FOR THE LOVE OF GOTLAND

 
I torsdags lanserade jag min nya serie prints "For the love of GOTLAND" 
Känns så himla spännande att ta detta steget då det är något jag aldrig testat tidigare.
Jag har jobbat väldigt hårt med detta från framkallning, design, planering och marknadsföring så jag hoppas folk kommer uppskatta och gilla det :))

Ni hittar serien och all information om den här: http://sofiaholmberg.mozello.se/butik/

Och för att det inte bara ska bli ett tryck på mobilen och sen så är det ute... ville jag fira med pynt och fika. Blev hembakat, god middag och häng här hemma. Såhär såg det ut då :))
 
 
 
 

Sommarbucketlist 2020

 
Vi har nått Juni-månad och sommaren är officiellt här. De har varit en minst sagt märklig vår men sommaren verkar bli något mer normal åtminstone.  Jag tänker oavsett göra det allra bästa utav min sommar.... 
 
 
 
 
 
Såhär kommer trots allt min sommarlista.
Detta vill jag göra sommaren 2020.....

 
Åka ut med brorsans båt / familj till någon ö
Besöka ett solrosfält
Bada när det regnar
Laga mycket mat ute över öppen eld
Fira min födelsedag!! 

Plocka bär i skogen
Se soluppgången
Åka till Norrland eller Gotland 

Göra en god middag med egenodlade grönsaker
Fira Midsommar




Så... vad vill du göra i sommar? :))



Kurs: Lär dig fota RAW

 
Hej vänner, 

Igår släppte jag en ny minikurs på min sida. Denna gången får du lära dig om att fotografera i filformatet RAW vilket innehåller mer information och därför ger dig större möjligheter.

Du hittar den här:
https://sofiaholmberg.thinkific.com/courses/fotaraw

Den är tillgänglig fram till 15/6. Missa inte denna goa möjligheten! :)) 
 
 

6 Tips för bättre sommarbilder

 

Här kommer några snabba och goa tips att använda på semestern och under sommaren när ni ska fotografera. Semestern är en perfekt tid där du faktiskt har tid att ta fina bilder och lära dig mer om foto. Ta bilder ni kan se tillbaks och njuta av flera år framåt! 
 
 
 
 
UNDVIK MITT PÅ DAGEN

Mitten av dagen är ljuset skarpt och hårt, de blir kontrastrikt och mycket skuggor. Att fotografera tidigare eller senare på dagen ger ett betydligt varmare och mjukare ljus. Både om du ska fota tex porträtt eller naturbilder.

 
ANVÄND BLIXT 

Något jag aldrig trodde jag skulle skriva eller säga haha... jag är ingen förespråkare av blixt men om du mot all förmodan ska fotografera mitt under dagen kan upplättningsblixt vara användbart och kul att experimentera med. Många gör detta vid exempelvis porträtt.
 
 
 
 
 
 
FOTA SOLNED/UPPGÅNG
 
Som sagt... strunta i sovmorgonen eller stanna uppe lite senare än vanligt. Kan du ha möjlighet att fånga en vacker solnedgång eller soluppgång. Vad kan vara mer magiskt än det!?
I din väderapp (som brukar finnas i telefonen) kan du se när solen går upp och ner där du bor. Idag går den tex upp 04.20 och går ner 21.58 hos mig.
 
 
PLANERA 
 
Kan låta tråkigt och överkurs men kan ge så himla mycket. Gör efterforskningar för platsen du tänkt fotografera på samt kolla upp när ljuset kommer vara som bäst lämpat för dig. I appar som exempelvis "Lumos" kan du se var ljuset kommr vara och när. Det är en stor hjälp. Ska du fotografera solnedgång är det ytterst viktigt att veta vart solen går ner samt hålla koll på hur vädret kommer vara.
 
 
 
 
 
IN ACTION
 
Uppstyrda semesterbilder i alla ära MEN försök fånga saker IN ACTION.  Exempelvis när någon gör kanonkulan ner i en härlig sommarvarm insjö, när barnen plaskar i bassängen eller spiller glass över hela sig. De spontana och oväntade händelserna är så vackra att se tillbaks på. Då är teknik och "perfekt skärpa" orelevant.. du kommer bli varm i hjärtat av stunderna du minns.
 
 
STRESSA INTE

Sist men inte minst.... ta det lugnt. Du är ledig och har semester. Passa på och njut.
Ta god tid på dig att vandra omkring för att utforska nya områden, utforska och upptäcka. Du kommer hitta massa spännande att fotografera som du annars hade missat. 
 
 
 
 
Hoppas ni tyckte detta var till glädje!
Släng gärna iväg en kommentar och berätta vilket tips ni gilla bäst  :))