Saker du kan göra hemma


Med tanke på elefanten i rummet dvs rådande kris tänkte jag dela med av mig mina tips på vad en kan göra när en är hemma. Lägg gärna till saker om ni har något tips! 
 
 
Sy & pyssla
Designa en sagoklänning eller sticka ett par strumpor. Spraya om någon gammal grej i en ny fräsch färg eller gör papperskonst, egna smycken, måla en tavla. 
 
 
 
Baka / laga mat / testa nya recept
Oavsett situation så är äta något som en måste göra för att hålla sig frisk och kry..
Passa på att testa nya recept eller skapa dina egen med vad du kan hitta i din kyl/frys/skafferi.
Fråga vänner om deras favoritrecept och dela med dig av ditt. 
 
 
 
Skriva dikter, böcker, manus...
Om ni som jag har ett stort uttrycksbehov så passa på att skriva ner alla dina tankar, känslor, idéer och låt dom förvandlas till något fint. 
 
 
 
Ha en photoshoot
I bekvämligheten av ditt eget hem. Inga människor som stör. Lek med ljuskällor som finns, lampor eller fönsterljus på dagtid.
 
 
Ha en facetime dejt med kompis/familjemedlem/din kärlek
Jag och min kompis var båda singel under alla hjärtans dag fast i två olika land så vi hade en mysig kväll med samma glass och tända ljus över facetime tillsammans. 
 
 
 
Gosa och leka med husdjur
Behöver jag ens utveckla detta? Om du har ett husdjur passa på att ge de all din kärlek och uppmärksamhet. 
 
 
 
Klä ut sig, rollspel, lajv...
Om du inte gå ut och hitta på massa fuffens kan du åtminstone låtsas.
Kanske är du mitt i en apocalyps där folk blir galna och börjar bunkra papper.. helt sjukt, jag vet.
Men en kan ju alltid låtsas.
 
 
 
Läsa en bok, se en film, serie, spela spel...
Vad skulle vi göra utan kulturen? Detta är tiden för netflix och chill for real. Se avsnitt efter avsnitt. Käka massa popcorn eller gör en kopp te. Försvinn djupt in i den där boken... eller spela ett brädspel, tv-spel, dator.
 
 

Utforskar mitt nya hem

 
Nu var de flyttat och klart. Saker har släpats upp och nerför trappor (finns ingen hiss, thank you for the exercise god) och saker börjar redan komma på plats i lägenheten.
Egentligen är de mor min som flyttat men i och med att vi tillfälligt är en paket-deal så hänger jag med tills jag åker till Kanada eller vet vad som händer med Kanada... (gränsen är stängd just nu.)
 
Passade på att ta dagen till att utforska det nya närområdet. Så himla lycklig över att jag hitta en sjö inte alltför långt borta. Grillplatsen är perfekt för medeltida middagsmys med vänner. Bryggan var rogivande att ligga på med himlen ovan och skvalpande vatten under..
 
Finns en kyrka med anor från medeltiden i området som jag ska besöka en annan dag.. Historienörden i mig är glad att en kan känna historiens vingslag här. Då känner jag mig hemma.
 
 
 

Vårdagsjämning och flytt

 
Senaste tiden har varit omtumlande och då tar jag inte med Corona i bilden. De pratas nog om de och sprids information av självutnämnda experter... och jag är varken läkare eller ekonom så jag låter naturen ha sin gång och låter framtiden få visa sig när den är här. Jag vill tro att saker har sitt syfte och att vi ser vad pusselbiten visar när fler bitar är lagda.
 
Så om vi bortser från det...så är jag mitt inne i en flytt. Idag är sista dagen. Imorgon går flyttlasset. Min mamma flyttar från vårt barndomshem och vem hade kunnat tro HUR fruktansvärt mycket de skulle tynga mitt hjärta. Alla känslor och minnen som finns i huset, husdjur som begravts i trädgården och grannar som jag känt hela mitt liv. Alla husen där gamla klasskompisar bott och vissas familjer bor kvar ännu. Platser jag som barn vart på upptäcksförd på och lärt känna varenda liten hemlig stig och vrå. Där jag fått min första oskyldiga puss av en pojke. Där jag sprungit runt som en vild och jobbig jävel som tonåring och stökat runt. De hus som min pappa sparade ihop till för att ge oss en fin plats att växa upp på. Att lämna hemmet känns som att förlora honom på nytt. Som att jag lämnar min barndom bakom mig för att inte vända mig om.
 
Ett hem för mig är så himla mycket mer än bara en byggad eller en plats och de är här jag haft mina rötter även om jag flyttat på mig i världen. Nu är det dags för mig att fundera över vart jag vill slå rot i framtiden. De enda jag vet är att jag vill bo någonstans där en kan se stjärnorna om nätterna... men vart de kommer bli, får tiden utvisa.
 
 
 

För mycket eller för lite

 
Den senaste tiden har de blivit så påtagligt för mig. Att jag antingen känner mig FÖR mycket eller FÖR lite. Jag är för rastlös/energisk för vissa och för lugn/tråkig för vissa... de är liksom aldrig lagom. Jag älskar mig själv och tycker mitt eget sällskap är perfekt haha, men i umgänge med andra så kommer dessa känslor fram.
 
De är så konstigt att ha blivit kombinerad med en lugn personlighet och en ad/hd mentalitet. Känner mig för explosiv i mitt känsloliv och får hålla tillbaks. Jag vill inte överväldiga eller skrämma bort folk då jag kan bli intensiv om jag tillåter mig att vara.... men samtidigt måste jag få vara jag. Hundra procent oförställt jag, oavsett vad och vem. 
 
Märkt att vissa människor i mitt liv är påväg ut ur de på grund av detta, att det skaver... och de är såklart tråkigt att förlora vänner. Men kanske är det ändå bäst att få slippa tassa på tå eller hålla tillbaks den en är för att andra ska vara nöjda. Jag må vara galen, intensiv, känslosam, livsglad, sprudlande, dramatisk, ambitiös och alldeles för mycket ibland... men även lugn, tyst, tillbakadragen, ensamvarg och alldeles för lite ibland. Sån är jag, sån måste jag få vara. 
 
 
 

SCI FI WORLD 2020

 
Inte hunnit med att uppdatera så mycket... de är full rulle. Minst sagt. Mycket som händer, mycket som ska göras. Nyligen var jag på Sci-Fi world och de var något jag inte trodde skulle bli av i år faktiskt med tanke på att jag snart flyttar och har mycket nog att tänka på. Är dock glad över att vi kom dit, hade världens bästa dag.
 
Sara vann pris i Cosplay-tävlingen med sin Jawa. Jag vart också med och tävla vilket var kul. Hade en frozen-photoshoot på mässan med bästa Sergio, Robert och så Olof såklart.
Träffade så himla mycket underbara och roliga människor. Barn var lyckliga över att se mig och vinkade glatt. De var imponerade med RÄDDA för Sara som Jawa.
 
 
Fick träffa världens bästa och roligaste snögubbe. Efter vi lånat Olof så köpte fotografen honom och han har nu äntligen fått ett permanent och kärleksfullt hem.
Saras vinnarbidrag i tävlingen. Mycket fint arbete har hon lagt ner. Värdig vinnare.
Fann min dubbelgångare. Och bästa Sergio som testar inför plåtningen.