Filmtips - Sökes

 
Utan att skämta kan jag säga att jag såg filmen "En ung Jane Austen" 3 gånger denna helgen. Blev helt fast och jag kunde inte sluta. De är så inspirerande på alldeles för många sätt. Har fått en sak för 1700/1800-tals romantik som utspelar sig i England och jag behöver mer. Älskar miljöerna, kläderna, de poetiska konversationerna, musiken och ljuset/färgerna i filmerna. Ja, i princip allt.
 
Tips på filmer i liknande stil?
Skulle göra mig lycklig :)

Love the skin you're in

 
Perspektiv
Alla har vi saker som vi ogillar hos oss själva ingen kommer någonsin vara 100% nöjd med varenda liten detalj på sig själv, den som säger det ljuger. Själv har jag och mina fräknar ett inbördeskrig som hållt på i åratal så för sakens skull tog jag helt naturliga bilder där jag tom försökte göra de ännu mer framträdande, bara för att. Ibland måste man bara acceptera de man har och kanske tom lära sig att tycka om de. Jag älskar att vara ute i solen och då får man räkna med en extrem ökning av anhängare. Helt klart värt det! Njuter hellre av solsken än oroar mig för ett gäng extra fräknar.
 
Finns överlag mycket roligare och bättre saker att lägga ner sin tid och energi på än att tycka illa om obefintliga, ytliga saker hos oss själva så dags att blåsa av krigen med oss själva.

Photoshop-recept

 
De flesta känner säkert till Sanna Lund's bok "Photoshop-Recept". Har länge vart sugen på att köpa den och när jag var på bibblan hitta jag den där, perfekt! Väldigt bra bok för alla som gillar foto/redigering. roliga recept förklarat väldigt enkelt, passar nybörjare men är även kul för de som hållt på längre. Jag använder inte photoshop själv men själva principen går ju att överföra i andra program :)
 

Innan BD

 
Förra veckan såg vi Bad Religion, dessa bilder tog strax innan. Hann dock somna en stund emellan så en himla tur att jag vakna upp innan kvällen var över för jag hade missat något helt fantastiskt.
Har sett Bad Religion två gånger tidigare i Oslo och på "West coast riot" i Göteborg men de här var utan tvekan den allra bästa gången, de andra gångerna är inte ens värda att nämna. Underbar kväll, helt klart.

Let's Shoot #7 - Tema: Kung för en dag

Projektet "Let's Shoot" går ut på att Jag, SimonInaHanna & Fo slumpmässigt väljer ut ett tema i början av varje månad och under den månaden tar fram vår kamerautrustning och själva tolkar och slutligen publicerar varsin bild som vi tycker passar in på temat. Om ni vill följa projektet och se alla bilder så kan ni göra det på våran Facebook-grupp som ni hittar här!
 
 

MinBeauty- 15% på lösögonfransar

 
MinBeauty erbjuder ett gäng olika sorters lösögonfransar och de är fri frakt på alla beställningar.
Ett par ögonfransar funkar båda till vardags som till fest, ett par neutrala som ger dig en intensiv blick eller galna som livar upp en rolig kväll!
 
 
Bra erbjudande! När du nu handlar på MinBeauty och anger koden "bloggläsare" får du hela 15% på deras
utbud av lösögonfransar.
 

Offline, lever livet

I våran nya inredning kommer denna skatt-kista passa purrrfekt.
 
Ett litet utplock av bilder från de senaste dagarna..
Har varit hos morfar ute på landet och haft det skönt. Cycklat bland hagar och ängar i solskenet, klappat hästar, badat, plockat mängder av jordgubbar och fyndat på loppis. Och just de..fikat en jävla massa. I min familj ska de fikas var 5e minut av någon outgrundlig anledning, haha :)
 
 
Är inte så aktiv här nu men jag antar att de flesta av er också vill vara ute i solen och göra annat än att stirra in en tråkig dataskärm, de hoppas jag iallafall!

Tips - Sällskapsspel!

 
Här kan ni se våran "skattgömma" med alla våra spel. Har en förkärlek till strategi/roll-spel så det blir mycket sådant. Älskar att spela digitalt, tv-spel osv men inget går upp mot den mysiga känslan av ett brädspel därför
tänkte jag tipsa om några av mina favoriter!
 
Dra ihop ett gäng vänner, tänd lite ljus och dra fram något gott så är kvällen räddad.
 
 
 
"HeroQuest är ett fantasy-brädspel för två till fem spelare som utspelar sig i samma värld som Warhammer. En av spelarna är Den Mörke Herren och tyglar monster som till exempel orcher, fimirer och den fruktade skräckmasken. De fyra karaktärerna kämpar tillsammans för att fullfölja uppdrag medan Den Mörke Herren försöker att hindra dem från att lyckas"

I HeroQuest labyrinten kan man ALDRIG känna sig säker med tanke på att man inte får se vad som väntar i nästa rum förräns man är där. Kanske väntar det ett gäng med monster? eller en skatt?

Ger stor variation då de är en mängd olika uppdrag och du kan tom rita egna uppdrag. Dock ska man ha ganska gott om tid när man spelar då de tar tid att plocka fram alla prylar. Tillverkas tyvärr inte längre heller och är svårt att få tag på men de går att hitta på tradera och liknande.

 

 
"Svea Rike är ett historiskt brädspel om maktkampen i Sverige under trehundra år, under äldre vasatiden, stormaktstiden och frihetstiden. Spelet skapades av Dan Glimne och Henrik Strandberg."
 
Jag är inget stort fan av historia men det behöver man inte vara för att älska det här spelet. Ett grymt strategispel där du lever som då, satsar på olika inkomstsätt som är olika riskabla, du går med i krig och det finns kort där du har chansen att sabba för dina motspelare vilket självklart gör de ännu mer spännande!
 
Blivit utsett för årets familjespel och fått mängder av bra betyg i olika medier.
 
 
"Cluedo är ett sällskapsspel, skapat av Waddington Games 1948. Spelets handling utspelas på ett engelskt gods där man skall ta reda på mördare, mordvapen och mordplats. Logiskt tänkande krävs och då motspelarnas drag är ledande kan man lura varandra en hel del."
 
En gammal klassiker som man inte tröttnar på. Med mystik och en mordgåta som hänger i luften gäller det att vara på sin vakt hela tiden och tänka som en detektiv. Mycket spännande spel
 
 
"RISK är ett strategiskt brädspel för 2 till 6 spelare utvecklat av Parker Brothers (ägs numera av Hasbro). Spelet är turbaserat med ett bräde i form av en världskarta. Varje spelare kontrollerar sina arméer med vars hjälp de ska försöka ta över världen."
 
De allra nyaste spelet i våran samling, har bara spelat de ett fåtal gånger men jag är redan fast.
Här avgör både slumpen och ett strategiskt tänkande vem som kommer ta över världen och de går
fort att sätta sig in i spelet.
 
Finns i flertal upplagor med olika teman som tex: Star wars och Sagan om ringen.


Har ni några bra spel-tips? ♥

När solen sänker sig..

 
 Knäppte några bilder också.
 
När solen sänker sig
Linus har börjat öva skate-tricks igen och jag har hakat på bara för att de är så skönt att gå ut på kvällen när solen lyser sådär vackert, värmer sådär lagom gött och folket från stan börjat dra sig hemåt.
Igår var vi ute och då tog JAG mig an brädan och lyckades komma hem vid liv och utan någon brutet eller skadat, vem skulle tro de? De började aningen skakigt men sen gick det bättre och bättre. När sommaren är slut kanske jag lyckats lärt mig åka bra? Tiden får utvisa :)

En hårig historia

 
Häromdagen fynda jag denna håriga, fluffiga sak för endast 35 pix. Den kommer bli min trogna kamrat och följeslagare till kyligare kvällar framåt hösten tillsammans med en kopp te och ett Harry Potter-maraton, kanske? Älskar hösten ♥
 
Men än är det långt kvar på sommaren så ska fortsätta njuta sålänge det går :)

Gårdagens krubb

 
Såhär såg middagen ut igår, den satt där den skulle trots att de mest var fusk (typ bara) 
 
Kycklingklubborna var färdiggrillade och behövdes bara värma och sedan slänge jag in lite rösti i ungnen. Ibland orkar man inte krångla till det men de kan bli minst lika gott för det. Till "efterrätt" blev det en melon-slush som jag däremot gjorde själv, höhö.
 
Dagens middag blev däremot en avancerad fisk-gryta. Inga fusk ;)

The little black cat

Glasögon: Lindex Top: Gekås Shorts: HM /Strumpbyxor: Lindex / Örhänge: Gina-Tricot
 
Såhär såg jag ut häromdagen och japp, jag gillar svart. Förr brukade jag bara gå runt med helsvart i princip hela tiden men på senare dar har jag lärt mig att använda färg. Svart är dock fortfarande en kär favorit ♥
 
Vilken är eran favorit-färg? :)

ROADTRIP

Smygehuk, Sveriges sydligaste udde.
 
ROADTRIP
Blev som sagt en spontan roadtrip till Blekinge/Skåne efter att vi varit i Ullared. Passade på att träffa gamla släktingar som jag träffar väldigt sällan och cruisade längs kusten. De som slog mig var vilket livligt djurliv de har .. såg miljoner rådjur plus massa varningsskyltar för älgar, hjortar och vildsvin överallt?  Allra mest krylla de av coola fåglar men den mest häftiga jag såg var en STORK. Tyckte de var rätt ballt! Vet inte hur vanliga storkar är i Skåne men de var iallafall första gången jag såg en sån stor fågel ute i det vilda :)
 
På bilderna befinner vi oss i Smygehuk där vi stannande för natten och vaknade upp av musik. De skulle ha spelmansstämma och höll på att öva kvällens nummer på sina dragspel och körde SAMMA låt om och om och om igen... Snälla, lär er fler låtar xD
 
 
Ett turné-liv hade verkligen passat mig som hand i handsken. Älskar att resa runt, spelar ingen roll om de är Sverige eller utomlands. Att bara resa från plats till plats är underbart. Dröm-liv? ja!

En kattgrej

 
Världens underbaraste strumpbyxor trillade precis ner i brevlådan. Hur söta?
Kommer tänka på min lilla hårboll varje gång jag bär dem. Kom nyligen hem efter att ha varit borta en vecka från henne så de blev ett kärt återseende. Mycket gos!  ♥♥