Julmat och hemligheter

 
 
Har ni fått någon julstämning ännu?  Jag har massor redan.. som ni kan se.
 
Igår var vi på årets första "julbord" eller ja, jullunch kanske man borde kalla det och det satt riktigt fint. Finns ju inget bättre än buffé när det kommer till käk och ett julbord kryllar av goa grejer. Det är som att komma till himmelriket varje gång.  Dessutom glögg, kan vi snacka om glögg en liten stund? Jag har verkligen längtat efter glögg som en GALNING. I helgen var jag på Ullared/Gekås och på min shoppinglista hade jag glögg som något jag MÅSTE få med mig hem. Jag leta, leta och letade men det ända jag hittade var en ynka liten flaska... med alkohol. Och ni vet antagligen redan att jag inte dricker alkohol, så det sög ganska hårt. Fick alltså inte med mig någon glögg hem därifrån. MEN, på jullunchen som vi var på igår blev det glögg och det fanns alkoholfri, yey! Min glögg-längtan är här med botad. Men mer ska det bli, var så säkra!  westers.se
 
Och apropå allt det här jul-tjatet....
 
Är med i ett pågående jul-projekt nu som det kommer grejas med en massa i veckan! Vad det handlar om kan jag tyvärr inte avslöja.... än. Men det ska bli skitkul och ni kommer få reda på mer längre fram! :) *bli nyfikna*
 

När första advent närmar sig..

Blivande julstjärna som sedan ska kläs in med en ljusslinga.
 
 
 
 
Jag har känt ett stort behov av att pyssla det senaste men när man har mycket skola och annat som distraherar är det inte alltid lätt att hitta tillfällen att sätta sig ner i lugn och ro och dra fram alla pysselprylar.
 
I förmiddags drog jag i alla fall  iväg till närmsta naturområde (bor i stan, buhu) trots att regnet öste ner och plockade på mig så mycket granris och kvistar jag kunde bära. Ville få med mig kottar hem också men hittade inga fina den här gången tyvärr. Alla jag hitta var antingen käkade på eller bara allmänt fel.
 
Känns så himla underbart att känna lukten av gran, tända ljus och dra på hobbit-soundtracket samtidigt som man skapar något med sina händer. Behöver mer sånt. Finns inget bättre medicin mot vardagsdepression och stress än att pyssla!  :)
 
 

Det där med att leta hus..

 
 
Det där med att leta hus...
 
I torsdags förra veckan så var vi på visning av ett hus. Ett gammalt hus med mycket charm men tyvärr alldeles för mycket renoveringsbehov för oss. Jag är inte rädd för att kavla upp armarna, måla, fixa och sånt men bara en sådan sak som att det skulle behövas dra in avlopp då det inte ens fanns en toa. Det är för mycket jobb och för mycket pengar, tyvärr. Vi får leta vidare helt enkelt och hoppas vi hittar något annat gammalt charmigt ställe. Ville gärna hitta något med några år på nacken, lite charmigt slitet utan att de för den delen är FÖR mycket jobb. Sen måste det samtidigt ligga nära stan/ha bra bussförbindelser då jag inte har något körkort. Finns en hel del krav med andra ord vilket alltid gör det svårare.
 
Hoppas i alla fall att vi hittar något snart, är verkligen redo att vara husägare. Har SÅ himla många idéer på vad jag vill göra när det kommer till inredning. Något som jag och grabben kom överens om utan minsta diskussion att är att vi vill båda ha harlequin-rutigt golv i köket. Det är så sjukt snyggt!  Och när man bott i hyresrätt ett tag där man är "rädd" för minsta lilla hål i väggen så ska det bli gött att smälla upp golv, tapeter och färg på väggarna i ren protest, haha.
 
 
 
--->  golvshop.se
 
 
 

Winter is coming

 
 
Här är lite bilder från gårdagens foto-promenad.
 
Kylan är inte att leka med just nu. Men det är så sjukt vackert med all frost och det tunna snötäcket som pryder världen. Är SÅ sugen på att ta med mig en termos med varm choklad, lager av halsdukar, vantar, tjocka tröjor och hänga framför en brasa i skogen med ett trevligt gäng. Alternativt ett härligt glögg-häng. Well, jag är pepp på vinter och jul överhuvudtaget nu, tänker göra det allra mesta utav denna årstiden! :)
 
 
Förresten, Mockingjay part II var helt a-m-a-z-i-n-g igår. Måste ses!
 
 

MOCKINGJAY Part II

 
Hej vänner.
 
Tog en foto-promenad under vad jag skulle vilja kalla morgonen men som egentligen var typ eftermiddagen. Vaknade rätt sent idag. Det var förresten ruskigt kallt ute, brrrr! Hjälper ju tydligen inte att på sig minimalt med kläder heller, mycket konstigt. 
 
Hänger vid datorn med mina leopard tofflor på och försöker få upp värmen nu. Senare ska vi dra på den nya Hungergames filmen och det ska bli så jäkla fett. De filmerna blir verkligen bättre och bättre för varje som kommer och jag är så extremt taggad nu!  :)  *filmnörd*
 
Vad ska ni hitta på denna lördagkväll?
 

ITALIEN

 
 
Sådär, nu kommer bilderna från Italien!
 
Vi bodde i staden Bergamo som ligger en bit utanför Milano, närmare bestämt i den gamla delen av Bergamo som var hur mysigt och vackert som helst. En av dagarna tog vi dock en avstickare till Milano för att kolla vad den stora "modestaden" hade att erbjuda.
 
Som alltid är det totalt kaos med bilder efter en resa. Mängder av bilder och ingen aning om vart jag ska börja någonstans. Dilemma. Så det kanske inte kommer i någon logisk ordning, men vem bryr sig? Nu kör vi.
 
 
 

Torget i Bergamo sista dagen på resan, så vackert.  Det var ända dagen vädret var riktigt dåligt, resten av tiden
var det soligt, underbart och jackan kunde för det mesta åka av.
 
 
 
Ett stycke nöjd katt.
 
 
 
Butik i Bergamo som sålde väldigt unika hårband med alla möjliga roliga saker på. Älskar deras "skyltdockor"
 
 


Sightseeing i Milano.

På vänstra bilden åker vi förbi stället där Napoleon bodde och på den högra ser ni den en helt fantastisk dörren in till Duomo. Måste ses, hur vackert som helst.
 
 
 
Njuter av solen på våran uteplats uppe på taket.
 
 
 
Vacker utsikt från den gamla delen av stan som låg beläget på höjden.
 

Hur underbart? Skulle gärna åka tillbaka.
 

Världens bästa mamma.
 
 

Vacker arkitektur överallt, älskar att åka till platser med vackra byggnader.
 
 
Strosar omkring i den gamla stan.
 
 
Utsikten från linbanan  "furnicolare"
 
 
 
 
Den obligatoriska "pasta-bilden" får avsluta det hela. Blev en hel del av den varan kan jag lova, nom nom!
Blev även barnsligt lycklig när jag såg italienska reklamposters  *nörd* :)
 
Ser fram mot nya äventyr nu!
 
 
 

Födelsedags-charader!

 
 
 
Idag fyller världens bästa grabb år, nämligen min grabb! Yey!
 
 
 
Drog ihop ett överraskningskalas häromdagen för honom. Hade planerat in en annan dag från början men hans schema blev ändrat i sista stund och jag försökte spela cool trots att mina ursprungliga planer raserat totalt, haha. "Nytt schema..... kul.....!" Den där charaden som pågår när man försöker hålla något roligt hemligt för något man tycker om är så komisk. Man vill ju bara skrika ut, " JAG SKA FIXA NÅGOT AWESOME TILL DIG" men ja, det går ju inte direkt.
Under rådande omständigheter så blev det väldigt spontant och i sista minuten men lika trevligt för det skulle jag påstå, många lyckades ändå komma vilket är huvudsaken, sällskapet. Det uppskattas alltid!
 
Jag älskar ju temafester, maskerader, klä ut mig, knasa och allt sånt där, det är himlen, men det kan vara hur mysigt som helst med ett simpelt firande. Som nu. Köpte hem massa godsaker, beställde två familjepizzor och hängde bara. Behöver inte alltid vara krångligare än så.
 
 
Men.... en massa grattis till den bästa utav de bästa! 
Nu fortsätter firandet. Jag tycker en dag är för lite för att år fira på. Vi kör på födelsedagsvecka så man hinner njuta lite extra. Varför begränsa underbara saker som halloween och födelsedagar till SÅ kort tid? ;)  Inte ok!
 
 
 
På  kalaskompaniet.se kan ni hitta inspo till era framtida fester och annat kul!
 
 
 
 

HALLOWEEN

 
 
 
 
Hade tänkt uppdatera i helgen men drog på mig en riktigt jävlig förkylning istället som jag fortfarande fightas med. Som ni kanske förstår blev det inte något riktigt Halloweenfirande för mig detta året men så är det, ibland blir det inte som man tänkt. Nåväl, tänkte mest dela med mig av dessa bilder jag tog innan skiten bröt ut.
 
Hoppas ni haft en härlig halloween-helg! :)