Som värsta bossen

 
 
 
Allt för ofta (läs: varje dag) går jag runt i slappkläder med ruffsigt hår och det är absolut inget fel med det men IBLAND kan de vara kul att lägga lite energi/fokus på sig själv. Kleta på några ton smink och dra på sig en schysst klänning liksom. Denna kommer för övrigt från FashionMia som jag har ett samarbete med just nu. Känner mig som värsta bossen i den. 
 
Men på tal om slappkläder... har ni några tips på bra tv-serier / filmer som en bör se?
Jag har jättedålig koll när de kommer till tv-serier. Vore tacksam för er hjälp.
 
 

VECKA 8 | 2017

 
Stack iväg till tygaffären för att leta efter tyg till nästa dräkt. Då min budget är extremt liten för den här cosplayen så var det väldigt svårt och jag fick kompromissa i tygvalet.
 
 
Fick iallafall med mig tyg hem. Mycket improviserande... men nu är det på gång. Och en månad kvar till mässan ungefär. Kämpa, kämpa.
 
 
Inspelning för tv-serien "vår tid är nu" som kommer gå på SVT.
 
Först blev det att dra till studion för att fixa kostym/hår/smink och sen åkte vi till inspelningsplats. På vägen dit fick vi macka och festis. Vart en 12 timmar lång och kall dag men träffade kul folk så dagen gick rätt fort ändå.
 
 
Åkte till veterinären med min älskling för att kolla upp hennes svullna läpp. Jag var orolig och nervös, hon var nyfiken och positiv (som vanligt) samt rullade runt på golvet för att charma veterinären. 
Hon fick medicin och en tid för återbesök. Förhoppningsvis räcker medicinen för att hon ska må bra, annars får vi prova annat framöver.
 
 
 
Fredag: En kväll med feminist-pepp på fängelset med grym musik!  
 
Lördag: Förmiddagen spenderades på ortenpremiären av "Allt för dig, bror" där skaparna av filmen snackade/svarade på frågor och de vart uppträdande av soundtracket. Min duktiga vän i huvudrollen.
 
 
Spelkväll/övernattning tillsammans med mina syskonbarn. Vi hade beslutsångest över vilket spel vi skulle spela så vi bestämde oss för att snurra flaskan om saken. 
Dagen efter skulle jag till dansen och då var jag helt död i princip. Söndag är min svagaste veckodag. Alltid.
 

 
Veckans sämsta: Lite sömn. Lite tid. Mycket flängande. Att jag missat två teater-häng den här veckan för att jobb har krockat. Kommer missa kommande vecka också så det känns skit. En tappar så sjukt mycket när en missar för skådespeleri är verkligen färskvara. De måste underhållas/utövas regelbundet. Precis som träning på gym eller liknande. Måste hålla igång.
 
Veckans bästa: Att jag känt mig produktiv. Fått gjort mycket kul men även även nödvändigt den här veckan och jag ÄLSKAR den känslan. Jag är en sån som är expert på att skjuta upp saker. När saker blir gjort på en gång känns det underbart.Tidsbristen kan faktiskt vara till god hjälp där. Då hinner inte prestationsångest och krav infinna sig. Det är bara att köra på! 
  

Feminist-pepp och kallsvettningar

 
 
 
Den här veckan har känts så otroligt lång och händelserik men den börjar ta ut sin rätt...
 
Min dag började med ett oroligt och nervöst veterinärbesök. Det spelar ingen roll hur litet problemet kan tänkas vara jag börjar ändå katastrof-tänka och bli så nervös att jag kallsvettas och vill gråta typ. Avskyr de. Min lilla bebis liksom. Hon fick iallafall sin svullna läpp kollad och medicin. Får se hur medicinen verkar till en början sen blir det eventuellt andra åtgärder om inte de hjälper...
 
Kvällen fortsatte med jobb på Fängelset och "feminist-pepp" som innehöll två grymma akter på scen. Dessutom var hela lokalen utsmyckad med girlanger, ballonger och discokulor. Samt att vi fick chips. Några hamnade dock utslänga på bänken men vi åt dom med. Yey! 
 
Just det! Mellan dessa två händelser lyckades jag få finbesök utav Herrn ovan. Han vet hur en firar fredag på bästa sätt. Det ska vara glass och den ska vara överallt.
 

Social skräck

 
 
 
Saker som rör sig i mitt huvud just nu....
 
Tidigare period i mitt liv levde jag med mycket social fobi men tack och lov har den avtagit mer och mer med tiden. Lever numer ett liv som är väldigt socialt och aktivt. Träffar sjukt mycket nytt folk på event, inspelningar och liknande hela tiden och ju mer en utsätter sig själv för något desto bättre/lugnare/tryggare blir en verkligen. Det är hemskt till en början men det blir bättre. Jag lovar.
 
Det finns så många sociala situationer som jag avskyr dock. Exmpelvis: grupp med människor där alla försöker framföra sin åsikt/tävla om uppmärksamheten. Sen slutar det med alla pratar i mun på varandra med höjd stämma och den som är mest högljudd eller har högst status vinner.... 
Hur svårt kan det vara att ta en liten andningspaus ibland och se till att ge utrymme åt andra? Vet en med sig att en är en person som tar mycket plats, ta ett steg tillbaks. Ge alla en chans. Vet inte hur många gånger jag suttit i ett sånt här länge och funderat "ska jag kasta mig in kriget eller ska jag låta bli helt och hållet" och samtidigt önskat att jag vore ensam i skogen med en mantel på mig istället. För nej, jag vill inte behöva skrika för att göra min röst hörd. Socialt umgänge ska vara ett givande och tagande. Och folk (män) som konstant avbryter... asså, don't even get me started there. 
 
 
Jag hade mycket mer tankar i huvudet när jag startade det här men det försvann på vägen....
Och nu är jag himla sömnig. Tar det en annan gång helt enkelt. God natt på er.
 

Drömmen om sommar

 
 
 
Jag funderar mycket på sommaren just nu. På eventuella planer och liknande. Gäller att planera i tid, framförallt i år då både tid och pengar är en bristvara. Gotland är såklart givet även om planeringen är långt ifrån klar där. Om saker blir som jag vill så blir vi ett gäng som hyr ett hus tillsammans under vecka 32. Hur grymt? (Yes, jag vet att jag tjatar om Gotland hela tiden men jag längtar så)  En månad under sommaren kommer jag passa/bo i min brors hus också så då är jag rätt fast där jag är. Detta huset ligger dock i skogen så det finns mycket möjligheter för umgänge och trevligheter. Kommer ha sleepovers och grill-häng dagarna till ända liksom. Yey! 
Träffade en vän i veckan som berättade att han ska ta en roadtrip genom Europa under sommaren och frågade om jag vill hänga med. Han ska vara borta en månad och den typen av tid har jag inte tyvärr men det lät så sjukt kul. Finns extremt många platser jag inte besökt och platser jag gärna skulle besöka igen. Istället tror jag de kommer bli någon mindre Roadtrip genom Sverige, det passar mitt schema och budget bättre.
Så- platser att besöka i Sverige då.... kanske spana in något mer otippat stället?  Varför inte dra till Tranås till exempel och hänga några dagar. Jag är en sådan kusten-människa i vanliga fall så de vore kul att kolla inåt landet mer, bada i sjöar och kolla in städer en aldrig hade åkt till annars. 
 
 
 

VECKA 7 | 2017

 
Jag var på en kostymprovning för tv-serien "vår tid är nu" som kommer gå på SVT till hösten.
Kommande vecka är det dags för inspelning och jag älskar, älskar, älskar kläderna jag blev tilldelad. Önskar jag kunde visa men allt är alltid väldigt hemligt.
 
 
Var ute på en härlig fotorunda i skogen och solen sken så jag blev sådär pinsamt glad.
 
 
Lunchade med en vän innan jag skulle ut till Angered och göra improvisationsövningar hela eftermiddagen/kvällen. Samtidigt kollade vi på kidz som pysslade med parkour och jag funderade över hur jag troligtvis skulle dö om jag testade mig på en kullerbytta i nuvarande ålder.
 
 
Lyckades även skaffa en ny partner. Bloggen möt Evert, Evert möt bloggen.
 
 
Hade en väldigt spännande och annorlunda helg jobbandes på e-sport eventet "Beast7"
Träffade roliga människor från hela världen och lärde mig mycket. 
 
Lärde mig tex;
Hur stor och utspridd e-sportsfamiljen faktiskt är. Den där världen har jag knappt smygkikat in i tidigare.
Att jag inte förstår norska. De har kommit fram MÅNGA norrmän som förväntar att jag ska förstå helt obegripliga saker de säger till mig den här helgen... Var på jag svarar: Va? Minst tjugo gånger.
Att burrito är väldigt gott.
Att NÖDutgångarna borde kallas för NÖRDutgångar. Fullt rimligt.
Att jag faller för vem som helst med brittisk accent i princip (kan tyckas självklart men de var något jag inte visste om mig själv) 
 
 Tog världens kanske vackraste toa-selfie någonsin. Varsågod världen.
 

 
Veckans sämsta:
Sista dagen på Beast7 kom det en amerikansk kille springandes i panik och ropa "Does anybody know CPR!?" sedan kom folk ur crew springandes fram/tillbaks för att få tag på hjärtstartare i byggnaden bredvid. Tydligen hade en kille med hjärtproblem sedan tidigare svimmat och slutat andas men ambulans var snabbt på plats, thank god. Eventet stängdes ner/flyttades fram under ca en timme för att få kontroll över situationen igen. Att detta hände är extremt tråkigt men är imponerad över hur fantastiskt crew och medverkande handlade i denna panikartade stund. Tillsammans är vi starka.
(Killen är nu på sjukhus och som jag har förstått det är läget under kontroll men mer vet jag ej)
 
Veckans bästa:
Gemenskap, helt klart.
Jag älskar när folk samlas kring gemensamma intressen/tankar eller liknande, spelar inte så stor roll vad de är egentligen. Det är en magisk känsla. Blir som en gigantisk familj. 
 
Övriga Tankar:
Alla bör ha god utbildning i hjärt och lungräddning för en vet aldrig när de kan behövas.
Jag har gått utbildning flera gånger men trots de känner jag mig sjukt osäker på att genomföra de under press och på en människa. Asså bara tanken är skrämmande nog.
 

Och jag andas in lite till

 
 
 
Vårskrik!?  Snart dags?
Solen och värmen (de 5 graderna asså) har gjort mig så satans hög idag. Under dagen ville jag bara studsa runt och spontankrama folk i något slags lyckorus. Sen övergick det i en väldig trötthet. Vår i ett nötskal för mig. Och jag hade även glömt bort kraften av att studsa runt med mantel i en skog medans solen lyser på en. Det är riktig magi. Blir lycklig ända in i själen. Började få en sådan extrem längtan till Gotland och Visby. Vill att de ska vara sommar och att jag vandrar upp och ner för kullerstensgatorna nu. Finns inget bättre. Planeringen är lite svårare att få till i år dock, vet inte hur det kommer bli ännu förutom att när det väl är dags och jag är på plats kommer det vara magiskt som vanligt.
 
På kvällen drog jag som vanligt ut till Angered för att hänga med teatergruppen, vi jobbar med  text just nu, monologer för att vara mer specifik. Ser ljusa framtider för oss alla <3
 

SVT, London och brist på tid.

 
 
 
Hallå. Tycker det är tråkigt att bloggen får eka tom som den gjort det senaste.Har varit mycket att göra det senaste kombinerat med sjukdom så då har jag mest tvingat mig igenom de som måste göras. I övrigt är det kul saker på gång. Jag har ett antal fotograferingar som det snackas om. Jag och en vän arbetar med en pjäs som vi ska sätta upp tillsammans med vår teatergrupp. Har fått mycket jobb som resulterar i välbehövda stålar och imorgon ska jag till exempel på kostymprov för en TV-serie som kommer sändas på SVT. Det är en kul tid att vara vid liv. Bortsett från all sjukdom.
 
Och jag har under en längre tid velat flytta till London, det vet ni. Det har jag nämnt tidigare. Och under ett häng med vår teatergrupp nämnde jag detta för en kamrat och lite skämtsamt "ska du med eller?" varpå hon svarade typ "JA! Är du seriös? Asså, Jag är helt seriös" Och även om min förfrågan var skämtsam, så var jag ändå seriös. Min tanke har länge varit att jag skulle behöva ha med mig en vän för att kunna genomföra detta då hyrorna i London är utom denna världen, I need a partner liksom. Vi pysslar både med teater/film och är kreativa varelser så bara tänk vad vi skulle kunna åstadkomma i London.
Så nu gäller det att fundera över allting i praktiken då jag inte har NÅGON erfaranhet utav att flytta till annat land. Hur en skaffar lägenhet, jobb, plugg och så vidare. Detta får ta sin tid. Om ett år kanske, vem vet?
Får se vart en hamnar tillslut. Kanske likaväl slutar upp i Ängelholm. Som sagt...vem vet.
 
melinforvaltning.se
 

VECKA 6 | 2017

 
Hej vänner, Fick en förfrågan om att göra veckosammanfattningar och varför inte? Bra idé! 
Ska testa mig på de och se hur det landar. Så då kör vi helt enkelt:
 
 
Bakade inför hänget med teatergruppen. Lyckades glömma kakan hemma. Doh.
Filip i gruppen hade dock köpt med sig massa bullar så det blev mycket fikande och mys ändå, yey! 
 
Vi började även jobba med Teaterpjäsen som jag och katten ska sätta upp framåt våren tillsammans med gruppen, kommer bli så fett.
 
 
Gick på Alexandras Odyssé på Stadsteatern där vänner från Angered medverkade. Vilka stjärnor asså, så roligt att se dem på stora scen!
 
 
Efter föreställningen gick gänget till ett Café som har öppet dygnet runt och där fastnade vi och snackade tills vi blev trötta, hjärndöda zombies och då skiljdes vi åt i kylan och hoppade på varsin buss/spårvagn. Jag lyckades hoppa på fel. Hamnade i ett öde Kortedala mitt i natten.
 
 
 
Både Fredagen och Lördagen jobbade jag på Fängelset trots att jag var väldigt, väldigt sjuk.
Tacksam för att ha möjlighet att jobba där dock. Roligare jobb är svårt att hitta liksom.
 
Under fredagen spelade två norska feministpunkband. Att höra folk prata om att krossa patriarkatet på norska kan vara något utav det charmigaste jag hört. Bandet Lucky Malice spelade in sin musikvideo och bad alla i lokalen att peka finger åt deras kamera en och en så både personal och besökare stod på kö för att peka finger åt patriarkatet. Fint. Lördagen var det fyra Hardcore-band på scen som öste.
 
Söndagen skulle jag på danslektion men jag var död. Ja, död.
 
 
Veckans bästa: 
Elaine Eksvärd's kunskaper i retorik. Varit helt besatt av retorik den här veckan, det
är ett intressant ämne. Med väligt simpla knep kan en ändra hur omvärlden uppfattar en! 
 
Veckans sämsta:
Sjukdom. Har hostat mig genom den här veckan och jobbat trots feber... blöh.
Människor som är otrevliga och trycker ner en trots att det agerar till synes schyssta människor
men samtidigt har en överlägsen attityd som gör att en vill kasta fram ett bananskal de kan snubbla på typ.
 
Veckans fundering:
Har funderat mycket över yttrande av åsikter. Jag har alltid varit en person med mycket åsikter men jag har sluta yttra mig på sociala medier mycket. Är så kluven i den situationen. Jag vill inte bara vara en facebook-krigare som spottar ur mig åsikter. Det finns mängder av människor som tycker/delar saker. Hela tiden. Behövs det fler? Vill inte bara tycka, utan göra. Någon som inte talar om förändring utan någon som skapar förändring genom handlingar.... (Fast de ena behöver i och för sig inte utesluta det andra.) 
Vill gräva mig ner djupare i det här ämnet framöver.
 

Filmfestivalen och Volontärarbete

 
 
 
Jag är inte så aktiv här just nu, som ni kanske märker. Det är mycket saker som sker så detta är inte min prioritet direkt. Dock är jag sugen på att fotografera och leka loss så jag får försöka avsätta lite tid för de.
Denna veckan är det Filmfestival i Göteborg, tanken är att försöka hinna hänga där en hel del också.
Ska bland annat gå på vänners film imorgon, den heter "Allt för dig, bror"Se den!!  (Om det här var menat som en snäll förfrågan eller ett allvarligare hot får ni själva avgöra)
 
Börjar även jobba som volontär i Biskopsgården och jag kommer hänga där varje vecka framöver. Som jag nämnt var jag där på Julafton och jobbade också, vi ordnade ett julaftonsfirande för hemlösa, flyktingar/nyanlända, fattiga, ensamma osv. och det gav mig så himla mycket att jag gärna vill fortsätta hänga där. Skulle gärna lägga mer tid på att hjälpa till, framförallt när det kommer till migration. Har fått mängder med nyanlända vänner och det finns så mycket att lära där MEN jag försöker se upp med att dra på mig för mycket. En sak i taget liksom. Jag har en tendens att bli manisk i vissa perioder och bara fokusera på det jag vill göra och inte på hur realistiskt det är för att sedan ha låga perioder där jag ångrar att jag drog på mig allt. Lite bipolärt sådär.  
 
 
hilaw.se