysslar med. Genom att köpa något från For Life så stödjer du kampen mot Cancer. Behöver jag ens säga mer? Nej.
 
 
 
 

Filmer att se fram mot 2015:

 

 
CINDERELLA / Askungen
Premiär 13 mars
 
Jag kan aldrig äta mig mätt på alla klassiska sagor som görs till film.
Nu är det dags för Askungen och av bilderna att döma ser de mer än lovande ut. 
 
 
 
 
INTO THE WOODS
Premiär 1 april
 
 
Ännu en Disney-film. Denna gången ett hopkok av klassiska Bröderna Grimm-sagor framförd i form av musikal.
Dessutom dyker favoriten Johnny Depp upp som vargen. Något att se fram mot utan tvekan!
 
 
 
INSURGENT
Premiär 20 mars
 
 
 
Uppföljaren till Divergent en film som jag personligen älskar. Innan jag såg Divergent trodde jag den skulle vara precis som Hunger games och såg ingen anledningen att sen den men oj, vad glad jag är att jag gjorde det!
Visst finns det många likheter men det gör den inte mindre sevärd. Tvärtom.
 
Nu är det dags för tvåan!
 
 
 
 
STAR WARS - THE FORCE AWAKENS
Premiär: 16 december
 
 
Okej, sist men inte minst... årets film-höjdpunkt. Nya Star wars filmen! The force awakens.
Har ganska blandade känslor för vad vi ska få vittna i denna filmen men jag väntar med spänning. Gamla karaktärer som Luke, Leia och Han Solo är tillbaka och det ska bli mer än trevligt att få se!
 
 
 

Happy Monday

 kallt, brrr....
 
 
 
Helgen är slut och det är tillbaks till vardagen igen.
 
Igår firade vi min älskade mamma som fyller jämnt. Det var ett "överrasknings-firande" och gissa om det var svårt att inte avslöja något när jag umgicks med henne hela helgen, haha. När ämnet "födelsedag" dök upp spelade jag ointresserad och låtsades som om jag glömt de. "Födelsedag, huh?"
 
Hon blev förd till Skansen Kronan där vår stora familj och middag väntade på henne!
Har aldrig varit där tidigare med jag gillade det. En vid utsikt över Göteborg utanför borgen och middag bland kanoner och levande ljus inuti, precis i min smak! ♥
 
 

Tappa inte fokus!

 
 
FOKUS!
 
Jag har väldigt stora drömmar och mål i livet och det är lätt (för lätt) att glida iväg från drömmarna och lägga fokus på fel saker. Saker som är meningslösa i långa loppet. Det här är en påminnelse till mig själv och er andra som känner likadant: Tappa inte fokus, ni kommer komma dit. Ingen stress!
 
Om ni har något mål som ni satsar på, låt inte omvärlden distrahera er och lägga energin på onödigheter.
Sätt upp delmål och ha ögonen på målet. Vill dock tillägga: Trots att man har ögonen på målet behöver man inte stressa på vägen dit, utan njut av resan. Skippa alla krokiga och röriga omvägar bara.
 
 

Happy Valentine's day!

 
Hej på er alla fina! ♥
 
Vill bara önska er en fin alla hjärtans dag.
Hoppas ni får den bästa dagen någonsin. Ni är värd det bästa.

Thåström på Bengans

 
 
 
Här kan ni se hur min fredag-afton har sett ut...
 
Har hängt i Gbg-city, käkat thai-mat, och TRÄFFAT JOAKIM THÅSTRÖM. Vad ska man säga?
Hans nya platta "Den morronen" släpptes här i veckan och han satt på Bengans för att signera. Vi kom dit tidigare än det började och jag lyckades norpa åt mig de SISTA röda vinylerna som är lite special. Win!
 
Förutom hans spelningar har jag aldrig träffar honom tidigare så det var en speciell känsla. Han/hans musik har hängt med mig under mina tonår som är en känslig tid i de flestas liv och han är bara helt fantastisk, han är Thåström liksom! En minnesvärd dag ♥
 

Oh, sweet Valentine

 
 
Well, såhär såg jag ut när vi skulle på middagen som förövrigt var skiiiiit-god. Eller ja, god. Kanske inte så bra att sätta ordet skit, framför god? Gott var det i alla fall.
 
Idag har jag varit hos veterinären med min lilla tjej ännu en gång och denna gången fick hon Antibiotika. Hoppas hennes hälsoproblem ska få ett skönt slut nu, inte roligt att se henne må dåligt.

Hjärtans dag

 
 
Ikväll blir det alla hjärtans dag-middag på Buddy's. Kommer bli goda hamburgare, nom nom nom!
Jag ska vara i Göteborg hela helgen så denna onsdagen får ställa upp som alla hjärtans dag. Minst lika bra! Vi brukar inte köra något hardcore firande egentligen men det ska bli mysigt med middag. Kommer rulla därifrån sedan, så. god. mat. ♥
 
 

Meningslösa måndag

 
 
Ny vecka, nya tag...
 
Har varit en händelselös måndag men ändå stressig på något sätt, hur går det ihop? 
Finns lite roliga saker att se fram mot den här veckan dock. Alla hjärtans dag-middag med min kärlek, Thåström-signering och mys i Göteborg!
 
 
Vad har ni för planer för denna veckan? :)
 

En lördag i Göteborg

 
 
 
Om mindre än 10 min ska vi bege oss...
 
Ikväll ska vi till Göteborg och kolla på Karl Einar Häckner. Vi fick biljetter i julklapp och hela linus familj ska också med så det ska bli en trevlig kväll. Gissar att en del av er kommer vara bänkade framför Mello som börjar idag? Oavsett vad ni ska göra hoppas jag att ni får en trevlig kväll! :)
 
 

Det finns en stjärna som är din

 
 
 
Trevlig fredag på er!
 
De har inte vart någon vidare vecka, ärligt talat. Har varit zombie mer eller mindre hela veckan.
Ikväll ska mannen, myten, legenden Thåström vara med på Skavlan  i alla fall så min fredag kommer spenderas framför tv.n. Nästa fredag kommer jag dock få träffa honom i egen hög person. Längtar!
 

Inrednings Inspo - Kök

 
 
Jag kommer in i riktigt tunga Pinterest-perioder till och från. Finns SÅ mycket inspiration att hämta att det är beroendeframkallande. GAH!
 
 Just nu handlar det mycket om inredning så nu ska jag dela med mig av de:
Första delen handlar om kök. Titta och njut!
 
 
 
 
En härlig blandning av material, gammalt och nytt ger så mycket djup. Tunga, rustika träbord, betong, sten, metall och tegel något jag allrid drömt om att inreda mitt kök med, så. himla. snyggt.

 

Anti Ljudkvalité

 

 
 
Dessa bilder är från i lördags precis innan inspelningen, precis innan jag blev sjuk och liggande som värsta sortens zombie hemma. Vi hade en 7 timmar lång inspelningsdag minus taco-buffé inräknad.
"Anti Ljudkvalité-studio" spelade in ett band i vår lägenhet. Vi hann med 6 låtar så det var ett effektivt arbete. Jag hoppade in och tog hand om inspelningen för en stund så om allt annat skiter sig i livet kanske jag få jobb i studion ;) haha.
 
 
Behov av en ny demo?  --- > Anti Ljudkvalité
 
 
 
 

Mission: Vardag

 
 
 
Något jag vill bli bättre på är mer "vardagiga" inlägg. Hmmff, härligt ord jag precis uppfann. Nåväl. Tycker det är det svåraste av allt. Vardag. Samtidigt tycker jag det kan vara så charmigt och vackert med där enkla och tråkiga som hör vardagen till. När jag bläddrar igenom bloggen är det just de inläggen som berör, det där tråkiga vardagsbruset som ofta tynar bort och glöms bort. Något som är vardag för mig idag kanske inte är det om några år.. Fattar ni vart jag vill komma? 
 
Så... nu ska de bli mer vardag! Ska försöka släpa med mig kameran oftare! :)
 
 
 

Russian Doll

 
Modell: Martina Todorova
 
 
När jag och pojken hyrde stugan i december hade jag och Martina en fotografering ute i snölandskapet men det blev även en spontan inomhus i värmen. Såhär såg det ut.
 
Ljuset var inte det bästa men får göra det bästa av det man har att leka med! :)