Jag är fan inte söt!

 
 
 
 
Vänder mig främst till mina girls nu. Men grabbar, ni kan också lyssna..
 
Söt. När jag tänker på ordet söt så tänker jag direkt på kattungar och barn. Saker som är litet. 
När komplimanger ges hör jag ofta att jag är "söt". Visst. Det kan vara trevligt att höra att en är söt, ibland. När det är rättfärdigat. Ibland är jag faktiskt söt. Ibland är jag inte. Så är det bara. 
 
Men många gånger har jag upptäckt att jag blir irriterad, nästan arg. Och det händer allt oftare tyvärr. Det finns många andra typer av komplimanger att ge någon: Vacker, smart, cool, intelligent, bad ass, snygg, sexig osv.
Men söt. De måste fan vara den sämsta. Så mellanmjölk de kan bli. Ibland kan en faktiskt önska att höra någon annan. Lite variation liksom.
 
Det har hänt att jag lagt upp en bild där jag själv tänker "fan vad cool jag är" och så kommer någon (med största sannolikhet) kille och säger  "Aww söt"..... asså, va?  Och där försvann min coolhet. Typ? 
 
Söt kan användas på ett sånt nervärderande och förminskande sätt. Som att man inte vore något annat än söt, liten och hjälplös. Säger absolut inte att man ALDRIG ska kalla någon söt. Jag gör också de. Men ibland är det fel. Väldigt fel. Söt är inget stärkande ord. Som tjej förväntas man alltid vara söt och till lags. Inget mer. 
Orden "Vacker" eller "snygg". Det är kraftfulla ord. Stärkande ord. Ord som gör att en känner sig uppfylld efter komplimangen.
 Försöker därför bli bätte på att själv ge mer stärkande komplimanger till mina systrar i världen.
Det är inte bara söta tjejer. Det är starka, vackra, kompetenta, sexbomber allihopa!!!! 
 
 
 

Postat av: Anonym

Men du är liten och söt

2016-11-20 @ 18:18:00
Postat av: Anonym

Men du är liten och söt

2016-11-20 @ 18:18:02Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe